iPhone 15 usb-c-poort

Reacties voor: Batterijcapaciteit en opladen van de iPhone 15-modellen: dit is er allemaal nieuw

Nu de iPhone 15-modellen zijn aangekondigd, weten we ook wat de batterijduur is van de verschillende formaten. Kun je net zo lang met de iPhone 15 Pro doen als zijn voorganger, de iPhone 14 Pro? En wat is er nieuw op het gebied van opladen van de iPhone 15?
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. dat er geen batterijwinst is is vrij logisch. Apple heeft er bij deze eerste 3nm SoC voor gekozen om maximaal in te zetten op power en performance.
    batterijwinst komt bij de tweede generatie.

  2. (Red.) Artikel bijgewerkt met alle details over batterij en opladen van de iPhone 15.

  3. Om de levensduur van de accu van de iPhone zo lang mogelijk optimaal te houden, zou het niet het beste zijn als je binnen de optie ‘geoptimaliseerd opladen’ handmatig het tijdstip waarop de accu 100% opgeladen is, zou kunnen instellen? Doorgaans haal ik doordeweeks mijn iPhone rond 06:00 uur uit de lader, maar als ik het toestel de avond ervoor aan de lader leg, verschijnt de melding dat de accu rond 04:00 al 100% opgeladen is. Een verschil van 120 minuten vind ik best wel veel. Voor het geval het relevant zou zijn: ik heb een iPhone Xs Max die ik in oktober 2018 nieuwe gekocht heb. Elke nacht laad ik het toestel tot 100% op en soms overdag, aan het einde van de middag, nog wat tussentijds bijladen. Maximumcapaciteit van de accu is nu 83%. Voor een iPhone van inmiddels vijf jaar oud met gemiddeld intensief gebruik nog een prima score, denk ik.

  4. @Redactie iCulture.nl: de batterij van mijn iPhone 15 pro Max houd het nog geen 24 uur vol met de standaard settings van Apple bij gewoon gebruik bij mijn aangepaste settings Heeft hij 35 min langer te leven
    De 15 pro Max gaat dus zeker niet de tijd mee die Apple beweert met mijn 13 pro Max kwam ik toch wat meer uur toe dan met de 15 pro Max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.