iPhone 14 en iPhone 14 Plus blauw

Reacties voor: ‘Apple bezorgd over toekomst iPhone 14 Plus (en overweegt lagere prijs voor opvolger)’

Apple zou zich serieus zorgen maken over de verkoopprestaties van de iPhone 14 Plus, het grote standaardmodel van dit jaar. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de opvolger in 2023.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Terecht. Oude onderdelen in een nieuw jasje. Niemand trapt daar in

  2. De iPhone 14 pro max heeft bovendien het dynamic island, dat zorgt ervoor dat je iPhone er veel mooier uitziet.
    De iPhone 14 plus is alles net niet…

  3. Het enige verschil ten opzichte van de 13 is 1 gpu core meer. De rest is hetzelfde.

  4. Ik denk dat Apple een groter probleem heeft. Door telkens de prijzen te verhogen vervreemd Apple zich van haar vaste gebruikers. De gun factor naar Apple toe is er niet meer. Als bij 14 pro kapot is neem ik ook geen Apple meer.. ik wil best meer betalen voor een iPhone maar het moet wel normaal blijven….

  5. Voornamelijk de te hoge prijs en misschien ook wel te veel segmentering.

    Prijs kan makkelijk naar beneden.

  6. Apple is inderdaad erg duur geworden voor de “standaard” gebruikers, ik ken ook niemand met je een iPhone 14 of 14 plus. Merendeel in mijn kennissenkring koopt een ouder model, gaat over naar een ander merk (Pixel, OnePlus, Samsung…) of doet nog een aantal jaartjes langer met de huidige telefoon.

    Diegene die het “nieuwste” willen kiezen dan toch voor de 14 pro (max). Die blijven Apple voorlopig nog trouw 😉

  7. Ik vind de iPhones anno 2022 enorm duur geworden. Zó duur dat ik dit jaar de 14 oversla. Ook het feit dat men de mini geruild heeft tegen de plus iriteert me. Ik hoop dat Apple een iPhone 15 mini ontwikkelt voor komend jaar, of nog beter een iPhone 15 Pro mini…

  8. Ik maak me vooral zorgen om de toekomst van de mini. 🤡

  9. Apple doet er goed aan zich zorgen te maken over haar hele productfolio. Er is weinig innovatie, er moet steeds meer leugenachtige marketing aan te pas komen en mensen zijn dus nog maar beperkt bereid geld neer te tellen. Ikzelf heb afgelopen jaren mooi de lijn gevolgd van langzamer updaten en goedkoper updaten. Terwijl ik vroeger geen centje pijn had aan duurste van het duurste te kopen denk ik nu gauw dat Apple me de pot opkom. Sterker nog: als Xiaomi niet van Android gebruikmaakte had ik allang het hele ecosysteem inmiddels vervangen daardoor. Dat Google net iets meer kwaadaardig is dan Apple weerhoudt mij tot op heden.

  10. Ik heb halverwege dit jaar even overwogen om van 12 Pro Max naar 14 Pro Max te gaan…
    Maar de monsterlijke prijzen houden me toch echt tegen, wat dat betreft zal m’n 12 Pro Max het nog even vol moeten houden.

    Ik merk zelf inmiddels wel dat de batterij steeds sneller leeg gaat, maar goed… ik hoef niet meer naar een baas ofzo, dus heb genoeg opties om gedurende de dag even op te laden.
    Eind 2023 haal ik nog wel, hopelijk dat de 15 Pro Max betaalbaar wordt, anders stap ik tegen die tijd wel over op 13/14 Pro Max.

  11. Tja een prijsverlaging is voor de mini ook een manier om de verkopen op te krikken. Heb de mini 13 ik heb voorlopig geen haast de eerste se is ook plezierig lang meegegaan en dat kan ook nu weer

  12. Apple maakt dezelfde fout als voor Jobs zijn terugkeer. Te veel verschillende modellen en onderscheid is onduidelijk. Geen wonder dat modellen floppen.
    Terugbrengen naar 4 modellen.

    – iPhone
    – iPhone pro
    – iPhone pro Max
    – SE

    Allemaal in 1 schermformaat zodat je keuzestress vermijd.
    Tim Cook wil te graag zijn operational excellence de toon laten vieren.

  13. Prijs lager… hoe moeilijk kan dat zijn km te bedenken?

  14. Als je van groot scherm houdt en die fancy specs van pro toch amper gebruikt is het gewoon een goede optie die er eerder niet was.

  15. @Axel: wel een groter jasje en dat is juist de asset. En dat die batterij super lang mee gaat is mooi meegenomen

  16. @Jos: Oja lekker nuttig allemaal even groot, zijn juist mensen die kleine willen. En pro Max is grotere, dus dat gaat er ook al wat tegen in

  17. @Michel: En dat voor slechts €300 meer.

  18. Vind je dat héél gek met die prijzen?? Hahaha

  19. Origineel geplaatst door Roy
    @Michel: En dat voor slechts €300 meer.

    Slechts 300 euro meer? Daar heb je een prima Android tel. voor. 😉

  20. Origineel geplaatst door Mr. Element
    Apple doet er goed aan zich zorgen te maken over haar hele productfolio. Er is weinig innovatie, er moet steeds meer leugenachtige marketing aan te pas komen en mensen zijn dus nog maar beperkt bereid geld neer te tellen. Ikzelf heb afgelopen jaren mooi de lijn gevolgd van langzamer updaten en goedkoper updaten. Terwijl ik vroeger geen centje pijn had aan duurste van het duurste te kopen denk ik nu gauw dat Apple me de pot opkom. Sterker nog: als Xiaomi niet van Android gebruikmaakte had ik allang het hele ecosysteem inmiddels vervangen daardoor. Dat Google net iets meer kwaadaardig is dan Apple weerhoudt mij tot op heden.

    Leugenachtig, kwaadaardig, het hele ecosysteem…..

    Dat zijn me nogal een paar statement’s 🙄.

  21. @Nick Seamore: Wat nogal wat is en dat is een eufemisme, is hoe slaafs mensen zich opstellen ten opzichte van werkelijk duivelse bedrijven als Faecesbook. Apple verschilt er niet veel van, ze zijn een noodzakelijk kwaad en maken daar graag misbruik van ten gunste van aandeelhouders. Kijk maar naar hoe ze omgaan met reparatie. Liefst onmogelijk maken en anders zo moeilijk mogelijk. Dat is kwaadaardig.

  22. @Jos: keuzestress wat een onzin. Maar als iets geen keuze stress geeft is het het formaat. Iedereen heeft wel een eigen voorkeur voor groot of klein ik heb bewust de mini, de anderen vallen automatisch af want te groot. Iemand die groot wil koopt een Max wie tussen in wil koopt de middenmaat . Hoezo moeilijk kiezen????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.