Touch ID onder scherm

Reacties voor: ‘iPhone 13 krijgt Touch ID onder het scherm’ (of toch niet?)

Makkelijker te gebruiken met mondkapjes
Apple zou bezig zijn met het testen van Touch ID in het scherm. Dat gerucht hebben we al veel vaker gehoord. Volgens volgens Bloomberg zijn er nu concrete plannen, al zal het nog niet in 2021 gebeuren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Vingerafdrukscanner onder het scherm zou top zijn, aangezien we toch nog lange tijd de mondmaskers zullen moeten dragen. Minder blij word ik van het eventuele weglaten van de Lightning-poort. Draadloos opladen is geen probleem, doe ik nu ook al. Overzetten van data naar de iPhone zal dan wschl ook draadloos gaan gebeuren. Wel vraag ik me af hoe ze CarPlay dan gaan oplossen: bij het overgrote deel van de wagens die CarPlay hebben moet de iPhone wel verbonden worden met een kabel. Hopelijk brengt Apple dan zelf een dongle uit om dit draadloos te doen werken. Deze dongles bestaan nu al van andere fabrikanten, maar de recensies hiervan variëren van goed tot erbarmelijk slecht. Misschien heeft hier iemand ervaring met een van deze dongles. Zou nu ook al handig zijn om het draadloos te kunnen gebruiken.

  2. Misschien een kleine verbetering maar TouchID is reden mijn 12pro in september direct voor een 13 in te ruilen. Als dan ook de notch nog wat kleiner wordt noem ik het geen S versie.

  3. Een toestel met beide opties, Face ID en Touch ID lijkt mij wel wat. Ik zou niet graag terug gaan naar Touch ID only.

  4. 2 opties lijkt mij ook het beste Face ID werkt top. Je staat niet meer stil bij het ontgrendelen, het gebeurt gewoon. Is een Touch ID in het scherm wel net zo veilig als het Apple het wil? Ze kunnen ook een Touch ID maken in de aan/uit knop, zoals de nieuwe iPad Air heeft.

  5. Origineel geplaatst door Jan
    Vingerafdrukscanner onder het scherm zou top zijn, aangezien we toch nog lange tijd de mondmaskers zullen moeten dragen. Minder blij word ik van het eventuele weglaten van de Lightning-poort. Draadloos opladen is geen probleem, doe ik nu ook al. Overzetten van data naar de iPhone zal dan wschl ook draadloos gaan gebeuren. Wel vraag ik me af hoe ze CarPlay dan gaan oplossen: bij het overgrote deel van de wagens die CarPlay hebben moet de iPhone wel verbonden worden met een kabel. Hopelijk brengt Apple dan zelf een dongle uit om dit draadloos te doen werken. Deze dongles bestaan nu al van andere fabrikanten, maar de recensies hiervan variëren van goed tot erbarmelijk slecht. Misschien heeft hier iemand ervaring met een van deze dongles. Zou nu ook al handig zijn om het draadloos te kunnen gebruiken.

    Ik gebruik sinds kort een CarlinKit 2.0 plus versie om carplay draadloos te verbinden met m’n iPhone en dat werkt verrassend goed. Het verbinden gaat goed en meestal heel snel. Is er een delay bij wisselen muzieknummer? Ja heel kort en voor mij echt geen probleem. Wat wel is dat je batterij niet opgeladen wordt, op een rit naar de kust en ongeveer 2.5 uur onderweg heeft een kleine 30 % van de batterij gekost. Het voordeel van deze kit als je doorlust met een usb kabel om je phone bij te laden is dat hij juist kan bijhouden wat hij verbruikt. Dus als op 80% vertrekt en je koppelt met draad dan ga ongeveer op 83 a 85% uitkomen op een rit van ongeveer 2 uur. Dus ik gebruik het voor korte ritten om niet steeds bij te laden. Op lange trips gebruik ik de doorlus kabel en zo blijf ik dus meestal rond de 80% hangen.

  6. Heb de oude se nog, ga nu ook niet over naar ander type , want dan ga je precies nu het niet uitkomt naar Face ID toe. Hopelijk ligt het in 2022 wel weer anders . Het nieuwe formaat zie ik wel zitten om mijn SE op termijn te vervangen, de 12 of zijn opvolger. Helemaal zonder poort hoeft voor mij nog niet, mijn 2e toestel een iPhone 8 charge ik meestal met snoer. ( de nieuwe se is niks voor mij te groot te ouderwetse look) misschien wanneer op termijn de se meer een soort XR is geworden, maar dan nog zit ik met dat formaat. Hoop iig 1 keer nog met lightning, anders heeft de mini 12 wel wat een plus nog. Want wat je hebt kun je nog weer circa 5 jaar mee, Apple dan poort loos doet heb jij nog jaren de poort. Want laden in de auto met gewoon Qi lijkt mij niet ideaal, MagSafe vind ik veel te duur en niks eigenlijk ( alleen in de auto daar zie ik t wel wat, in huis helemaal niet )

  7. Zou wel een goed idee zijn om gewoon beide te doen, dan kan je kiezen wil ik 1 van de 2 of alle 2.
    Het zou niet perse onder het glas hoeven onder de powerknop ook prima, maar we gaan het zien en beleven.

  8. Nou, als FaceID zou verdwijnen zou het geen iPhone 13 voor mij worden… Dan ga ik liever vanaf mijn iPhone X (nog steeds tevreden) naar de iPhone 12 Pro.

    Als het er allebei op zou zitten, nouja.. Prima dan, maar zou alsnog voornamelijk FaceID gebruiken.

    Moet bekennen, vind het wel fijn nu zo met die mondkapjes. Merk dat ik mijn telefoon dan ook meteen een stuk minder gebruik wanneer ik er een op heb.

    Alles heeft zo zijn voor- en nadelen denk ik dan.

  9. Ze zouden beter de vingerafdruk in de zijknop verwerken, want onder het scherm is die voor blinden niet te gebruiken, tenzij ze een screenprotector maken met een gat erin op de plaats van de vingerscanner. Dit is het geval voor de Samsung S10+. Het is heel goed dat fabrikanten ervoor zorgen dat hun toestellen via spraak te bedienen zijn voor ons, maar dan moeten ze met de andere dingen ook rekening houden.

  10. Origineel geplaatst door Dimocash
    Een toestel met beide opties, Face ID en Touch ID lijkt mij wel wat. Ik zou niet graag terug gaan naar Touch ID only.

    Nee als dat gebeurt blijf ik bij mijn 12. Had een korte tijd de oude iPad Pro met vingerscanner maar die heb ik binnen een maand weer verkocht, echt niet fijn. Zo onhandig.

  11. Origineel geplaatst door Jan
    Minder blij word ik van het eventuele weglaten van de Lightning-poort. Draadloos opladen is geen probleem, doe ik nu ook al.

    Zou mij helemaal niet blij maken. Het is gewoon fijn als je de oude lader met lightning bij je hebt als je reist en onderweg op een station, in de trein, op vliegveld even wat bij wil tanken.
    Of een externe accu bij je hebt voor die situaties.
    Ik heb geen zin om iedere keer ook m’n accessoires te vernieuwen.
    Een oudere externe accu is goed genoeg om jaren lang als noodoplossing te dienen.

  12. @Steven: Er is letterlijk geen enkele goede reden om zo duur toestel na 1 jaar te verkopen, dat is gewoon zonde van je centen.
    Daarbij wat maakt het uit je kan dan toch ook gewoon alleen faceId gebruiken.

    Van mij mag beide wel juist makkelijk mocht FaceId eens niet doen door zo mondkapje ofzo, dan even een keer touch Id kan gebruiken.

  13. Touch ID werkte goed omdat je de knop kon voelen, als hij geïntegreerd zit in het scherm zal het geen verbetering zijn.

  14. Geen Lightning (liever zou ik USB-C zien) en alleen maar draadloos zou de doodsteek voor iPhone zijn, zeker in de auto met CarPlay!!

  15. Liever touchID eerlijk gezegd. Ik vond het altijd zeer prettig in gebruik en in de zijknop is een hele goede plek wat mij betreft. Als het aan mij ligt laten ze de hele front camera achterwege en maken ze het 100%scherm.

  16. Met werk vaak vochtige handen; IP8+ ooit ingeruild voor huidige XsMax.
    FaceID is een verademing tov touchID tijdens werk.
    Laatst de goedkoopste iPad 2020 gekocht. Handig om snel eens wat te lezen enz. Gebruik het niet voor andere dingen. TouchID altijd een gedoe om mijn vinger te laten lezen. Nat of droog.

  17. Origineel geplaatst door Sandra
    Ze zouden beter de vingerafdruk in de zijknop verwerken, want onder het scherm is die voor blinden niet te gebruiken, tenzij ze een screenprotector maken met een gat erin op de plaats van de vingerscanner. Dit is het geval voor de Samsung S10+. Het is heel goed dat fabrikanten ervoor zorgen dat hun toestellen via spraak te bedienen zijn voor ons, maar dan moeten ze met de andere dingen ook rekening houden.

    Volgens mij is het de bedoeling dat hij op het hele scherm gaat werken, dus je hoeft je vinger niet op een specifieke plek op het scherm te houden.

    Zou het wel echt een fijne toevoeging vinden, omdat ik ook heel slecht si houd ik de telefoon vaak te dichtbij mijn gezicht voor een goede scan om hem te ontgrendelen, hierdoor gaat het regelmatig fout.

  18. @Jan: cplay2air👌🏻

  19. Geen lightning betekent dat je overal een draadlozer leer mee moet gaan nemen en dat je weer wat extra’s nodig hebt voor CarPlay via usb. Word hier niet echt blij van.

  20. Origineel geplaatst door Jensen
    Geen lightning betekent dat je overal een draadlozer leer mee moet gaan nemen en dat je weer wat extra’s nodig hebt voor CarPlay via usb. Word hier niet echt blij van.

    Ik heb een Qi lader in mijn auto. Problem solved 😁

  21. Welkome verbetering? Wat een gezeur.
    En ja met een masker werkt t niet, 1 sec. dat masker van je neus en hij is ontgrendeld.
    Thuis heb ik daar geen last van. En aangezien ik daar nu noodgedwongen het meeste ben…
    En dan tik ik wel even m’n code in hoor als t met masker niet wil, was ook jaren geen probleem vóór de touch-id en face-id. Drukte om niks.

  22. Ik snap nog steeds waarom ze de vingerafdrukscanner niet in het Apple logo achterop doen. Alles hoesjes moeten dan het Apple logo vrij houden, wat voor Apple alleen maar goed is, en volgens mij is het best op een logische plek voor als je de iPhone vast hebt. Enige nadeel is dat je er niet bij kunt als de telefoon in een autohouder zit of ligt op te laden.

  23. Origineel geplaatst door Brian
    Ik snap nog steeds waarom ze de vingerafdrukscanner niet in het Apple logo achterop doen. Alles hoesjes moeten dan het Apple logo vrij houden, wat voor Apple alleen maar goed is, en volgens mij is het best op een logische plek voor als je de iPhone vast hebt. Enige nadeel is dat je er niet bij kunt als de telefoon in een autohouder zit of ligt op te laden.

    Zelfs de originele Apple hoesjes houden het logo op de achterkant niet vrij. Waarschijnlijk wordt het Touch ID bruikbaar op het gehele scherm. Eindelijk. Concurrenten kunnen dit al lang. Hoop op september, dan is mijn iPhone 12 pro de iPhone die ik het snelste heb vervangen van al mijn iPhones. Touchid is een killer argument.

  24. Ik weet niet of de optie bestaat. Maar misschien een softwarematige update die het mogelijk maakt om meerdere foto’s op te slaan voor TouthID

  25. @Dennis: Niet alleen zijn centen, ook zonde voor de planeet. Die overconsumptie waar we nu inzitten moeten we echt beginnen inkrimpen. Een iPhone gaat perfect langer dan 1, 2 of zelfs 3 jaar mee.

  26. @Dirk: En werkt navigatie goed? Waar gekocht? Want ik zie verschillende prijzen passeren op de verkoopsites.

  27. Lijkt me handig als er naast FaceID ook TouchID in de iPhone komt. Vooral als je bijv vergadert en je iPhone ligt voor je op tafel en je wilt even wat bekijken, is het handig. Met alleen FaceID moet je dan steeds je iPhone optillen. En inderdaad: met een mondkapje is het ook erg handig en we weten nu nog niet hoe lang we dat nog moeten gebruiken. Maar of dat nog lang actueel is als de volgende iPhone uitkomt…weten we nu nog niet

  28. Hahahaha.
    Gast Redmi 9 heeft dat al .
    een gsm van vorig jaar A.U.B. doe effe normaal.
    Hoelang gaat die batterij zeker 3 uren als je daar op bezig bent, maar bij een Redmi note 4 duurt het langer ik heb een Redmi 9 die batterij gaat 1-2 dagen dus ik koop nooit een iPhone

  29. Wat als je onderweg je accu leeg is, en geen lighting poort hebt om het op te laden (powerbank)?

  30. Geen lightning connector gaat mij een probleem geven met Apple Carplay.
    Hopelijk komen ze met een wifi oplossing in IOS.

  31. (Red.) Bloomberg denkt nu dat de iPhone 13 toch geen Touch ID krijgt. Maar Apple heeft het wel getest.

  32. Ik heb nu Bose noise canceling oortjes die ik bedraad aansluit op de Lightning connector. Ik zou het zonde vinden als ik die opeens niet meer zou kunnen gebruiken, maar goed: de techniek staat niet stil.

    Touch-ID in het scherm zou wel top zijn, mits toestel ook Face-ID heeft. Ik meen ergens gelezen te hebben, maar weet niet zeker, dat je met dubbele biometrische beveiliging je iPhone ook als vervanging voor papieren paspoort zou kunnen gebruiken. Alhoewel dat misschien weer alleen voor de VS zou gelden.

  33. @Tim: Dat klopt alleen moeten ze dat nog uitrollen voor de EU

  34. Ik heb naast mijn iPhone 12 Pro Max ook een Samsung Galaxy S21 en die vingerafdruk scanner in het scherm werkt bij mij erg slecht. Soms werkt het in 1 keer maar meestal moet ik meerdere keren proberen voordat hij m’n vingerafdruk herkent en regelmatig lukt het helemaal niet en moet ik m’n pincode invullen. Doe dan maar een TouchID knop op de zijkant zoals bij de iPad Air, die weet je tenminste ook blindelings te vinden.

  35. @Rutger: Precies doe het gewoon in de power knop, die zit er toch de techniek is er al en bewezen.
    Dus een stuk makkelijker en goedkoper om te doen, verder werkt FaceId voor mij meer dan prima dus hoef niet zo zeer nog een Touch ID erbij.

  36. Zoals de bovenste update van het artikel ook concludeert hoeven wij dit jaar niet te hopen op welke variant van Touch ID dan ook voor de iPhone 13/12S.
    Meerdere bronnen geven duidelijkheid dat de techniek inderdaad door Apple getest word, het feit dat de iPad Air beschikt over Touch ID in de power button schept goede hoop en ook een sensor onder het scherm klinkt fantastisch, maar we kunnen ervan uit gaan dat we daarvoor moeten wachten tot volgend jaar september.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.