Reacties voor: Quiz: iPad uit 2010 of iPod uit 2001: de kritiek is hetzelfde

De kritiek op de iPad is in grote lijnen te vergelijken met de eerste reacties op de iPod: het apparaat was sexy maar te duur en kan te weinig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik had er een paar fout. Wel een goede conlsuie inderdaad. Apple doet er meestal enkele jaren over om een product volwassen te maken. Plus dat je op deze werkwijze geen features er op krijgt die niemand wil.

  2. Leuke quiz, toch nog een paar fout.

    Toch gaat de vergelijking hier niet helemaal op. De iPod begon voor Apple een totaal nieuw gebied, muziek, content iTunes.

    De iPad is een device wat helemaal gebruik maakt van de reeds bestaande content infrastructuur. Het blijft imho een iPodXL. Ongetwijfeld zal ik ‘m aanschaffen maar dat wordt wel versie 2 of 3.

    Deze versie biedt voor mijn totaal geen toegevoegde waarde tov mijn netbook (MSI wind + SnowyWind) en mijn iPhone

  3. hm.. 4 van de 11 fout.. 🙂

  4. lol ik heb maar 1 uitspraak gezien die echt alleen voor de ipad kon zijn:

    I can picture buying this and using it exclusively in the bathroom while I go number two…

    dit is nou niet iets wat je met een ipod gaat doen
    ( hoewel ik me classic ook wel gebruik als ik number two ga, maar daarbuiten meer:P )

  5. Vind de vergelijking nogal krom. Bovendien zijn de quotes zo algemeen dat ze werkelijk over elk product kunnen gaan.

    Het verschil met de iPod en de iPad is dat de iPod een revolutie inhield op het gebied van de muziekindustrie en dat het écht iets nieuws was. Apple stapte toen voor het eerst de digitale muziek binnen en ging later ook muziek verkopen.

    Of de iPad ook zo’n revolutie teweeg kan brengen betwijfel ik. Dit zou dan moeten komen op het gebeid van boeken, tijdschriften en kranten. Dat is het enige wat echt nieuw is in de iPad, voor het overige is het niets anders dan een opgeblazen iPod touch.

    Dat wil overigens niet zeggen dat de iPad geen verkoopsucces zal zijn. Ik denk dat er heel wat van verkocht zullen worden. Maar een echt revolutionair apparaat zal het pas zijn als Apple ook de digitale “papieren” markt ermee zal veroveren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.