HarperCollins klaagt over lage prijs van e-books

Na Macmillan is ook HarperCollins ontevreden over de prijzen die Amazon hanteert. De kans is groot dat door Apple als nieuwe speler de prijzen van ebooks omhoog gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

rupert murdochEr dreigt een einde te komen aan de lage prijs van e-books. Na Macmillan klaagt nu ook uitgeverij HarperCollins dat ze de prijzen die Amazon hanteert veel te laag vinden. Amazon rekent $9,99 voor alle bestsellers, ook al draaien ze daardoor op een deel van het boekenaanbod verlies. Macmillan raakte daardoor in conflict met Amazon, omdat ze boeken tussen de $6 en $15 willen leveren. Nu heeft ook HarperCollins zich in het conflict gemengd. Rupert Murdoch, eigenaar van News Corp en daardoor ook eigenaar van HarperCollins heeft tijdens de bespreking van de financiële resultaten van zijn bedrijf gezegd dat hij Amazon’s prijs van $9,99 niet ziet zitten.


Murdoch zei:

We don’t like the Amazon model of $9.99….we think it really devalues books and hurts all the retailers of hardcover books.

Vervolgens gaf Murdoch aan dat zijn deal met Apple “does allow some flexibility and higher prices”. Er moet opnieuw onderhandeld worden. Tot nu toe dicteerde de boekenwinkel welke prijzen er gehanteerd gaan worden, maar nu er meer aanbieders zijn, lijken de rollen te worden omgedraaid en krijgen de uitgevers meer te zeggen. Dat zal in veel gevallen betekenen dat de prijs van e-books omhoog gaat.

Via: Wall Street Journal (MediaMemo)

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:35
Categorie
iDevices

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.