Ontbrekende iPad-applicaties straks als widgets aanwezig?

Op de iPad lijken cruciale applicaties zoals Weer, Aandelen en Klok te ontbreken. Er zijn geluiden dat dit komt omdat ze als widgets aanwezig zullen zijn.

dashboard macEen opmerkelijke constatering van de iPad is dat niet alle standaardapplicaties zoals Weer, Aandelen, Klok en Rekenmachine op het startscherm te zien zijn. Heeft Apple ze nog niet af, of is er iets anders aan de hand? De website Fury.com denkt dat de applicaties ontbreken omdat ze niet langer als apps worden aangeboden. Apple gaat op de iPad een Dashboard aanbieden, die je ook van de Mac kent. De standaardapplicaties verschijnen daarop als widgets.

Het zou helemaal mooi zijn, als je straks ook de Mac-widgets kunt gebruiken op de iPad. Daar zijn er namelijk al een heleboel van. Widgets zijn kleine programmaatjes die een simpele functie uitvoeren, zoals het tonen van het weerbericht, aandelenkoersen of een rekenmachine – precies de applicaties die op de iPad lijken te ontbreken.

De overstap naar widgets is eigenlijk een stap terug: tot april 2007 waren de applicaties Weather, Stocks en Calculator HTML/JavaScript-widgets die leken op hun Dashboard-equivalenten. In iPhone OS 1.0 werd zelfs een mapje /Library/Widgets gevonden, die echter leeg was. Later heeft Apple deze functies als native applicaties op de iPhone gezet omdat de performance op die manier beter was. John Gruber van Daring Fireball heeft zich er ook mee bemoeid: hij denkt dat de widgets gewoon op het homescreen (springboard) zichtbaar zullen zijn. Fury.com denkt echter, dat de widgets op vergelijkbare wijze als in Mac OS X zullen werken, dus op een apart Dashboard.

Hieronder is te zien welke native applicaties op welk apparaat standaard aanwezig zijn. Camera, Berichten, Telefoon en Kompas zijn zaken die op de iPad ook ontbreken, naast de eerder genoemde apps:

widgets ipad

Via: Fury.com en Daring Fireball
Tipgever: Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2010, 9:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen dashboard, drm, ipad, iPhone, itunes, widgets

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.