Reacties voor: iPad-tarieven van Mobistar, Proximus, Base en Mobile Vikings bekend

De Belgische operator Mobistar heeft zojuist mobiele databundels voor de iPad aangekondigd. Mobile Vikings is echter het goedkoopst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Mss wel interessant om er bij te vermelden:

    Zowel het prepaid pakket van Proximus als dat van Mobile Vikings is maar een maand geldig mbt het dataverkeer! Daarna moet je vernieuwen.

    PS: Belgacom & Proximus zijn moeder & dochterbedrijf waarbij Proximus instaat voor de mobiele markt. Dus eigenlijk is het gewoon Proximus die het aanbiedt.

  2. Mobile Vikings heeft voorlopig ook geen 3G netwerk, enkel Edge.

    Het Mobistar netwerk is officiëel wel 3G maar grotendeels is er ook maar edge dekking…

  3. Bij Mobistar is het zonder bepaald contract duur…
    ik weet niet hoe het zit bij de rest.

    In ieder geval, de mijne werkt al.. met Mobistar natuurlijk

  4. het goedkoopste (10 euro)van proximus is maar 4 dagen te gebruiken. En of je dan je 500mb opgesoepeerd hebt of niet, je mag opnieuw dagen kopen aan 2,50 euro 🙁

  5. Origineel geplaatst door bartje
    Mobile Vikings heeft voorlopig ook geen 3G netwerk, enkel Edge.Het Mobistar netwerk is officiëel wel 3G maar grotendeels is er ook maar edge dekking…

    Ik heb mooi 3g in gent, antwerpen, brussel en soms leuven :). Mv loopt achter door base :). Ach hun netwerk is ten minste stabiel en goedkoper dan die afzettersvan Mobistar/Proximus.

    En liever deftig netwerk met minimum EDGE dan zoals in nederland, problemen met t-mobile, terugvallen op GPRS 🙂

  6. Het ziet er naar uit dat de Belgen goedkoper uit zijn dan wij Nederlanders. Jahjah hebben jullie ook een keer mal :p

  7. laat je niet vangen door de goedkopere tarieven van Mobile Vikings (Base) want als je minder investeringen in je netwerk doet is het ook normaal dat het goedkoper is. Als ik een iPad 3G heb wil ik ook 3G snelheid en enkel Proximus kan dat leveren met een 3G dekking van meer dan 90 % ! Ook Mobistar is hier en daar 3G, zal je net merken dat je geen 3G hebt waar je het nodig hebt. Je zit toch niet altijd midden in het stadscentrum.

  8. @stardust:
    Kom je bij Mobi niet tegen ze…
    :p

  9. @Fabian: het valt me idd wel op dat in NL de providers proberen wat van de verliezen van de goedkopere voice abonnementen (in verhouding met belgie) goed te maken met duurdere data abo’s !

  10. Waarom kan ik mijn post pas na 30 min. wijzigen? Ik wil alleen wat spelfouten uit mijn vorige post halen 🙁

  11. Origineel geplaatst door Philippe
    laat je niet vangen door de goedkopere tarieven van Mobile Vikings (Base) want als je minder investeringen in je netwerk doet is het ook normaal dat het goedkoper is. Als ik een iPad 3G heb wil ik ook 3G snelheid en enkel Proximus kan dat leveren met een 3G dekking van meer dan 90 % ! Ook Mobistar is hier en daar 3G, zal je net merken dat je geen 3G hebt waar je het nodig hebt. Je zit toch niet altijd midden in het stadscentrum.

    Belangrijker: laat je niet vangen door het 3G symbooltje! Mijn iPhone 3G werkt perfect op het overal stabiele netwerk van Base/Mobile Vikings en ik val vrijwel nooit meer terug op GPRS!

    Voor de gewone gebruiker is 3G leuk, maar niet echt een must… Of je je mails nu aan 3G binnen haalt of op EDGE… Zelfs youtube filmpjes draaien goed op Mobile Vikings EDGE en hun 3G dekking breidt ook uit.

    Als je naar sites gaat voor mobiel gebruik is Edge meestal meer dan voldoende 🙂

  12. Telfort heeft toch de goedkoopste oplossing:

    Sim only 50 min bellen per maand en Mobiel Internet 786kbit/sec maar mer Fair Use policy voor 6,75 euro per maand

    http://shop.telfort.nl/sim-only/Telfort-sim-only-50-24-mnd.html

  13. En toch blijf ik wachten, misschien nog wel jaren, op een echt prepaid tariefplan voor internet: vb: 15€ voor 1 Gb maar deze is dan volledig op te gebruiken al duurt dit enkele maanden.

  14. Mobile vikings heeft in de Belgische steden wel 3G, in Gent en Antwerpen werkt het bij mij in iedergeval vlekkeloos!

  15. @stardust:

    Waar vind je die info, heb ik nog nergens gelezen.

  16. Origineel geplaatst door stardust
    het goedkoopste (10 euro)van proximus is maar 4 dagen te gebruiken. En of je dan je 500mb opgesoepeerd hebt of niet, je mag opnieuw dagen kopen aan 2,50 euro

    Dit is voor de klassieke Pay&Surf. De Pay&Surf voor de Ipad is 500MB/maand voor 10€/maand.

  17. Origineel geplaatst door bartje
    Mobile Vikings heeft voorlopig ook geen 3G netwerk, enkel Edge.Het Mobistar netwerk is officiëel wel 3G maar grotendeels is er ook maar edge dekking…

    er is wel 3G in de grote steden, zie http://3gcoverage.net

  18. @Gonny van der Zwaag: Proximus dekt heel het land, zelfs bereik in Nederlans, m.n. Maastricht en omgeving http://customer.proximus.be/nl/Sup_Network_And_Coverage/index.html

  19. @sven: je moet wel bijzonder naief zijn omdat kaartje van Proximus zelf te geloven!

  20. Ik heb me vandaag bij 2 proximus vestigingen geinformeerd en ik heb bij mediamarkt een promo dame van proximus gesproken(die daar stond om die 10 euro Kaarten uit te delen).

    Het is je betaald 10 euro voor 500 mb op 4 dagen te gebruiken binnen de maand. Maar je kan dus Niet je 500 mb opgebruiken gedurende 31dagen. En om 23u45 beginnen surfen om 24u is je dag afgelopen. Volgens hun reclame dacht ik ook dat het anders was.

    Dus die 15 euro van mobistar ziet er me nog het meest voordelige uiit (proximus heeft) wel de beste dekking, ik hoop dat mobistar meevalt

  21. Je kan geen abonnementen vergelijken met niet abonnementen… Bij MV en proximus kan je altijd een maadnje overslaan als je op vakantie bent of een tijdje geen mobiel internet gaat nodig hebben… En je kan switchen mocht er toch iemand goedkoper uitkomen.

    Probeer maar eens onder zo’n abonnement vervroegd uit te komen!

  22. @Puck: vind het idd correct wat Puck zegt, je kan geen abo’s vergelijken met niet abo (prepaid)

    Enkel het vervroegd tussenuit komen kan wel : http://customer.proximus.be/nl/Surf_Ipad/index.html
    Het is geen 12 maanden contract (als je de 1,5 Gb bundel neemt)

  23. @bartje: Mobile Vikings heeft wel 3G in België, net zoals Base (het netwerk dat ze gebruiken), maar nog niet overal beschikbaar als netwerk. De Base-rollout?

  24. Origineel geplaatst door sven
    Origineel geplaatst door stardusthet goedkoopste (10 euro)van proximus is maar 4 dagen te gebruiken. En of je dan je 500mb opgesoepeerd hebt of niet, je mag opnieuw dagen kopen aan 2,50 euroDit is voor de klassieke Pay&Surf. De Pay&Surf voor de Ipad is 500MB/maand voor 10€/maand.

    Tip: momenteel staan er veel promo-stands van proximus (oa in FNAC in Wijnegem Shopping) die gratis microsim kaarten uitdelen met de Pay&Surf formule voor de iPad.

  25. Mss tich interessant om te weten dat iedereen die een Belgacom adsl ABO hebben gratis een simkaart krijgen voor mobiel internet om mee te surfen in het weekend tot 500Mb in België

    Gratis is altijd leuk,

    Deze gebruik ik dan ook tijdens het weekend en voor de rest gebruik ik mijn base ABO

  26. Sinds kort biedt Mobile Vikings 2GB aan voor dezelfde voordelige prijs van 12 euro!

  27. @bartje Dat geldt toch eigenlijk voor alle Belgische aanbieders, dat het 3G-netwerk nog niet compleet is uitgerold?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.