Apple Watch notificatie

Daarom zijn Apple Watch-notificaties rond of vierkant

De notificaties op de Apple Watch kunnen soms rond en soms een vierkant app-icoon bevatten. Dat is een bewuste keuze. Het kan van pas komen om snel te zien of een app wel of niet op de Watch staat.

Apple Watch notificatie

Oplettende Apple Watch-gebruikers is het misschien al opgevallen dat er een subtiel verschil zit in de vorm van een notificatie. Het app-icoon naast de melding kan namelijk rond of vierkant zijn. En dat is geen toeval.

Apple Watch-notificaties zijn rond of vierkant

Mac Kung Fu ontdekte waarom app-icoontjes in Watch-notificaties soms rond en soms vierkant zijn. Dit heeft alles te maken met apps die wel of niet op de Apple Watch geïnstalleerd staan.

Watch-Notificaties

Je ziet een rond app-icoon als je een Watch-app kunt openen om actie te ondernemen. Tik bijvoorbeeld op het ronde logo van de Berichten-app om direct een antwoord terug te sturen. Een vierkant figuurtje betekent dat je alleen de notificatie kunt bekijken op de Watch en je de iPhone nodig hebt om op de melding te reageren.

Rond of vierkant Mail-icoon?

Hoewel de Mail-app standaard op de Apple Watch geïnstalleerd staat, kun je ook van deze app vierkante meldingen binnenkrijgen. Dit heeft te maken met de verschillende accounts die je wel of geen toestemming hebt gegeven voor Watch-notificaties.

Je krijgt in dat geval slechts een melding dat er een mailtje staat te wachten op de iPhone. Is het Mail-icoon rond, dan betreft het een mail die je direct vanaf de Watch kunt beantwoorden en bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 9:49
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple watch, notificaties

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.