Share-The-Meal-icon

VN-app maakt doneren voor vluchtelingenhulp makkelijk

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties wil het met een app gemakkelijk maken om geld te doneren voor voedselhulp aan Syrische vluchtelingen.

Share-The-Meal-icon
De Verenigde Naties wil het met een app makkelijker maken om geld te doneren aan voedselhulp voor vluchtelingen uit Syrië. De app Share the Meal laat je gemakkelijk geld over maken naar het goede doel.

De VN hoopt met de actie genoeg geld in te zamelen om 20.000 kinderen een jaar lang van een schoolmaaltijd te voorzien. Het geld gaat naar Syrische vluchtelingen die in nabijgelegen landen opgevangen worden, zoals Jordanië. In de app kun je op een groene balk zien hoe dicht de actie bij dit einddoel is.

ShareTheMeal is ontwikkeld door een Duitse start-up, voor zowel Android– als iOS-toestellen.

Share-The-Meal Share-The-Meal

Doneren variëren van €0,40 tot €146,-

Met een minimale donatie van €0,40 kan een kind de hele dag eten. In de app zijn verschillende vastgestelde bedragen mogelijk, die oplopen tot een donatie van 146 euro per jaar.

In de app is ook meer achtergrondinformatie over de actie beschikbaar, en kun je je Facebook-account koppelen om je donaties te delen. Op het moment van schrijven zijn er al 1.871.352 maaltijden gedeeld, door 125.242 mensen.

De reacties bij dit artikel zijn uit voorzorg gesloten i.v.m. het niet in acht nemen van fatsoensnormen bij eerdere artikelen over vluchtelingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 11:26
Categorie Apps
Onderwerp goede doelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.