iPen Martin Hajek 3

Zo kan een iPad Pro met stylus eruitzien (concept)

Hoe zou een iPad Pro met stylus er eigenlijk uitzien? Nederlands ontwerper Martin Hajek heeft zijn ideeën vormgegeven in een reeks fraaie conceptafbeeldingen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro Martin HajekHet geruchtencircuit begint langzaam maar zeker meer over de iPad Pro te praten. In de laatste geruchten zat een wel heel opmerkelijke ontwikkeling: Apple zou een stylus verkopen bij de iPad Pro, waarmee je makkelijker kunt schrijven of tekenen. Hoe zou dat eruitzien? De Nederlandse conceptmaker Martin Hajek heeft een concept gemaakt van deze grotere iPad. Inclusief de slimme pen.

Hajek’s iPad Pro is in eerste instantie een grotere iPad Air, met één wezenlijk verschil: de dikke schermrand aan beide zijkanten is terug. Wellicht een vereiste om de grote iPad beter vast te houden. De speakers zitten aan de boven- en onderkant, en de homeknop lijkt eigenlijk alleen nog uit een Touch ID-knop te bestaan.

iPad Pro Martin Hajek 2
iPad Pro Martin Hajek 3

Het interessantst is echter Hajek’s visie van de iPad Pro-stylus. Deze pen is volledig in de stijl van Apple ontworpen, met vlakbij de punt een capacitieve slider. Hiermee kun je bijvoorbeeld de punt in een app dunner of dikker maken. De bovenkant van de pen heeft een Digital Crown voor extra besturing. Deze zelfde draaiknop zit ook op de Apple Watch. Als je de pen vasthoudt kan hij bovendien je hartslag in de gaten houden.

iPen Martin Hajek 1
iPen Martin Hajek 2
iPen Martin Hajek 3
iPen Martin Hajek 4

Martin Hajek werkt niet bij Apple, maar heeft afgelopen jaren wel veel indrukwekkende concepten gemaakt. Wij werkten eerder met hem samen om bijvoorbeeld het design van de iPhone 5c grotendeels correct te voorspellen.

Lees ook: Waarom de iPad Pro mogelijk een stylus krijgt

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 12:55
Categorieën Achtergrond, Geruchten
Onderwerpen ipad pro, martin hajek, stylus

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.