Leer iOS 8-apps ontwikkelen met gratis Swift-cursus van Stanford

Stanford University heeft een nieuwe, gratis programmeercursus voor iOS 8-apps vrijgegeven, waarmee je leert programmeren met Swift.

Je wilt iOS 8-apps leren ontwikkelen, maar hebt geen geld om naar Stanford University te gaan? Logisch, dat is ook niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er dan iTunes U, waar je helemaal gratis een nieuwe programmeercursus voor iOS 8-apps kunt volgen. Voorgaande jaren stelde Stanford ook al de programmeercursussen voor iOS open voor het publiek. Maar dit jaar is het toch iets anders aangepakt: er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe programmeertaal Swift, die Apple vorig jaar onthulde.

swift-eigenschappen

swift-programmeertaal

Swift moet het programmeren van iOS-apps een stuk makkelijker maken. De cursus wordt gegeven door professor Paul Hegarty en behandelt ook andere aspecten van het programmeren voor iOS, zoals Xcode. De cursus is helemaal bijgewerkt en omvat de nieuwste tools en API’s die je nog hebt om met de iOS SDK te kunnen werken. Van interfacedesign tot geheugenbeheer en van animaties tot multi-threading, het komt allemaal aan de orde. Natuurlijk verdien je hier geen officieel papiertje mee, zoals de echte Stanford-studenten. Maar je kunt wel profiteren van de lesmethode en een hoop nieuwe informatie opsteken. In het verleden zijn uit deze cursus al mooie apps ontstaan. Zo interviewden we Michael Teeuw, die dankzij een eerdere Stanford-cursus een mooie Philips Hue-app maakte: Interview: ‘iOS-apps maken leer je met iTunes U’.

Dat je met Swift echt professionele apps kunt bouwen, blijkt wel uit het feit dat LinkedIn’s nieuwste app SlideShare ermee is gebouwd.

Abonneren kan hier: Developing iOS 8 apps with Swift

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2015, 21:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen cursus, stanford, swift, universiteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.