1Password ondersteunt nu tweestaps-verificatie

1Password voor iOS is nu in staat om een tijdelijk wachtwoord te genereren - mits je Pro-gebruiker bent. Daarnaast is de app voorzien van een subtiel redesign, kun je makkelijker nieuwe logins toevoegen en zijn er een hoop kleine tweaks doorgevoerd.

1Password two-factorHet is in de iOS-versie van wachtwoordenapp 1Password voortaan makkelijker om accountinformatie toe te voegen. Door in een lijst één van de honderden populaire websites te selecteren, wordt de url automatisch ingevuld en hoef je alleen nog maar je accountnaam en wachtwoord te leveren. Pro-gebruikers hebben daarnaast toegang tot een imposante functie: het gebruik van tweestaps-verificatie.


Websites met tweestaps-verificatie laten je inloggen met een willekeurige code die iedere 30 seconden opnieuw wordt gegenereerd. Deze code kan door 1Password worden opgevraagd, mits je de app hiervoor goed instelt. Bij het configureren van deze beveiligingsmethode moet je met de 1Password-app een QR-code op een computerscherm scannen.

Tweestaps-verificatie is alleen beschikbaar voor Pro-gebruikers. Deze optie kost €9,99 vanuit de app. Heb je de app gedownload voor hij gratis werd, dan ben je standaard Pro-gebruiker.

Lees ook: Alles over 1Password: wat is het, wat kun je ermee?

Het design van 1Password is in de update op een aantal subtiele manieren aangepast. Extra witruimte zorgt ervoor dat velden verder uit elkaar staan, terwijl iconen duidelijker in beeld worden gebracht. Website-iconen veranderen voortaan automatisch als je de bijbehorende url aanpast.

1Password versimpeld login creatorDe nieuwe 1Password-update bevat een aantal kleine, maar significante aanpassingen. Pas je bijvoorbeeld je hoofdwachtwoord aan op de Mac, dan zal deze wijziging automatisch op de iPhone worden doorgevoerd. Bij het opstarten van 1Password zal de app sneller terugkeren naar de plek waar je de vorige keer gebleven was.

Met 1Password kun je wachtwoorden voor websites en diensten genereren, die je vervolgens op één beveiligde plek opslaat. De app kreeg met de komst van iOS 8 ineens een gigantische boost, omdat je met extensies altijd toegang hebt tot je wachtwoordverzameling in Safari. Apps met extensie-ondersteuning kunnen ook 1Password gebruiken, en dat worden er steeds meer. Eerder vandaag schreven we over een update van Bol.com die ondersteuning toevoegde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 januari 2015 om 17:42
Onderwerp
Categorie
Apps

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.