Bedieningspaneel met nachtmodus op de iPhone.

Publieke beta 2 van iOS 9.3 verschenen met Night Shift-knop

De tweede publieke beta van iOS 9.3 is vandaag door Apple uitgebracht. iOS 9.3 voegt een aantal grote nieuwe functies toe, zoals de speciale nachtmodus.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwde Gezondheid-app van iOS 9.3.
Apple heeft vanavond de tweede publieke beta van iOS 9.3 vrijgegeven. Ontwikkelaars konden de beta al iets eerder downladen. Vanaf vandaag zijn ook de publieke betatesters aan de beurt. In iOS 9.3 worden enkele nieuwe functies toegevoegd, zoals een nieuwe nachtmodus voor een minder fel scherm en ondersteuning voor Apple Music in CarPlay.

Update 27-01-2016: De tweede beta van iOS 9.3 is nu ook beschikbaar voor publieke betatesters. Als je je aangemeld hebt bij Apple’s beta-programma, kun je de update nu downloaden.

iOS 9.3 met een hoop nieuwe functies

iOS 9.3 is de grootste update voor iOS 9 tot nu toe en voegt een aantal handige nieuwe functies toe. Zo is het mogelijk om een speciale nachtmodus in te stellen, vergelijkbaar met f.lux en GoodNight. Door het scherm minder blauw te maken, is dit in de avonduren beter voor je ogen. Hierdoor moet je, ook volgens onderzoek, beter in slaap vallen. Daarnaast heeft iOS 9.3 volledige integratie van Apple Music in CarPlay-systemen, is de Gezondheid-app uitgebreid en kun je notities beveiligen met Touch ID

Deze tweede beta voegt een knop in het Bedieningspaneel, zoals eerder al gespeculeerd was. De knop is zowel aanwezig op de iPhone als de iPad. Wat betreft 3D Touch-acties is er wel wat veranderd. Voor de Instellingen-app werden in de eerste beta 3D Touch-acties toegevoegd, zoals het bekijken van Wi-Fi-instellingen of het instellen van een achtergrond. De optie om achtergrond in te stellen is in beta 2 weer verdwenen, maar de overige 3D Touch-opties zijn nog ongewijzigd.

Bedieningspaneel met nachtmodus op de iPhone. Nachtmodus activeren op Bedieningspaneel op de iPhone.

Nachtmodus in het Bedieningspaneel op de iPad.

Het instellingenscherm voor de speciale nachtmodus is ook aangepast. In plaats van dat je direct zaken aan kunt passen in het Beeldscherm en helderheid-scherm, moet je nu door tikken naar de optie Nachtscherm.

De instellingen voor de nachtmodus in de tweede beta van iOS 9.3. De instellingen voor de nachtmodus in de tweede beta van iOS 9.3.

Tot slot is er in de tweede beta een optie toegevoegd in het Privacy-scherm. Als een app gebruikmaakt van je Mediabibliotheek, dan moet er eerst toestemming gevraagd worden aan de gebruiker. Dit lijkt een rechtstreeks gevolg te zijn van de ontwikkelaar van de app Music Tracker, die deze optie bij Apple indiende.

Nieuwe optie voor Mediabibliotheek in Privacy-instelling in iOS 9.3. Privacy-instelling voor toegang tot Mediabibliotheek in iOS 9.3.

Updaten naar iOS 9.3 beta 2

Heb je de eerdere iOS 9.3 beta geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9.3 beta 2 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor moet je toestel bij een ontwikkelaarsaccount geregistreerd staan. Je installeert de beta dan vanuit iTunes.

iOS 9.3 beta 2 is op het moment van schrijven nog maar net verschenen. Zie je de update nog niet? Probeer het dan later vandaag nog eens.

Screenshot Bedieningspaneel: @basvanderploeg

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 27 januari: De beta is nu ook beschikbaar voor publieke betatesters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2016, 20:12
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.