Facebook-Messenger-Stickers

Facebook Messenger krijgt betaalde stickers

Facebook Messenger heeft vanaf vandaag betaalde stickerpakketten. Deze kun je kopen via een externe app, al zal deze in de toekomst waarschijnlijk met de Messenger-app worden samengevoegd.

Facebook-Messenger-Stickers

Met Facebook Messenger kun je berichten opfleuren met tal van kleurrijke stickers. Deze figuurtjes worden aangeboden in Stickerpakketten in de stickerwinkel. Deze winkel was vooralsnog volledig gratis, maar daar komt nu verandering in.

Betaalde stickers in Facebook Messenger

Facebook start vandaag namelijk met het aanbieden van betaalde stickerpakketten voor Facebook Messenger. Deze stickers worden niet direct aangeboden door Facebook zelf, maar via een samenwerking met PicoCandy; een startup uit Singapore die een afzonderlijke app heeft.

De prijzen voor bundels met stickers variëren van €0,99 tot €1,99. In de meeste gevallen krijg je voor dat geld een collectie van ongeveer 15 nieuwe stickers om te versturen.

PicoCandy los installeren

Je kunt de betaalde stickers dus niet direct in de Facebook Messenger-app kopen. Eerst moet je PicoCandy For Messenger installeren, daarna kun je de stickers kopen en vanuit PicoCandy verzenden naar Facebook Messenger.

Vooralsnog is dit een behoorlijk omslachtig proces, al zeggen de makers van Picocandy tegen Techcrunch dat dit slechts een tussenstap is. De kans is groot dat de stickerwinkel van de Facebook Messenger-app binnenkort met een update verder wordt uitgebreid met de collectie van PicoCandy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 11:21
Categorie Apple
Onderwerpen facebook messenger, sticker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.