iPad Pro 2022 op tafel

Reacties voor: Apple legt uit hoe je alles uit wifi 6E op de nieuwe iPad Pro 2022 haalt

De iPad Pro 2022 is het allereerste Apple-apparaat met ondersteuning van wifi 6E. Maar om daarvan te profiteren, moet je wel het één en ander instellen en heb je wel de juiste spullen nodig.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. In de specificaties staan maar twee WiFi banden benoemd. Voor zover ik weet bestaat 6E uit 3 WiFi banden. Ik vraag mij dus af in hoeverre het echt 6E is. Dit lijkt eerder op 6 (dual band)

  2. @Manfred: als het inderdaad WIFI 6 is en niet 6e (met extra frequentieband) vind ik dat een ernstige vorm van misleiding. Ik kan het me bijna niet voorstellen. Ik was eigenlijk van plan om deze iPad aan te schaffen.

  3. Ik heb in huis een hoop apparaten die gebruik maken van wifi (naast iPads, iPhones en Macs is dat Hue, Tado, Netatmo) Ik heb een mesh systeem van Apple Airport Extremes. Ik zit dus nog op 802.11ac. De snelheid is nog altijd prima (200mbit/s). TV (streaming), Sonos en PS4 zitten sowieso op UTP. Ik wacht wel op een betaalbaar Wifi 6e systeem dat niet van Google is of uit China komt.

  4. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik heb in huis een hoop apparaten die gebruik maken van wifi (naast iPads, iPhones en Macs is dat Hue, Tado, Netatmo) Ik heb een mesh systeem van Apple Airport Extremes. Ik zit dus nog op 802.11ac. De snelheid is nog altijd prima (200mbit/s). TV (streaming), Sonos en PS4 zitten sowieso op UTP. Ik wacht wel op een betaalbaar Wifi 6e systeem dat niet van Google is of uit China komt.

    Ik heb 2 van deze zelfde Apple Airport Extremes, maar als jij maar 200mbit haalt is er iets niet in orde. Ik haal makkelijk 800mbit door het hele huis. In theorie moeten ze 1300mbit kunnen halen.

  5. @Ronald: Ik praat natuurlijk kul…mijn abonnement is 200mbit/s. Dat heeft niets met mijn wifi te maken.

  6. @Arie: We gaan dit nog verder uitzoeken, maar zoals het er staat kun je alleen de 2.4GHz en 5GHz simultaan kunt gebruiken en de 6GHz-band alleen afzonderlijk.

    Dat staat er namelijk ook: “Wifi 6E (802.11ax) met 2×2 MIMO, gelijktijdige dual band (2,4 GHz en 5 GHz)”. Er staat nergens dat 2,4GHz en 5GHz de enige frequentiebanden zijn. 802.11ax wijst er al op dat het wifi 6 moet zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.