‘iPad Pro krijgt 12,2 inch scherm en stereospeakers’

De iPad Pro krijgt een 12,2-inch scherm, stereospeakers en een extra microfoon. Maar we moeten tot 2015 wachten tot deze zakelijke tablet op de markt komt.

ipad-pro-mockupDe iPad Pro krijgt volgens nieuw verschenen geruchten een scherm van 12,2-inch, wordt 7 mm dun en krijgt speakers aan de linker- en rechterkant. Volgens het Japanse blog Macotakara kloppen eerder circulerende geruchten over een 12,9-inch iPad Pro niet, die door de bekende publicaties Wall Street Journal en Bloomberg zijn verspreid. Een scherm van 12,2-inch zou overeen komen met de grootte van een toekomstige MacBook Air met Retina-scherm. Beide apparaten zouden dezelfde retina-resolutie kunnen krijgen.


Macotakara deed eerder correcte voorspellingen: zo maakten waren ze de eerste die de namen iPhone 5s, iPhone 5c en iPhone 6 Plus juist hadden. Ook voorspelden ze regelmatig hardware-details, zoals de kleuren van de iPhone 5c.

ipad pro renderingBij dit grotere model iPad ga je de tablet vooral in landschapsweergave gebruiken, vertelt Macotakara. Er zitten stereospeakers in, die aan de linker- en rechterkant of aan de boven- en onderkant zitten, afhankelijk van de manier waarop je de iPad vastpakt. De iSight-camera, Lightning-connector en Touch ID-knop blijven op dezelfde plek zitten. Het design lijkt op dat van de iPad Air 2, dus niet randloos.

Qua dikte zal de iPad Pro tussen de huidige iPad Air 2 en de iPhone 6 in zitten, dus rond de 7 mm. De iPad Pro wordt dan aanzienlijk dunner dan de 12-inch Surface 3 Pro-tablet van Microsoft, die ook voor zakelijk gebruik is bedoeld en ruim 9 mm dik is. Bij de Surface kun je kiezen voor SSD-opslag tot wel 512GB (maar dan ben je wel meteen rond de 2000 euro kwijt).

De iPad Pro wordt pas in 2015 verwacht. Aanvankelijk werd gedacht dat de iPad Pro eind 2014 beschikbaar zou komen, maar volgens geruchten was er te weinig productiecapaciteit bij de leveranciers, waardoor het project moet worden uitgesteld. Macotakara verwacht dat we tot najaar 2015 zullen moeten wachten.

Lees ook: Dossier iPad Pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2014, 12:06
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.