Reacties voor: iPad overleeft val van 30 kilometer

Accessoiremaker G-Form bond een iPad met hun case eromheen aan een ballon, om hem vervolgens op 30 kilometer hoogte te laten vallen. De valpartij is in een video terug te zien.
Lees het complete artikel → iPad overleeft val van 30 kilometer
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Dit werd een hele tijd geleden toch ook gedaan met een iphone?

  2. Het lijkt wel of de ipad helemaal verbogen is. Op het moment dat die man hem oppakt.

  3. Ipad from space? AlienIpad? May the iPadforce be with you?

    Ik ga er een bestellen, want het gebeurt bij mij regelmatig dat ik hem van 100.000 voet naar beneden laat vallen.
    Logischer lijkt me dat ik er per ongeluk met 2 voet(en) op ga staan.

    Wel een vermakelijk filmpje. Nu weer terug naar de realiteit.

  4. Ook goed om te zien dat de GoPro camera die ze gebruiken het ook net zo goed blijft doen. Leuk filmpje iig!

  5. Doe mij zo’n go pro camera. Zo te zien zijn de best stevig. Of ging het filmpje daar niet over?

  6. A: Je zou dat ding maar op je kop krijgen…
    B: Gave camera!
    C: Wat als deze Ipad op het scherm viel?

    Wel grappig gedaan trouwens!

  7. Eindelijk, verveelde me altijd dood tijdens parachute springen, maar nu kan ik veilig mijn ipad meenemen en ondertussen gewoon een filmpje kijken….

  8. dat hij nog werkt door de val vind ik niet zo vreemd, maar vind het wel vreemd dat hij nog blijkt te werken nadat die op een hoogte van 30km is geweest, waar het toch ontzettend hard vriest naar mijn weten???

  9. Sowieso zag je ook dat er niet op de iPad geland word, maar op de armsteun van Camera. Geen goeie test als je het mij vraagt

  10. I call BS……

  11. Het maakt eigenlijk niet uit hoe hoog iPad valt, de kracht blijft hetzelfde als de hoogte 300m of 30000m is.

  12. Ik zeg Bullshizz. Makkelijk te faken natuurlijk tijdens monteren je ziet een shot dat die op de grond komt en je ziet een shot daarna dat ze op zoek gaan en daarna weer een aparte shot dat de ipad opgepakt wordt en werkt. Misschien dat het wel kan maar goed het test filmpje laat het in ieder geval niet overtuigend genoeg zien dat het nog steeds dezelfde ipad is die ze uiteindelijk laten zien.

  13. Uiteindelijk maakt de hoogte niet veel uit zodra vrije val snelheid wordt bereikt, de weerstand is dan hoger dan de velocity, volgens mij ligt dat rond de 230+- kilometer p/u.
    Maar toch leuk gedaan toch?

  14. Twintig dollar verzendkosten? Da’s vast voor de bubbelwrap die eromheen moet. 😛

  15. @Pat:

    Dat komt door de hoes die eromheen zit. Bij mij lijkt-ie gewoon nog een rechte tablet.

  16. Zeg stelletje wizzkids, heeft niemand van jullie natuurkunde gehad op de middelbare school? Op een hoogte van 390 kilometer is de temperatuur zeker min 30. Denken jullie nu echt dat een ipad dat kan doorstaan? Ik zou zeggen; leg je ipad maar eens een half uurtje in je diepvries van min 10 en kijk dan nog eens of tie werkt…….
    Grote bullshit dus

  17. @Henkie,

    gelukkig zat de ipad maar op 30 km 😉

  18. Dude, als ie met zn scherm vol op zo’n steen valt werkt ie écht niet meer. Het scherm is namelijk gewoon bloot :p
    Mss op een flat surface op zn achterkant, maar anders nooo way

  19. Die ipad werkt helemaal niet meer, ik zie toch echt niks op het scherm. Hij is compleet verbogen. Ik snap ook het probleem niet… Een ipad is niet gemaakt om uit de lucht te laten vallen… Ik was ook niet van plan om dat te gaan doen. Wat moet ik dan met zo’n case??? Het is geen skypad! Kan er ook een van gepantserd staal maken, joepie dan kun je er tegen schieten!

  20. Uit wetenschappelijk oogpunt bekeken een erg matige proef.
    Wel een grappig filmpje.
    Gewoon zelf blijven opletten en je i-spullen vasthouden.
    Iedereen een mooi 2012.

  21. Echt wel fake. Vliegtuigen die op negen kilometer hoogte hebben gevlogen hebben ijs op de vleugels. Bovendien is er op een bepaalde hoogte een continue luchtstroom waar ballonvaarders die de wereld om willen varen graag gebruik van maken. Het is dus onmogelijk om de iPad wandelend terug te vinden. Kortom: leuk bedacht, maar volkomen ongeloofwaardig.

  22. De ipad is NIET verbogen, dat is het beeld van de gopro camera. Die filmt extreem groothoek en dan ziet het er uit als krom of verbogen.

  23. @Ferry:
    Behalve dat vliegtuigen op 9 km hoogte ongeveer 900 tot 950 km/u vliegen. En als je goed kijkt in het filmpje zie je dat ze uit een helikopter stappen.

  24. @Robbie Veldwijk:
    @Happie:
    Ze vallen dan ook niet op het scherm, bijna altijd op een hoek..

    Maar met deze constructie ligt het zwaartepunt onder de iPad (waar de bevestiging van de riem samen met GPS apparaat zit) en daarom viel hij op z’n rug.

  25. @bubbly

    Dat klinkt wel logisch inderdaad maar dat gebeurd dan eigenlijk ook alleen als je je ipad van zo’n hoge afstand laat vallen. Als ik bijvoorbeeld met mn ipad door het huis loop en ik laat hem dan per ongeluk vallen is de afstand tot de grond (of eventueel een hoek van iets) te kort om de ipad te laten draaien in de lucht. Dan kan de ipad dus wel degelijk op het scherm (op een scherp/stomp voorwerp) vallen..

  26. Origineel geplaatst door Sander
    Twintig dollar verzendkosten? Da’s vast voor de bubbelwrap die eromheen moet.

    Ja of misschien wordt ie met een ballon met zeer grote precisie vanaf 30 km hoogte in je achtertuin gedropt. Kapot gaat ie toch niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.