iPad 4 verschijnt al in oktober, aldus Digitimes

De Taiwanese geruchtensite Digitimes beweert dat de iPad 3 in maart al snel zal worden opgevolgd door een iPad 4 in oktober. Dit wordt gebaseerd op bronnen die verwikkeld zouden zijn in het productieproces.

iPad 4De Taiwanese geruchtensite Digitimes heeft op basis van anonieme bronnen weer een nieuw gerucht de wereld in geslingerd. Apple zou, nadat de iPad 3 in maart is uitgekomen, de iPad 4 al in oktober lanceren. Hiermee zou Apple ook bij de iPad de jaarlijke verschijningsfrequentie verbreken. De iPad 4 zou volgens de bronnen een 9,7 inch scherm hebben en ongeveer gelijktijdig met het Clover Trail-W tabletplatform van Microsoft en Intel op de markt.

De bronnen van Digitimes zijn volgens de site verwikkeld bij het leveren van iPad-componenten. Wat de iPad 4 zal bevatten wisten ze niet te vertellen. Digitimes trapt een open deur in door te speculeren over betere hardware en meer geïntegreerde applicaties. De iPad 3 zou een QXGA-scherm met een resolutie van 1536 bij 2048 pixels en een betere batterij krijgen. Verdere specificaties zijn volgens de bronnen minder indrukwekkend dan je zou verwachten, maar Apple zou vlak na de lancering in maart wel de prijs van de iPad 2 met 100 dollar verlagen.

Digitimes staat bekend om zijn vele geruchten over bijvoorbeeld de iPad, die vaak gebaseerd zijn op bronnen binnen het productieproces bij Apple. De betrouwbaarheid hiervan wordt vaak in twijfel getrokken omdat de site er in het verleden vaak naast zat. Dit is overigens niet de eerste keer dat Digitimes schrijft over een iPad in het najaar: eerdere bronnen beweerden dat de iPad 3 eind 2011 zou verschijnen, iets dat door problemen met het retinascherm niet doorging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 13:38
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.