Reacties voor: ‘iPad Mini is een kwestie van tijd’

Het is volgens analist Saw Wu van Sterne Agee niet een vraag of Apple een iPad Mini zal uitbrengen. In plaats daarvan zouden we moeten afvragen wanneer Apple dit zal doen.
Lees het complete artikel → ‘iPad Mini is een kwestie van tijd’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 43 reacties

  1. Toch kan ik nog steeds niet geloven dat Apple dit doet. Ik zie namelijk echt niet in waarom dit nodig is? Ook wordt het dan meteen lastiger voor ontwikkelaars, omdat ze weer rekening moeten houden met een nieuwe scherm grootte.

  2. Origineel geplaatst door Bram
    Toch kan ik nog steeds niet geloven dat Apple dit doet. Ik zie namelijk echt niet in waarom dit nodig is? Ook wordt het dan meteen lastiger voor ontwikkelaars, omdat ze weer rekening moeten houden met een nieuwe scherm grootte.

    Ik denk niet dat Apple dat gaat doen om een hele simpele reden: het is niet nodig. Apple verkoopt de iPad als een gek, ze hebben dus een nieuwe kleinere versie helemaal niet nodig. Het zou weinig opleveren voor Apple en zelfs de huidige iPad kunnen kannibaliseren gezien die dan 2x zo goedkoop wordt. Mensen die een iPad willen kopen een iPad, en mensen niet geen iPad willen willen stiekem toch een iPad :p

    En oja, ontwikkelaars hoeven nergens rekening mee te houden. Applicaties worden namelijk ontwikkeld op scherm resoluties en niet grootte 😉 Zolang hij 768×1024 is zullen alle huidige apps perfect draaien 1:1.

  3. Zou me niets verbazen als dit scherm dezelfde resolutie als de iPad 2 krijgt. Anders krijg je inderdaad relatief veel fragmentie wbt iOS

  4. Het zou kunnen, maar dan met de resolutie van de iPad 2. Als er een andere resolutie komt, en ook nog een grotere iPhone… Dan hebben we de poppen aan het dansen.

    Ik hoef geen kleinere iPad, hoewel ik een grotere iPhone wel fijn zou vinden. Dat scherm is echt te klein!

  5. Laat maar komen, voor thuis is de iphone net te klein en de ipad net te groot.

  6. Ik sta vooraan in de rij als hij uitkomt. Goedkoper, lichter en groot genoeg; ik ben voor.

  7. Ik zie er wel markt voor. Apple heeft hetzelfde ook ooit gedaan bij de iPod. Je kan bovendien niet van kannibaliseren spreken als je beide producten in huis hebt.

  8. Hahaha het houd ook nie op
    met de geruchten en tot nu
    toe is er maar weinig van waar

  9. Er komt geen kleine iPad! Een iphone is klein zodat hij in je broekzak past en makkelijk mee te nemen is, een iPad is groot zodat je er makkelijk mee kan werken en je een goed overzicht hebt

  10. Ik vind het geen goeie zet.
    Messchien voor de jeugd leuk.

  11. Ik ben gek op mijn nieuwe iPad, maar ik zou een 7,8″ iPad graag zien.

    De mensen die zeggen dat een kleinere, goedkope iPad onnodig is, begrijpen volgens mij niet helemaal wat de bestverkopende tablet na de iPad is. Dat is niet een powerhouse als de Transfomer Prime, maar de goedkope Kindle Fire, toevallig ook een 7″ tablet. Mensen zien nu eenmaal graag een betaalbare tablet, en de doelgroep van deze tablets hoeft de grafische krachtpatserij van de iPad niet per se te hebben.

    Als Apple een goedkopere, kleinere iPad op de markt brengt, met dezelfde resolutie als de iPad 2, zou dit helemaal niet schadelijk zijn voor de verkoop van de iPad, die nog steeds elk jaar het vlaggenschip van Apple’s mobiele lineup blijft. Wat het wel zou doen, is een iOS-alternatief bieden voor mensen die maar een goedkopere Android-tablet kopen omdat ze de iPad te duur vinden. Als er naast de high end iPad ook een goedkopere variant is die 200-250 euro kost, worden er nog maar weinig Android-tablets verkocht.

  12. Ik pak nog steeds liever de BlackBerry PlayBook om mee te nemen naar kantoor dan mijn iPad vanwege het formaat. De toepassing op mijn iPad gebruik ik overdag toch niet.

  13. Apple gaat dit nooit doen want het is niet nodig

  14. Ik zou direct die kleinere ipad willen kopen, zeker voor een prijs rond de 300 euro. Ik lees nu redelijk veel boeken op de ipad en ik vind de ipad eigenlijk te zwaar om lang vast te houden om te lezen. Van mij mag apple zelfs een ereader met e- ink scherm uitbrengen, zonder verdere tablet functionaliteit!

  15. Origineel geplaatst door lowfi
    Ik zie er wel markt voor. Apple heeft hetzelfde ook ooit gedaan bij de iPod. Je kan bovendien niet van kannibaliseren spreken als je beide producten in huis hebt.

    Zoek nog eens de definitie van kannibaliseren op, dat betekent het juist… Apple verwacht een X aantal iPads te verkopen, en als ze de iPad Mini op de markt brengen zullen toch een deel van de mensen de Mini (waar waarschijnlijk een lagere winstmarge op zit) ipv de reguliere iPod verkopen. Ik weet niet of het een goede zet is, ik denk dat de iPads 1 en 2 voor een lagere prijs de mensen ook wel over de streep moet trekken, daar is geen iPad Mini voor nodig.

  16. Wat is dit voor een onzin? De iPad hoort juist iets groter te zijn.
    Groter en lichter.

  17. Kleinere iPad.. naja, koop dan een iPod Touch. Straks verkopen ze zeker allemaal dezelfde apparaten de ene net een inch groter dan de andere. Ik denk het niet.

  18. Dit gaat sowieso gebeuren. Zie dat als bij MacBooks. MacBook Air in 11 en 13 inch, 13, 15 en 17 inch macbook pro.

    iPhone klein scherm, iPad mini medium scherm, iPad groot scherm.

  19. Als je van 10,1 inch naar 7,8 inch gaat en uitgaat van retina, dan kan dat waarschijnlijk met de schermafmetingen (in pixels) van de iPad 1/2. En dat betekent dat de bestaande Apps prima gebruikt kunnen worden…

  20. Origineel geplaatst door Jordy
    Zoek nog eens de definitie van kannibaliseren op, dat betekent het juist…

    Als je toch beide producten in huis hebt en daarmee je potentiele klanten bij de concurrent weg houdt dan kan je toch niet speken van kannibaliseren? Je houdt immers geld, lager door marges (??) maar hoger door kwantiteit, binnen je eigen bedrijf.

    Als dat niet zo zou zijn dan zou er maar 1 uber mac zijn. Het hele business model van sommige bedrijven (samsung & co) draait daar op.

  21. Geweldig idee zo’n kleinere iPad. In bus en trein is een kleiner apparaat fijn om met 1 hand boeken te lezen. De iPad is daar eigenlijk te zwaar voor als je hem wat langer vast moet houden. Mooi zou zijn als je er ook mee kan bellen, met zo’n oortje. Voor langere teksten schrijven wordt het toetsenbord me dan te klein. Kommaarop met die iPad 7 inch. Vervang ik er voor thuis mijn MBAir en dan kan ik er weer jaren tegen aan.

  22. Ik begrijp niet waarom een kleine iPad met dezelfde functionaliteit als z’n grotere broertje goedkoper zou kunnen zijn. Uitgaande van dezelfde functionaliteit is minimalisering van componenten een juist duurder productieproces. Daarom schat ik in dat dit een ‘lulverhaal’ is.

  23. Gaat niet gebeuren..en wel om de volgende redenen;

    – Apple zou een concurrent van zichzelf zijn. Mensen zullen een 9,7 laten liggen,
    – De markt is te klein voor de 7,8,
    – Er zou een overkill aan iPads komen (3G en wifi modellen in 2 kleuren, 2 groottes en nog 3 GB varianten.

    Misschien zijn er nog wel meer redenen te verzinnen. Zolang er nog groei in de 9,7 iPads zit, zal Apple deze niet gaan uitbrengen.

    Hetzelfde geldt voor de 4 inch iPhone die niet komt. De 3,5 verkoopt ieder jaar beter zie dezelfde punten als hierboven.

  24. GERUCHTEN… Haal alle geruchten berichten weg en je houdt een magere website over…

  25. Origineel geplaatst door lowfi
    Origineel geplaatst door JordykannibaliserenAls je toch beide producten in huis hebt en daarmee je potentiele klanten bij de concurrent weg houdt dan kan je toch niet speken van kannibaliseren?

    Je kunt hoog en laag springen maar voor je de definitie van kannibaliseren even opzoekt (10s werk) blijf je onzin uitkramen. Het gaat er nu juist om dat een bedrijf door introductie van product B, minder verkoopt van product A. Of dat in totaal een hogere omzet of winst tot gevolg heeft doet niet ter zake.

    De term is ook niet voor niets gekozen natuurlijk, in de biologie is kannibalisme ook het eten van exemplaren van de eigen soort.

  26. Heet een kleinere iPad niet gewoon een iPhone? Maar dan met belfunctie…

  27. het lijkt me geen zet, die apple snel zal nemen aangezien het gewoon niet nodig is.. Ik ben zelf in het bezit van laatste generatie (New) ipad.. en ben zeker tevreden met het scherm.. het enige waar ik veel last van heb.. is dat wanneer ik eerst een tijdje mijn ipad in handen heb, en dan wissel naar mijn iphone.. dat mijn iphone nogal klein aanvoelt.. maar ach! (luxe probleem)..

    Kleiner scherm ipad: Nee
    groter scherm iphone: Misschien

  28. Origineel geplaatst door RM
    Heet een kleinere iPad niet gewoon een iPhone? Maar dan met belfunctie…

    Precies, het volgende gerucht is een grote iPod Touch…

  29. Origineel geplaatst door Larss
    Origineel geplaatst door lowfiOrigineel geplaatst door JordykannibaliserenAls je toch beide producten in huis hebt en daarmee je potentiele klanten bij de concurrent weg houdt dan kan je toch niet speken van kannibaliseren?Je kunt hoog en laag springen maar voor je de definitie van kannibaliseren even opzoekt (10s werk) blijf je onzin uitkramen. Het gaat er nu juist om dat een bedrijf door introductie van product B, minder verkoopt van product A. Of dat in totaal een hogere omzet of winst tot gevolg heeft doet niet ter zake.De term is ook niet voor niets gekozen natuurlijk, in de biologie is kannibalisme ook het eten van exemplaren van de eigen soort.

    En jij kunt hoog of laag springen, maar je hebt nog steeds geen gelijk. Het enige wat een 7″ iPad van 200-250 euro zou kannibaliseren, is de verkoop van de Kindle Fire. De grote iPad heeft een heel andere doelgroep dan mensen die een budget tablet willen.

  30. Origineel geplaatst door Flieps
    Origineel geplaatst door RMHeet een kleinere iPad niet gewoon een iPhone? Maar dan met belfunctie…Precies, het volgende gerucht is een grote iPod Touch…

    Nee.

  31. @Lesley: Lekkere stroman heb je daar. Ik zeg nergens dat Apple minder iPads zou verkopen door introductie van een hypotetische iPad mini. Ik leg alleen het begrip kannibalisatie uit.

    Helaas is die uitleg aan jou voorbij gegaan aangezien je denkt dat Kinde sales gekannibaliseerd kunnen worden door de iPad. Dat is simpelweg concurrentie, geen kannibalisering. Kannibalisering = tussen producten van hetzelfde bedrijf.

    Overigens ben ik er wel degelijk van overtuigd dat een kleine iPad de verkopen van de grote in enige mate zou aanvreten. Maar dat had ik nog nergens geschreven en heb je er zelf bijverzonnen.

  32. @Larss: Als je graag uit de hoogte doet door anderen op fouten te wijzen, moet je ook bereid zijn zelf op je foutieve gedachtengang gewezen te worden. Jij mag dan een totaal eigen definitie aan het begrip kannibalisatie gehangen hebben, maar je vergeet daarbij dat een analogie altijd voor interpretatie open blijft. Daarbij lijkt het aan jou voorbij te gaan dat dit semantische spelletje totaal niet relevant is voor de discussie die gaande is.

  33. @Lesley: Kom nou. Zoek even de definities van de begrippen stroman en kannibalisatie op voor je verder praat. Die zogenaamde foutieve gedachtengang was niet de mijne, en mijn definitie van het begrip kannibalisatie is de gangbare (en enig juiste in dit verband).

    Het gaat hier ook wel wat verder dan semantieke spelletjes: het hangt nogal af van de betekenis van het begrip kannibalisatie in dit verband of dat van belang gaat zijn voor Apple’s beslissing al dan niet een kleine iPad uit te brengen. Al met al wel degelijk relevant.

  34. Kannibalisatie is het fenomeen in marketing waarbij de introductie van een nieuw product ten koste gaat van het al bestaande productassortiment. De term is een verbasterd gebruik van het Engelse cannibalisation en afgeleid van kannibalisme.

    Van eerstegraads kannibalisatie wordt gesproken als het nieuwe product omzet realiseert ten koste van een andere reeds bestaande variant van hetzelfde merk. Een voorbeeld hiervan is als Vanilla Coke omzet realiseert ten koste van Coca-Cola light/Zero

    Van tweedegraads kannibalisatie is sprake indien de omzet gerealiseerd wordt ten koste van een ander merk dat eveneens deel uitmaakt van de merkportfolio van dezelfde onderneming. Hiervan is sprake als Vanilla Coke omzet realiseert ten koste van Fanta, een ander merk frisdrank dat ook door het concern Coca-Cola geproduceerd wordt.

  35. Misschien is het een absurde gedachte, maar stel dat de iPad 7″ eens de nieuwe iPhone (5) zou zijn? Dan heb ik mijn kantoor in m’n binnenzak. Voor mij een ideale oplossing – en dan graag met een bijbehorende stylus!

  36. iPad gaat NOOIT een iPad Mini van 7 Inch op de markt brengen.
    Gewoon omdat het dom is(en Steve Jobs was niet dom dat dus dan is het Tim Cooks beslissing en begint hij Apple kapot te maken)
    Niemand wilt overigens een 7 Inch tablet hebben.
    Volgens mij kunnen telefoons van 5,5 inch niet in je zak dus moet je ze in een tas doen(en mensen hebben het liefst een groot beeldscherm zolang het past).
    Dus dan is er geen nut van een tablet van 7 inch.
    Het enige wat logies zou klinken als ze een iPad maken die groter is dan 10 inch.
    Naar mijn mening is het enige wat handig is 3-5 inch en 9-12 inch.
    En de iPod Touch is eigelijk een soort van mini iPad.

  37. Origineel geplaatst door Michel
    iPad gaat NOOIT een iPad Mini van 7 Inch op de markt brengen. Gewoon omdat het dom is(en Steve Jobs was niet dom dat dus dan is het Tim Cooks beslissing en begint hij Apple kapot te maken) Niemand wilt overigens een 7 Inch tablet hebben. Volgens mij kunnen telefoons van 5,5 inch niet in je zak dus moet je ze in een tas doen(en mensen hebben het liefst een groot beeldscherm zolang het past). Dus dan is er geen nut van een tablet van 7 inch. Het enige wat logies zou klinken als ze een iPad maken die groter is dan 10 inch. Naar mijn mening is het enige wat handig is 3-5 inch en 9-12 inch. En de iPod Touch is eigelijk een soort van mini iPad.

    Apple brengt op de markt wat hen geld opbrengt, dus als marktonderzoek zegt dat er vraag is naar een 7 inch ipad, dan zullen ze dat zeker uitbrengen. En er zijn heus wel mensen die dit willen al was het alleen maar om de prijs. Er zijn mensen die geen 600 euro over hebben voor een ipad ( met het retinadisplay moet je al bijna 32 gb nemen aangezien de apps alsmaar groter worden), maar die het wel zouden overwegen om een 7 inch te kopen voor bv de helft van de prijs. Steve Jobs was inderdaad niet dom, maar uit zijn biografie blijkt wel dat hij een duidelijke aversie had voor windows en android, dus als ze met een 7 inch tablet kunnen bereiken dat deze concurrenten minder gaan verkopen, zullen ze het zeker niet laten.

  38. Waarom een zijlijn aanbrengen? Van de iPhone waren er ook geruchten dat er een godkoper alternatief zou komen maar die is nooit gekomen omdat het toestel zelf al een groot succes is.

    Er wordt al aangegeven dat de iPad 2 stukke goedkoper is en de specs daarvan zijn gewoon goed.
    Een 7″ zou zeker van de iPad 2 en de nieuwe iPad een hap uit het succes nemen waar ze zo trots op zijn. Ik zou het erg vaag vinden.

    Maargoed zoals gewoonlijk hebben vele bronnen weer wat te melden en brengt het nieuws inclusief reclame met zich mee.

  39. @Jan:
    Apple is een bedrijf dat niet aan marktonderzoeken doet.
    Zei bedenken zelf wat goed is voor de markt.
    Ook is de reden dat Apple zo goed verkoopt de merk.
    Apple staat bekent om een duur merk.
    Het is dus in de ogen van de consumenten beter en speciaal.
    Als voorbeeld heb je in america, heineken premium bier.
    Dat is ontzettend duur bier en staat ook bekent om echt premium bier.
    Het is een marketing strategie die vaak wordt gebruikt.
    En de strategie wordt ook niet door Apple veranderd.
    Een iPad mini van 200-300 euro zal de verkoop van de iPod touch en iPad verlagen.

  40. Apple is een bedrijf dat niet aan marktonderzoeken doet.
    Zei bedenken zelf wat goed is voor de markt.
    Ook is de reden dat Apple zo goed verkoopt de merk.
    Apple staat bekent om een duur merk.
    Het is dus in de ogen van de consumenten beter en speciaal.
    Als voorbeeld heb je in america, heineken premium bier.
    Dat is ontzettend duur bier en staat ook bekent om echt premium bier.
    Het is een marketing strategie die vaak wordt gebruikt.
    En de strategie wordt ook niet door Apple veranderd.
    Een iPad mini van 200-300 euro zal de verkoop van de iPod touch en iPad verlagen.

  41. Apple Magic Mouse for iPad and Mac OS X v10.5.8
    http://croot.in/1n

  42. Origineel geplaatst door marcooo
    Gaat niet gebeuren..en wel om de volgende redenen;- Apple zou een concurrent van zichzelf zijn. Mensen zullen een 9,7 laten liggen, – De markt is te klein voor de 7,8,

    Er is onderzocht en bewezen dat bijvoorbeeld het succes van de Kindle Fire weinig tot geen impact heeft gehad op iPad sales. Dus kan daar redelijkerwijs uit geconcludeerd worden dat een kleinere tablet over het algemeen een andere markt aanspreekt, en dus alleen maar méér sales voor Apple zou kunnen genereren.

    Overigens zou het niet de eerste keer zijn dat Apple met zichzelf concurreert; iPad sales zullen ongetwijfeld een impact hebben op met name de kleinere notebook sales, ook bij Apple.

  43. het lijkt me wel handig om het voor scholen te doen lekker handig zodat de boeken vervangen worden redelijk prijsje voor de school dan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.