‘iPad Mini is een kwestie van tijd’

Het is volgens analist Saw Wu van Sterne Agee niet een vraag of Apple een iPad Mini zal uitbrengen. In plaats daarvan zouden we moeten afvragen wanneer Apple dit zal doen.

iPad MiniWe zouden ons niet moeten afvragen óf er een kleinere iPad verkocht zal worden, maar wanneer dit het geval zal zijn. Dit stelt analist Shaw Wu van Sterne Agee in een bericht aan investeerders. Volgens hem experimenteert Apple al sinds 2009 met verschillende schermgroottes en heeft het bedrijf er veel baat bij om een kleiner model uit te brengen.

Een kleinere iPad komt al langer in geruchten voorbij. Gisteren beweerde NetEase nog dat Apple in het derde kwartaal van 2012 de iPad mini zal verkopen, om het op te nemen tegen toekomstige Windows-tablets. Deze iPad zou verkocht moeten worden voor een prijs tussen $249 en $299. Fabrikanten hopen 6 miljoen exemplaren af te hebben rond de verschijningsdatum.

Volgens Wu is een kleine iPad een nachtmerrie voor concurrenten. Bedrijven zouden er nu al moeite mee hebben om te concurreren met Apple’s huidige prijzen voor de iPad. De nieuwe iPad wordt voor $499 verkocht, terwijl een iPad 2 $399 kost.

Eerdere geruchten wezen er op dat de iPad mini een 7,85 inch scherm krijgt. Wat er verder aan zal veranderen moet nog blijken: zo kan hij onder andere een dunnere rand krijgen. Apple zelf heeft nog niets aangekondigd, maar volgens John Gruber ligt de iPad wel in Apple’s geheime lab.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2012, 17:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.