‘Google riskeert boete FTC wegens privacy-omzeiling iOS’

Bronnen beweren tegenover Mercury News dat Google een boete riskeert wegens de gemaakte privacy-inbreuk in Safari afgelopen februari. Deze boete zou binnen een maand worden opgelegd.

iPhone Safari GoogleDe Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) overweegt om Google een boete te geven wegens de privacy-inbreuk in iOS in februari. Toen bleek Google de privacy-instellingen van Safari te omzeilen, waardoor ze ook het internetgedrag van gebruikers konden bekijken die cookies hebben uitgeschakeld. Google zei vlak nadat dit aan het licht kwam niet langer gebruik te maken van de omzeilingstruc.

Mercury News stelt dat de FTC onderzoek doet naar een mogelijke boete voor Google’s omzeiling van privacy-instellingen in iOS. Dit hebben bronnen bekend met de ontwikkelingen binnen het bedrijf verteld. Kiest de FTC ervoor om Google een boete te geven, dan zou dit binnen een maand gebeuren. De boete zou volgens Mercury News hoger liggen dan het bedrag dat Google afgelopen vrijdag moest betalen wegens het belemmeren van een onderzoek naar Street View-auto’s. Hierbij ging het om 25.000 dollar.

Google stopte vlak na de bekendmaking ervan met de omleidingstruc. Volgens het bedrijf werd de omleiding enkel gebruikt om gebruikers van toepassingen te voorzien die ze zelf hebben ingeschakeld en zouden de cookies niet zijn gebruikt om persoonlijke informatie te verzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2012, 20:22
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen google, privacy, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.