iPad-kopers wachten nog steeds op iPad 2 bij Amerikaanse Apple Stores

Bij de SoHo Apple Store in New York staan dagelijks wachtrijen van Chinese mannen en vrouwen. Ze kopen iPad 2's op, om ze vervolgens terug te sturen naar China, waar ze zijn gemaakt.

apple store sohoNew York heeft er een probleem bij: mensen die nachten achtereen kamperen bij de plaatselijke Apple Stores. Het gaat veelal om verkopers, die elke dag in de rij staan om iPads in te slaan voor export naar het buitenland. Volgens een artikel in de New York Times verdienen de verkopers 400 dollar per nacht voor de aankoop van twee iPads en dat is meer dan je als immigrant met een gewone baan in een week kunt verdienen. Als je denkt dat je zomaar bij de Apple Store in SoHo kunt binnenlopen om een iPad 2 te kopen, kom je bedrogen uit. Ze zijn niet op voorraad.


Buiten de winkel staat een wachtrij van mensen, die alvast op nieuwe voorraad van morgen wachten. Chinese mannen en vrouwen kamperen bij de SoHo Apple Store om zoveel mogelijk iPads te kopen, om ze vervolgens terug te sturen naar het land waar ze zijn gemaakt: China. De iPads worden gekocht door rijke Chinezen, die het geld ervoor over hebben. Zelf willen de kampeerders niet teveel kwijt over hun missie. Bij de bekende Apple Store aan Fifth Avenue staan ook regelmatig lange wachtrijen met Chinese verkopers. Een voorbijganger tweette: “There’s like 100 Chinese people lining up across from the Apple store on 5th Ave!”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.