Apple aangeklaagd over in app-aankopen

Apple kan een aanklacht verwachten van een Amerikaanse vader, die vindt dat Apple onzorgvuldig omgaat met in app-aankopen. Zijn dochter kocht voor 200 dollar virtuele spullen in iPhone-spelletjes.

in app aankopenEen boze vader gaat Apple aanklagen over in app-aankopen. Garen Meguerian uit Phoenixville in de Amerikaanse staat Pennsylvania is boos over het feit dat kinderen ‘zomaar’ aankopen kunnen doen. Meguerian liet zijn jongste dochter allerlei gratis games uit de App Store downloaden, maar had geen idee dat ze met de creditcard die aan het account was gekoppeld, ook virtuele aankopen kon doen. De 9-jarig dochter gaf 200 dollar uit aan de spelletjes Zombie Cafe, Treasure Story en City Story voordat de vader erachter kwam. Apple vraagt om een wachtwoord bij alle in app-aankopen, maar toen het voorval zich voordeed was dat nog niet het geval. Op dat moment had je na het doen van je laatste aankoop nog 15 minuten de tijd om extra aankopen te doen, zonder dat opnieuw het wachtwoord werd gevraagd.

De oplossing voor het probleem is echter eenvoudig: geef kinderen geen toegang tot accounts waar creditcards aan zijn gekoppeld, schakel het doen van in app-aankopen uit (via Instellingen > Algemeen > Beperkingen > Kopen vanuit apps) of voed kinderen zodanig op dat ze begrijpen dat ze niet zomaar geld mogen uitgeven. Wie dat teveel gedoe vindt, wordt tegenwoordig ook beschermd door Apple: in app-aankopen zijn alleen nog mogelijk als je het wachtwoord weet.

In Nederland was er vooral ophef rondom de Smurfen-game Smurf’s Village. In een tip hebben we toen uitgelegd hoe je in app-aankopen uitschakelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2011, 11:34
Categorie Apple
Onderwerpen apple, in app aankopen, rechtszaak, smurfen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.