iPad Air 2 Touch ID

‘iPad Air 3 krijgt 4K-scherm en 4GB werkgeheugen’

De iPad Air 3 zou volgens geruchten uit de productielijn een 4K-scherm krijgen. Ook zit er 4GB werkgeheugen (RAM) in. Wat is er nog meer bekendgemaakt over deze nieuwe iPad Air?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er komen steeds meer geruchten naar voren over de nieuwste iPad Air 3. Dat de tablet ergens in maart aangekondigd gaat worden, lijkt door de recente berichten zo goed als zeker. Nieuwe geruchten wijzen er nu op dat de iPad Air 3 een nieuw 4K-scherm krijgt, wat voor het eerst zou zijn in de geschiedenis van de iPad. Ook het werkgeheugen zou een upgrade krijgen.

iPad Air 2 Touch ID

Eerste iPad met 4K?

Apple gaat volgens de geruchten in het tweede kwartaal van start met de productie van de iPad Air 3, met General Interface Solution en TPK Holding als leveranciers van de schermen. Het scherm van deze nieuwe iPad Air zou een 4K-resolutie krijgen, wat voor het eerst is in een draagbaar Apple-product. Daarnaast zou de iPad Air 3 uitgerust worden met 4GB aan werkgeheugen. Dit is dezelfde hoeveelheid als in de iPad Pro, maar wel twee keer zoveel als in de meest recente iPad Air, de iPad Air 2. Ook de batterij zou verbeterd zijn.

Apple heeft de laatste tijd al meer producten uitgebracht met een extra hoge resolutie. Er is al een tijdje een 5K iMac op de markt en vorig jaar verscheen nog de 4K iMac. De iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben een camera die in 4K kan filmen, waardoor het helemaal geen gekke gedachte is dat de nieuwste iPad Air een 4K-scherm zou krijgen. Hierdoor kun je de gemaakte 4K-filmpjes mooi bekijken en bewerken op het scherm van de nieuwe iPad Air 3. iMovie voor iOS is bijvoorbeeld al aangepast om 4K-beelden te kunnen bewerken.

Eerder deze week verscheen er een vermoedelijke schematische tekening van de nieuwe iPad Air. Hierop was te zien dat deze vier speakers krijgt, net als de iPad Pro. Ook is er een LED-flitser op de tekening te zien. Gisteren schreven we ook al over de iPad Air 3, want hij zou ook nog eens ondersteuning krijgen voor de Apple Pencil.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 15:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.