ABN AMRO Mobiel Bankieren iPhone iPad

ABN AMRO-app laat je nu geld overmaken zonder losse e.dentifier

De ABN AMRO Mobiel Bankieren app heeft geen e.identifier meer nodig om mobiele betalingen uit te voeren, als je binnen je daglimiet blijft. Ook ondersteunt de app Split View multitasking op de iPad. Ondersteuning voor Touch ID is helaas nog niet toegevoegd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

ABN AMRO Mobiel Bankieren iPhone iPad

Een update voor de ABN AMRO Mobiel Bankieren-app maakt het mogelijk om snel geld over te boeken naar onbekende rekeningnummers, zonder dat je daar een e.dentifier voor nodig hebt. Ook ondersteunt de app Split View multitasking op de iPad, zodat je jouw rekening snel kunt controleren terwijl je met een andere app bezig bent.

Versie 8.1 van de ABN AMRO Mobiel Bankieren-app (link) is nu beschikbaar in de App Store. Als je na het installeren de app opent kun je direct je iPhone registreren, zodat je de e.identifier niet meer nodig hebt om geld over te maken naar anderen binnen je daglimiet. Bij deze registratie gebruik je een code van de e.identifier; daarna heb je alleen nog een identificatiecode nodig om de overboeking af te ronden. Het was voorheen al mogelijk om zonder e.dentifier een overboeking te doen naar bekende rekeningnummers (waarna je in een periode van 18 maanden eerder geld had naar overgemaakt), maar sinds versie 8.1 kan dit dus ook voor onbekende rekeningnummers.

Pas als je een bedrag wilt overboeken dat boven je zelf ingestelde daglimiet gaat, heb je de e.dentifier weer nodig. Het overslaan van de e.identifier is overigens optioneel en kun je handmatig aan- en uitzetten in het menu-onderdeel ‘Beheer’.

Naar verwachting zullen andere bank-apps snel volgen. Ons is al ter oren gekomen dat KNAB bezig is met een soortgelijke insteek, waarbij hun ‘kastje’ ook komt te vervallen.

ABN AMRO zonder e.identifier Identificatiecode vanABN AMRO-app

Nog geen Touch ID in ABN Amro Mobiel Bankieren
De update voegt dus wat handige nieuwe functies toe aan de ABN AMRO-app, maar de langverwachte ondersteuning voor de TouchID vingerafdrukscanner is er ook in versie 8.1 niet bij.

Nieuw is ook dat nieuwe bij- en afschrijvingen voortaan met een groen stipje worden gemarkeerd. Zo kun je na het opstarten van de ABN AMRO-app direct zien of er iets veranderd is. Als je de ABN AMRO Mobiel Bankieren-app op een iPad met iOS 9 gebruikt, kun je de app vanaf vandaag ook in Split View weergeven, naast een andere app die je op dat moment geopend hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 12:33
Categorie Apps
Onderwerpen abn amro, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.