iPad Pro 9,7 inch

‘Apple gaat 9,7-inch iPad Pro uitbrengen in maart’

Apple gaat in maart geen iPad Air 3 aankondigen, maar een 9,7-inch iPad Pro, zo blijkt uit geruchten. De kleinere iPad Pro werkt met een Smart Connector en de Apple Pencil.

Apple gaat op 15 maart géén iPad Air 3 aankondigen, maar een kleinere variant van de iPad Pro. Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde blogger Mark Gurman. Ook zal er waarschijnlijk een Smart Keyboard en een Apple Pencil bij worden geleverd.

iPad Pro 9,7 inch gerucht

9,7 iPad Pro

Het is vanavond topdrukte wat Apple-nieuws betreft. En het draait niet alleen om de FBI-zaak, maar ook om de aankondigingen die mogelijk op 15 maart gaan plaatsvinden. Eerder vandaag publiceerden we nog een round-up van alle verwachtingen van 15 maart en nu blijkt dat er toch wat last-minute wijzigingen zijn. De volgende generatie 9,7-inch iPad gaat niet iPad Air 3 heten, maar iPad Pro.

Het zou gaan betekenen dat de iPad Pro in meerdere formaten beschikbaar komt, namelijk in 9,7-inch en 12,9-inch. Bij de MacBooks is dat nu ook al het geval: de MacBook Air is bijvoorbeeld in 11- en 13-inch verkrijgbaar. De nieuwe iPad zou op 18 maart al in de winkel moeten liggen.

De kleinere iPad heeft vrijwel dezelfde specs als het model van 12,9-inch, zoals een A9X-processor en meer werkgeheugen. Ook is er ondersteuning voor de Apple Pencil en zit er een Smart Connector in. Apple zou bezig zijn om een Smart Keyboard voor dit kleinere model iPad Pro te maken. Die komt mogelijk ook al in maart in de winkel. Verder kun je rekenen op vier stereospeakers, dezelfde opslagcapaciteiten (32GB en 128GB) en dezelfde kleuren. De prijs zal meer in de richting liggen van de iPad Air-modellen.

Het lijkt een geniale zet van Apple: voor de zoveelste iPad Air 3 zullen niet veel mensen warmlopen, maar een iPad Pro in kleiner formaat is van een heel andere orde. Heel wat mensen die tegen de aanschaf van een iPad Pro aanhikten vanwege het grote formaat en de hoge prijs, zullen misschien wel over te halen zijn om nu een 9,7-inch iPad Pro te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2016, 22:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad air 3, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.