iPad A4-chip niet gebaseerd op ARM Cortex A9 maar A8

Volgens Ars Technica gebruikt Apple in de iPad dezelfde ARM Cortex A8 gebaseerde chip die ook in de iPhone en iPod touch wordt gebruikt. Er is niet gekozen voor een multi core architectuur van de Cortex A9.

apple a4 system on a chipArs Technica schrijft dat de A4-chip in de Apple iPad gebaseerd is op de ARM Cortex A8-architectuur. Eerder werd er vanuit gegaan dat Apple voor de nieuwste Cortex A9 multi core-architectuur had gekozen. Jon Stokes baseert zich op meerdere bronnen, die beweren dat de nieuwe processor in feite is gebaseerd op Cortex A8 – hetzelfde design dat ook in de huidige iPhone en iPod touch wordt gebruikt. Het gaat overigens wel om een 1GHz custom SoC (system on a chip) in combinatie met de PowerVR SGX GPU (grafische chip).

De kloksnelheid van de iPad ligt met 1GHz hoger dan die van de iPhone (600MHz). Stokes denkt dat PA Semi ervoor heeft gezorgd dat de chip energiezuiniger is en dat de A4 ook wel eens in de toekomstige iPhone zou kunnen opduiken.

Ars Technica schrijft:

In all, the A4 is quite comparable to the other Cortex A8-based SoCs that are coming onto the market, except that the A4 has even less hardware. The iPad doesn’t have much in the way of I/O, so the A4 itself can do away with the I/O that it doesn’t need. In contrast, the typical Cortex A8-based SoC has more I/O hardware than a mobile phone can use, because you never know what customers will need which interface types.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2010, 19:02
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.