Reacties voor: ‘iPad 3 uitgesteld naar 2012 vanwege Retina Display’

Digitimes meldt dat de iPad 3 is uitgesteld naar 2012 omdat er problemen zijn om het Retina Display goed te krijgen. Een groter Retina Display van 9,7 inch vereist meer achtergrondverlichting, maar dat past niet bij de platte vormfactor die Apple wil.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Ik geloof (en hoop) niet dat iemand ook maar de illusie heeft gehad dat Apple al een half jaar na lancering van de iPad 2 met een heel nieuw model aan zou komen.
    De nieuwe componenten zullen nog te duur zijn, er zijn nog technische mankementen en de iPad 2 wordt nog lang niet ingelopen door de concurrentie.

  2. Mooi toch,
    Voelen velen zich niet geroepen om binnen een jaar weer naar de winkel te hollen omdat het model weer verouderd is.
    De tijd tussen iPad en iPad2 was al absurd kort.

  3. Dit wist ik al nadat de iPad 2 uit kwam. De iPad 2 is nog maar net op voorraad, hoe kunnen mensen nu al hopen op een iPad 3? Weird!

  4. Grote onzin. Dit is gewoon onderdeel van de geruchten machine. Die iPad 3 komt gewoon weer in februari. Net als de iPad en iPad 2. De enige reden om zo snel met de iPad 3 te komen zou zijn om de concurrentie te vermorzelen. Sowieso geloof ik niet dat ze binnen een half jaar een apaaraat hebben weten te ontwikkelen en produceren wat én een retina display heeft én dunner is dan de iPad 2. Want dat zijn wel de randvoorwaarden voor een volgend apparaat als er retina in komt tenminste.
    En als het ff kan ook lichter. Hij mag iig niet zwaarder worden.

  5. Jammer ik had de iPad 2 voor een appel en een peer willen kopen wat ik met de iPad 64 gig met 3G ad e 250 ook heb gedaan. Dus mensen kopen de ipad3 als hij uitkomt. Ik lach me suf

  6. @Djdjd daar dacht ik ook aan. Veel geruchten met weinig waarde. Het zou van de gekke zijn als Apple zijn normen zou doorbreken en hem dit jaar uitbrengen

    @F Ik denk dat degene die een nieuwe kopen harder lachen. Want heb veel kennissen met de 1e iPad en die zijn maar wat jaloers op mijn iPad 2. Ik lach me kapot om de 1e iPad met zn specs…

  7. @@pple_nerd: Zelf ben ik nog steeds tevreden over de 1e iPad. Een volgende iPad hoeft voor mij echt niet dunner te zijn dan de iPad 2, meer opslagruimte en 128GB of 256 GB zou ik wenselijker vinden. Nu moet je steeds selecteren wat je wel en niet op je iPad wilt hebben. Zeker omdat het goed is te gebruiken om video’s te kijken. Mijn 64GB versie zit vaak heel snel vol. Video’s, boeken, strips, veel apps….

  8. @pple_nerd

    “Lach me kapot”….redelijk overdreven, niet? Ik heb een iPad 1 en toen de iPad 2 uitkwam heb ik overwogen om een nieuwe te kopen. Uiteindelijk waren de camera en een snelheid te weinig om me over de streep te trekken. En wat mis ik nu? Facetime? iMovie? iPad 1 voldoet prima en zolang Apple de software draaiende houdt, kan deze nog wel ff mee. Mogelijk ga ik wel voor de iPad 3, maar dan moet er wel meer komen dan een verbeterde camera en een snellere processor.

  9. @Ray het is verder ook een persoonlijke keuze

    @Flieps het is zeker niet overdreven want het was mijn reactie op F die dacht dat hij het beter dan de nieuwe gebruikers had terwijl het een persoonlijke keuze is.

    Maar je neemt een paar apps als voorbeeld terwijl deze niet bij het dagelijks verbruik horen. Het gaat om de specs welke bij veel nieuwe apps en games toch wel wenselijk zijn.
    Ik heb ze beide naast elkaar gehad en kan dus oordelen. Als je tevreden bent met de 1e dan houdt je hem toch?

  10. @Flieps Helemaal mee eens!

  11. Ik heb ook overwogen om een ipad 2 te kopen en vond beide camera’s en de snelheid het ook niet waard om over te stappen. Het is toch wel heel veel geld bijleggen. Ik wacht ook op de iPad 3. Als ik het wauw effect heb met de iPad 3 dan wil ik er een, anders blijf ik bij mijn iPad. Hij voldoet prima en alle programma’s die ik wil, doen het vloeiend en snel. Natuurlijk kan het sneller, maar op dit moment kan ik met de snelheid van de iPad goed leven. En het gesloten systeem heeft voor mij geen negatieve invloed, eerder een positieve. Er zijn geen spam en virusscanners nodig, wat het systeem onnodig vertraagd en de kwaliteit van de app’s zijn door het strenge beleid hoog. Dat er dan sommige dingen niet kunnen. De mensen die daar naar kijken, zien niet wat de iPad met de app’s wel kan. Die voordelen zijn ten opzichten van de nadelen verwaarloosbaar voor mij.

  12. Ik wacht tot 2013 dan komt de ipad 8

  13. Joop heeft wel hele goede hoop!

  14. Eigenlijk wel jammer dat we in een consumptiemaatschappij leven. De iPad 1 is nu nog steeds een hitec speledingetje, maar op het moment dat de iPad 2 uitkwam was hij meteen ‘overjarig’. Maar… het is nog steeds een geweldig apparaat. Gewoon zonde om weg te doen/in te ruilen voor een iPad 2 en 3 en 4… Okee ‘eens’ zal hij verouderd zijn, maar een cyclus van ieder jaar een nieuwe is mij te kort en onnodig.

  15. Omdat de iPad 2 een flauwekul realease was. De iPad 3 heeeft een retina scherm dat is ECHT een toevoeging en verbetering. Mensen die in de release van de ipad 2 zijn gestapt hebben eigenlijk een lelijk ontworpen plastice iPad gekocht met als enige extra een camera… @Oxigel:

  16. Echt onzin, het scherm van de iPad 2 is echt een stuk mooier dan de 1. Resolutie is gewoon meer dan goed. ik vrees dat met de retina display veel Apps en sites erg klein zullen zijn en je dan alsnog, net als met de iphone4, pixel x2 moet instellen..

  17. @Demion:

    Scherm van iPad 1 is identiek aan scherm van iPad 2, dus…

  18. Ha iNick,

    Qua resolutie zeker. Maar voor de rest… men wat een verschil: Veel helderder, diepere kleuren, beter contrast. Google maar, deze schermen zijn echt beter.

  19. @Demion:

    Ik wil je de illusie niet ontnemen, 😉

    Fijn te horen dat je blij bent met je iPad 2 (en daar gaat het in feite allemaal om ;-))

  20. Ik heb ze hier beide voor me liggen (1 en de 2), beide zelfde scherm instellingen, en het is een behoorlijk verschil! Natuurlijk is het panel (en dus de resolutie) hetzelfde (maar dat zei ik al eerder) echter de videochip is veel beter van de iPad 2 (9x meer rekenkracht). Daarnaast zit het panel nu rechtstreeks tegen het glas aan waardoor de kwaliteit toe kan nemen en de kijkhoek veel groter is. Kleuren zijn scherper, meer helderheid, meer kleurdiepte…
    review marketingfacts:

    Probleempje waar bovenstaande review naar verwijst is opgelost.
    Wired vindt zelfs gelijkenis met retina display iphone 4:

    Wil jou ook niet uit je illusie helpen hoor ;-), iPad 1 en zeker de 2 hebben de beste schermen in tablet land op het moment.

  21. @iNick Er is wel degelijk vershcil je moet de hardwarecodes eens nakijken. De iPad 2 heeft hetzelfde scherm maar met een hardware update vandaar het grote verschil. Heb je ze wel eens naast elkaar gehouden? Ik wel…

  22. @@pple_nerd:

    Ja ik heb ze (vrij vaak) naast elkaar gehouden en wat ik al zei, ik wil niemand de illusie ontnemen 😉

    Enige verschil is de processor (sneller), de camera, de afmetingen/vormgeving en het gewicht. Verder zijn ze identiek. Maar als jij anders wilt geloven tgv cognitieve dissonantie, be my guest! 😉

  23. @Demion:

    Nee het gaat ook niet om het gelijk moeten hebben of krijgen. En Jij en Applenerd hebben ongetwijfeld gelijk vwb de verbeterde (video)hardware, maar zelf zie ik het verschil niet echt en dat meen ik. Ik heb al vaak de 1 en 2 naast elkaar gehad en zie niet echt een significant verschil in kwaliteit. Er zijn wel verschillen, maar dat kan gewoon aan het ene of andere apparaat liggen. Als ik twee iPad 1’s naast elkaar leg zie ik ook verschil in kleur en helderheid, ook al speel ik met de helderheidsinstellingen op beide apparaten. En de bottleneck is en blijft het scherm en niet de grafische processor die erachter zit.

    En wat je zegt is waar, de iPad heeft zondermeer één van de betere 10″ schermen die er op dit moment verkrijgbaar zijn. Maar voor mij persoonlijk heeft de beeldkwaliteit van de iPad 2 niet die meerwaarde om over te stappen. Ik wacht liever de 3 af en dan nog… Van niets naar iPad was revolutionair, van 1 naar 2 gerommel in de marge…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.