Vodafone introduceert duurzaamheidslabel voor mobiele telefoons

Vodafone gaat een duurzaamheidslabel invoeren voor mobiele telefoons. Daaruit valt af te lezen hoe belastend de productie en het gebruik van de telefoon is. Ook worden arbeidsomstandigheden en corruptie meegenomen in de score.

Vodafone-Eco-labelVodafone gaat alle mobiele telefoons voorzien van een duurzaamheidslabel. De eco-score laat zien welke impact een mobiele telefoon op milieu en maatschappij heeft. Eind 2011 zijn alle telefoons in de Vodafone-winkels voorzien van zo’n eco-score op het prijskaartje. De score wordt vastgesteld op basis van 162 eigenschappen, bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot, besparing op watergebruik en het winnen van grondstoffen. Ook arbeidsomstandigheden en anticorruptiebeleid van de fabrikant worden meegenomen. Het resultaat is een score van 1 tot 5, waarbij een 5 het hoogst haalbare is.

Uit een onderzoek van de Europese Unie bleek laatst, dat 45 procent van de Nederlanders rekening houdt met milieulabels bij hun aankopen. Ruim de helft van de Nederlanders vindt zelfs dat een etiket met de CO2-footprint van een product in de toekomst verplicht moet worden gesteld. Het ontwikkelen van de eco-score liet Vodafone uitvoeren door twee internationale onderzoeksbureau’s (Bureau Veritas en SKM Enviros). De controle erop zal door een accountants- en adviesorganisatie gebeuren. We zijn benieuwd: zit jij net als bij auto’s en wasmachines te wachten op een eco-label?

Vodafone Eco-score logo's

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 10:10
Categorie Providers
Onderwerpen duurzaam, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.