Reacties voor: iPad 3-kopers teleurgesteld, inruil of terugbrengen soms mogelijk

Kopers van de iPad 3 klagen, omdat Apple nu al de iPad 4 heeft aangekondigd. Kun je je aankoop terugbrengen of omruilen? Dat ligt aan de voorwaarden van de winkel en aan het feit of je de iPad 3 al hebt uitgepakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 124 reacties

  1. Totaal mee eens, heb een iPad 3 gekocht, komt er nu net een zelfde model uit met veel betere prestaties.

  2. Dus waarschijnlijk als je een iPad3 op 3 oktober via de online apple store hebt gekocht, ben je de iLul… nice!

  3. iPad 3 wordt nu wel een exclusief ding zeg!
    iDevice wat het kortst in productie is geweest, slechts 8 maanden in verkoop, nu totaal niet meer te krijgen.
    Alleen in de krochten van de zwarte markt. Het ultieme collector’s item!

    Ik ben blij dat ik er eentje in bezit heb!
    (Red.) Reactie aangepast. Aankoop/verkoop in reacties niet toegestaan.

  4. Serieus he, ik ben super fan van Apple, maar dit. Kom op zeg. Heb ik net een maand de iPad 3 (wat toen nog The New iPad was) en is er nu weer een nieuwe. Wou ik met mn verjaardag een iPhone 5, denk je dat ze binnen kort weer een nieuwe iphone gaan uitbrengen. Apple! Je stelt me teleur. Daar gaat mijn 579 euro voor de ipad 3 32gb!

  5. Jouw ervaring en gebruik met je iPad worden er niet minder op, en ze moesten wel, omdat ze anders alleen de iPad nog niet van lightning connector voorzien hadden.

  6. @Maurice Hooijmans: doet je iPad het niet meer dan?

  7. Ik begrijp dat je teleurgesteld kunt zijn, maar uitspraken als: daar gaat m’n €… vind ik wat overdreven. Je hebt toch gewoon een iPad 3 gekocht omdat je dat een goede keuze vond? Nu er een nieuwe versie is, is de oude niet opeens minden gaan presteren. Het is gewoon nog precies dezelfde iPad waar je eerst heel blij mee was.

  8. Origineel geplaatst door AlexT
    iPad 3 wordt nu wel een exclusief ding zeg! iDevice wat het kortst in productie is geweest, slechts 8 maanden in verkoop, nu totaal niet meer te krijgen. Alleen in de krochten van de zwarte markt. Het ultieme collector’s item!Ik ben blij dat ik er eentje in bezit heb!

    Exclusief? Ik heb er ook eentje! Ik die wil ik nog voor 1000 Euro niet kwijt! Ongeacht betere specs ziet ik behoorlijk met nieuwe connector in mijn maag: ik heb namelijk nogal docks en kabeltjes etc. die nog met oude connector werken… en voor de rest geen enkele apparaat die met nieuwe lightning connector werkt. Ik zit dus goed… helemaal geen problemen met iPad 3!

  9. @L23: Jawel, maar echt raar, een paar keer gebruikt en al gelijk dode pixels er in. Online gekocht bij CoolBlue

  10. In mei de Ipad3 in Amerika gekocht en een paar maanden later bekruipt mij toch het gevoel dat Apple het een product vindt dat niet goed genoeg is en nu al een update vereist. Ik praat niet over een pakje boter. Ben echt teleurgesteld en voel me een beetje belazerd. Het zou misschien wat anders zijn als de Ipad3 nog wel verkocht werd ten gunste van de Ipad2 maar de 3 is gewoon verdwenen. Deze actie van Apple in combinatie met mijn tegenvallende ervaring met de Iphone5 (wow factor 0) maakt dat ik de volgende keer ook serieus andere producten overweeg.

  11. Ja maar, na een maand toch niet meer denk ik. Want ik heb hem al een maand.@Jean-Paul Horn:

  12. bij de Xando winkels nemen ze ook niets terug!

    heb net gebeld met Apple als je binnen 14 dagen mag zonder opgave van reden.
    is het langer geleden dan worden ze een beetje vaag maar helemaal afgeschreven is het ook niet.

  13. @Maurice Hooijmans: Na een maand of meer heb je gewoon nog garantie. Ik zou zeker contact met ze opnemen. Krijg je wss een gloednieuwe verouderde iPad 3. Dus of je daar blij mee moet zijn? 🙁

  14. Ik blijf het toch raar vinden dat mensen denken dat ze dit soort retourrecht hebben…..
    Als jij een nieuwe tv koopt en een week later staat er een vernieuwde versie in de winkel => ga je dan ook terug?
    Dit geldt voor zoveel produkten.
    En waar trek je dan de lijn dat je dit ‘normaal’ vindt?
    Een maand – twee maanden – etc?

    Als winkels zo coulant zijn – moet je toch gewoon heel blij zijn – maar het ‘eisen’ of ‘denken dat dit normaal is’….., vind ik (persoonlijk) heel raar.

  15. Wat een gehuil allemaal over die ipad3 en 4 hier in de reacties. Gisteren viel enkel maar te lezen dat de specs van de 4 wel erg teleurstellend waren (alleen andere CPU en camera) en niet upgradewaardig t.o.v. ipad 3.
    Vandaag is het andersom en wil iedereen zijn ipad3 ruilen voor een 4. Je loopt altijd het risico dat er morgen een nieuw product op de markt komt, zeker indien er geen geruchten van te voren verspreid zijn.
    Bij telefoons van HTC en Samsung is het niet anders, die maken 8 topmodelen per jaar. Voordat deze leverbaar zijn in NL is er alweer een nieuwe aangekondigd.
    Apple verrast ons met een kleine upgrade van de iPad (eerder dan verwacht) en is het weer niet goed.
    De upgrade is logisch, aangezien nu elk iDevice met iOS draaiende nu de lightning adapter heeft, zodat de accessoiresmakers nu voor alle producten ondersteuning kunnen toevoegen.

  16. Er staat een enorme fout in het artikel. De wet koop op afstand is nog niet zo heel lang geleden aangepast. Vroeger was het idd 7 dagen, tegenwoordig is dit altijd 14 dagen.

  17. Zelf heb ik een in maart een iPad 3 gekocht, en ik moet zeggen dat ik nogal teleurgesteld ben in wat nu de iPad 4 is. Ik had verwacht dat een iPad 4 hetzelfde type scherm als de iPhone 5 zou krijgen zodat hij platter en lichter zou zijn als de iPad 3. Nu is het meer een iPad 3S geworden, en het upgraden niet waard !

  18. En hoe zit het met de mensen die een Ipad 3 met 4g hebben gekocht naar aanleiding van de reclame,en nu blijkt dat 4g(LTE)dus nooit zal gaan werken in Nederland,en op de Nieuwe Ipad 4 wel,ben heel blij met de Ipad 3 maar heb deze wel aangeschaft met de wetenschap dat deze 4G ondersteunde,anders had ik voor dat geld net zo goed de 64gb versie kunnen nemen,maar bewust het geld voor de 4g versie gebruikt.

    Heb een iPad 3 ,32gb 4g(lte)

  19. Ik krijg gewoon de nieuwe Ipad 4 van de Apple store Amsterdam. Eerst zouden ze het uitzoeken, ben gebeld en krijg een nieuwe Ipad(4th generation). Zonder een bijbetaling.

    Kijk nu vind ik het wel een goede service van Apple, voorheen kon ik uren klagen over de service.

    Beste mensen good Luck. En nee ga niet akkoord met een gereviseerd model want daar schiet je niets mee op. Dat zei ik ook de medewerker, “wat heeft dat voor nut”!!

    Voor de mensen die gaan bellen.. Ze gaan het eerst ontkennen netzoals ze dat met de reserrveringspagina van de iPhone 5 hadden gedaan. “Was een tweaker, die de Duitse site van Apple om had gezet naar een Nederlandse Apple site.

  20. iemand al bekend wat je bij Icentre voor een ipad 3rd gen. 16gb krijgt ?

    @AlexT: misschien is dat nog wat waard over 100 jaar.

  21. Origineel geplaatst door Sander
    Wat een gehuil allemaal over die ipad3 en 4 hier in de reacties. Gisteren viel enkel maar te lezen dat de specs van de 4 wel erg teleurstellend waren (alleen andere CPU en camera) en niet upgradewaardig t.o.v. ipad 3. Vandaag is het andersom en wil iedereen zijn ipad3 ruilen voor een 4. Je loopt altijd het risico dat er morgen een nieuw product op de markt komt, zeker indien er geen geruchten van te voren verspreid zijn. Bij telefoons van HTC en Samsung is het niet anders, die maken 8 topmodelen per jaar. Voordat deze leverbaar zijn in NL is er alweer een nieuwe aangekondigd. Apple verrast ons met een kleine upgrade van de iPad (eerder dan verwacht) en is het weer niet goed. De upgrade is logisch, aangezien nu elk iDevice met iOS draaiende nu de lightning adapter heeft, zodat de accessoiresmakers nu voor alle producten ondersteuning kunnen toevoegen.

    Hoevell versies van de s3 is er dan in Nederland of heel Europa? Maar 1. En ieder jaar weer een opvolger. Dat Amerikaanse providers doelbewust verschillende versie laten creëren is vanwege het netwerk. Dit geldt voor alle overige producten. Heeft Volkswagen of Mercedes nieuwe modellen geïntroduceerd en die voldoen niet aan de norm ” goed product” worden ze teruggeroepen en krijgt men een nieuwe goede veilige auto daarvoor terug.

    Apple doet en deed dat niet. Waarom is the new Ipad niet meer te koop? En in het alleen geremanufactured te verkrijgen?

    Htc vind ik het ook krom. Die moet ook aangepakt worden.

  22. Nou ik heb dus al een iPad 3 sinds de dag dat hij in Duitsland uitkwam, dus ik kan van geen enkel retour recht of coulance gebruik maken. Maar of ik daar nu wakker van lig? Nee hoor. Het is echt een kleine upgrade hoor, ik vind het nauwelijks een nieuw model waardig. Apple had hem beter the new iPad 1.1 kunnen noemen!

    Ben nu wel benieuwd wat ze nou gaan doen in het voorjaar. Ik krijg bijna het idee dat het er dan weer een minimaal beter komt en dan pas in het najaar een echte vernieuwing. We wachten het af en voorlopig gewoon blij zijn met je iPad 3 hoor! Als er nu nog steeds mensen zijn die de 2 kopen, dan hoef je je met de 3 niet te schamen.

  23. Origineel geplaatst door olga2000
    Exclusief? Ik heb er ook eentje! Ik die wil ik nog voor 1000 Euro niet kwijt! Ongeacht betere specs ziet ik behoorlijk met nieuwe connector in mijn maag: ik heb namelijk nogal docks en kabeltjes etc. die nog met oude connector werken… en voor de rest geen enkele apparaat die met nieuwe lightning connector werkt. Ik zit dus goed… helemaal geen problemen met iPad 3!

    Misschien wordt de “oude” ipad3 wel meer waard. “Nog met oude connector!!”
    Maar ik heb nog geen haast om de “oude” 3 in te ruilen hoor. De prestaties blijven nog steeds indrukwekkend. Ik zou eerder een mini erbij kopen. Voor wandelingen in de bergen.

  24. En zo wordt je arm, en Apple rijk. Ik heb de iPad 1 en 3 en beide voldoen ze nog prima. Ik ben ff uitgeaaid (i) kost me allemaal net iets teveel.

  25. Als je zeer recent een iPad 3 hebt aangeschaft dan kan ik me de sentimenten voorstellen. Voor anderen (waaronder ik), die early adaptors zijn: de iPad 3 is gewoon de beste iPad uit de reeks tot nu toe geweest. En je iPad wordt er niet ineens slechter op met de komst van de nieuwe versie. Ik wacht nog zeker 2 tot 3 generaties voor ik een nieuwe overstap overweeg. Zeker met het tempo dat Apple nu aanhoudt.

  26. Ik kocht een iPad 3 op 15/09 bij een FNAC winkel in België. Ik heb contact opgenomen met hen en ze lieten mij weten dat ze ook daar overstelpt worden met vragen van kopers die recent een iPad hebben gekocht bij hen.

    Ze zijn niet van plan om hier iets aan te doen, “het is de verantwoordelijkheid van Apple” kreeg ik te horen.

  27. Ik kom net uit Albert Heijn met een kilo tomaten. Komt er net een vrachtwagen aangereden met vérse tomaten. Grrrr…. Albert Heijn, mag ik mijn geld terug?

  28. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    Serieus he, ik ben super fan van Apple, maar dit. Kom op zeg. Heb ik net een maand de iPad 3 (wat toen nog The New iPad was) en is er nu weer een nieuwe. Wou ik met mn verjaardag een iPhone 5, denk je dat ze binnen kort weer een nieuwe iphone gaan uitbrengen. Apple! Je stelt me teleur. Daar gaat mijn 579 euro voor de ipad 3 32gb!

    Hoezo? Doet-ie het opeens niet meer?

  29. Hier iemand die in oktober een ipad2 heeft verkocht en een ipad 3 heeft gekocht! Ook ik baalde even maar omdat er ios6 op de nieuwe ipad zit is het oor mij niet interessnt:)

  30. Ik heb er nog eens over nagedacht.

    De ‘new iPad’ moest er gewoon komen omdat de markt/wij er om vroegen, elk jaar een nieuw model. Uitstel tot eind oktober was te laat maar het apparaat was nog niet klaar. LTE en lightning connector waren nog niet goed genoeg en de A6(x) was ook nog niet uitontwikkeld of de productieprocessen voldoende ingericht voor deze aantallen. De iPad4 is dus eigenlijk de nieuwe iPad die er had moeten zijn.

    Waarom deze nu uitgebracht en niet gewacht tot mei-2013. Omdat de iPad3 eigenlijk niet goed genoeg is in hun ogen. Het kwaliteitsdenken bij Apple is zo diep geworteld dat zij ons gewoon de eigenlijke iPad3/4, zoals ze die bedoeld hadden, ons wilde tonen, zo van: jongens, dit is de echte nieuwe iPad.

    Wat betekent dit voor de iPad5? Genoeg. Deze zal o.a. het nieuwe IGZO retina scherm bevatten. Lichter, helderder en zoveel energie-zuiniger. Of ze het oktober schema gaan aanhouden weet ik niet, maar wel handig voor het zo belangrijke holiday-season (kerst) in de USA. Ik verwacht het wel, want zo’n geintje kunnen ze niet nog een keer uithalen. (na 7 maanden weer nieuwe iPad)

    Wat betekent dat dan voor de iPad3 eigenaren? Verkopen maar voor welke prijs?. De iPad2 is maar €100 goedkoper en nu wel heel beduidend minder dan de iPad4, dus wie koopt die nog. Mensen die het om het geld gaat kopen de Ipad mini1?

    Ik verwacht dat de iPad3 op dat prijsniveau te koop zal worden aangeboden. Dan heb je nog steeds een prima apparaat voor €100 minder.

    Ik denk dat we deze rit gewoon moeten uitzitten. Het is een prachtig apparaat en snel genoeg (ik erger me tenmiste niet). Ik wacht op de iPad5 en dan kunnen wij opnieuw lachen. Alleen jammer wat wij een paar maanden eerder het gevoel hebben dat wij niet meer de nieuwste hebben.

    De oplossing: gewoon zeggen dat je de iPad4 hebt, niemand zal het verschil merken 😉

  31. Wees gewoon blij met wat je hebt, ik ben nog steeds tevreden met m’n iPad2, wanneer deze op en versleten is koop ik wel een keer een nieuwe iPad, maar voorlopig doet de mijne nog precies wat ik er van verwachte en mee wilde doen.

  32. @ iphone fans
    Daar hebben ze in Eindhoven een heel mooi woord voor; cognitieve disonnantie. 😉

  33. Ik denk dat dit ook te maken heeft met de komst van de Microsoft Surface. Apple trekt nu toch weer de aandacht naar zich toe. En de benchmarks even afwachtend, hebben ze er een 2 x zo snelle processor ingestoken. Gaat de Surface hier tegenop kunnen? de concurrentie zit ook niet stil en presenteert om de haverklap nieuwe modellen en uitvoeringen. Ik ben het met iphonefans eens, dat dit de New iPad had moeten zijn in maart 2012. Maar ik ben en blijf blij met m’n 3 die uitstekend presteert.

  34. Wat een gemekker, zeg. Iedereen gaat boe roepen als Apple een apparaat vernieuwd. So what dat je het niet aan zag komen. Je iPad 3 gaat er niet slechter van werken. Wees blij dat je zo’n prachtig apparaat van honderden euro’s kan kopen.

    Belachelijk om boos te worden als ‘je merk’ iets vernieuwd. Dat zal je in je leven wel vaker meemaken. Deal with it.

  35. Wat een gewauwel…
    Als Apple niet binnen 1 jaar met een vernieuwde iPhone/Ipad/iPod/iMac(-book) enz. komt, dan hebben zij de poppetjes dansen. Maar als Apple ruim binnen 1 jaar eveneens met een vernieuwde iPhone/Ipad/iPod/iMac(-book) enz. dan hebben zij ook de poppetjes aan het dansen. Wees blij met wat je hebt,…

  36. Origineel geplaatst door AlexT
    @ iphone fans Daar hebben ze in Eindhoven een heel mooi woord voor; cognitieve disonnantie.

    Kwam Festinger uit Eindhoven dan??

  37. Nou, ik kan me het gevoel van de iPad 3 gebruikers goed voorstellen. Dit is inderdaad niet fijn. Ik heb zelf een iPad 2 en ben daar nog steeds heel erg happy mee. Toen de 3 uitkwam vond ik de upgrade echt niet voldoende en daarmee werd in mijn ogen de 2 zelfs interessanter. Dus heb ik mijn vriendin gewoon de goedkopere 2 kado gedaan. Voor wat ik er mee doe is de 2 ruim voldoende.
    Mijn volgende iPad zou wel eens de mini kunnen worden.
    Maar als ik net een 3 zou hebben zou ik nu echt wel boos zijn op Apple.

  38. Het gezemel van de hebberigheid, meer is het niet. De iPad 3 is een uitstekend apparaat waar alle huidige bezitters (zoals ik) met veel plezier op kunnen blijven werken, ook al is er dan nu een nieuwere versie. Dit risico loop je namelijk altijd.
    En dan nog wat; waren al die iPad3 bezitters dan massaal van plan om volgend jaar al wel versie 4 te kopen? Nee, natuurlijk niet..

  39. Ik vind echt belachelijk.
    Ik wilde eigenlijk een klacht indienen.

  40. Tja, voor de klagers en huilers, nooit meer electronica kopen, want de dag dat je het koopt is het alweer verouderd, simpele regel.

  41. Ik mis de geruchten over de iPad Mini 2 en de iPad 5 ….

  42. @Jean-Paul Horn: Volgens dit artikel wordt het inderdaad ergens dit najaar 14 dagen bedenktijd.
    Maar wanneer het daadwerkelijk zo wordt is nog even wachten.

  43. Ik moet me bij bovenstaande reacties van Richard en Pete aansluiten..

    Ziekelijk hoe sommige mensen steeds het nieuwste van het nieuwste moeten hebben.
    Ik vind het een logische stap van Apple om alles met eenzelfde connector te voorzien. Ze hebben daarmee ook nog wat kleine wijzigingen onder de motorkap doorgevoerd, maar zoals je kon zien is er weinig tijd besteed aan de iPad presentatie, wat alleen bovenstaande maar bevestigt..

    Bij sommige mensen gaat dit materialisme abnormale proporties aannemen dat het gewoon niet gezond meer is. Wees inderdaad blij dat je je een iDevice kan veroorloven (want vélen kunnen het niet) en wees blij met wat je hebt !
    Stoefen omdat je altijd het nieuwste van het nieuwste moet/wil hebben wijst voor mij op onvolwassenheid, kinderlijk gedrag zelfs..

  44. Origineel geplaatst door Jochem
    Ik begrijp dat je teleurgesteld kunt zijn, maar uitspraken als: daar gaat m’n €… vind ik wat overdreven. Je hebt toch gewoon een iPad 3 gekocht omdat je dat een goede keuze vond? Nu er een nieuwe versie is, is de oude niet opeens minden gaan presteren. Het is gewoon nog precies dezelfde iPad waar je eerst heel blij mee was.

    Precies! Geniet gewoon lekker van je iPad3!

  45. Helaas 25 augustus j.l. een new iPad gekocht bij een Apple Premium Reseller Amac. Had ik eerder geweten dat de iPad 4 in oktober gelanceerd zou worden had ik 2 maanden gewacht. Voel me flink beet genomen en bekocht.

  46. Ik kan sommige reacties hier toch niet volgen hoor! Kopen jullie dan producten van Apple om ‘t laatste nieuwe te hebben? Ik koop die producten net omdat ze zo lang meegaan en ook GOED blijven werken! M’n mbp is 4 jaar oud en werkt nog prima net als mijn 3 jaar oude 3GS, m’n 2 jaar oude iMac, m’n 1 jaar oude atv2 en mijn 3 maanden nieuwe iPad. En nog hoegenaamd geen behoefte om 1 van deze te vervangen.

  47. Origineel geplaatst door pete
    Tja, voor de klagers en huilers, nooit meer electronica kopen, want de dag dat je het koopt is het alweer verouderd, simpele regel.

    alleen gaat dat niet op bij producten zoals van apple:D. bij pc, televisies, android producten enz. heb je gelijk.

    @Bert: deels heb je gelijk. maar mensen die net een ipad 3 hebben gekocht snap ik dat ze zich belazerd voelen door het zakken van de waarde.

  48. Je hebt toch garantie

  49. technisch gezien krijgt de ipad 2 nu wel ios 7, en de ipad 3 niet. net als bij de ipad 1 en iphone 3gs. de 3gs wel 6, de ipad niet. als reden: het model ipad wordt iet meer verkocht. als ze dit ook bij de ipad3 doen, die net als de ipad 1 in vergelijking met de iphone 3gs en ipad 1 jonger is, en betere prestaties kan leveren, geen ios 7 krijgt, dan is het pas balen. en dan mag je klagen bij apple, want als dat gebeurd is het echt absurd.

  50. Het wordt pas interessant als er een nieuwe iOS komt. Als Apple dan hetzelfde beleid hanteert als bij iOS6 komt die er alleen voor devices die op dat moment verkocht worden: iPad2, iPad4 en mini. En dus niet de iPad3. Dat zou nog eens grappig zijn, sprak de gelukkige bezitter van 2 iPad’s 3.
    Ik snap Apples beleid voor updates al lang niet meer. Apple is niet leidend meer maar volgt de marketingtrends van Samsung. Innovatief kun je de iPad mini niet noemen en de update van 3 naar 4 is ook niet bepaald schokkend. 1900 euro voor een nieuwe 27″ iMac zonder revolutionaire vernieuwing…. Steve Jobs is een jaar dood maar het lijkt al veel langer.

  51. Kom er nu een beetje laat mee maar, had m’n iPad 2 gekocht en er zat gelijk al toen ik hem kocht een dooie pixel in… Gekocht bij dixons!

  52. Ik ben zeker niet materialistisch. Sterker nog: ik heb nooit het nieuwste van het nieuwste. Het kan me ook echt helemaal geen bal schelen.
    Wat Apple nu echter doet met die, inmiddels oude, “new Ipad” slaat m.i. gewoon nergens op. Ik kan de mensen die hiervan balen dus zeker goed voorstellen! Die Ipad Retina/4 heeft wel degelijk een aanzienlijk snellere processor en is dus gewoon beter en geen kleine update. Bij een auto (voor zover die vergelijking opgaat) komt er toch ook niet binnen een jaar een facelift? Ik vind het, net als vele anderen hier op het forum, op z’n zachtst gezegd dubieus, hoewel er natuurlijk altijd ergere dingen zijn dan dit…

    gr. Gerard.

  53. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Michiel van den Boogaart: Heb je daar een link van? Dat is namelijk niet wat er nog steeds op Consuwijzer staat. Zie ook: Bedenktijd Koop op afstand (Consuwijzer). Als officiële overheidssite lijkt me dat die website dan aangepast zou zijn.Ook in Burgerlijk Wetboek Boek 7, Titel 1, Afdeling 9A (Overeenkomsten op afstand), Artikel 46d wordt gesproken over 7 dagen (wetten.overheid.nl)

    Bedenktijd van 14 dagen zit er aan te komen, maar is nog niet van kracht:

    14 dagen bedenktijd
    Het demissionaire kabinet Rutte heeft op 14 september 2012 besloten om ook in Nederland de bedenktijd van 14 dagen in te voeren, plus:

    Het risico van verlies of beschadiging ligt pas bij de klant als het gekochte product is ontvangen;
    De verkoper mag geen extra opties aanklikken waardoor u extra moet betalen;
    De verkoper moet duidelijk zijn over de kosten en duidelijker dan nu vaak het geval is.

    Deze aanpassingen zijn nog niet door het parlement.

    http://financieel.infonu.nl/diversen/8172-kopen-op-afstand-is-bij-wet-geregeld.html

  54. Ik vind het wel een goeie grap!

    Bijna net zo goed als de iPhone 4 die niet op het WWDC 2010 werd aangekondigd terwijl iedereen dat wel verwachtte!

    Super! Zo blijft het toch een beetje spannend, al denk ik niet dat Apple het daarom doet.

  55. Origineel geplaatst door Arie
    Ik vind het wel een goeie grap!Bijna net zo goed als de iPhone 4 die niet op het WWDC 2010 werd aangekondigd terwijl iedereen dat wel verwachtte!Super! Zo blijft het toch een beetje spannend, al denk ik niet dat Apple het daarom doet.

    als ze het echt spannend wilde houden moesten ze op het laatste moment van de ipad mini afzien, en enkel de ipad 4 aankondgen qua ipads. dat zou pas mindfuck zijn. totaal anders dan iedereen verwacht, omdat eigenli alles al bekend is voordat de presentatie begint, met een kleine verassing hier en daar

  56. ik blijf bij mijn Ipad 3
    internet is snel genoeg

  57. Heb mijn iPad 3 op 29 september gekocht. Wie kan mij vertellen hoe ik aan een iPad 4 kom?

  58. Heb sinds juni 2012 een nieuwe ipad en ook ik baal ontzettend dat er nu alweer een nieuwe versie uit komt!Zo snel al baaaluuuhhh!

  59. @Geoffrey: De ipad3 op marktplaats zetten met tekst
    “Splinternieuw nog in originele verpakking met oude connector!!”
    dan enkele weken wachten en de Ipad4 kopen?

    @Gerard: Ik koop meestal een model wat al “overmaandig” en qua specificaties niet tot de top behoort. Meestal betaal je voor het nieuwste model met de hoogste specificaties relatief te veel. Je moet wel even geduld hebben. Even wachten tot het “nieuwste van het nieuwste” wordt aangeboden.
    NB. de nieuwste iMacs zijn zonder meer indrukwekkend. Maar juist daardoor kun je vaak het “overjarige” model heel gunstig kopen. Voor een prijs waarvoor je enkele maanden geleden bijna in de rij wilde staan.

  60. Ik heb mijn ipad nu wat langer uit begin augustus.
    Maar als de ipad alleen nog wat sneller is vind ik het nog oké, hij is al redelijk snel.
    Maar ik vind het ook jammer dat er nu alweer een ipad 4 gekomen is.

  61. Origineel geplaatst door Bert
    Ik moet me bij bovenstaande reacties van Richard en Pete aansluiten..Ziekelijk hoe sommige mensen steeds het nieuwste van het nieuwste moeten hebben. Ik vind het een logische stap van Apple om alles met eenzelfde connector te voorzien. Ze hebben daarmee ook nog wat kleine wijzigingen onder de motorkap doorgevoerd, maar zoals je kon zien is er weinig tijd besteed aan de iPad presentatie, wat alleen bovenstaande maar bevestigt..Bij sommige mensen gaat dit materialisme abnormale proporties aannemen dat het gewoon niet gezond meer is. Wees inderdaad blij dat je je een iDevice kan veroorloven (want vélen kunnen het niet) en wees blij met wat je hebt ! Stoefen omdat je altijd het nieuwste van het nieuwste moet/wil hebben wijst voor mij op onvolwassenheid, kinderlijk gedrag zelfs..

    waarom kopen mensen nieuwe auto’s? De oude rijd toch ook nog…

    nuff said

  62. Vervelend voor de iPad3mensen!
    Zelf ben ik nu nog blijer met mijn iPad 2 en de beslissing om i.p.v. 2 jaar nu al 8 jaar in mijn auto te rijden bevalt ook heel goed 😉

    Vind Apple een naar bedrijf geworden en niet door de snellere verversing van de IPad.

  63. Ach, ik had al een donkerbruin vermoeden (laatste 2 weken) dat Apple een kunstje zou flikken, en toen de iPad4 aangekondigd was moest ik gelijk denken aan het artikel waarom bij Apple niets meer geheim blijft… Niets?? Blijkbaar had niemand dit verwacht.
    Als ik nu de laatste 2 jaar ga bekijken, en kijk naar de aankondiging van de iPhone4 en 4s en dan kijk naar de aankondiging van de iPad3 en 4, dan kan ik nog maar tot 1 conclusie komen Apple gaat AL hun nieuwe apparaten vanaf nu in 1 event aankondigen, in oktober.
    In maart zal er GEEN nieuwe ipad komen, in Augustus/September zal er geen nieuwe iphone zij.. Oktober, 1 groot event waar alles vernieuwd zal worden, mooi voor de feestdagen en genoeg keuze over wat te kopen.
    Daarbij vermoed ik dat het streamen van het event zoals nu gebeurd is, een experiment was, om te kijken of het mogelijk was en wat voor bandbreedte er nodig was.

    Over een jaar weten we of ik gelijk had.

  64. @iphonefans: Conclusie: Apple vreesde marktaandel te verliezen en heeft de iPad3 als zoethoudertje in de markt gezet terwijl Apple toen al wist dat die nieuwe processor er aan zat te komen.

    Commercie, commercie en nog eens commercie.

  65. Ik heb ook nog steeds de eerste IPad, vanaf het begin en draait nog steeds als de beste, alles functioneerd, foto’s / films bewerken, ect….
    simply is the best 😉

    IPad I, 64GB, 3g. up to date

    Straks Voor de Heb, “IPad MiNi”, here we go :))

  66. @Raymond: Precies! Ik koop ook altijd een nieuwe auto als er een nieuwe versie van uitkomt O.o

  67. Apple heeft de introductie van nieuwe iPads verschoven van nà de feestdagen (maart) naar vóór de feestdagen. Dàt is de hoofdreden dat er nu een iPad ‘4’ is geintroduceerd. Plus dat de nieuwe onderdelen (processor) goedkoper zijn dan die in de 3.

  68. Origineel geplaatst door Mark
    Ach, ik had al een donkerbruin vermoeden (laatste 2 weken) dat Apple een kunstje zou flikken, en toen de iPad4 aangekondigd was moest ik gelijk denken aan het artikel waarom bij Apple niets meer geheim blijft… Niets?? Blijkbaar had niemand dit verwacht.

    Onemorething.nl hebben nog in september gewaarschuwd om geen The New iPad te kopen want er waren toen al blijkbaar geruchten dat Apple niet erg gelukkig met nieuwste iPad was en van plan was om die te vernieuwen/upgraden. Het kwam bij mij in iedere geval niet als onverwachts binnen. Ik was alleen benieuwd hoe groot de vernieuwingen zullen zijn. Ik heb mijn iPad in mei gekocht, dus wist al dat voor mij geen retour/ruil acties zouden zijn. Maar zelfs als het zou kunnen, zou ik het niet doen. De enige zorgen dat ik een beetje heb is dat Apple wellicht de iOS 7 niet voor The New iPad (3) gaat uitrollen, maar alleen voor apparaten die op dit moment te koop zijn. Maar alsnog werkt dan mijn iDevice waarschijnlijk alsnog prima, net als mijn ruim 7jaar oude iPod. 🙂

  69. Er zijn toch wel veel kinderen op deze site te vinden. Daarmee bedoel ik al die kinderen die zitten te huilen dat ze niet meteen de nieuwste iPad hebben en die net een nieuwe iPad hebben en nu weer een nieuwe willen. Wat een gezuer, geniet van je iPad en doe er leuke dingen mee. Waarom toch steeds de nieuwste willen hebben. Alsof de verschillen wereldschokkend zijn. Het is en blijft elektronica en dat veranderd continu. Bij geen enkele producent van elektronica wordt gezeurd over het uitbrengen van een nieuwe aangepaste verzie. Alleen bij Apple zitten veel mensen te huilen. Get a life.

  70. @remco: dit had bij de ipad te maken met de verouderde hardware. de ipad 3 heeft beter hardware dan de Ipad 2 dus nieuwe versie van IOS zal zonder problemen draaien op de 3tht Gen

    Origineel geplaatst door Caskraker
    1900 euro voor een nieuwe 27″ iMac zonder revolutionaire vernieuwing…. Steve Jobs is een jaar dood maar het lijkt al veel langer.

    moet je mij dan wel eens vertellen welke “betaalbare” nieuwe inovatieve vernieuwingen er dan wel moeten inzitten?? tot 32 Gb aan Ram geheugen – Fusion Drive – 750 Gb SSD om er maar enkele te noemen? Vele merken haken al af bij deze specs…

  71. Origineel geplaatst door dendezen
    moet je mij dan wel eens vertellen welke “betaalbare” nieuwe inovatieve vernieuwingen er dan wel moeten inzitten?? tot 32 Gb aan Ram geheugen – Fusion Drive – 750 Gb SSD om er maar enkele te noemen? Vele merken haken al af bij deze specs…

    Wow, alleen maar meer van hetzelfde. Dat noem ik geen innovatie. Net zo min als een plat scherm aan de randjes. Als Apple niets beters kan bedenken om de iMac te innoveren dan is het product misschien wel aan het eind van zijn cyclus. Helemaal niet erg, maar dit soort updates voor die prijzen lijken meer op het leegmelken van de cashcow.
    En er was een tijd waarin Apple zich niets aantrok van “veel merken” en zijn eigen eenzame weg ging. Maar daar heb je visionairs voor nodig. Vandaar mijn referentie naar Jobs.

  72. Ik snap best dat mensen het vervelend vinden dat ze nu een iPad3 hebben gekocht, terwijl er nu al weer een iPad4 aan komt. Maar is dat niet met alles zo in het leven?

    Ik vind het dan ook totale onzin om je hier druk over te gaan zitten maken. Dan kan je met alles wat je koopt wel denken dat er een nieuwe aan komt. Goed, het is dit keer sneller dan verwacht, maar het is nu eenmaal zo. Koop je nu de iPad mini, misschien heeft Apple wel in april weer een heel nieuw model.

    En als ik jullie was zou ik de nieuwe iPad nu ook niet kopen, wie weet komt er over een half jaar wel weer een nieuwe uit. Zo blijf je toch bezig… LOL

  73. Gisteravond weer even met mijn ‘not so new’ iPad erbij gepakt. Wat een schitterend apparaat is het toch. Nog net zo mooi als afgelopen maandag.
    Voor de liefhebber met tijd een leuk artikel. Daarna is de discussie wel voorbij en kunnen we weer verder met belangrijke zaken.

  74. Staan ze nu ook nog lekker online in de Apple store refurbished Ipad’s 3 te verkopen. Nou daar geloof ik dus ff niks van, das gewoon hun eigen voorraad nwe Ipad’s 3 waar ze vanaf moeten. Helpt Ipad3 bezitters ook niet echt als je wilt verkopen.
    Als ik de duurste uitvoering koop doe ik dat mede ook omdat ik het mooiste en snelste wil hebben en dan met een nwe komen na 6 mnd, erg jammer

  75. Ik heb een prijs voor een 16 GB betaald, maar door een fout een 64GB toegestuurd gekregen. Dus ik zal niet klagen over mijn iPad 3gen 🙂 sterker nog: ik ben er super blij mee! Al maanden.

  76. Hoeveel is mijn iPad 3, 64gb van 5 maand nu nog waard?

  77. mijn ipad3 op 9 oktober geleverd gekregen (besteldatum 8 oktober) vandaag apple gebeld. Zal kosteloos omgeruild worden voor een ipad4. Klasse dus.

  78. Origineel geplaatst door rjj marks
    mijn ipad3 op 9 oktober geleverd gekregen (besteldatum 8 oktober) vandaag apple gebeld. Zal kosteloos omgeruild worden voor een ipad4. Klasse dus.

    krijg ook een nieuwe kosteloos.

  79. Origineel geplaatst door rjj marks
    mijn ipad3 op 9 oktober geleverd gekregen (besteldatum 8 oktober) vandaag apple gebeld. Zal kosteloos omgeruild worden voor een ipad4. Klasse dus.

    Oh ja levering midden (of eind) november 2012!

  80. Ach de appel ”die hards” hebben geld zat. alle appel toestellen in huis en nog zeuren..!!

  81. Zoals hierboven al is gezegd het is en blijft dubieus… zeker als je de motivatie gebruikt dat Apple zelf niet tevreden is met de “new iPad 3″…

    Zou dat werkelijk het geval zijn dan dienen ze alle verkochte “new iPad 3” in te ruilen. Dit om de simpele reden dat ze een onaf product hebben verkocht.

  82. Apple opgebeld inruilen is mogelijk als je de ipad 3 in oktober hebt gekocht maarja me ipad is 3 maanden oud..

  83. Origineel geplaatst door paultje
    Zoals hierboven al is gezegd het is en blijft dubieus… zeker als je de motivatie gebruikt dat Apple zelf niet tevreden is met de “new iPad 3″…Zou dat werkelijk het geval zijn dan dienen ze alle verkochte “new iPad 3″ in te ruilen. Dit om de simpele reden dat ze een onaf product hebben verkocht.

    Je hebt zelf besloten je geld neer te leggen voor de iPad 3. Bewust, zonder dwang. En zelf besloten dat hij het geld waard was.

    Apple is je niks, maar dan ook niks verschuldigd.

  84. Origineel geplaatst door rjj marks
    Oh ja levering midden (of eind) november 2012!

    nou dat was een beetje onduidelijk. Apple biedt cadeaubonnen aan. En op het moment dat de nieuwe voorradig is mag je die dan kopen.

  85. Origineel geplaatst door Apple user
    …nou dat was een beetje onduidelijk. Apple biedt cadeaubonnen aan. En op het moment dat de nieuwe voorradig is mag je die dan kopen.

    ik heb geen cadeaubon gekregen en heb gelijk een e-mail ontvangen dat de ipad4 voor in bestelling staat.

  86. @Coen: Uh ik neem aan dat je de iPad3 toch gekocht hebt om zijn prestaties? die prestaties zijn niet minder geworden. Dus waarom zou je de iPad3 nu ineens niet meer willen hebben?

  87. Origineel geplaatst door Aaifoon
    Hoeveel is mijn iPad 3, 64gb van 5 maand nu nog waard?

    Is het een 3G?
    Zet hem op marktplaats.
    Ik denk dat je rekening moet houden met een afschrijving van minimaal 20%.
    625 Euro? Anders kopen mensen wel een nieuwe.

  88. Origineel geplaatst door AlexT
    Je hebt zelf besloten je geld neer te leggen voor de iPad 3. Bewust, zonder dwang. En zelf besloten dat hij het geld waard was.Apple is je niks, maar dan ook niks verschuldigd.

    Ben dat niet helemaal met je eens. Niemand verplicht wie dan ook iets te kopen, dat is waar.
    Echter mag je verwachten dat de verkoper je wel een eerlijk verhaal vertelt. Dat doet de verkoper c.q. Apple niet.

    Want Apple wist intern hoe ver het stond met die nieuwe processor. Een goede verkoper zal een klant daar op wijzen. Een verkoper die alleen maar denkt aan omzet op het moment maken niet.

  89. Ik heb morgen een cursus waarbij een iPad als lesmateriaal wordt verschaft. Aangezien deze een aantal weken gelden al besteld is ga ik er vanuit dat die iPad een 3 is.
    Ben daar eigenlijk wel blij om want alle connectors die ik ooit gekocht heb voor de iPad 1 kan ik daar gewoon nog op aansluiten.

    In mijn optiek moeten mensen niet zo zeuren over geld dat ze nu kwijt zouden zijn. Je hebt de investering gedaan omdat het apparaat het waard was in jouw ogen, of geldt dat niet voor al die mensen die hun geld ‘kwijt’ zijn, had je gedacht een statussymbool te kopen en loop je nu weer hopeloos achter?

  90. Origineel geplaatst door Bert
    Ben dat niet helemaal met je eens. Niemand verplicht wie dan ook iets te kopen, dat is waar.Echter mag je verwachten dat de verkoper je wel een eerlijk verhaal vertelt. Dat doet de verkoper c.q. Apple niet.Want Apple wist intern hoe ver het stond met die nieuwe processor. Een goede verkoper zal een klant daar op wijzen. Een verkoper die alleen maar denkt aan omzet op het moment maken niet.

    Apple weet waarschijnlijk ook hoe het zit met de iPhone 6, hoe iOS 7 eruit gaat zien en wat de interne Road Map tot aan 2016 in. Moeten ze dat er dan ook maar bij gaan vertellen? Wat is een redelijke termijn dan?

    Jij hebt een iPad gekocht, waar je dolgelukkig mee was, tot 2 dagen geleden. Heb je ooit een probleem gehad met jouw iPad? Tot 2 dagen geleden? Ooit hem langzaam, niet-af of incompleet gevonden? Tot twee dagen geleden?

    Je bent een materialistische zeikerd, die denkt dat Apple jou wat verschuldigd is.

  91. Origineel geplaatst door Bert
    Ben dat niet helemaal met je eens. Niemand verplicht wie dan ook iets te kopen, dat is waar.Echter mag je verwachten dat de verkoper je wel een eerlijk verhaal vertelt. Dat doet de verkoper c.q. Apple niet.Want Apple wist intern hoe ver het stond met die nieuwe processor. Een goede verkoper zal een klant daar op wijzen. Een verkoper die alleen maar denkt aan omzet op het moment maken niet.

    Uh Bert,

    Zeker in de computerwereld weet je dat als je vandaag iets koopt, dat dit morgen al weer verouderd is. Ik heb ook een iPad3. Deze heb ik gekocht om wat er in zit. Ga ik wachten op meer, dan kan ik nu ook niet de 4 kopen, immers hierna komt er vast en zeker een 5.

  92. Origineel geplaatst door Bert
    Ben dat niet helemaal met je eens. Niemand verplicht wie dan ook iets te kopen, dat is waar.Echter mag je verwachten dat de verkoper je wel een eerlijk verhaal vertelt. Dat doet de verkoper c.q. Apple niet.Want Apple wist intern hoe ver het stond met die nieuwe processor. Een goede verkoper zal een klant daar op wijzen. Een verkoper die alleen maar denkt aan omzet op het moment maken niet.

    Precies.
    Als ik, om een voorbeeld te noemen, een nieuwe VW Golf aan wil schaffen, dan is het wel zo eerlijk de koper te informeren dat de volgende maand een nieuw type Golf uitkomt met een verbeterde motor.
    Uitlopende modellen worden dan goedkoper verkocht. Aan de klant de keus. Stel dat je bij het ophalen van de zojuist gekocht Golf tot je verrassing ontdekt dat het nieuwe model in de showroom staat. Ik wil ieders gezicht dan wel eens zien!
    Idem dito geldt dit om nog maar eens een voorbeeld te noemen voor fietsen. Een fiets uit een uitlopende serie/versie is goedkoper.
    Als er daadwerkelijke verbeteringen zijn (wat is de precieze reden van Apple geweest?) dan is het niet meer dan fatsoenlijk de klant de keuze te geven.
    Wat de gevolgen zijn van het uit de verkoop halen van de “New” iPad (IOS updates wel/niet beschikbaar?) moeten we maar afwachten.
    Zeer storend dat tot op het laatst de oude new iPad werd verkocht zonder dat de klant er ook maar enig zicht op had, of had kunnen hebben, dat een nieuwe verbeterde versie zou verschijnen.
    Kortom, het gaat er niet om dat oude vorige iPad ineens minder goed werkt oid, maar dat klanten een redelijke verwachting konden hebben of ze een iPad kochten en daarop hun keuze konden afstemmen.
    Om het voorzichtig uit te drukken: erg slordig van Apple!

  93. Origineel geplaatst door AlexT
    Je hebt zelf besloten je geld neer te leggen voor de iPad 3. Bewust, zonder dwang. En zelf besloten dat hij het geld waard was.Apple is je niks, maar dan ook niks verschuldigd.

    Inderdaad wat een onzin. Een ipad3 was een bijna perfect product en nu heb je mogelijk een “nog perfecter” apparaat. So what? En voor de mensen die net een ipad3 hadden gekocht is er zelfs een inruilregeling. Wat wil je nog meer? NB. Ik heb een ipad3 en die houd ik voorlopig. Met volle tevredenheid. Geen spijt of jaloezie.

  94. Gewoon stom, Apple!

  95. ik heb afgelopen zaterdag de ipad 3 gekocht bij dynabyte en ik ben net terug geweest om te vragen of ze iets konden doen.
    wat ik er van heb begrepen willen ze er wel wat aan doen maar alleen de modellen met 3g alle andere modellen zonder 3g niet maar ik moet nog bericht krijgen van het hoofd kantoor van dynabyte dus afwachten.

  96. Laten we nou eerst eens vast stellen dat er geen nieuwe iPad is, maar hooguit een iets betere qua specs.Werkelijk ieder ding wat je koopt waar iets van techniek in zit, is constant onderhevig aan veranderingen en verbeteringen, je auto, televisie, magnetron, computer en wat dan ook, per week veranderd er wel iets onderhuids.Je hebt dus altijd het oude model.

  97. @rjj marks: wat hebben jullie gezegd dan? Dat je een nieuwe wilt?

    Ik heb net gebeld en mij word gezegd dat ik alleen een nieuwe krijg binnen 30 dagen van de lanceer datum? Hoe zit dat bij jullie?

  98. Origineel geplaatst door Pete
    Laten we nou eerst eens vast stellen dat er geen nieuwe iPad is, maar hooguit een iets betere qua specs.

    Geen nieuwe iPad? Pardon? Apple maakt er zelf gewag van dat deze 2x zo snel is wat betreft de CPU en de GPU als de iPad3. Laat snelheid nu uitgerekend bij computers allesbepalend zijn…

  99. Origineel geplaatst door Pete
    Laten we nou eerst eens vast stellen dat er geen nieuwe iPad is, maar hooguit een iets betere qua specs.Werkelijk ieder ding wat je koopt waar iets van techniek in zit, is constant onderhevig aan veranderingen en verbeteringen, je auto, televisie, magnetron, computer en wat dan ook, per week veranderd er wel iets onderhuids.Je hebt dus altijd het oude model.

    dus als jij vandaag een nieuwe auto koopt en morgen komt er een betere versie uit van die auto heb je daar vrede mee.

  100. Ook ik heb vandaag bericht van Apple gehad, dat ik mijn net gekochte iPad 3 kan retourneren, en dat de nieuwe iPad 4 dan geleverd word eind November/begin December.

  101. Origineel geplaatst door Olga.p2000
    De enige zorgen dat ik een beetje heb is dat Apple wellicht de iOS 7 niet voor The New iPad (3) gaat uitrollen, maar alleen voor apparaten die op dit moment te koop zijn.

    Daar zou ik me nou helemaal geen zorgen over maken. Waarom zou Apple dat doen?
    De IOS upgrades worden zelfs uitgerold voor een (3 1/2 jaar?) oude 3GS.
    Met 1/16 e van de resolutie van de ipad3!!
    Het enige wat belangrijk is, is of de hardware redelijk compatible is met de nieuwste versie.
    Qua specificatie zit de ipad3 aan de top, ook ten opzichte van de duurste niet Apple laptops, dus wat dat betreft kan hij nog jaren mee.

    Origineel geplaatst door olaf
    dus als jij vandaag een nieuwe auto koopt en morgen komt er een betere versie uit van die auto heb je daar vrede mee.

    Ja hoor, maar ik zou wel korting vragen.
    Apple moet nieuwe modellen bij introductie gewoon 50-100 Euro duurder maken dan de “oude”. Dan is iedereen tevreden. Is volgens mij ook al de praktijk want de “oude” “overjarige” MacBooks kun je met korting kopen. Voor de laatste “mode” ben je vaak veel meer kwijt.

  102. Origineel geplaatst door olaf
    dus als jij vandaag een nieuwe auto koopt en morgen komt er een betere versie uit van die auto heb je daar vrede mee.

    Hebben we het over gisteren? Er is een goed half jaar over heen gegaan…

  103. Origineel geplaatst door Henk
    Daar zou ik me nou helemaal geen zorgen over maken. Waarom zou Apple dat doen?
    De IOS upgrades worden zelfs uitgerold voor een (3 1/2 jaar?) oude 3GS. Met 1/16 e van de resolutie van de ipad3!! Het enige wat belangrijk is, is of de hardware redelijk compatible is met de nieuwste versie.
    Qua specificatie zit de ipad3 aan de top, ook ten opzichte van de duurste niet Apple laptops, dus wat dat betreft kan hij nog jaren mee.

    totdat de reden is dat het apperaat niet meer verkocht word, zoals een ipad 1. en dan maakt leeftijd niet veel meer uit, aangezien de ipad 1 echt grafisch meer kan dan de iphone 3gs

  104. Apple moet gewoon elke 4 maanden een update van producten uitbrengen net als de rest van de industrie, dan raakt men eraan gewend.
    Dit is gewoon een transitie, en verandering doet altijd pijn.

    THINK DIFFERENT!

  105. En als iedereen nu eens goed bedenkt waar hij/zij de iPad daadwerkelijk voor gebruikt. Ik denk dat de gemiddelde gebruiker misschien 20 % van de mogelijkheden benut van hun iPad. Beetje internetten, wat lezen etc. En dan maakt het echt niet uit, welke iPad je hebt, want dat kan namelijk op alle eerder uitgekomen iPads. Wat Apple verschrikkelijk goed doet, is dat men niet een product vermarkt, maar een gevoel, een beleving. Het gevoel dat je apart bent en erbij hoort als je een Apple product hebt. Dat maakt de fan-base van Apple ook zo groot en krachtig. Natuurlijk zijn het fantastische producten, maar het is de beleving die er omheen hangt, die het nog groter maakt. Ze zijn gewoon hun tijd marketing technisch gezien ver vooruit.
    Voor de rest zou ik zeggen: Wees blij met wat je hebt.

  106. gezeur allemaal over of iemand nou wel of niet een nieuwe ipad 4 mag “eisen”. wat een afgunst! lekker boeiend dat genoeg andere mensen tevreden zijn met de the new ipad en daarom niet voor een upgrade eisen. en anderen doen dat wel weer.

    “leef en laat leven”

    want als apple had gezegd alle ipad 3 bezitters kunnen het omruilen ongeacht de aanschafdatum.. dan had een ieder van jullie hier hard zitten hollen naar de apple store 😉

  107. Even over een andere boeg.

    Voor mensen die zich bekocht voelen, zou een lease constructie dan de uitkomst zijn? Net als met de iPhone 5 bij KPN en Hi.

    Je hebt dan altijd het laatste product, je betaald meer, maar blijft er niet mee zitten.

    Dus na de Lease Auto, Lease iPhone, nu de Lease iPad?

  108. @Stef: Kijk…dat zijn nog eens goede ideeën. Ik zie daar wel een markt voor. En dan niet alleen tot iPad beperken, maar gewoon de hele Apple lijn. Van iMacs tot iPhones.

  109. een mogelijkheid is om een verzekering af te sluiten en hem dan vanaf zo’n 10 meter naar beneden te laten stuiteren, duidelijk geval van vallen.
    Nieuwe zijn er niet dus geld terug en 4 kopen.
    Niet netjes maar wel effectief

  110. @Henk: Apple geeft aan dat het product onaf is… ze vervangen het ipv het productlijn uit te breiden. Een product vervangen in zo’n korte tijd wil zeggen dat er iets niet ok was.

  111. Origineel geplaatst door paultje
    @Henk: Apple geeft aan dat het product onaf is… ze vervangen het ipv het productlijn uit te breiden. Een product vervangen in zo’n korte tijd wil zeggen dat er iets niet ok was.

    Haha, wat een onzin. Er zat geen Lightning connector in, dat was wat er mis was met de iPad 3. Daarom nu iPhone 4. Precies dezelfde iPad, alleen ietsje sneller én met Lightning.

  112. @paultje:
    Volgens jouw logica zijn alle Samsungs dus flutprodukten?
    Daar heb je bijna elke maand een nieuw model. En met grotere wijzigingen dan bij de iPad. De wijzigingen bij de iPad zijn uiterst klein en lijken meer op supoptimalisatie. Qua prestaties en resolutie hoort de iPad 3 al tot de absolute top. Zelfs vergeleken met notebooks en desktops. Daar valt relatief weinig aan te verbeteren.

  113. @henk: Beste “andere” (criminele?) Henk: Volgens mij zijn er nog genoeg refurbished apparaten hoor. En ik neem aan dat er ook nog wel een voorraad zal liggen. Voor de iPad 3 stonden ze niet meer ‘s nachts in de rij. Dus ik denk dat je met dit soort activiteiten achter het net gaat vissen.

  114. Ik kan de iPad nog inruilen vandaag voor de 4 bij Dixons! Geluk!

  115. Gewoon inruilen bij de Dixons. Krijg nu de 4!

  116. @Maikel: Of ca. 35 Euro terug krijgen. Want de “oude” iPAD3 is in de aanbieding. Ik denk dat ze de prijs nog wat verder moeten verlagen omdat de meeste kopers toch het nieuwste van het nieuwste willen. Hangt ook af van je al in bezit zijnde componenten, natuurlijk.

  117. Origineel geplaatst door Maikel
    Ik kan de iPad nog inruilen vandaag voor de 4 bij Dixons! Geluk!

    Wanneer heb je de iPad3 dan gekocht?

  118. @Coen: @gijsp: Ik heb mijn geld volledig in tegoed bonnen terug gekregen en ze hebben een iPad 4 besteld. Ik was precies optijd. Het was de laatste dag dat ik hem nog kon inleveren. (14e) dag

  119. Nou, ik heb mijn iPad3 10 oktober gekocht! ik gebeld naar de Appel store in Amstertdam, waar ze me vertelde dat ik 30 dagen terug moest rekenen om nog in te kunnen leveren! Daarmee voldee ik gelukkig om deze nog te kunnen inleveren. Vandaag gebeld naar de Apple Store in Amsterdam, en nu kreeg ik een heel ander verhaal te horen en dat het nu 15 dagen is!?

    ik ben echt heel boos, voel me belazerd en zeer teleur gesteld! Dit is gewoon je klanten voor de gek houden, net zolang totdat de tijd is verlopen…Dikke onvoldoende voor hun service….

  120. Lekker zeg, heb 3 weken geleden een iPad 3 gekocht in de USA. Gelukkig een stuk minder voor betaald, maar ik kan deze niet ruilen. Apple bedankt…

  121. @Martijn:
    Ik kreeg hetzelfde verhaal te horen maar wist nog wie ik gesproken had en daardoor mocht en kon ik toch nog omruilen.

  122. Ik wil de iPad 3 terugsturen. Maar ik krijg die 30 pin connector maar niet uit elkaar. Ben bang als ik te veel druk op uitoefen, dat ik het kapot maak. Maar anders krijg ik het niet terug in de originele verpakking. Wie kent dit probleem?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.