iPad mini of iPod touch: de belangrijkste verschillen (keuzehulp)

De iPad mini is maar vier euro duurder dan de iPod touch. Bijna dezelfde prijs, maar totaal andere gebruiksmogelijkheden. Is het lastig kiezen? We hebben een vergelijking gemaakt van de iPad mini en iPod touch om snel de verschillen te zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod touchMet de introductie van de iPad mini heeft Apple een betaalbaar iDevice erbij. Daardoor concurreert de iPad mini op het gebied van prijs met onder andere de iPod touch, waarvan afgelopen maand een nieuw model van werd aangekondigd. De iPad mini is zelfs maar 4 euro duurder dan deze nieuwe iPod touch. We hebben in een overzicht de nieuwe iPad mini en de beschikbare iPod touch-modellen naast elkaar gezet. Daarmee wordt het gemakkelijker kiezen in welk apparaat je je geld gaat investeren.


Naast de iPad mini en vijfde generatie iPod touch hebben we ook de vorige versie van de iPod touch in het overzicht meegenomen. Deze is op het moment ook nog steeds verkrijgbaar via de online Apple Store. Het goedkopere 8GB-model van de iPod touch is echter niet meer in Apple’s winkel te vinden.

In onderstaand overzicht staan de technische specificaties van de iPad mini en iPod touch naast elkaar. Denk er wel aan dat de drie devices niet allemaal deze apps kunnen draaien: de iPad mini kan ook iPad-apps installeren, terwijl de iPod touch zich beperkt tot apps voor het kleinere scherm. Je kunt op de iPad mini wel iPhone- en iPod touch-apps bekijken.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak

Nieuwsgierig hoe de iPad mini het doet naast de iPad 2 en iPad vierde generatie? We hebben deze drie iPads in een apart overzicht naast elkaar gezet.

Tip! De 8GB iPod touch was geliefd, omdat hij zo betaalbaar was. Bij Saturn is deze 8GB iPod touch momenteel in de aanbieding voor 149 euro. Bij winkels als Dixons betaal je nog steeds de normale adviesprijs van 189 euro maar krijg je wel 3 jaar garantie.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.