Reacties voor: ‘iPad 2 met A5-cpu en 512 MB geheugen, iOS 5 en clouddiensten 2 maart geïntroduceerd’

Engadget verwacht dat Apple woensdag een dunnere iPad met FaceTime-camera en betere CPU (A5) en 512 MB intern geheugen zal aankondigen. Ook verwacht men een introductie van iOS 5 en de geruchtmakende clouddiensten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. “Gisteren werd duidelijk dat platenmaatschappijen niet meer afwijzend staan tegenover de plannen die Apple heeft, zo meldt Electronista. Apple’s idee is om gebruikers een soort kluis te geven waarin zij onder meer muziek kunnen opslaan. De platenlabels vreesden echter dat dit zou betekenen dat de luisteraar muziek hiervoor een tweede maal zou moeten downloaden. Apple’s oplossing zou echter alleen de muziekcollectie die gebruikers reeds bezitten laten uploaden en die streaming of per download aanbieden.”

    Wat een idiote redenering van de platenlabels. Als je de muziek reeds gekocht hebt, wat is er dan verkeerd aan dat je deze nogmaals download?

  2. Ik ben benieuwd. Ben nu als drie jaar een betaalde gebruiker van de Me dienst. Ben benieuwd wat betalen voor privileges zal opleveren

  3. Origineel geplaatst door Jeroen
    “Gisteren werd duidelijk dat platenmaatschappijen niet meer afwijzend staan tegenover de plannen die Apple heeft, zo meldt Electronista. Apple’s idee is om gebruikers een soort kluis te geven waarin zij onder meer muziek kunnen opslaan. De platenlabels vreesden echter dat dit zou betekenen dat de luisteraar muziek hiervoor een tweede maal zou moeten downloaden. Apple’s oplossing zou echter alleen de muziekcollectie die gebruikers reeds bezitten laten uploaden en die streaming of per download aanbieden.”Wat een idiote redenering van de platenlabels. Als je de muziek reeds gekocht hebt, wat is er dan verkeerd aan dat je deze nogmaals download?

    met 2 maal downloaden bedoelen ze natuurlijk 2 maal betalen voor iets dat je al had;)

    OT: ik ben beniewd! heb alleen net een iPad gekocht beetje jammer begrijp ik dus…:P nouja ben eigen wel tevreden met dit apparaat deze volgende iPad sluit ik me wel weer bij aan;)

  4. Heeel benieuwd, heel benieuwd, heel benieuwd

  5. De concurrentie is echter steeds groter nu Honeycomb redelijk goed lijkt te gaan worden, de Xoom valt alles behalve tegen. 512MB vind ik erg mager, en er zou toch echt minimaal dual-core in moeten naar mijn mening.

    Gelukkig heeft Apple nog steeds bij verre de allerbeste AppStore en applicaties tot zijn beschikking, maar dit kan natuurlijk veranderen als de Xoom en dergelijken meer mogelijkheden bieden voor applicatieontwikkelaars.

    iOS5 moet ook echt vernieuwingen gaan bieden die verder rijken dan snelheid en handigheidjes vind ik. Grote vernieuwingen in de UI zijn best wel welkom na al die jaren. Een nieuwe manier van multitasken, zoals een soort expose, widgets op je lockscreen en dingen die ik nu niet eens kan verzinnen houden de tablet verfrissend en nieuw.

  6. @Dannydekr:

    Ik ben het er helemaal mee eens dat vernieuwing toch wel belangrijk is. Mensen willen steeds verrast worden en steeds weer wat nieuws te ontdekken hebben.

  7. 512mb veel te laag moet minimaal 1 gig intern in
    Heb mijn 64 3G weg gedaan omdat onding steeds crashde als ik zoek functie gebruikte, ding vond niet leuk om te gaan zoeken in 12.547 bestanden op iPad
    Kreeg 2x nieuwe iPad tot Apple toe gaf dat er te weinig intern geheugen in zat om zoveel bestanden te kunnen inlezen
    Gevolg was steeds als ik op zoek functie drukte ding ging rebooten.
    Tsja 64 gig had ik dik 61 gig van in gebruik, maar als er maar 512mb inzit ipv de 256 nu ga ik voor de galaxy S

  8. Als dit het is dan blijft mijn iPad 1 nog even.

  9. Vraag je dan niet een beetje teveel van een Tablet? Je zou eens een Macbook air moeten overwegen
    @Don-Grigori

  10. @Flieps de concurrentie kiest ook voor 1gb geheugen, wat in combinatie met die dual-core processors niet meer dan logisch is omdat die daar voor geoptimaliseerd zijn. De A5 is ook dual-core, dus het is vreemd dat Apple voor 512MB kiest.

  11. @Dannydekr:
    Dat de concurrentie kiest voor 1gb heeft niks met de processor te maken. Een processor heeft geen geheugen nodig om zijn werk te doen. Software heeft geheugen nodig, en blijkbaar schrijft Apple efficiente software die minder geheugen vereist (en ja, Android is een heel stuk minder efficient met betrekking tot geheugen, dus effectief heb je minder geheugen in een danige tablet).

    Dat je iPad reboot indien je een document zoekt, is een fout in de software, heel simpel. Je kan hiervoor een bugmelding doen bij Apple, die wordt vervolgens netjes opgepakt en opgelost.

  12. Als MobileMe gratis wordt hebben ze het met me aan de stok… net eergister moeten vernieuwen 🙂

  13. Origineel geplaatst door Flieps
    Vraag je dan niet een beetje teveel van een Tablet? Je zou eens een Macbook air moeten overwegen
    @Don-Grigori

    Als ik iets koop van 64 gig dan verwacht ik ook dat ik deze vol kan gooien met muziek foto’s en AppS anders had ik wel een 16 gig gekocht 

  14. Origineel geplaatst door iDeveloper
    @Dannydekr:
    Dat je iPad reboot indien je een document zoekt, is een fout in de software, heel simpel. Je kan hiervoor een bugmelding doen bij Apple, die wordt vervolgens netjes opgepakt en opgelost.

    Hebben ze ook gedaan na 2 nieuwe ipads gehad te hebben gaven ze toe dat te weinig werk geheugen de oorzaak was omdat hij in alle documenten gaat zoeken, dus wel degelijk een hardware probleem optie was deel van zoek functie uit te schakelen zodat hij niet in alle documenten ging zoeken, daar bedankte ik voor en had ik geen iPad voor gekocht om dingen te gaan beperken of uitschakelen.
    Ze hadden enkel een 16 en 32 gig mogen maken met zo weinig werkgeheugen
    Wat krijgen we nu iPad 16, 32, 64 en 1 gig met 512 mb no waY José

  15. Waarom word dit bericht niet volledig op iPhoneclub gezet, heeft toch flink met de iPhone te maken lijkt mij. Het event gaat daarom wat mij betreft zowel om de iPad als de iPod en iPhone.

  16. Origineel geplaatst door Don_Grigori
    512mb veel te laag moet minimaal 1 gig intern in
    Heb mijn 64 3G weg gedaan omdat onding steeds crashde als ik zoek functie gebruikte, ding vond niet leuk om te gaan zoeken in 12.547 bestanden op iPad
    Kreeg 2x nieuwe iPad tot Apple toe gaf dat er te weinig intern geheugen in zat om zoveel bestanden te kunnen inlezen
    Gevolg was steeds als ik op zoek functie drukte ding ging rebooten.
    Tsja 64 gig had ik dik 61 gig van in gebruik, maar als er maar 512mb inzit ipv de 256 nu ga ik voor de galaxy S

    Sterkte met the Galaxy….ik had er een naast de iPad en heb hem snel verpatst….werkelijk een drama!

  17. @Don_Grigori: Lol de galaxy S is zo veel slechter. En waarom zoek je van alles via de search? Zal wel aan je spellfouten liggen dat de iPad niets kan vinden haha.

  18. ik had gehoopt een iPad op marktplaats te scoren na de introductie van een nieuwe maar als dit het nieuws is. Lijkt een beetje een actie om in de picture te blijven na het Android geweld. Dan wordt het toch de TouchPad
    En mobileMe mogen ze houden, traag en onbetrouwbaar.

  19. @aus: Goh jij leeft dus al in de toekomst? Na de introductie? Die is woensdag pas.

    Wat zeiken mensen eigenlijk over 512MB geheugen. Mensen geheugen niet de processor! 512MB is erg veel voor een tablet als je het vergelijkt met pc’s. PCs draaien er nog steeds op en vroeger kon je er zelfs dikke games mee spelen. Zo weinig is het nou ook weer niet.

    Apple geeft trouwens nooit wat toe! Ik weet niet waar die gregio gast zijn iPad heen bracht maar er zijn in NL niet eens officiële Apple dealers (alleen resellers en van die media markt  gevallen) en je apparatuur wordt gewoon naar een asp gestuurd niet naar Apple.

    Misschien moet je eens wat mails wissen of zo. Ik heb hier trouwens geen last met mijn tot de nok gevulde iPad. Zoekt netjes en snel.

  20. lekker duidelijk dan die engadget bronnen 😛

  21. @Jan:

    Hoe kan je nu een smartphone met een tablet vergelijken? Misschien bedoelde hij wel de Galaxy Tab 10.1, die is namelijk qua hardware wel een pak beter dan de huidige iPad, en als deze informatie klopt, ook beter dan de iPad 2. En de Galaxy S (als hij de smartphone toch bedoelde) is ook al weer verouderd, Samsung heeft inmiddels al de Galaxy S II aangekondigd, en als je deze toch vergelijkt met deze nieuwe iPad, heeft die betere specs.

    Ikzelf zou niet meer voor een iPad gaan denk ik. Als ik kijk naar Android 3.0, ziet het er gewoon geweldig uit. De UI is werkelijk prachtig en speciaal gemaakt voor tablets, niet zoals Apple de versie voor de iPhone zeg maar groter heeft gemaakt voor de iPad.

    Als je naar apps kijkt blijft de iPad natuurlijk wel de koploper, maar volgens mij komt hier spoedig verandering in.

  22. Ik haal de iPad 2 zodra het kan, heb al lekker gespaard en verheug me er al een tijdje op!

  23. Origineel geplaatst door Jo
    Ikzelf zou niet meer voor een iPad gaan denk ik. Als ik kijk naar Android 3.0, ziet het er gewoon geweldig uit. De UI is werkelijk prachtig en speciaal gemaakt voor tablets, niet zoals Apple de versie voor de iPhone zeg maar groter heeft gemaakt voor de iPad.

    Mensen staren zich te blind op het geheugen, zoals mensen nog steeds denken dat een onkyo 18mp camera beter is dan de canon eos 5d 14 mp ofzo.
    Android heeft dualcore, dus is beter.. Allemaal onzin!! Zolang het apparaat goed functioneert en alles kan draaien is er niets aan de hand.

    Verder is Android leuk voor scholier zonder geld of mensen die voor het eerst een smartphone kiezen (al denk ik nog steeds dat die beter af zijn met iOs).
    Ik ken inmiddels teveel ex iOs gebruikers (including me!!) die weer terugkomen naar Apple na een kortstondige flirt met Android. iOs is echt een stuk fijner en daar ga je dan zelf ook achterkomen.

  24. @Jo:

    Origineel geplaatst door Jo
    @Jan: Hoe kan je nu een smartphone met een tablet vergelijken? Misschien bedoelde hij wel de Galaxy Tab 10.1, die is namelijk qua hardware wel een pak beter dan de huidige iPad, en als deze informatie klopt, ook beter dan de iPad 2.

    Wat heb je aan specs. Heb je al eens een Galaxy Tab gebruikt? Ik wel. Dit ding is zo traaaag er zijn geen woorden voor en totaal niet bruikbaar.
    Ik heb nu veel video’s gezien van de Android 3.0. Heel flashy maar niks concreet. Geen word processor, geen spreadsheet, geen presentatie software, no other quality app. De SDK 3.0 is nog niet released. Apple iOS iPad SDK was 2 maanden voor de iPad voorhanden.
    Je kan met ipad1 11 uur videos bekijken, Xoom 7 uur (test Wall street Journal), dat zijn specs die tellen, althans voor mij.

  25. @Galaxies and Grigory.
    Wat een nonsens. Heb al bijna 1 jaar een 64GB en nog nooit gecrashed! Ding zit 98% vol! Jullie laden toch geen files via een filemanager? Galaxie? Als ze een goede app store hebben, en een goede ibook store en een goede iTunes en … kortom toch maar bij iPad blijven!

  26. Valt me op dat niemand iets zegt over de A5 processor. Aangezien er geen specs bekend zijn zo enkele dagen voor de launch twijfel ik nog wel of die in de iPad2 zit.

  27. @Marcooo: @Vorst:

    Alsof Android super goedkoop is, ja, je hebt wel van die goedkope brol, maar dat noem ik dan ook geen ware Android ervaring. Ik heb HTC Desire (Android) en iPad (iOS), dus kan denk ik wel een vrij goede vergelijking maken. Ook zijn de Apps voor Android de laatste tijd enorm geëvolueerd. Zo komen er de laatste tijd veel goede games uit, en naarmate er meer Android tablets komen zullen er ook veel geoptimaliseerde apps komen voor het grote scherm. Specs maken inderdaad niet al te veel uit, maar zeg nu zelf, je hebt toch liever een PC met een quad core die goed draait ipv een PC met een dual core die even goed draait? Gewoon omdat er meer mogelijkheden zijn dan, voor casual gebruik zal het weinig uitmaken, maar als je iets meer wil dan gaat dat tenminste. Android geeft volgens mij dan ook meer mogelijkheden voor ontwikkelaars.
    Maar veel mensen zullen sowieso blind een iPad komen, je weet wat je krijgt, waarom verder op zoek gaan?. Een Android tablet daarentegen is iets onbekend, het is nog nieuw, de mensen kennen het niet, maar eens er mensen meer Android tablets gaan kopen zal het wel snel veranderen.

  28. @Edwind:
    Gewoon nog even geduld hebben, woensdagavond hoor je het allemaal….

  29. Origineel geplaatst door sannie
    Origineel geplaatst door Don_Grigori512mb veel te laag moet minimaal 1 gig intern in
    Heb mijn 64 3G weg gedaan omdat onding steeds crashde als ik zoek functie gebruikte, ding vond niet leuk om te gaan zoeken in 12.547 bestanden op iPad
    Kreeg 2x nieuwe iPad tot Apple toe gaf dat er te weinig intern geheugen in zat om zoveel bestanden te kunnen inlezen
    Gevolg was steeds als ik op zoek functie drukte ding ging rebooten.
    Tsja 64 gig had ik dik 61 gig van in gebruik, maar als er maar 512mb inzit ipv de 256 nu ga ik voor de galaxy SSterkte met the Galaxy….ik had er een naast de iPad en heb hem snel verpatst….werkelijk een drama!

    Sterkte met de iPad ik had hem naast de Galaxy Tab en heb hem toen metten verpatst (Android Mode on)

  30. Origineel geplaatst door Semmie
    @Galaxies and Grigory.
    Wat een nonsens. Heb al bijna 1 jaar een 64GB en nog nooit gecrashed! Ding zit 98% vol! Jullie laden toch geen files via een filemanager? Galaxie? Als ze een goede app store hebben, en een goede ibook store en een goede iTunes en … kortom toch maar bij iPad blijven!

    Lol iPad en goede iBook store in een zin en iTunes laat me niet lachen wat een -piep- progamma en dat alleen om muziek te bedienen. Alleen voor de App Store heb ik dit ding nog maar niet voor lang meer.

  31. Ik zal sowieso de ipad 2 blind kopen.
    Wou de ipad 1 al heel graag maar aangezien die bijna een half jaar later in NL uit kwam dacht ik, ik kan net zo goed nog even wachten.

    Hoop dan uiteraard wel dattie hier meteen uit komt.

  32. Wat zijn we weer druk met de specificaties en zo. Een dualcore, quadcore, meer geheugen enzovoort. Wat is er eigenlijk mis met de specificaties van de iPad. Hij doet alles wat ik wil dat hij doet en goed. Zelden dat ik de iPad opnieuw opstart e.d. Geheugenproblemen? Huh? Te traag? Huh? Natuurlijk zal er een tijd komen dat er een snellere processor en meer geheugen nodig zullen zijn, omdat ook op de iPad de applicaties zwaarder worden, maar ik denk dat de huidige iPad voor nu en waarschijnlijk voor over een jaar snel zat is.

  33. @Jo..
    Ik heb naast de iphone 2g,3g,3gs en 4 ook nog een htc desire en samsung gs gehad (jaja ben dol op gadgets) en ook ik kan de vergelijking wel maken. Een ieders keuze blijft persoonlijk en ook zullen mensen enorm blij zijn met Android.
    Voor mij staat iOs voorlopig nog een stuk hoger dan Android. Ik vind het toch net wat beter en sneller werken en vind de UI stukken mooier. Apple is een bedrijf wat net wat meer detail legt op de producten en gebruikers ervaring dan Google.
    Let maar op mijn woorden…Android gaat uiteindelijk ten onder aan het succes en open source mentaliteit.
    Virussen, trojans, hackers en narigheid staan te popelen om de gebruikers een loer te draaien en Google kan er niets tegen doen.

    Een overkill aan toestellen, iedere maand betere, grotere en snellere, crappy support, virusdreiging, matige kwaliteit apps, platic zooi, lelijke UI en google champion van de privacy misbruikers weerhouden mij ervan om voorlopig een robotje aan te schaffen.

    Maar nogmaals.. Ieder zn ding. Er zullen veel mensen een keer een Android product aanschaffen..uit nieuwschierigheid, maar ook vele van hen zullen weer terugkeren naar Apple.. Omdat het supermooi is en gewoon goed werkt!!

  34. Origineel geplaatst door Don_Grigori
    512mb veel te laag moet minimaal 1 gig intern in
    Heb mijn 64 3G weg gedaan omdat onding steeds crashde als ik zoek functie gebruikte, ding vond niet leuk om te gaan zoeken in 12.547 bestanden op iPad
    Kreeg 2x nieuwe iPad tot Apple toe gaf dat er te weinig intern geheugen in zat om zoveel bestanden te kunnen inlezen
    Gevolg was steeds als ik op zoek functie drukte ding ging rebooten.
    Tsja 64 gig had ik dik 61 gig van in gebruik, maar als er maar 512mb inzit ipv de 256 nu ga ik voor de galaxy S

    Dat is echt weer zo’n broodje poep verhaal. 61 gig in gebruik? Je hebt maar een werkelijke capaciteit van 59.15GB waar het OS nog bij op komt. Je kunt dus maximaal pakweg 58GB gebruiken…

    Zo zitten er wel meer van die ‘twijfeldingen’ aan jouw verhaal..

  35. Justin…….dont feed the troll please.
    hij kickt erop waarschijnlijk 😉

  36. Wel echt balen van die 512mb, had eigenlijk wel 1gb verwacht. Maar als de geruchten kloppen en dit een soort tussen iPad is(zoals de 3gS) zal de iPad 3 misschien toch veelbelovender zijn. Een camera hoef ik niet, die heb ik al in me iphone, en met de snelheid ben ik tevreden genoeg.
    Het verschil is niet groot genoeg naar mijn mening, maar wellicht komen er nog interessante benchmarks en feiten aan het licht. Toch eerst maar even afwachten.

  37. Misschien ondersteuning voor Thunderbolt? 64gb synchroniseren in 2 minuten 😛

  38. Origineel geplaatst door Dikkie B
    , die heb ik al in me iphone,

    Wat is dat toch met de jeugd die overal maar me voorzetten in plaats van mijn 🙂
    Me is de online dienst van Apple

  39. Origineel geplaatst door Marcooo
    Origineel geplaatst door Dikkie B, die heb ik al in me iphone,Wat is dat toch met de jeugd die overal maar me voorzetten in plaats van mijn
    Me is de online dienst van Apple

    Tja de jeugd stelt steeds minder voor. Ik erger me nogal vaak aan het woord “is” in plaats van “eens”.
    Maar Blijkbaar is het stoer om slecht te kunnen spellen.

  40. @Ronald1959:

    Even terug naar de inhoud.
    Plus:
    – prima coachsurven, mailen en gamen- zal nog sneller gaan
    – goede combinatie van draagbaar en leesbaar
    – voldoende opslagcapaciteit voor de gemiddelde gebruiker

    Minpunten
    – Geen SD-slot of USB
    – Geen bestandssysteem
    – Mobileme blijft afhankelijk van beschikbare netverbinding

    Inderdaad een Ipad 1b. Daarom wacht ik wel tot de volgende versie.

  41. Jij wilt gewoon een spijker met een waterpomptang de muur in slaan en dan klagen dat de spijker krom wordt.

    Koop een macbook voor zulke eiseb en wensen…

    Origineel geplaatst door Don_Grigori
    512mb veel te laag moet minimaal 1 gig intern in
    Heb mijn 64 3G weg gedaan omdat onding steeds crashde als ik zoek functie gebruikte, ding vond niet leuk om te gaan zoeken in 12.547 bestanden op iPad
    Kreeg 2x nieuwe iPad tot Apple toe gaf dat er te weinig intern geheugen in zat om zoveel bestanden te kunnen inlezen
    Gevolg was steeds als ik op zoek functie drukte ding ging rebooten.
    Tsja 64 gig had ik dik 61 gig van in gebruik, maar als er maar 512mb inzit ipv de 256 nu ga ik voor de galaxy S

  42. Origineel geplaatst door Plasser
    Origineel geplaatst door MarcoooOrigineel geplaatst door Dikkie B, die heb ik al in me iphone,Wat is dat toch met de jeugd die overal maar me voorzetten in plaats van mijn
    Me is de online dienst van AppleTja de jeugd stelt steeds minder voor. Ik erger me nogal vaak aan het woord “is” in plaats van “eens”.
    Maar Blijkbaar is het stoer om slecht te kunnen spellen.

    Je schreef blijkbaar met een hoofdletter b.
    Dit hoort niet in deze zin.

    Die ouderen van tegenwoordig foei foei.

  43. Origineel geplaatst door Dikkie B
    Wel echt balen van die 512mb, had eigenlijk wel 1gb verwacht. Maar als de geruchten kloppen en dit een soort tussen iPad is(zoals de 3gS) zal de iPad 3 misschien toch veelbelovender zijn. Een camera hoef ik niet, die heb ik al in me iphone, en met de snelheid ben ik tevreden genoeg.
    Het verschil is niet groot genoeg naar mijn mening, maar wellicht komen er nog interessante benchmarks en feiten aan het licht. Toch eerst maar even afwachten.

    Ik denk niet dat dat met de iPad 2 echt een probleem zal worden. Ik zelf vind meer altijd beter, maar iOS gaat best wel zuinig om met RAM. Android gebruikt veel meer RAM geheugen en dan is het fijner als je meer tot je beschikking hebt.

    Bij iOS is het een stuk zuiniger waardoor je minder nodig hebt. Toen de iPad multitasking kreeg werd er ook weer veel aan RAM geheugen gedaan (om zoveel mogelijk te besparen voor apps enzo). Als dit met iOS 4.3 of 5 weer het geval is, dan heb je aan 512 MB denk ik wel genoeg. En dat is natuurlijk ook fijn voor de 1e generatie iPad.

    Maar goed, we weten het woensdag pas. Ik gok er zelf op dat het dit wordt:
    – Meer RAM (512 MB of, hopelijk, 1 GB).
    – Scherm dichter op glas, zoals bij de iPhone 4 (er zit nu aardig wat ruimte tussen het scherm en het glas op de ipad. Bij de iPhone 4 is dit minder dan een mm). [dit betekent dus ook betere kijkhoek]
    – Front facing camera, FaceTime
    – Iets kleinere rand
    – Lichter
    – Snellere, zuinigere processor
    – de gewoonlijke verbetering van de batterij

    Alles hierboven staat eigenlijk al bijna zeker vast en zouden welkome verbeteringen zijn 🙂

    Ik denk dat ik het voorlopig nog bij de originele ipad hou, en tegen de tijd dat de ipad 3 komt dat ik die dan koop als upgrade (tenzij ik tegen die tijd android tablets beter vind).

  44. Ben alleen nieuwsgierig of er eindelijk grote opslagcapaciteit komt.

    125 GB of 256 GB

  45. Helaas geen SD slot. Dat betekent dus voor elke film die ik wil kijken dat ik moet syncen met dat verschrikkelijke iTunes. Voor mij reden genoeg om over te stappen op Honeycomb of nog even te wachten op iPad 3.

  46. @Coen: Heb je air vdeo geprobeerd. Dat is een gave oplossing om alle soorten video via je ipad of iphone te bekijken

  47. Origineel geplaatst door Coen
    Helaas geen SD slot. Dat betekent dus voor elke film die ik wil kijken dat ik moet syncen met dat verschrikkelijke iTunes. Voor mij reden genoeg om over te stappen op Honeycomb of nog even te wachten op iPad 3.

    Daar heeft Apple een speciale uitbreiding voor. Cameraconnectionkit

  48. @Martin:

    Mooi beeld, maar het gaat niet helemaal op: ik wil juist kunnen werken op de Ipad en niet alleen surfen en films kijken.
    Anders blijft de Ipad alleen voor (goedkope) consumptie, terwijl een kleine toevoeging – sd-poort + bestandsyteem – deze mooie, kleine en snelle tablet juist ook voor productie geschikt maakt. Denk aan werkers in het onderwijs, in kantoren en alle anderen die documenten of formulieren moeten kunnen opslaan en terugvinden.
    Een grote markt, of moeten we wachten tot de Ipad 3 en dat dan schoonheid ook functioneel wordt?

    De Air is natuurlijk uitstekend geschikt voor productie, maar is niet zo klein, mulitifunctioneel en betaalbaar als de Ipad.
    En de nieuwe MBP zijn erg snel, maar ook erg duur en starten niet direct op.

  49. Origineel geplaatst door Marcooo
    Origineel geplaatst door JoIkzelf zou niet meer voor een iPad gaan denk ik. Als ik kijk naar Android 3.0, ziet het er gewoon geweldig uit. De UI is werkelijk prachtig en speciaal gemaakt voor tablets, niet zoals Apple de versie voor de iPhone zeg maar groter heeft gemaakt voor de iPad.Mensen staren zich te blind op het geheugen, zoals mensen nog steeds denken dat een onkyo 18mp camera beter is dan de canon eos 5d 14 mp ofzo.
    Android heeft dualcore, dus is beter.. Allemaal onzin!! Zolang het apparaat goed functioneert en alles kan draaien is er niets aan de hand.Verder is Android leuk voor scholier zonder geld of mensen die voor het eerst een smartphone kiezen (al denk ik nog steeds dat die beter af zijn met iOs).
    Ik ken inmiddels teveel ex iOs gebruikers (including me!!) die weer terugkomen naar Apple na een kortstondige flirt met Android. iOs is echt een stuk fijner en daar ga je dan zelf ook achterkomen.

    Jou mening, dus ga niet voor andere praten oke?
    Ik ben namelijk wel bij dat ik van iOS af ben.

    OT:
    Apple moet nog wel wat over laten voor de toekomst he, zo gaat het altijd met hun producten. Maar niks is meer als een gerucht dus we zien 2 maart wel.

  50. We hebben vanavond een reis naar NY geboekt voor 18 april. Hoop dat hij dan al te krijgen is!

  51. Origineel geplaatst door Jan
    @Don_Grigori: Lol de galaxy S is zo veel slechter. En waarom zoek je van alles via de search? Zal wel aan je spellfouten liggen dat de iPad niets kan vinden haha.

    Hahahaha, ik moest zijn verhaal ook zes keer nalezen voor ik er iets van kon maken.

  52. Ben zeer tevreden over iPad .start snel op,heel goedkoop bellen via voipalot.overwinter 6 maanden in de Algarve en internet via Vodafone ,binnen enkele seconden online.voor mij voldoet deze iPad aan alle verwachtingen.

  53. Ik ga 16 april naar New-York, en daar wacht de IPad2 en de Macbook Air op mij in de Apple Store. Redelijk gunstig hoe de dollar nu staat.

  54. Dit gaat erg tegen vallen als ik dit zo lees. Hoeveel Android-haters-killers-etc. hier ook zijn,
    geef toe dat Apple nu eens goed achter hun iMac moet krabben over hoe ze hun besturingssysteem gaan verfrissen. Lieve Steve, je wilt toch niet eindigen zoals Nokia?
    Nokia’s hadden exact hetzelfde probleem maar door arrogantie hebben zei hier niks aan gedaan. Met als gevolg dat zij 324,5 jaar lang hetzelfde saaie besturingssysteem hadden. Als je het menu van een Nokia 6110 kent, dan ken je het menu van een N95 ook.
    Al 2 jaar kijk ik uit naar vernieuwing bij Apple, maar er komt niets nieuws meer. Het hele universum staat op zijn kop als er een frontje lekt of is gespot die mogelijk om het nieuwe design van Apple past. Super leuk, een designtelefoon, maar het besturingsysteem en hardware zijn even zo belangrijk. Verder komt Apple nog in het nieuws als Steve weer een blaasontsteking heeft, de inversteerders verkopen dan direct hun aandelen omdat ze bang zijn dan Apple naar de ballen gaat. De aandelen zijn dan tijdelijk weer net zoveel waard als een kilo bonen van de Appie Hein.
    Heb de eerste iPhone gehad en ben daarna overgestapt op een 3G en een iPad. Mijn probleem nu is.. Je schakelt je iPad, iPhone aan en je komt altijd weer in dat saaie homescreen menu. Daar staan je apps en dat is het. Stel je voor dat je je computer aan doet en meteen staat je bureaublad bomvol met alle apps die jij op je computer hebt.
    Vorig jaar raakte ik echt helemaal uitgekeken op mijn schatje (iPhone 3G met jailbreak) en was echt toe aan een nieuwe. Toen iemand mij een Galaxy S op een verjaardag liet zien dacht ik mmm.. leuk ding, maar mijn huidige is leuker. Toch ging ik 2 weken later vreemd met een Galaxy S.
    Niet lang daarna, ging ook mijn tweede schatje (iPad) de deur uit. Nu is het wachten op de nieuwe iPad 2 en de Galaxy Tab. Komt Apple nu weer met een kleine verbetering en geen verfrissent besturingssysteem dan is voor mij de keus heel makkelijk gemaakt. Ik wil namelijk mijn besturingssysteem aan kunnen passen. Wil graag widgets op mijn homescreen en wil dat box-gevoel van Apple kwijt. Kom op Apple! Laat mij toch een leuke klok op mijn homescreen hebben, laat mij bij het aanzetten van de telefoon naar rechts scrollen en daar al mijn belangrijkste updates zien zoals het nieuws of updates van vrienden. Ik sta echt niet te springen op een webrowser die 10.000ste van een seconde sneller is.
    Mijn voorspelling:
    Apple blijft dit jaar nog op nummer 1 staan. De gevaarlijkste concurrent van Apple gaat Samsung worden. Android komt gevaarlijk dichtbij en veel mensen stappen over van Apple naar Samsung. HTC gaat ook goed en zal zeker de nummer 3 worden. Kwa tablet gaat ook Motorola een gevaarlijke concurrentie worden. Apple en Samsung gaan Nokia uitlachen omdat ze hebben gekozen om de mobieltjes met Windows te gaan voorzien. Nokia gaat dit jaar langzaam kapot. Microsoft gaat niet inzien dat ook windows 7 een grote flop is.
    Kortom, 2011 gaat een mooi jaar worden met veel concurentie op de mobiele markt. De terechte verliezers gaan flink achter hun oren krabben en zullen te ver achter raken op de huidige markt.

  55. Ikzou graag om 7 uur livewillen kijken. Weet iemand waar dat kan?

  56. @Misterx25 :

    Mooie analyse. Ik sluit me er voor het grootste deel bij aan. Ik ben zelf vooral klaar met de restricties die Apple ons oplegt, met name dat alles via iTunes gesynced moet worden en de beperkte compabiliteit met bestandsextensies. ‘Even’ een filmpje op je iPad zetten is er niet bij.
    Laat maar komen die concurrentie!

  57. Waar Apple c.s. naar toe werkt, is dat wij straks allemaal een tabletcomputer als de iPad hebben, met een snelle processor en wat geheugen maar verder niet zoveel gigabyte aan opslagruimte, want dat is niet meer nodig. Met allerlei clouddiensten kunnen we bijvoorbeeld via Mobile Me toegang krijgen tot de servers waarop al onze eigen muziek, films, literatuur, games, documenten, foto’s enz. enz. staan.
    Via die clouddiensten kun je je abonneren op (dure) software en mediadiensten.
    Dus op die iPad hoeft niet zoveel opgeslagen te worden want alles zit in je eigen wolkje. Waar wel heel hard aan gewerkt moet worden, is dat de accu/batterij wat langer meegaat dan die ene dag zoals nu (of soms nog minder). Misschien een idee om de achterkant van de iPad/iPhone te voorzien van een goede zonnecel ?
    En het kan alleen goed werken met een betrouwbaar goed (dekkend!) netwerk dat al die terabytes zeer snel kan up- en downloaden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.