‘iPad 2 met A5-cpu en 512 MB geheugen, iOS 5 en clouddiensten 2 maart geïntroduceerd’

Engadget verwacht dat Apple woensdag een dunnere iPad met FaceTime-camera en betere CPU (A5) en 512 MB intern geheugen zal aankondigen. Ook verwacht men een introductie van iOS 5 en de geruchtmakende clouddiensten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

IPad 2-eventEngadget heeft zijn bronnen opnieuw gepolst wat we kunnen verwachten van de iPad 2, die naar alle waarschijnlijkheid volgende week woensdag 2 maart aangekondigd zal worden. Eerder claimde de website te beschikken over enkele specifieke details omtrent de functies van de nieuwe iPad. Het apparaat zou onder meer een beeldscherm met een hogere resolutie krijgen en een SD-kaartslot, zo schreef de website in januari nog. Bronnen bevestigen nu dat deze twee functies niet hun weg zullen vinden naar de iPad die aankomende woensdag wordt aangekondigd.

Volgens Engadget kunnen we woensdag wel een dunnere variant van de originele iPad verwachten, met betere specificaties maar wel dezelfde schermgrootte en resolutie. Men verwacht dat de iPad 2 512 MB intern geheugen heeft en beschikt over een snellere processor, waarschijnlijk de A5 die de website in zijn eerdere berichtgeving aanhaalde. Ook een camera aan de voorzijde voor videobellen (FaceTime) lijkt inmiddels min of meer vast te staan, al is men over een tweede camera aan de achterzijde nog niet helemaal zeker.

Ook is het volgens de website bijna een garantie dat Apple de nieuwe versie van iOS, waarschijnlijk iOS 5, zal introduceren. Voorgaande jaren werd de nieuwe iOS-versie altijd in maart of april geïntroduceerd. Daarnaast zou er meer duidelijk moeten worden over Apple’s clouddiensten, zoals MobileMe die volgens verschillende bronnen gratis zou worden, maar daarnaast ook de streamingdienst van iTunes, waaraan Apple volgens ingewijden al meer dan een jaar werkt.

Gisteren werd duidelijk dat platenmaatschappijen niet meer afwijzend staan tegenover de plannen die Apple heeft, zo meldt Electronista. Apple’s idee is om gebruikers een soort kluis te geven waarin zij onder meer muziek kunnen opslaan. De platenlabels vreesden echter dat dit zou betekenen dat de luisteraar muziek hiervoor een tweede maal zou moeten downloaden. Apple’s oplossing zou echter alleen de muziekcollectie die gebruikers reeds bezitten laten uploaden en die streaming of per download aanbieden.

Het belooft al met al een interessante avond te worden. Apple’s media-event start om 19:00 uur Nederlandse tijd. De verwachting is dat er, evenals bij eerdere events, ook een livestream beschikbaar is, maar dat heeft Apple nog niet bevestigd.

Reacties: 58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.