Tim Cook India

Apple opent in India ontwikkelcentrum voor apps

Apple gaat in India een app-ontwikkelcentrum openen, waar designers en ontwikkelaars leren hoe ze goede apps moeten maken. Tim Cook is momenteel in India.

Tim Cook is deze week op bezoek in India en heeft daar groot nieuws aan te kondigen. Ze gaan in Bangalore, de IT-hoofdstad van het land, een app-ontwikkelcentrum openen. Designers en ontwikkelaars krijgen er hulp om voor de verschillende Apple-platformen (iOS, OS X, tvOS en watchOS) apps te maken. Het centrum doet dienst als een accelerator, waarbij startups versneld hun product naar de markt kunnen brengen.

Tim Cook India
Foto: President Modi van India bracht vorig jaar al een bezoek aan Tim Cook. Hij vroeg Apple om een productiefaciliteiten in India op te richten en dat gaan ze inderdaad doen.

Ontwikkelcentrum in India

Officieel noemt Apple het centrum een ‘Design and Development Accelerator’ en het zal in 2017 open gaan. Het initiatief lijkt op het Europese iOS App Development Center dat Apple van plan is te openen in Napels (Italië), al is dat vooral gericht op jongeren.

In het persbericht schrijft het bedrijf dat Apple’s team zal samenwerken met lokale ontwikkelaars, om ze de best practices te leren, hun vaardigheden te verbeteren en zaken als design, kwaliteit en performance naar een hoger plan te tillen. “India heeft één van de meest dynamische en ondernemende iOS-ontwikkelgemeenschappen ter wereld”, vertelde Tim Cook tijdens zijn bezoek. “Door het openen van dit ontwikkelcentrum geven we appmakers toegang tot expertise en hulpmiddelen die ze in staat stellen om creatieve en innovatieve apps voor de hele wereld te maken.”

Er zullen wekelijks bijeenkomsten plaatsvinden in het centrum en de apps die de ontwikkelaars maken zullen een-op-een worden gereviewd door Apple. Dat is nogal een verschil met het gebruikelijke reviewproces bij Apple, waarbij er vaak weinig contact is. Ontwikkelaars leren er werken met Swift, zodat ze apps voor alle platformen kunnen maken.

Dat Apple het woord ‘accelerator’ gebruikt is wat ongebruikelijk. Normaal wordt hiermee bedoeld dat startups meedoen aan een programma waarbij het mentorbedrijf een aandeel krijgt in toekomstige winst of mede-eigenaar wordt. Ook kan een accelerator zorgen dat een start-up wat kapitaal krijgt. Bij Apple lijkt er vooral sprake van een centrale plek waar ontwikkelaars en designers iets kunnen leren, zonder dat Apple geld in ze investeert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 8:41
Categorie Apple
Onderwerpen apple, india

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.