Reacties voor: ‘Apple werkt aan Voorvertoning en TextEdit voor iOS 8

Apple werkt aan speciale iOS-versies van Voortvertoning en TextEdit voor iOS 8, aldus bronnen van 9to5Mac.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. Beetje omslachtig dat je niet kan bewerken in de apps. Dit zorgt toch alleen maar voor meer verwarring?

  2. Laat ze liever een beter toetsenbord implementeren voor iOS 8. De voordelen van een implementatie als SwiftKey of Swype op Android worden node gemist op de iPhone.

  3. Als je in TextEdit geen tekst kunt aanpassen, waarom heet het dan textEDIT?

  4. Voorvertoning of textedit als app en gebruiken als zijnde iDisk kan volgens mij nooit de bedoeling van Apple zijn. Maar het zou iOS wel future-proof maken en zo zou ook het ook een stuk volwassener besturingssysteem worden.

    Imho zou ik het geweldig vinden dat naast iCloud synchronisatie tussen iOS en OS X van Pages, Photostream en dergelijke een open bestandssysteem komt. Alla iDisk. Ik voorzie namelijk dat over een aantal jaren het technisch mogelijk moet zijn om bijvoorbeeld de volledige versie van PS CS6 op een iPad te draaien. Dan zou het geweldig zijn als je alles direct via iCloud kan laten synchroniseren met meerdere devices en mac’s.

  5. Prima ontwikkeling, maar laat ze ook werken aan iCloud synchronisatie van iPhoto.

  6. Is het niet een beetje vroeg om nu al conclusies te trekken. Apple heeft niks los gelaten behalve een afbeelding die nog geen eens echt betrouwbaar is. Kortom dit artiekel heeft GEEN inhoud, alleen maar nikszeggende speculatie.

  7. Voorvertoning (Preview) op iOS? uhmm, hoe dan?
    Preview op de Mac werkt o.a. door van een geselecteerd bestand (foto, tekstbestand, PDF, audio etc. etc.) een preview te tonen door op de spatiebalk te drukken.
    Een van de meest waardevolle ‘goodies’ in OSX, imho.
    Maar hoe doe je dat in iOS?
    Om te beginnen heb je niet zoiets als een filebrowser waar je dit op los kunt laten, een toets die de spatiebalk nadoet is nog wel te vinden.
    Een andere functie van Preview (voorvertoning) op de Mac is de mogelijkheid om beeldbestanden van b.v. JPG naar PNG om te zetten, door de volledige Preview-App op te starten. Dit zie ik nog wel zitten op iOS, ofschoon daar al meer dan genoeg apps voor zijn.
    Dus, tja…
    Maar Apple kennende zullen ze wel weer iets fantastisch bedenken voordat het gelanceerd wordt.

  8. Tuurlijk, nog meer voorgeinstalleerde troep…

  9. Al eerder genoemd hierboven: textedit gaat, als het voor ios beschikbaar gemaakt wordt, natuurlijk niet alleen maar lezen zijn, maar ook bewerken.

    Ik vermoed dat in dit geval textedit de notities app gewoon zal vervangen (notities is immers niets meer dan een texteditor waarmee je ook bestanden in de cloud kunt bewerken).

  10. @PBP: Ik heb liever een Reader en Collection mode achtig iets dan iets dat gelijk bewerkt (Daarom ook zo een klerehekel aan quickoffice)

  11. Origineel geplaatst door Toon
    Voorvertoning (Preview) op iOS? uhmm, hoe dan? Preview op de Mac werkt o.a. door van een geselecteerd bestand (foto, tekstbestand, PDF, audio etc. etc.) een preview te tonen door op de spatiebalk te drukken.

    Nee, Voorvertoning (Preview) is een apart Mac-programma om van alles en nog wat (pdf, plaatjes) te bekijken. Ik denk dat je in de war bent met Quick Look – dat is inderdaad het snel bekijken van een document door op de spatiebalk te klikken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.