Reacties voor: iOS 8 uitgelicht: 8 apps die winnen of verliezen door iOS 8

iOS 8 krijgt zoveel nieuwe functies, dat de impact op apps merkbaar zal zijn. Maar niet altijd negatief: er zijn ook apps die profiteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Toch zie ik just voor DropBox ook mogelijkheden gezien nu ook third party ontwikkelaars via de nieuwe apis ook hun cloud omgeving toegankelijk kunnen maken.

    Just be bedrijven die data delen via DropBox kan dit zeer handig zijn.

  2. Mailbox. Grote verliezer?

    Ik vind het swipen briljant, maar mis bij de Apple versie toch nog de optie om ze terug te laten komen op een later moment i.p.v. unread. Bovendien komt Mailbox binnenkort ook op Mac. Helaas moet je wel de continuatie missen bij 3de apps. En uiteraard is Mailbox niet in te stellen als default app..

  3. Sleep cycle is ook een winnaar denk ik, omdat in de Health app ook een grafiek voor slapen zit.

  4. Vergeet niet dat Dropbox ook een hoog mogelijkheden voor bedrijven biedt wat nu nog onmogelijk is met dropbox. Dropbox pakt deze zakelijke markt goed aan en ik kan me voorstellen dat hiervandaan een groot deel van hun inkomsten komen.

  5. @Remmelt: Op zich een goed punt, maar als je kijkt naar de ondersteuning voor Dropbox die er nu al is vanuit apps, en hoe gemakkelijk het dadelijk wordt om Dropbox te laten liggen voor iCloud, denk ik dat je ze toch onder de verliezers moet scharen. Iemand die dadelijk een iDevice met iOS 8 heeft en nog geen Dropbox-account, zal minder behoefte hebben een Dropbox-account aan te maken.

  6. Origineel geplaatst door Remmelt
    Toch zie ik just voor DropBox ook mogelijkheden gezien nu ook third party ontwikkelaars via de nieuwe apis ook hun cloud omgeving toegankelijk kunnen maken.Just be bedrijven die data delen via DropBox kan dit zeer handig zijn.

    Inderdaad, dat vind ik ook! Dropbox is zeker een grote winnaar. Het mooie aan dropbox is dat je gratis geheugen kan bijwinnen. Ik ben begonnen met 2 en zit nu aan 21gig.

    Het enige wat ik miste, was een office integratie om aanpassingen te kunnen maken in de app. Nu apple apps van 3de toelaat, heeft dropbox alles wat het nodig heeft. Een mooie functie die ik zeker zal gebruiken!

  7. Ik vind Dropbox altijd al irritant geweest, vooral omdat de desktopversie heel irritant en traag is. Voordat ik iCloud gebruikte, gebruikte ik Box met 50 GB gratis opslag.

  8. Origineel geplaatst door Bart Breij
    @Remmelt: Op zich een goed punt, maar als je kijkt naar de ondersteuning voor Dropbox die er nu al is vanuit apps, en hoe gemakkelijk het dadelijk wordt om Dropbox te laten liggen voor iCloud, denk ik dat je ze toch onder de verliezers moet scharen. Iemand die dadelijk een iDevice met iOS 8 heeft en nog geen Dropbox-account, zal minder behoefte hebben een Dropbox-account aan te maken.

    Zeker waar, maar gezien iCloud niet echt multi user is zoals DropBox dat wel is denk ik dat daar zeker kansen liggen.

    Voor de doorsnee gebruiker gaat iCloud het zeker winnen, gewoon omdat er dan geen extra handlingen nodig.

  9. Tja, wie heeft Zoek mijn vrienden dan nog nodig?

    De email-meldingen werken bij mij niet, maar als die wel werkten was het een goede reden voor de app om te blijven bestaan.

  10. Is de kans nog aanwezig dat Apple hardware gaat aankondigen op WWDC 2014, of had dat maandag moeten gebeuren?

  11. @Jelle: Dit had maandag moeten gebeuren.

  12. Dropbox is al geruime tijd een verliezer. Veel pc gebruikers hebben externe opslag op een NAS. Bijna ieder merk ondersteund own cloud. Alles gewoon weg in EIGEN beheer en te delen met wie te wenst en boven al zelf bepalen hoeveel opslag je wilt. Heb hier een Qnap 8bay staan met elk 2tb, waarvan 1 tb cloud. Ik lach me rot om die prijzen. Even een sync naar de gewone dropbox en zelfs de 3th party apps werken perfect. ICloud? Alleen voor de agenda omdat hiervoor nog geen goede alternatieven zijn. Voor de rest mij te link om al je privé bij een ander te hebben staan.

    Voor de overige verliezers, tja het motto in software land is beter goed gestolen dan zelf slecht gemaakt. Dus er zullen steeds meer apps komen in de standaard van Apple. Ze kijken eerst de kat uit de boom, is er genoeg vraag naar, zijn er voldoende gebruikers dan maken we het na.

    Overigens zal Nike ook een verliezer worden als dat Heath gedoe en de iWatch er is.

    Laps it Pro lijkt mij ook niet echt een verliezer, IOS 5 nog dus veel gebruikers met bv een iPhone 3 of 4 kunnen deze gebruiken. Apple laat deze gebruikers in de steek en hopelijk zullen er makers zijn die in deze markt stappen. Tenslotte, er zijn veel iPhone 3s en 4 verkocht dus een mooie verkoop markt. Begrijp wel dat ipc deze app bij de verliezers zet, voor ipc is de iPhone lager dan de 5 en de iPad lager dan de 4 al niet interesant meer en afgeschreven, gezien de soort berichtgevingen die een negatieve klank hebben op de gebruikers van het eerste uur.

  13. De verliezers zit ik me te bedenken zijn de gebruikers van bv. De iphone 4. Geen update meer, het iMessage debacle dat mogelijk in ios 7.1.2 gedicht zou worden na jaren komt er ook niet denk ik, zal wel in IOS 8 opgenomen zijn.

    De levensduur van Apple devices is lang, de gebruikersduur kort.

  14. Origineel geplaatst door C.man
    De verliezers zit ik me te bedenken zijn de gebruikers van bv. De iphone 4. Geen update meer, het iMessage debacle dat mogelijk in ios 7.1.2 gedicht zou worden na jaren komt er ook niet denk ik, zal wel in IOS 8 opgenomen zijn.De levensduur van Apple devices is lang, de gebruikersduur kort.

    Noem mij één ander merk wat een telefoon uit 2010 nog van software-updates voorziet. Dan pas ga ik verder praten hierover

  15. Origineel geplaatst door C.man
    De verliezers zit ik me te bedenken zijn de gebruikers van bv. De iphone 4. Geen update meer, het iMessage debacle dat mogelijk in ios 7.1.2 gedicht zou worden na jaren komt er ook niet denk ik, zal wel in IOS 8 opgenomen zijn.
    De levensduur van Apple devices is lang, de gebruikersduur kort.

    Ik vind het ook jammer dat ik mn iphone4 niet kan updaten met ios8 maar zoals hij het brengt stop je iphone4 met werken als ios8 uitkomt.
    Ik blijf hem gewoon gebruiken met ios7 hoor.

  16. Origineel geplaatst door ronald
    Ik vind het ook jammer dat ik mn iphone4 niet kan updaten met ios8 maar zoals hij het brengt stop je iphone4 met werken als ios8 uitkomt. Ik blijf hem gewoon gebruiken met ios7 hoor.

    Het is toch ergens te begrijpen je kan niet de nieuwste technologie blijven brengen op “verouderde” hardware. ( vergelijk het maar even met android dan ben je bij ios nog goed af maar android heeft andere problemen)

  17. @Arjan: Ik praat niet over software uitbreiding, ios 8 interesseert me werkelijk niet. Wat me wel interesseert is veiligheid, daarom kocht ik ook de iphone van Apple en geen veel uitgebreidere Android.

    Nu dat Apple ook de veligheid laat schieten is Linux een alternatief. Nogmaals, vraag niet om IOS 8 maar gewoon om veiligheidsupdates voor de “oudere” devices. Dat had ik verwacht bij Apple. Dat vele nu bv met een lek in iMessage bv blijven zitten, en gebruikers van bv een iPad 1 met een Safari versie waar veiligheid certificaten niet in werken is werkelijk belachelijk.

    het zou Apple sieren om de oude devices ca 4 jaar min na verkoopstop Manufacturer te voorzien van service updates in veiligheid of werking, voor en van zo’n merk zou je dat mogen verwachten. Je praat over 2010, lancerings jaar, niet over het jaar dat Apple stopte met levering van de iPhone 4. Heb de mijne in 2012 gekocht, niet gerefurbished maar nieuw via de Apple store, dus krap 1-2 jaar oud.

    Overigens je laatste opmerking welk merk wel, heb jaren lang een nokia communicator gehad, daarna een Palm, zelf Sybian en Palm besturingssoftware liep ruim 5 jaar door.

    Heb het al eens eerder gemeld, zal wel met marketing te maken hebben. 4 geen update, 6 kan veilig scoren voor hen die de 4 afdanken, zo ook bij de ipad 1 & 2.

  18. Ik ben ook in het bezit van een iPhone 4 en een iPad 2. Vreemd dat de ipad 2 wel naar ios 8 gaat maar de iPhone 4 niet. Hebben beide de zelfde processor. Denk dat Apple toch ook wel aan zijn eigen inkomsten denkt, en graag de iPhone 4 gebruikers wil laten upgraden. De vergelijking met andere telefoons van 4 jaar gaat wel mank, want Apple zit wel in het Topsegment wat betreft prijs, en dan mag je dus ook meer verwachten dan van een Android toestel van 300,00 euro.

  19. @Alfred: nope, iPhone 4 heeft A4 CPU, iPad 2 dualcore A5, dus logisch dat iOS 8 niet meer gaat.

    vwb die Android telefoons, al deze toppers uit 2010 worden niet meer ondersteund voor zover ik weet, en die waren wel een stuk duurder dan 300,=

    edit: Google houdt al na 18 maanden op met support voor een bepaald model. dus ik vind Apple wel netjes daarin.

  20. Nou ik vind me ipad2 nu al hartstikke traag met ios7, laat staan met ios8.
    Weet niet of updaten dalijk wel verstandig is?

  21. Origineel geplaatst door patjuh
    Nou ik vind me ipad2 nu al hartstikke traag met ios7, laat staan met ios8.
    Weet niet of updaten dalijk wel verstandig is?

    Traag???
    Ipad 2 met Ipad Air vergelijken: geen enkel verschil te zien!!

    Ongelooflijke blunder om de Ipad 4 niet te upgraden naar ios8.
    Je denkt toch niet dat ik nog een iphone ga kopen voor zoveel geld voor een levensduur van paar jaar!

  22. Hoe komen jullie aan die 43 euro per jaar…

    Ik zie op mijn iPhone 10GB voor 16 euro per jaar…
    20 GB voor 32 euro per jaar en 50 GB is 80 euro….

  23. Origineel geplaatst door Bubbly
    Tja, wie heeft Zoek mijn vrienden dan nog nodig?De email-meldingen werken bij mij niet, maar als die wel werkten was het een goede reden voor de app om te blijven bestaan.

    En wat te denken van het opvragen van je locatie? In de app kun je de locatie van je vrienden opvragen, zonder dat daarbij van die ander continu de gps belast wordt.
    Zoals ik de nieuwe implementatie in iMessage lijk te begrijpen, moet je eigen gps nu continu aan staan om met iemand anders je locatie te delen in de toekomst….

  24. @Jean-Paul Horn: Ik denk dat ie de iPhone 4 bedoelt.

  25. Met iCloud kan ik niet veel
    Ik heb een 128G iPad mini retina, een iPhone 4S, een 64G iPad 2, een MacBook pro en een paar Windows laptops. Dus iCloud zegt steeds dat ik te weinig opslag ruimte heb en zou graag veel geld van me willen om dat op te lossen. Dus ik heb iCloud uitgeschakeld. Bij Dropbox heb ik 50MB wat meer dan genoeg is om alles wat ik niet kwijt wil, of wil delen tussen mijn Windows laptop en mijn iPad, te bevatten. Op Windows, wat ik meestal gebruik, is Dropbox een stel mappen en alles wat ik daar neerzet verschijnt auto-magisch binnen enkele seconden waar ik het wil hebben. O ja, mijn mail wordt bewaard door Gmail, en die lees ik altijd op mijn iPad. Briljant.

  26. Het grote voordeel van dropbox is dat het onder alle systemen werkt, zoals Linux, wimdows, ios, osx, wp8, bb, android, en de producten van Apple werken alleen onder Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.