Reacties voor: iOS 8 geïnstalleerd op 56 procent van alle iDevices

iOS 8 staat geïnstalleerd op 56 procent van alle iDevices. Dit blijkt uit nieuwe data vrijgegeven door Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 23 reacties

  1. Ja fijn, alleen jammer dat de batterij leeggezogen wordt
    Ook werkt de health app niet goed, loopt veel vast

  2. Gaat traag deze keer, ook door het feit dat veel mensen nog een iPhone 4 hebben en dus niet naar iOS 8 kunnen overstappen.

    Niet dat dat erg is, maar het bewijst wel dat mensen nog steeds tevreden zijn met een oude iPhone model.

  3. Is hier alleen gekeken naar iOS devices die ook echt kunnen upgraden?

    Ik verwacht dat nog wel vele miljoenen iPhone 4 devices in gebruik zijn.

  4. Ik zit ook nog lekker op 7.1.2. En dat blijft wel even zo!
    Ben nog steeds tevreden over deze versie!

  5. Ik ben maandag overgestapt, nu Pangu ook eindelijk OSX ondersteunt. Niet heel spannend dat iOS8, waardoor de motivatie om te updaten ook niet echt aanwezig is denk ik.
    Mijn 3rd gen iPad laat ik lekker op 7, ben bang dat die te traag wordt (iemand ervaringen?).

  6. Waarom gaat het steeds over het % van alle i-devices en nooit over de iOS8 compatible modellen?

    Hoeveel % is eigenlijk iOS8 compatible.

    Als dat ook 56% is, dan is het toch 100% van wat ze kunnen halen.

  7. Zoals Veronica al aan geeft komt het deels omdat best een aantal mensen nog een iPhone 4 gebruikt. Vanaf de iPhone 4 werden de iPhones ook erg populair wereldwijd dus vandaar dat dit effect dit jaar nog sterker is.

    Wat de ervaringen over iOS 8 betreft snap ik ook dat een aantal mensen het voorbij laten schieten. Apple heeft gebruikers dit jaar meer als ooit in de steek gelaten naar mijn mening. Een publiek gereleased OS mag in de basisfuncties niet zoveel bugs bevatten vind ik. Deze dingen hebben jaren gewerkt, en nu moet iedereen zich er ineens druk om maken omdat het niet normaal werkt.

    Op mijn iPhone 5s was iOS 7.1.2 ongelooflijk snel en stabiel. Alle apps die ik gebruikte waren bugvrij en het was een groot genot om gebruik te kunnen maken van zo een snel toestel in combinatie met hele fijne software.

    Dit jar ben ik overgestapt op de 6 Plus en het is niet allemaal rozengeuren en maneschijn. Apps zijn bij lange na niet aangepast voor het grotere formaat, als ze aangepast worden bevatten ze nieuwe bugs en regelmatig kom ik problemen in iOS zelf tegen. En dat voor de kleine veranderingen die we dit jaar hebben gekregen, zoals widgets en een alternatief toetsenbord. Ik ben er in ieder geval niet te spreken over maar geduld kan veel goed maken. Waarschijnlijk in maart 2015 lopen we allemaal met een geoptimaliseerde iOS 8 en alle apps die weer goed werken en hebben we niks te klagen!

  8. Het heeft ook weinig nut om naar ios8 te gaan als je nog een iphone 4s of ipad 2/3 hebt, op beveiliging na, denk ik. Je weet weet in ieder geval zeker dat alles een stuk trager zal gaan dan de vorige versie, of dit als irritant ervaren kan worden is per persoon verschillend.

  9. Het gaat hier om een stijging van 4 procentpunt, oftewel ruim 7,5% in dit geval.

    Niet spectaculair maar toch bijna het dubbele van wat in het artikel staat.

    Overigens vind ik iOS 8 op een iPhone 4S prima werken. Wel een paar trucjes uithalen zoals ‘verminder beweging’.

    Ook het herstellen van alle setting wil helpen. Miet je alleen je WiFi codes opnieuw invoeren.

  10. Na alle eerste berichten nu probleemloos over op iOS 8.1 op mijn 4S.
    Alleen is de batterij een stuk sneller leeg. Met (mijn) normaal gebruik kon ik twee dagen doen zonder opladen, maar dat is nu met een dag wel bekeken. En dan hoef je echt niet fanatiek bezig te zijn. Dus toch voor onderweg maar een powerbankje aangeschaft…

  11. Ik heb een 4s en wat heb ik spijt dat ik naar IOS 8 ben overgestapt. Batterij gaat snel leeg en is trager geworden nog irritanter is de opslag beschikbaarheid, ik heb bijna geen foto’s op mijn tel en download geen app meer want iedere dag gaat de opslag omlaag dat het soms geen ruimte meer heb, terwijl ik niets doe. Kon ik maar terug naar ios 7

  12. Merk toch wat bugs in versie 8.1. Agenda en verjaardagskalender niet te vertrouwen en ook synchronisatie naar de icloud van de agenda viel plots weg.
    Bij het afsluiten van programma’s toch al meermaals voorgehad dat alle ikonen weg waren. Dit op 2 verschillende IPhone 5s toestellen.

  13. Inderdaad. Ik heb 2 iPad’s1 thuis voor de kinderen en type dit op een 3gs, met deze apparaten bezoek ik nauwelijks nog de appstore. Dat doe ik alleen nog met m’n Air. Het geeft valse statistieken dus.

  14. 56 of 57%??
    Een grafiek met een totaal van 101%
    Mag allemaal ff iets nauwkeuriger…..

  15. @Alfred: De percentages zijn afgerond, als je ook de decimalen weergeeft, is het totaal 100,00%

  16. Eerst wifi en BT gegarandeerd laten werken dan stap ik van 7 12 over.

  17. Er zijn geen smoesjes te bedenken zoals mensen hebben nog een Iphone 4 bla bla het is gewoon een ontzettende slechte update.

    Lijkt Microsoft wel.

  18. Ik behoor lekker bij de over gebleven 44% haha ik heb gezworen niet te updaten want daar kwam elke keer weer gezeik bij ! Enne jailbreak is zo niet iso 8 haha

  19. iOS 8.1 met jailbreak op de 5S.
    Ben zeeer tevreden! 🙂

  20. Origineel geplaatst door Erwinnn
    iOS 8.1 met jailbreak op de 5S.
    Ben zeeer tevreden! 🙂

    Ga ik gelijk eens even baar kijken dan klinkt updaten toch ‘iets’ aantrekkelijker !

  21. Sorry, ik vind deze berichtgeving onnauwkeurig en misleidend. Er wordt een bewering gedaan die helemaal niet onderbouwd wordt. Het diagram geeft alleen de verdeling van de iOS-versies weer onder alle App Store-gebruikers van de afgelopen maand, ook wel bekend als de potentiële klanten van ontwikkelaars. Dat is alleen voor ontwikkelaars interessant, maar geeft geen uitsluitsel over de totale cijfers, die Apple waarschijnlijk bewust (nog) achterhoudt.

    Ik durf te wedden dat Apple heel precies weet hoeveel gebruikers momenteel iOS 8 draaien, aangezien iedere update eerst nog online gesigneerd moet worden voordat de installatie voltooid kan worden (de reden waarom downgrades niet mogelijk zijn). Ook zijn er andere methoden die Apple zou kunnen toepassen om veel betrouwbaardere cijfers te krijgen.

  22. Origineel geplaatst door Mike
    Ik ben maandag overgestapt, nu Pangu ook eindelijk OSX ondersteunt. Niet heel spannend dat iOS8, waardoor de motivatie om te updaten ook niet echt aanwezig is denk ik.
    Mijn 3rd gen iPad laat ik lekker op 7, ben bang dat die te traag wordt (iemand ervaringen?).

    yep, ik vond hem met iOS7 al een stuk trager geworden en dat is met iOS8 hetzelfde. Aan de andere kant is snelheid op de iPad niet echt een issue vandaar dat ik in the blind geüpdate heb. Heb er dus geen spijt van ….

  23. Hier ook 8.1 op een iPhone 6 Gold. Maar de os is niet stabiel. Geregeld freeze momenten en niet alle apps lopen lekker. Whatssap mag nu ook een x geüpdate worden….. Leuk en aardig die update maar echt niet bugvrij!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.