iculture-biz
iCulture Biz
apple-zakelijk-ipad

Apple breidt zakelijke iOS-configuratie uit naar Nederland en België

Apple breidt het Device Enrollment Program uit naar Nederland en België, zodat medewerkers van grote organisaties iPhones en iPads makkelijk in gebruik kunnen nemen.

Apple heeft vandaag het Device Enrollment Program beschikbaar gesteld in diverse Europese landen, waaronder Nederland en België. Het houdt in dat je als bedrijf of organisatie iPhone, iPads en Macs beschikbaar kunt stellen aan personeel, zonder dat er handmatig instellingen hoeven te worden gedaan door een IT-afdeling. De apparaten zijn meteen vanuit de doos te gebruiken door de medewerkers zelf. Het Device Enrollment Program is vooral gericht op organisaties die op grote schaal Apple-producten in gebruik willen nemen, zowel bedrijven als non-profitinstellingen, bijvoorbeeld in het onderwijs.

apple-zakelijk-ipad

Gebruikers doorlopen het activatieproces dankzij de meegeleverde Setup Assistant. Eventueel kan de IT-afdeling ervoor kiezen dat bepaalde stappen in de Setup Assistant mogen worden overgeslagen. Dit geldt bijvoorbeeld voor schermen waarop je Apple ID, wachtwoord en gebruikersvoorwaarden. Het Device Enrollment Program komt ook beschikbaar voor resellers; voorheen was het alleen rechtstreeks via Apple verkrijgbaar.

Al deze voorzieningen zijn handig voor grote organisaties. Kortgeleden voerde Apple ook al de mogelijkheid in in Nederland en België om gebruik te maken van het Volume Purchase Program. Dat houdt in dat bedrijven licenties van apps kunnen kopen, zonder dat ze voor elke app met een ander Apple ID moeten afrekenen. Ze kopen in plaats daarvan meerdere licenties van een app en de gebruikers kunnen met een code de app installeren.

Zo komen er steeds meer voorzieningen voor zakelijke gebruikers. Eerder vandaag werd nog bekend dat Apple een speciaal salesteam heeft ingericht, dat probeert om zakelijke oplossingen aan te bieden aan grote bedrijven. En er loopt ook een samenwerking met IBM om te zorgen dat er meer iPhones en iPads in bedrijven worden gebruikt. Een van de eerste resultaten van die samenwerking is het aanbieden van AppleCare voor Enterprise.

Lees meer zakelijk nieuws over iOS en Mac in onze artikelenserie iCulture Biz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2014, 23:57
Categorieën Achtergrond, Diensten
Onderwerpen iculture biz, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.