ios 8 downgraden

iOS 8 geïnstalleerd op 56 procent van alle iDevices

iOS 8 staat geïnstalleerd op 56 procent van alle iDevices. Dit blijkt uit nieuwe data vrijgegeven door Apple.

ios 8 downgradeniOS 8.1 staat inmiddels geïnstalleerd op 57 procent van alle iPhones, iPads en iPods. Dit blijkt uit nieuwe data van Apple. Daarmee is het percentage iOS 8-gebruikers sinds eind oktober gestegen met 4 procent.

We schreven het in oktober al: de overstap naar iOS 8 kwam wat moeizamer op gang dan bij eerdere updates. Het overstappercentage hinkte achter de overstapdata van iOS 7 een jaar geleden aan. Met de komst van iOS 8.1 durfde een deel van de iPhone- en iPad-bezitters eindelijk de stap te maken. Dat het percentage sinds de laatste meting in oktober is gestegen van 52 procent naar 56 procent, lijkt daarom ondanks zijn bescheidenheid goed nieuws voor Apple.

Volgens de nieuwe data van Apple zit 40 procent van de iOS-gebruikers nog op iOS 7. Slechts 5 procent gebruikt nog iOS 6 of een eerdere iOS-versie.

Apple iOS 8 cijfers

Apple baseert zich in de cijfers op bezoekers van de App Store. Op deze manier denkt Apple een aanzienlijke groep iOS-gebruikers te meten, maar er lijken hierdoor nog wel een paar mensen te missen. Er zijn immers ook iPhone- en iPad-gebruikers die hun apparaten niet heel intensief gebruiken en dus ook geen enkele keer de App Store bezoeken. De data is echter relevant voor iOS-ontwikkelaars, die op basis van de cijfers weten hoeveel van hun potentiële klanten op iOS 8 zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2014, 8:13
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.