Reacties voor: Deze problemen in iOS 8.0.2 zijn nog niet opgelost

Welke bugs in iOS 8 moet Apple nog steeds oplossen? We noemen de meest gehoorde klachten die Apple in iOS 8.0.2 nog steeds niet heeft aangepakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 321 reacties

  1. Waar ik me op het moment het meest aan erger is dat wanneer je een afspraak in je agenda verplaatst door slepen en neerzetten, de eindtijd niet goed wordt weergegeven. In de afspraak zelf wordt hij wel aangepast, maar zonder op de afspraak te tikken en weer terug te keren blijft de app een verkeerde eindtijd laten zien.

  2. Ongekend dat er bugs in essentiële onderdelen van de software zitten.

  3. En daarom geniet ik nog heerlijk van iOS 7.1.2 op m’n iphone 5. Rustig wachten tot er een fatsoenlijke opvolger is. Wat een rommeltje dit

  4. Ik heb vooral problemen met het afspelen van video’s, in het begin van de video valt mijn geluid altijd weg!

  5. Als je in de berichtenapp in een conversatie de laatste berichten verwijdert, blijft deze nog steeds op de datum gesorteerd staan van het laatst verwijderde bericht, in plaats van te sorteren op datum van het laatste bericht dat niet verwijderd is.

  6. Reply op iMessage of sms vanaf lockscreen werkt bij mij niet. Las ergens dat je met een swipe naar links meteen een reply kunt doen, maar die optie zie ik niet.

  7. Wanneer ik een filmpje via internet of facebook kijk en hem dan baar landscape mode draai verdwijnt t geluid.

  8. Waar ik ook nog ontzettend vaak last van heb is dan kopieer ik een tekst plak ik die bijvoorbeeld in WhatsApp en dan plakt hij iets wat ik voor die lap tekst had gekopieerd dat is zo hatelijk, en soms moet ik drie keer op kopieren drukken om daadwerkelijk de tekst eindelijk gekopieerd te krijgen!

  9. Ik heb vaak last van het niet laden van internetpagina’s of verversen van apps op mijn iPhone 5

  10. Mijn mail komt sinds update naar 8 niet meer automatisch binnen. Verder het scherm die niet elke keer wil kantelen.

  11. Heb alleen last van de hangende pushberichten!

  12. Geen idee of het aan iOS of Facebook-app ligt, maar: Telefoon op mute. Wanneer je in bijv facebook naar een internetpagina gaat en daar de video afspeelt, hoor je geen geluid. Zet je dan je geluid aan, dan hoor je even 3 sec. geluid en daarna krijg je het Beltoon-volumescherm en gaat het geluid weer uit.

  13. Mijn iphone 5s wil niet in landscape modus heel af en toe lukt het wel maar hij heeft er veel moeite mee!
    En ook bij mij blijven push berichten hangen en de health app werkt niet goed

  14. wat dacht je van: abrupt afsluitende apps, safari die blijft hangen en niet reageert (scrollen maakt het weer mogelijk ergens op te klikken), de url bar van safari door de info bar boven in beeld heen, het opeens verdwijnen van het standaard toetsenbord, het binnenhalen van emails en lang daarna pas een drop down notificatie/geluidsmelding krijgen, heb er eigenlijk spijt van om te updaten naar ios 8.02, op de iphone 5 en ipad mini retina was ios 7 vele malen stabieler. Hopelijk komt er snel een fix.

  15. Begeleide toegang werkt niet of slecht bij sommige apps

  16. Mijn playlist op de muziek app is totaal verkeerd, op IO8 zie ik geen hoesjes meer, enkel de naam van de playlist plus ‘t aantal liedjes en totale duur van de cd maar als meer albums op een playlist staan, zie ik gewoon alles verkeerd (‘t totaal en duur kloppen niet meer).heel jammer, ik kan mijn eigen playlists niet meer editeren zoals vroeger.

  17. ook peugeot heeft problemen met de carkit…;-)

  18. Ik krijg morgen mijn Iphone 6 binnen, zijn er al mensen die problemen hebben met deze dingen die een Iphone 6 hebben?

  19. Op mijn iPad werkt persoonlijke hotspot niet meer. Hij staat wel aan maar ik kan geen verbinding meer maken?

  20. Mijn telefoonprovider verbinding verdwijnt steeds. Als ik mijn IPad uitzet en opnieuw opstart, dan heb ik weer verbinding, maar na verloop vn tijd (wanneer?) vindt mijn IPad de provider niet meer.

  21. Slechte release ooit. WiFi drama. Apps die blijven hangen.

  22. Het toetsenbord op m’n iPad mini is heel traag, ik kan hele woorden typen voordat de eerste aanslag wordt geregistreerd. Op m’n iPhone geen probleem.

  23. Tip voor carkit gebruikers met problemen: bij mij was dit ook (Nissan Qashqai), zowel bij iOS 8.0 als 8.0.2. In beide gevallen is het opgelost door het volgende te doen:

    – Pair je iPhone met de carkit op de normale wijze.
    – Bel je voicemail (of iemand anders, maar let dan op dat de ander jou niet zal horen), wacht tot je verbinding hebt en hang weer op.
    – Zet je iPhone uit (power-knop ingedrukt houden, swipe “zet telefoon uit”).
    – Zet hem weer aan.
    – Zet bluetooth aan.
    – Pair wederom.

    Bij mij deed hij het daarna weer, tot 2x toe (iOS 8.0 en na de upgrade naar 8.0.2).

  24. Origineel geplaatst door roy
    Mijn iphone 5s wil niet in landscape modus heel af en toe lukt het wel maar hij heeft er veel moeite mee!
    En ook bij mij blijven push berichten hangen en de health app werkt niet goed

    Dit probleem heb ik met mijn iPhone 6 ook. Heel hinderlijk omdat ik af en toe foto’s maak die achteraf niet de juiste oriëntatie blijken te hebben.

  25. WiFi heeft zeer slechte verbinding. Ook al sta je naast je WiFi spot. Erg irritant. Als het zo Door gaat stap ik over naar Samsung. Klaar met dit gezeik.

  26. ja ik heb er ook last Van, niet werkend handoff, WiFi problemen, touche screen Bluetooth werkt niet enzovoort.

  27. Ik heb zelf last van een crashende iBooks onder iOS 8. De app crashed telkens ongeveer 5 minuten op zowel mijn iPad als iPhone en mijn beide devices worden erg warm in die periode. De enige workaround is om airplane mode aan te zetten voor het opstarten van iBooks, maar dan mis je veel van de features van de app. Er zijn op het Apple support forum voor iBooks erg veel klachten over te vinden, maar Apple heeft nog niet gereageerd.

  28. Nee, bij mij werkt alles prima. Mensen moeten niet zo klagen. IOS 8.02 is geweldig en de iphone 6 plus is beter dan ooit :D! Superblij met Apple. Heeft nooit problemen opgeleverd hoor.

  29. Als je in de app store, bijvoorbeeld bij updates, snel dubbel tapt, wordt de pagina twee keer tegelijkertijd geopend, waardoor je dus twee keer terug kutn swipen voor je weer terug in het overzicht bent.

  30. Filmpjes kijke op mijn iPhone dieop stil staat:
    1: geen geluid (logisch)
    2: ik zet de schuif om
    3: geluid werkt 2 seconden
    4: geluid gaat uit en op het scherm staat ‘belsignaal uit’ alsof ik de schuif aan de zijkant van mijn telefoon weer terugzette naar stil

    Oplossing? Filmpje opnieuw opstarten

    Een andere: multitask gestures op iPads werken niet, oplossing? Schuif aan uit en hard reboot

    Ben niet erg blij met iOS 8

  31. iPhone6

    Gisteren iCloud verwijderd
    Daarna alles opnieuw gedownload met iTunes
    Daarna pas weer iCloud geïnstalleerd.

    Als ik naar beneden scrol dan blijft achtergrond sterk aanwezig.
    Functie spotlight wazig beeld.
    Batterij loopt snel leeg.
    Heb push uitgezet en nog meer! Wil niet echt helpen

    iPad 2
    Deze hapert
    WiFi valt regelmatig weg

    Mijn ervaring met iOS 8.02
    Nog steeds niet stabiel

  32. Wat ik het meest vervelend vind aan iOS8 is het ontbreken van een opt-out. Met alle negatieve berichtgeving rondom het OS wil ik het niet installeren op mijn 4S. Het 1-tje is echter niet van m’n Instellingen-icoon te verwijderen …

    Ik zou uitermate vrolijk worden van de keuzemogelijkheid ‘Installeer nu’ / ‘Installeer niet’.

  33. Airprint via 5S werkt niet meer,op de iPad Air dan wel weer.
    8.0.2

  34. ik heb een iPhone 5s. Soms werkt het roteren van het scherm niet als ik het wil. Soms roteert het scherm vanzelf 180 graden. Tijdens FaceTime is het beeld van de andere persoon aan de lijn een kwart of zelf een halve slag gedraaid. Nooit eerder zoveel problemen gehad met een update als nu en al sinds de eerste iPhone uit 2007 fan. Hoop dat er wel snel een update komt. Staat Apple niet netjes.

  35. Ook hier enorm veel problemen met me Parrot en iOS 8.0.2

    Als ik me bluetooth aanzet en me auto start dat gaat de parrot automatisch bellen naar het laatst gekozen nummer. Kan dan ook niet ophangen via de parrot, kan alleen ophangen door bluetooth op iphone uit te schakelen.

    De keer dat dit niet speelt en ik krijg een gesprek binnen hoor je elke keer als er niet gesproken wordt de radio er tussendoor. Als er dus een pauze in een gesprek valt van een paar seconden dan hoor je meteen de radio, de radio gaat wel weer weg als er gesproken wordt maar zo kan je het gesprek amper volgen…

  36. Origineel geplaatst door Ryoma
    Nee, bij mij werkt alles prima. Mensen moeten niet zo klagen. IOS 8.02 is geweldig en de iphone 6 plus is beter dan ooit :D! Superblij met Apple. Heeft nooit problemen opgeleverd hoor.

    Dan gebruik jij je iPhone nog niet optimaal… de M8 heeft nog de nodige registratie problemen niet alleen stappen maar ook de beloofde fiets registratie werkt helemaal niet… Toch dingen waarmee de M8 groots werden aangekondigd tijdens de keynote…

  37. @Duncan: Ga t morgen zeker f proberen…dank!

  38. @Tim: Ik was sarcastisch 😛

  39. iTunes Wi-Fi sync werkt nog steeds niet super, verder niet apple-achtergronden instellen is onscherper op iPhone 5.

  40. De mail app blijft vaak hangen dus ik heb de accounts van 10 terug gebracht naar 3. Dit werkt beter en sneller. De andere accounts heb ik verdeeld over twee andere apps. Safari is nog wel wat traag op 8.02 (ipad3) en daarom heb ik chrome en opera erop gezet. Omdat ik de FB app niet wil gebruiken doe ik dit via Safari (m.facebook.com) en dat gaat redelijk. Zal ook de laatste keer zijn dat ik een apple update doe. We gaan over op android

  41. Ernstige problemen met het afspelen van geluid. Dusdanig erg dat ik gewoon geen muziek meer kan afspelen..

  42. Bij mij werkt de locatievoorziening niet in de agenda-app. Alle instellingen (privacy) staan goed ingesteld, maar bij het invoeren van het adres blijft het ‘naaldje’ grijs. Heb ik op zowel mijn iPhone als mijn iPad. Ik ben nog niemand tegengekomen die dat ook heeft…

  43. disconnects WiFi bij spotify & airplay of delta tv app & geluid via airplay. iPhone 6

  44. Afgezien van het feit dat ik nu vaak een ‘freeze’ heb van apps of crashende apps, zijn er 2 zaken die ik heel erg storend vind.

    – ten eerste heb ik erg last van het toetsenbord dat nu OVER de tekst heen lijkt te schuiven. Zeker met langere documenten is het nu onmogelijk om de cursor onderaan te plaatsen omdat het verdwijnt achter het toetsenbord. Ook met het schrijven van dit stukje zie ik niet wat ik doe, het bevindt zich allemaal achter het toetsenbord.

    – het tweede dat ik tegenkwam is dat het nu niet meer lukt om een mailaccount te verwijderen (van yahoo). Hij blijft uren hangen met de mededeling dat de ipad bezig is het te verwijderen

  45. iPhone 6 Plus:
    Bij het maken van de ‘handtekening’ voor mijn verschillende mail accounts.
    Wil ik copy / paste doen van handtekening van de ene account naar de andere, dan crasht de instellingen app elke keer, herstarten hielp niet.

  46. Ik ben een beetje klaar met Apple na vele jaren bijna een Apple fanboy geweest te zijn. Sinds Mavericks is mijn systeem b.v. al niet meer professioneel te gebruiken, dat nét nieuw was (buggy as hell: er zit een fikse colorsync bug in al sinds de .2 release die ze er niet uithalen waardoor colormanaged workflows niet mogelijk zijn, een ramp in mijn geval, thanks Apple!) en iOS 8 zorgt voor het ene gezeik na het andere. Niets werkt (WiFi is een ramp) en op de laatste gen Retina Mini is het gewoon super buggy en traag. Safari reageert bv niet op aanrakingen vaak: klik je op een link. Forget it. Los dat Safari trager is dan ooit als het wél werkt.

    Klaar mee! Apple is één grote beta releaser geworden die ze als final uitbrengen en de klanten die grif betalen voor de producten moeten het maar uitzoeken (HOE kun je een iOS eruit gooien en over het hoofd zien dat 3G service niet meer werkt: waar ben je als bedrijf dán in vredesnaam mee bezig: een oprechte vraag) eEn de klant maar wachten tot er een update komt (in het geval van de voor mij serieus onoverkomelijke colorsync bug, komt die dus gewoon NIET keer op keer terwijl op fotografiefora het probleem gemeld en gemeld en gemeld is via de feedback knop). Is de afdeling beta testers en quality control weg bij Apple ofzo? Dit kán toch niet??

    Ik had NOOIT moeten overstappen op iOS8. iOS 7.1.2 was ook pas maanden later goed bij de update naar 7.1. Zelfde gedonder. Dat was ooit anders.

    Echt. Sinds iOS 7 en Mavericks is Apple de nieuwe Microsoft: gooi de software er maar uit vol fouten en security problemen op phones, tablets en computers en patch het later maar, jammer voor de klant. Wij cashen wel, de klant klaagt maar op fora. Kerrrrchinggggggg. Wie een iPhone 6 bestelt is GEK. Ik koop pas weer wat bij Apple als de software waarop de hardware draait gewoon wérkt. Punt.

    Deze klant is boos, Apple: get your act together or you’re going to lose a LOT of loyal customers.

  47. Bij mij niet meer problemen als met IOS 7, af en toe een slechte WiFi verbinding, verder draait alles als een zonnetje, ben zeer tevreden, mis wel mijn film rol mar die komt terug in IOS 8.1

  48. Ik heb veel problemen met wifi op mijn ipad, zeer slechte verbinding en ook aanraak problemen, b.v. bij een Google zoekopdracht is het net of het tekst is waar op druk i.p.v. een link, erg irritant. iPhone 4s problemen met homeknop.

  49. iPad Air roteren werkt ene keer wel andere keer niet. Rotatie lijkt dan vergrendeld maar is het niet. herhalen van het roteren werkt dan ook niet.

  50. Origineel geplaatst door wouter
    Mijn mail komt sinds update naar 8 niet meer automatisch binnen. Verder het scherm die niet elke keer wil kantelen.

    Yup idem hier met beide problemen, ook heb ik veel mails die “Geen Afzender” en “Geen Onderwerp” hebben in de mail app (gmail account).
    Én de touch werkt niet meer zodra ik Monopoly HD Here and Now start (EA Games)
    En ik heb last van een traag reagerende safari, als ik wil scrollen duurt het even voordat hij daadwerkelijk begint met scrollen.

  51. Met iOS 8.0.2 heb ik geen enkel probleem op mijn iPod touch. Alles werkt gewoon perfect.

  52. Hier een iPhone 6 64gb, werkt goed geen last van Bluetooth of WiFi bugs. Ik draai op iOS 8.02. Alleen zijn sommige apps nog niet gied voor iOS 8. Als ik via YouTube iets zoek met me telefoon recht op en ga daarna het filmpje kijken daarna zoek ik weer iets op dan draait me toestenbord niet mee. Maar voor me iPad mini heb ik wel wat te klagen net als wat hier gezegd wordt soms kan ik al hele woorden tikken voordat me toetsenbord reageert.
    Voor de rest erg te vreden hoop dat ze het voor de rest snel oplossen.

  53. Ik krijg handoff functionaliteit niet werkend (iPhone 5 en iPad air). Verbaasd mij dat niemand hier last van heeft.

  54. owkeej, komt ie…..

    Sinds de update van beide updates werkt m’n iPhone 5 niet meer naar behoren. Ik kan wel bellen en gebeld worden maar zodra de ander oppakt hoor ik niks meer. Doe ik de luidspreker aan dan hoor ik de ander wel. Tevens is m’n Appstore vaag. Die zegt elke keer dat ik naar de Amerikaanse app store moet. Daar kan ik me nog enigszins overheenzetten maar dat van dat bellen en dan niks horen is echt vreselijk

  55. Sinds 8.0 onthoudt mijn iPad mini retina geen cookies en wachtwoorden meer. 8.02 heeft dit niet opgelost.

  56. Mailbox geeft geen pushberichten, bij opnieuw installeren kan ik de tutorial niet voltooien. Als dat zou wel kunnen dan zouden de pushberichten ook weer moeten werken.

  57. Voor alsnog eenmalig mijn wekker niet uit kunnen zetten. iPhone 5 helemaal uitgezet, daarna probleem niet meer voorgekomen. Inderdaad het aanraken op mijn iPad mini reageert niet altijd. Bv een linkje in een tekst. Verder is de tekst die je tikt niet direct zichtbaar, na enkele seconden wachten verschijnt de tekst.

  58. bugs sinds iOS 8.01: scrollen niet meer vloeiend maar schokkerig zodat je niet meer goed ziet wat er voorbij komt; reageert traag of niet op aanraken van het scherm; plotseling afsluiten van Actueel.st; TVGIDS.tv blijft vragen of je Nederlands of Belgische gids wil. Heb een iPad 3.

  59. In Safari is het kruisje verdwenen om tab te sluiten als er maar één tabblad open staat… Zou dit terug komen?

  60. verbinding met het mobiele netwerk valt weg wanneer iPad 2 in slaapstand staat na update met iOS 8.0.2
    Hebben hier meer mensen last van? Heeft iemand een oplossing?

  61. Origineel geplaatst door EOTB
    Ik krijg handoff functionaliteit niet werkend (iPhone 5 en iPad air). Verbaasd mij dat niemand hier last van heeft.

    Dat komt omdat dat pas in Oktober (vermoedelijk met de release van Yosemite) wordt uitgerold.

    Overigens, het lijkt wel alsof ik de enige ben die volstrekt geen enkel probleem met iOS8 heb. Werkt zonder enig probleem op:
    iPhone 5,
    iPhone 5s,
    iPhone 6+
    iPad Air
    iPad Mini
    iPad 3

  62. Bij mij werkt whatss app niet lekker, het duurt heel lang voordat ie het bericht verzend, blijft de hele tijd een klokje bij staan. Heb al een harde reset gedaan maar het probleem blijft helaas. Heeft iemand misschien nog een tip voor me?

  63. Als de iPhone aan de oplader hangt werken schermaanrakingen niet/slecht. Verder loopt het vrijwel prima.

  64. Iphone 6

    Last van hangende push berichten! Vooral whatsapp en twitter !
    Ik kan geen muziek streamen naar m’n Apple tv 3 met de muziek app (de standaard app).. Wel via een andere player ????
    Ik heb regelmatig dat m’n scherm niet reageer.. Of zelfs gedeeltes van het scherm, erg vervelend !!!!! Moet hem vergrendelen, en dan weer ontgrendelen!
    Touch ID werkt echt barslecht.. Moet soms echt 4-5x opnieuw m’n vinger er op leggen! Werkte op. 5s ook een stuk sneller ( iOS 7.1.2 )
    Hij start soms random opnieuw op.. Vreselijk!
    Hij blijft vaak hangen, vooral tijdens het typen!
    Zijn de meest voorkomende!

    Hele waslijst haha… En dat voor een iPhone 6 -.

  65. @Frans: Ik heb ook een peugeot en had hier ook last van. Ik heb toen op zowel de iphone als op de carkit de bestaande verbindingen volledig verwijderd (“laten vergeten”). Vervolgens op de iphone de netwerkverbindingen hersteld via instellingen-algemeen-herstel. Daarna even een half uurtje gewacht en toen de verbinding met de carkit even helemaal opnieuw gelegd en gekoppeld. Sindsdien werkt het weer prima. Ik ervaar alleen nog problemen met de synchronisatie van de toetsenbord trefwoorden.

  66. Ik heb een iPhone 5s en heb last van:

    – Hangende notificaties, vooral bij whatsapp en snapchat
    – automatische helderheid gaat soms vanzelf aan…
    – de podcast app gebruikt data, als ik het uitzet gaat ie weer aan
    – ik ontvang mail op 3G terwijl mail uitstaat op data en ik geen notificaties en verversen achtergrond aan heb staan
    – Touchscreen werkt soms niet goed
    – geluid bij Facebook, RTL nieuws, Vine en snapchat geven geen geluid bij de filmpjes, ook niet op full screen, ik moet m van stil halen om iets te horen (behalve bij Vine, die doet het ook al je oortjes in doet)

  67. Locatievoorzieningen in de agenda-app werkt niet op mijn iPhone en mijn iPad. De instellingen in privacy staan goed, maar bij het invoeren van een locatie in de agenda blijft het naaldje grijs.

  68. Na pushen van Bladwijzerbutton in Safari blijft het bladwijzer overzicht geopend na keuze van een bepaalde webpage. Sluit pas nadat de button opnieuw wordt aangeraakt. Ook niet fijn dat die button nu linksboven ipv rechtsboven zit.

    ANWB Onderweg-app opent niet op iPhone 6 en dat is heel lastig als je die veel bij parkeren gebruikt. Mijn Wordfeudapp is ineens in het Duits

  69. iphone 5. Geen problemen. Alle updates geïnstalleerd.

  70. Enige waar ik last van heb is het geluid bij filmpjes dat er opeens mee ophoudt. Op te lossen door even op pauze te drukken en dan weer op play.

    Maar waar ik mij zorgen over maak is het grote aantal bugs in iOS 8 dat door de verschillende gebruikers wordt gemeld. Ik gebruik iPhones sinds iOS 3, maar dit is wel de slechtste major release qua bugs die Apple heeft uitgebracht. Hoop dat ze hier heel snel wat aan gaan doen, want dit is toch wel erg slechte reclame voor Apple.

  71. Safari bladwijzers die op homescreen zijn gezet, veranderen na een reboot ineens naar wireframes. Nieuwe reboot kan dit oplossen maar probleem komt dan later terug.

    Oplossing lijkt te zijn: iPhone naar andere taal schakelen en dan weer terugschakelen. Ik heb mijn iPhone naar Engels geschakel en het probleem is weg. Terug naar Nederlands nog niet gedaan. Vind het wel ff best zo.

  72. Reageer eens op deze blog en toets 3x ‘@’ dan blijft je app hangen. (Serieus geen grap)

    Ik heb bijv. Bij 2x @ ingesteld bij Toetsenbord (onder instellingen–> algemeen —> toetsenbord) om mijn icloudmailadres in te vullen en bij 3x @ in te toetsen mijn werkmailadres. Dit vond ik altijd handiger dan vol uit het mailadres te typen. Nu gaat dat dus niet meer, balen.

  73. Gewoon waardeloos zoveel bugs en zo slecht werkend!
    Eigenlijk werkt bijna niks helemaal soepel word er sjago van.
    Het een blijft hangen en safari heeft geen haast WiFi valt weg scherm draait met moeite mee gewoon te veel om op te noemen.
    Apple hoe heb je deze kunnen uitbrengen terwijl het nog niet werkt?

  74. Apps stoppen spontaan

  75. Bij mij werkt Bejeweld HD niet meer. Voor de rest geen problemen.

  76. Durf het haast niet te zeggen. Geen enkel probleem met iPad Air en iPhone 6 met ios 8.0.2. Carkit probleem opgelost door iPhone te wissen in carkit en opnieuw te pairen. Traag wifi opgelost door wifi uit te zetten bij locatievoorzieningen.

  77. Ik heb dus het probleem met het scherm wat niet werkt, zodra ik mijn toestel in landscape modus heb reageerd hij vaak niet. Waneer ik dan het toestel draai naar verticaal (bijvoorbeeld op een tafel) en hem in landscape laat staan reageert hij wel op de aanrakingen maar weer niet als ik vanuit de zijkant (met een zijwaartse druk) het scherm aanraak?

    Zal dit daadwerkelijk een bug in de software zijn? Ik heb een Iphone 6 en meteen na het aanzetten de update gedownload, ik kan dus niet zeggen of hij dit ervoor ook deed.

    Alvast bedankt voor elk antwoord

  78. iPad mini: Sinds overstappen op iOS8 (ook bij 8.0.2): Voortdurende meldingen ‘No SIM Card Installed’. Die zit er inderdaad niet in, maar dat hoef ik niet elke 5 minuten te horen! 🙂 (En had ik op iOS 7 geen last van). Ook tip om hem op flight mode te zetten helpt helaas niet…

  79. Op de iPad werkt iMessage niet. Verschillende mogelijkheden geprobeerd. Daarnaast ook de hangende push berichten.

  80. Mijn iphone 6 had carkit problemen terwijl de 4 en de 5 het wel deden op de laatste OS. Ook zij mijn carkit dat ik geen netwerk had en hoorde de mensen mij wel en ik hun iet. Voor mij en anderen hielp:

    1) Log out of icloud on the iphone – SETTINGS, ICLOUD, SIGN OUT (AT BOTTOM)
    2) Delete car/headset from iphone – SETTINGS, BLUETOOTH, SELECT DEVICE, FORGET THIS DEVICE
    3) Reset network connections – SETTINGS, GENERAL, RESET, RESET NETWORK SETTINGS
    4) Delete iphone from car memory
    5) Restart phone
    6) Pair to car/headset as normal
    7) Log back into icloud to use icloud features

  81. @Utah: Whatsapp afsluiten en weer openen?
    NB. Er zijn worden in deze webpagina toch wel een behoorlijk aantal problemen genoemd. Is het niet tijd voor een poll? Dan krijg je een beter idee hoe groot de aanloopproblemen zijn. Bij mij draait de (oude) ipad mini uitstekend, maar de iphone 4S aanvankelijk matig door ruimteproblemen. Door minimaal 1-2 GB vrij te maken is de performance duidelijk beter geworden. En een algemene tip: volg een veelgemaakt m.i. fout advies om telkens apps af te sluiten NIET op, doe dit alleen bij heel zware (navigatie)apps. De multitasking van iOS is perfect in het open houden van tientallen apps. Juist door de multitasking blijft de omgeving van de app opgeslagen en werkt het hernieuwd activeren van een app veel sneller dan het opnieuw opstarten. Het switchen naar de overigens inefficiënte Facebook app gaat dan in een split-second. Op een 4S!

  82. Als ik een filmpje kijk op mijn iPhone 5 dan doet het geluid het niet.

    Als k de geluidschakelaar omzet dan doet ie het voor een paar seconden en daarna is het weer stil.

    Je moet t filmpje dan van voor af aan opnieuw laden en dan doet ie het pas.

    Flink irritant soms. Is een klein ding maar toch vervelend…

  83. Ik heb nog een bug: de video app.

    Onder de Catagorie ‘TV programma’s’ missen bij mij de icoontjes. Je krijgt alleen een grijs vlak met een tvtje te zien en de tekst van welk programma. Echter kunnen mijn kinderen dit niet lezen.

    Set ik de categorie op ‘Film’ dan zie ik wel de icoontjes (ipv gebundeld allemaal los, maar dat hoor zo) maar kan ik ze niet afspelen wat wel gaat onder de TV categorie.

  84. Waarom uberhaupt een iphone 6?
    Omdat hij groter is, omdat de markt het vraagt…?

    Bij apple ging het altijd over de consument geven waarvan hij nog niet bewust is dat hij het ooit zou willen!!

    ..zodra apple de markt gaat geven waarom ze vraagt… Gaat het mis…

    Ik krijg steeds meer het gevoel dat apple gebruiker niet meer de slimme mens is die kiest voor het juiste product.

    Maar de Neandertaler die wacht op functies die bij andere platvormen al reeds en breed zijn ingeburgerd. Vorig jaar ben ik overgestapt van Android naar ios. Dat was echt een stap terug. Geen widgets, geen notificatiescherm wtc. Daar kon ik allemaal mee leven omdat ios 6 echt super stabiel was. Tegenwoordig heb ik mijn twijfels bij de stabiliteit van ios. En daar dan vervolgens veel te veel geld voor neer moet leggen. Mij niet meer gezien… Android L… Is alles wat ios 8 had moeten zijn…

    Mijn gebruik is voornamelijk gericht op multi-media..

    Het spijt mij om te schrijven dat de chromecast icm galaxy s5 beter werkt dan mijn nieuwste ipad air met apple tv… Namelijk, sneller, mooier en betere beeldkwaliteit. Iets dat ik gezien de prijsstelling eigenlijk andersom zou verwachten…

    )Het gebruik met apple is een stuk slechter geworden sinds ios 7. Ik had echt gehoopt dat dit beter zou worden want sinds ios 7 lijkt airplay alleen maar trager.
    ) als gebeld wordt terwijl je airplay gebruikt is er geen ringtone te horen
    ) alle apps vallen veel vaker uit
    ) de animatie op het scherm van de volumeknop geeft niet altijd de puntjes weer

  85. Ik schaar me gelukkig in het rijtje dat geen problemen ondervind.
    En niet op de iPhone 6 Plus en niet op de iPad 3.

    BT communicatie tussen m’n iPhone 6 Plus en Volkswagen Discover Media radio werkt ook gewoon zoals het hoort.

    Sterkte allemaal.

  86. Dimmen van het scherm binnen ibooks laat bij minder dan 25% een kwart van het scherm minder dimmen op ipad mini.

  87. Ik heb last van 2 bugs.

    1. Berichtencentrum/notificaties blijft soms hangen, enige oplossing is homeknop indrukken.

    2. WAnneer ik via berichtencentrum/notificaties een inkomend whatsappje opent dan opent hij ineens een andere app zoals notities of itunes store. Dit is niet altijd maar wel meestal paar keer per dag.

    Problemen zijn zowel onder ios8 als 8.0.2.

  88. Af en toe vraag ik me ook wel eens af of mensen wel weten hoe ze moeten updaten.

    Ik heb nog nooit. Maar dan ook nog echt nooit last gehad van bovenstaande klachten.

    Geen WiFi problemen.
    Geen carkit problemen of überhaupt Bluetooth problemen.
    Geen homeknop problemen.
    Hangende pushberichten en geen aanrakingen?

    Etc etc.

    Draai alle bèta’s en opvolgers en nog nooit is er een update fout gegaan of een probleem naar voren gekomen.

    Ben ik dan een geluksvogel of heb ik dan net die speciale iOS die het wel doet?

    Bezit van een 5S, 6, iPad mini retina en allemaal op iOS 8.0.2

  89. Origineel geplaatst door Bruno
    Ik heb vooral problemen met het afspelen van video’s, in het begin van de video valt mijn geluid altijd weg!

    Ik heb denk ik hetzelfde probleem.
    Dit gebeurt bij mij als ik mijn iPhone op stil heb staan en ik het geluid aan zet als de video net gaat afspelen. Dan hoor je het geluid aan gaan maar fade het in een seconden weg waardoor je geen geluid hebt bij de video. Oplossing: start de video opnieuw met je geluid aan.

  90. @Madison: Helemaal mee eens…
    Ik wil best wat te veel betalen. Maar dan moet het wel goed.

  91. Ik heb de Logitech Powershell gamecontroller gekocht. Nou met IOS 8 kan ik er helemaal niks mee!. Ik heb contact opgenomen met Logitech. Maar die beweren dat ze geen update gaan geven voor IOS 8. Beetje raar???

  92. Snap al die klachten niet, nog nooit (en alle generaties iPhone gehad), nu dus de 6, noemenswaardige problemen gehad.

  93. Ik heb een 5S, drie 4S-en en een iPad 3 allemaal geupdate naar 8.02. Ik heb vrijwel geen problemen ondervonden. Enige klacht die ik (hier thuis) heb gehoord is dat de whatsapp meldingen boven in beeld slecht weg te swipen zijn. Ik heb met sommige apps crashes gehad, maar die waren na app updates opgelost.
    Wat betreft bluetooth verbinding in mijn auto’s heb ik ook geen problemen ondervonden met de 5S en 4S. Ik heb een Citroen met BT Radio en een Renault met een Nokia kit.

  94. Origineel geplaatst door Alex
    Wat ik het meest vervelend vind aan iOS8 is het ontbreken van een opt-out. Met alle negatieve berichtgeving rondom het OS wil ik het niet installeren op mijn 4S. Het 1-tje is echter niet van m’n Instellingen-icoon te verwijderen …
    Ik zou uitermate vrolijk worden van de keuzemogelijkheid ‘Installeer nu’ / ‘Installeer niet’.

    Zefde probleem op 4S van mijn vrouw.
    Blijf daar op iOS7 maar 1 blijft staan bij pictogram instellingen.

    Wie heeft een oplossing?

  95. Ik heb deze week de update naar iOS 8 gedaan op een 100-tal iPads.

    – Heel veel wifi problemen (traag verbinden, niet verbinden, wachtwoorden opnieuw moeten intikken … )
    – Formulieren in Safari: regelmatig springt het toetsenbord weg na het intikken van de eerste letter.
    – Nieuwe zoomfunctie (heel interessant voor mijn lessen) springt willekeurig van schermzoomen naar vensterzoomen en omgekeerd.
    – Video’s van bepaalde formaten (.wmv … ) die als bijlage in een mail zitten kunnen niet meer geopend worden (mail loopt vast)
    – Automatische updates van apps werken niet meer bij sommige mensen.
    – Airplay heeft veel moeite om te ‘pairen’ (was ook een probleem bij de overgang naar iOS7
    – iPad – hdmi/vga adapter geeft soms het signaal niet goed door aan de beamer. Uittrekken en weer insteken helpt meestal wel.

    Jammer dat ze zo weinig testers hebben, ik zou dit gerust gratis willen doen maar de bugs die ik in het verleden rapporteerde werden zeer traag verholpen. Hun iAD platform draait daarentegen wel goed (jammergenoeg).

  96. Sinds de update van iOS 8 werkt airplay niet meer via Apple Tv gen 3.

    Heb de Apple Tv al ge-update maar de problemen blijven. Daarvoor met iOS 7 steeds een stabiele verbinding gehad.

  97. Gelukkig nooit ergens last van:)
    Maar Back-up altijd eerst alles en doe dan een clean-install.
    Misschien dat het daardoor komt

  98. iPad 2 steeds 3G verbinding weg. Ik moet dan de iPad volledig uitzetten en weer aan zetten om verbinding te krijgen, zeer irritant.

  99. Professionele geluidsapps crashen bij het opstarten, met een melding over Audiobus, terwijl Audiobus helemaal niet actief is.

    Of de meeste Korg apps crashen zodanig dat ze niet eens opstarten. Ook niet na herinstallatie.

    Soms krijg je het lockscreen niet opengeschoven.

    In de appstore geeft hij tijdens het typen helemaal geen suggesties, zelfs niet als je het hele woord hebt ingevuld.

    Om deze reden neig ik ernaar om helemaal niet meer te updaten, Android en ios, eigenlijk een pot nat. Niet updaten.

    En ik heb een hoop geld uitgegeven aan al die apps die het niet meer doen.

  100. Van al die bugs geen last behalve de laatste (weet ik namelijk niet). Enige wat mij opviel is dat ik niet langzaam kan scrollen in de video’s dan flikkert tijdsbalk op en neer.

    Iphone 6 plus

  101. Mijn iPhone 6 zag mijn standaard VW carkit niet en kon niet pairen. Toen ik op de achterbank ging zitten zag ie het ineens wel en kon gewoon pairen.. strange. Had dit probleem niet met mijn oude iPhone.

    Ook een bug in de agenda app. Mijn agenda staat gesynchroniseerd met Outlook exchange en invitee responses blijven hangen en kunnen niet verwijderd worden.. Ook weer erg vervelend.

  102. Audi A4 Cabriolet, bluetooth verbinding met ingebouwde af fabriek Audi carkit: bij inkomende telefoontjes klinkt de beltoon over de autospeakers, bij opnemen aan het stuur duurt het 10 sec voordat de beller hoorbaar is over de autospeakers. Drukken op ‘luidspreker’ op de telefoon en vervolgens op de getoonde carkit herstelt de verbinding. Lastig en slordig.

  103. Ik heb ook een bug gevonden maar ik weet niet of het eerder is gesteld.

    Ik heb zelf een password in plaats van een passcode op me iPhone, okee dus dat… als ik en onnodige e-mailtje heb ontvangen en ik wil het gelijk verwijderen, blijft mijn toetenboard hangen en kan ik me wachtwoord niet invoeren. Dan moet ik me hele telefoon in recovery mode (Home-button + Power-knop) zetten en dan weer opnieuw opstarten. Dan kan ik in in principe kan ik gewoon dan me scherm unlocken dan dan handmatig het verwijderen.

    En ik als normale jongen kijk wel eens naar tripple x filmpjes, maar opeens krijg ik niet meer het schermpje waar naar een bepaalde deel kan skippen.

    Sorry van hier boven alvast ;p

  104. Slechte WIFI.
    Als ik tekst wil typen dan blijft na de eerste letter de IPad Air 128Gb hangen (paar secondes).
    In Dropbox kan ik na een paar foto’s niet meer scrollen, niet links of naar rechts.
    Als ik dan eerst inzoom (2 keer op het scherm tikken) dan kan het wel weer maar vaak doet het scherm weer niks.
    Wat er wel gebeurt is dat het scherm even trilt als ik niet verder kan scrollen.

  105. @guus: Dit heb ik ook.

  106. @Vince: In dat geval moet je bij de notificatieinstellingen van berichten de privacy aanpassen en voorvertoningen toestaan.

  107. Met IOS8 is video airplay optie naar XBMC (raspberry pi) niet meer mogelijk. En ook mijn carkit Mitsubishi PHEV verbind niet meer automatisch bij uitgaande gesprekken.

  108. Gezondheid app. is drama.
    Krijg geen enkele app gepaird met de app. dashboard blijft leeg, en bij instellingen zijn de apps die zouden moeten werken met de app. niet zichtbaar. Ipad mini retina is zeer traag met wifi. Veel apps crashen regelmatig. Ik hoop dat er snel een 8.1 komt….

  109. Sedert ik op mijn iPhone 5 de IOS8 installeerde werkt mijn wifi heel slecht. Mijn home wifi valt geregeld uit en dan moet ik verder op 3 G. Door gsm uit te schakelen en opnieuw op te starten lukt het om voor korte tijd op wifi te komen.
    Helemaal slecht is het als ik wifi wil gebruiken zoals een Telenet Homespot. Ik zie het wifi symbool maar er komt geen verbinding met het internet tot stand. Dus op openbare plaatsen moeilijk tot geen toegang tot wifi. Ik moet ook heel veel opnieuw inloggen op een bekende wifi telenet homespot. Dit had ik niet met IOS7. Heb ondertussen al de IOS8.2, maar wifi blijft slecht werken, waardoor ik veel meer op 3G moet overschakelen en zo wordt alles duurder. Niet tevreden dus.
    Soms reageert mijn scherm niet op de aanraking van mijn vinger. Iets wat vroeger nooit voorkwam. Ik zou het liefst terugkeren naar IOS7.

  110. Al deze problemen die hierboven worden genoemd heb ik last van. Ik heb contact genomen met apple care en zei hebben mij geadviseerd om de telefoon helemaal leeg te maken en terug te zetten op fabrieksinstellingen en daarna zonder back up paar uurtjes mee aan de slag te gaan. Volgens hun is het een fout in de back-up.

    Ik heb hun advies opgevolgd en de problemen blijven terugkomen.

    Het meeste waar ik me aan irriteer is de push up berichten die vastlopen en de wifi die niet goed werkt.

  111. Hier eigenlijk nergens last van met m’n iPhone 6.
    Enige wat ik had was dat sleutelhanger vanuit iCloud niet wilde activeren. De activatiecode-sms werd niet verzonden naar m’n telefoon. Heb Apple laten bellen en zij konden dat eenmalig omzeilen middels de drie “geheime” vragen. Lekker veilig gevoel dus zo’n activatiecodestap 😉 De medewerkster vertelde me dat er meerderen zijn die hetzelfde probleem hadden. Maar gelukkig zo dus gefixt!

  112. Ze zeggen wel eens “ga toch fietsen” maar de iphone vind toch echt dat ik flink aan het stappen ben op de fiets…
    Traplopen werkt ook waardeloos. Ik klim volgens mn iphone ongeveer 1 trap per dag. Nou ik weet toch echt zeker dat ik die wel minstens 5 keer klim per dag.

  113. Iphone 6 plus 128gb
    Video start niet op, roteert niet en geluid valt weg.

    Vaak bemerk ik vertragingen en tussen apps schakelen levert een zwart beeld voor een seconde op. M

    Iphone 5S
    Touch ID werkt heel slecht tot niet.

  114. @terrorsource: had ik ook met mijn parrot mki9200. Wat hielp was dit: verwijder je iPhone profiel uit de parrot, verwijder uit je iPhone tevens het profiel van je parrot. Pas de naam van je telefoon aan. Dan opnieuw pairen. Nu werkt het weer. Hoop dat dit je helpt

  115. Ik heb een 5s en merk vertraging als ik opneem bij de telefoonapp als ik naar rechts swipe dan heb ik niet gelijk connectie.
    Verder zit er een storende taalfout in instellingen – bluetooth. Er staat apparten ipv apparaten

  116. Eindelijk vandaag mijn bluetooth problemen met mijn iPhone 6 en bmw definitief kunnen oplossen. Had al vanalles geprobeerde van verscheidene fora maar niets was totnutoe de definitieve oplossing. Hieronder mijn definitieve oplossing. Opgelet : belangrijk is om alles stap per stap uit t voeren ( ik had bv in eerste instantie niet het contact afgezet en toen werkte het niet..

    1) in je iPhone de gepairde bluetooth verbinding verwijderen
    2) je gepairde iPhone uit je bluetooth settings verwijderen in je carkit
    3) je autocontact afzetten
    4) de benaming van je iPhone ligt wijzigen
    5) iPhone resetten (homeknop + aan/uit)
    6) autocontact terug aanzetten
    7) opnieuw pairen

  117. Origineel geplaatst door Prana
    Hier eigenlijk nergens last van met m’n iPhone 6.
    Enige wat ik had was dat sleutelhanger vanuit iCloud niet wilde activeren. De activatiecode-sms werd niet verzonden naar m’n telefoon. Heb Apple laten bellen en zij konden dat eenmalig omzeilen middels de drie “geheime” vragen. Lekker veilig gevoel dus zo’n activatiecodestap De medewerkster vertelde me dat er meerderen zijn die hetzelfde probleem hadden. Maar gelukkig zo dus gefixt!

    De activatiecode-sms probleem was er al voor iOS 8.

  118. Mijn email werkt niet meer. Als ik hem open krijg ik 10 sec een wit scherm en dan wordt de mail app afgesloten. De iphone opnieuw opstarten heeft geen zin.

  119. Ik krijg af en toe een meldings toon (whatsapp geluid) maar er schijnt niks op beeld en ik krijg ook helemaal niks binnen .

  120. Wat ben ik blij zeg dat ik lekker op ios 7.1.2 zit met jailbreak. Helemaal geen problemen hierzo draait perfect geen vastlopers niks

  121. Airprint bij IOS 8.02 werkt niet meer op de iPad 2, problemen staat ook al bij apple forum.

  122. Weergavefout iOS 7.0 zorgt voor witte vlek tijdens openingsanimaties

    Deze fout zit er nog steeds in bij mij op 8.0.2
    Met iphone 5s maar ook met iphone 6.
    Niet als je op 1e scherm staat maar wel als je op 2e of 3e scherm staat. De iphone 6 is wel een stuk sneller daar zie je het maar heel kort een witte vlek rechts boven.
    Erg lelijk maar schijnt enkel in NL versie te zitten

    De Herinneringen-glitch lijkt beperkt tot de Nederlandse lokalisatie van iOS 7.1. Oorzaak is namelijk de letter H van de naam ‘Herinneringen’, die door de lange app-naam een stuk buiten het icoon valt. Dit lijkt voor verwarring te zorgen tijdens de de openingsanimatie van apps, waardoor de letter korte tijd extreem uitvergroot wordt.

    zie ook

  123. Bij mijn iPad 3 op iOS 8.0.2 is in safari de gewone text slecht te selecteren op bepaalde sites. Voorgaand geen last van gehad. Maar bij sommige sites selecteerd hij alleen de header inhoud en niet de gewone text. En bij het selecteren de schuivers doet dan erg raar en laat de site snel heen en weer scrollen.(trillen) iemand anders ook hier last van?

  124. Sinds ik IOS 8 heb geïnstalleerd merk nog alleen nadelen inplaats van voordelen.
    Batterij word heel heet elke keer.
    Internet loopt traag of vast.
    Batterij gaat uit terwijl ie nog rond de 30 procent zit.
    Veel apps crashen of spelen niet goed af..
    Mijn iPad air die kreeg de blauwe scherm en kon niet meer opstarten na de update.

  125. iPhone 6

    Het ‘123’ tekentje en de wereldbol knop verwisselen van plek als je van portrait naar landscape gaat terwijl je toetsenbord actief is. Heel irritant, elke keer als je een leesteken wil doen wissel je dus van taal.

  126. Ojee. Huidige Apple doet mijn terug denkend aan WINDOW MOBILE 6.x !!! Is Apple het newe Microsoft geworden.

  127. Ik kan sinds iOS 8 niet meer internetbankieren op de iPad
    Hij zegt dan steeds dat m’n wachtwoord niet klopt
    Gelukkig lukt t wel op m’n IMac maar het is toch erg onhandig .
    Even snel onderweg bankieren is er voor mij niet bij.
    Overigens heb ik sinds vrijdag de iPhone 6 plus en daar ben ik wel heel blij mee.
    Want n prachtige telefoon
    Maar ook daarop lukt internet bankieren niet.
    Hopelijk wordt t snel opgelost!!

  128. Geen last van problemen gehad op 1 ding na: die irritante rode 1 badge dat ee een software update is.
    Dat probleem heb ik sinds 8.0.1 en is niet meer weg gegaan. Niets helpt. Ook geen volledige reset. En de badge kun je vpor de settingsapp niet uitzetten 🙁

  129. Bij mij worden de notities bij contacten voor de helft weergegeven (iPhone 6 iOS 8) dit probleem had ik niet met 5s iOS 7

    Verder gaat het automatisch naar landscape gaan soms moeizaam.

  130. Ik kan geen persoonlijke hotspot meer maken sinds ios 8 🙁 dan merk je pas hoe vaak je het gebruikte en bij filmpjes van internet afspelen in horizontale modus geen scroller om te spoelen en de scherm kantelt pas nadat de toetsenbord zichtbaar is

  131. Of ik na het terugzetten even het wachtwoord voor het mailaccount “null” wil invullen

  132. Ik ondervind sinds de download van iOS 8 problemen met de hotspot functie. Kon m’n telefoon moeiteloos met m’n iPad laten functioneren. Dit wil nu niet echt meer lukken. Tevens de carkit problemen zoals al eerder genoemd

  133. Zowel ios8 op iphone 4s als 6 Plus. Op beide toestellen nu problemen met invullen van webformulieren, kan de invoervelden niet aanklikken om tekst te typen, of aanklikken van weblinks op sites.

  134. @Vince: van rechts naar links werkt bij mij wel op het lock screen

  135. De gezondheids functie is met myfitnesspal niet bruikbaar. Hij onthoud de gegevens niet of zet ze er meerdere keren in.

  136. Laatste ios op mijn iPhone 5 staan, werkt perfect!

  137. Bugs die ik nog heb:
    VPN verbinding PPTP werkt niet meer
    Mail doorsturen of een foto via mail delen werkt niet i.c.m. een Exchange account

  138. Ik heb op mijn iPhone 4s de tijdsduur van het automatisch (scherm) slot veranderd. Het scherm locked nu helemaal niet meer ongeacht de ingegeven tijdswaarde en ongeacht hoe lang je wacht. Na een nachtje is de iPhone zonder toegangscode gewoon te gebruiken.

  139. Soms als ik muziek aan het luisteren ben via mijn Iphone 5 en ik schakel naar een filmpje in een app of op het web dan speelt mijn muziek door terwijl hij het filmpje afspeelt en dan hoor ik dus dubbele geluiden. Al meerdere mensen dit probleem tegen gekomen?

  140. Nog steeds problemen met het activeren van iMessage en FaceTime.
    06 nummer is niet te activeren….. Apple gebeld en mobiele aanbieder gebeld, allebei geen idee 🙁

    iPhone 5/6

  141. Ik merk alleen wat problemen bij het draaien van het scherm in bepaalde apps en games. Verder geen bugs tegen gekomen op een 5S.

  142. De beurswaarden in de beurswidget klopt van geen kanten. Of heb ik iets gemist in de wereld?

  143. Veel apps sluiten direct af of crashen na enkele seconden. Kan bijvoorbeeld de ANWB app niet meer gebruiken voor Yellow Brick of de gehele app crasht direct en Sing It crasht bij het zoeken naar songteksten.

  144. Vanmorgen nieuwe bug ontdekt bij m’n 5s; wekker gaat niet uit. Niet via swipen, niet via wekker uitzetten in tijd-app. Pas via harde reset ging hij uit :0

  145. ik vind het heel irritant dat vensters heel klein zijn. Bijvoorbeeld op de ipad als je airplay aantikt, ik zie 2,5 regels. Met 6 airplay apparaten moet ik in dat kleine venster nogal scrollen.
    Ook de share knop heeft dit, als je op ‘more’ drukt.

    En waar zijn al die scroll balkjes? Heel irritant dat ik die de helft van d etijd niet zie… Zoals ook hier op deze pagina.

  146. Ook heb ik verbinding op WiFi netwerken die ik verwijderd heb. Heb WiFi op 2 frequenties thuis (2,5 en 5) en gisteren had ik ineens weer verbinding op de 2,5 terwijl ik deze gewist had. Ook regelmatig ineens 4G i.p.v. WiFi terwijl de modem 2 meter verder op staat.

  147. Origineel geplaatst door Erik
    Geen idee of het aan iOS of Facebook-app ligt, maar: Telefoon op mute. Wanneer je in bijv facebook naar een internetpagina gaat en daar de video afspeelt, hoor je geen geluid. Zet je dan je geluid aan, dan hoor je even 3 sec. geluid en daarna krijg je het Beltoon-volumescherm en gaat het geluid weer uit.

    Same here!

  148. Als ik een app ga bijwerken, en er staat bij de app zelf dat hij klaar is dan is hij nog niet klaar want dan moet hij ineens opnieuw worden bijgewerkt in de app store… Dat klopt volgendsmij niet echt.

  149. Origineel geplaatst door Bruno
    Ik heb vooral problemen met het afspelen van video’s, in het begin van de video valt mijn geluid altijd weg!

    Dat heb ik precies hetzelfde. Super irritant!! Dan moet ik eerst de video op pauze zetten en daarna weer starten dan pas doet het geluid het.

  150. Origineel geplaatst door wouter
    Mijn mail komt sinds update naar 8 niet meer automatisch binnen. Verder het scherm die niet elke keer wil kantelen.

    Klopt hier ook last van op iPhone 5.
    Mail kun je instellen trouwens…

  151. YouTube app werkt niet naar behoren sinds iOS 8 update.!

  152. Origineel geplaatst door doubleujay
    @Vince: van rechts naar links werkt bij mij wel op het lock screen

    Misschien moet ik nog eens goed kijken, of iets instellen? Maar zowel op de iphone 5 met iOS 8, alsmede mijn nieuwe iPhone 6 met iOS 8 werkt dit gewoon niet. Echt heel erg vreemd.

    Verder draait mijn iPhone 6 als een trein met iOS8. alles loopt lekker snel en soepel. Alleen YouTube app vind ik trager geworden, dat is wel klote. Voorheen kon je makkelijk scrollen door een video zonder te bufferen/laden, nu duurt het ff eer een vide zich pakt.

    Ik heb trouwens geen reservekopie van mijn iPhone 5 op mijn iPhone 6 gezet, maar ben met een schone lei begonnen. Alleen met de hand ingevoerd, veel werk, maar las ergens dat het niet aan te raden is om een reservekopie over te zetten op een nieuw toestel.

    Zie ook dit artikel.

  153. Ook bij 8.0.2 nog steeds last van
    -geen respons na aantikken website of link in safari. Deze zgn zeldzame bug op zowel iphone 5 als iPad 2
    -hagende notificatiebalk nadat je hem wilt wegvegen
    -van vele apps verschijnt er geen melding of notificatie meer als dit wel in de app is ingesteld, BV bij de ‘gratis app van de dag’

  154. Ook het openen van instellingen app crasht die zelfs ook op de iPhone 5.

  155. Wat een problemen allemaal! gewoon ff rustig blijven je gaat niet dood. Komt vanzelf goed maar heeft wat tijd nodig.

  156. Ook de volgorde van de addons in het share menu blijven niet bewaard…

  157. Omg wat een rommel zeg. Dit is zo niet Apple.

  158. Ik lees hier veel over mensen met klachten over bepaalde Apps. Die behoor je neer te leggen bij de ontwikkelaar, die hebben hun Apps niet iOS 8 compatibel gemaakt.

    Daarnaast heb ook ik met mijn iPhone 4S bijzonder weinig problemen, wel kleine Bluetooth/carkit problemen, welke na een her-pairing opgelost waren.

    Er zullen echt wel problemen zijn, maar niemand was verplicht (nu direct) te updaten naar de laatste versie. Als je ‘early adopter’ wilt zijn, kan je probleempjes verwachten. Als je afhankelijk bent van je i-devices, is het wellicht handig even een paar weken (waar hebben we het over..?) te wachten met updaten.

    En voor de mensen die meteen weer roepen: ik ga naar Android etc, vooral doen, denk niet dat je dan gevrijwaard bent van bugs.

  159. @Ineke van Eijndhoven: heb dit ook soms.

  160. Origineel geplaatst door Ryoma
    @Tim: Ik was sarcastisch 😛

    Misschien moet je je stijlfiguren nog eens oefenen.

  161. Origineel geplaatst door Sander
    Af en toe vraag ik me ook wel eens af of mensen wel weten hoe ze moeten updaten.

    Over the air updaten heeft Apple zelf gepusht dus hoe kom je bij deze opmerking?

    Ik update zelf altijd via itunes maar das meer vanuit gewoonte.

  162. Ik heb familysharing ingeschakeld, maar kan apps niet updaten die eerder via het account van het familiehoofd zijn ingeschakeld. Verwijder ik de app om deze als familielid zelf te downloaden, krijg ik opnieuw de melding dat dit niet lukt.

    Zie ook dit goede artikel over bugs in iOS.

  163. Origineel geplaatst door Mishendr
    Er zullen echt wel problemen zijn, maar niemand was verplicht (nu direct) te updaten naar de laatste versie. Als je ‘early adopter’ wilt zijn, kan je probleempjes verwachten. Als je afhankelijk bent van je i-devices, is het wellicht handig even een paar weken (waar hebben we het over..?) te wachten met updaten.

    En voor de mensen die meteen weer roepen: ik ga naar Android etc, vooral doen, denk niet dat je dan gevrijwaard bent van bugs.

    Niks early adopter, als je nu een iphone koopt ( of het nou je eerste is of niet) dan zit je vast aan ios 8.
    Jij komt vanuit een keuzesituatie, das niet fair.

  164. weliswaar gaat dit over ios8, maar het probleem met de niet geregistreerde aanrakingen heb ik ook op mijn 4S met ios 7.1.2

  165. AirPrint werkt niet onder iOS8 (iPhone 5)

    Met de iPad (iOS7) en notebook kan ik wel via AirPrint printen.

    Heeft iemand hetzelfde probleem?

  166. Op de iPad 3 last van de batterijpercentage. Wordt alleen in locks reen getoond en knop staat steeds uit. Kan niet neer zien hoeveel batterijpercentage ik heb.

  167. ALARM

    Als ik in de ochtend op snooze druk en vervolgens opsta swipe ik altijd de alarm aan en uit in het menu zodat het snoozen stopt. Dit werkt niet in ios 8, de alarm gaat dan gewoon nog een keer af totdat je de alarm dismissed door te swipen.

  168. Hier nog steeds problemen met het ontvangen van SMS bij TFA en wanneer je een nieuw device registreerd voor Keychain. Kortom authenticatie via SMS functioneert niet.

  169. Ik heb een Iphone 5S en wordt gek van de batterij. Binnen 10 minuten standby is er 10% van mn batterij af etc. Hebben meerdere mensen hier ook last van? En heeft het zin om naar de apple store te gaan met dit probleem? Ook wordt mijn Iphone ontzettend warm soms.

  170. Recente gesprekken/ tel nummers niet in lijst recent en gemist

  171. Ik had deze gisteren al geprobeerd te posten, maar deze is kennelijk niet doorgekomen. Bij mij crashed iBooks altijd ongeveer 5 minuten na het opstarten van de app op zowel mijn iPhone als iPad, terwijl ik geen problemen had met iOS 7.

    De enige workaround is airplane mode aan te zetten voordat je iBooks opstart, maar dan kun je de iBooks Store niet gebruiken en geen bookmarks syncen. Het Apple iBooks for iOS support forum staat vol met klachten hierover, maar Apple heeft tot op heden nog niet gereageerd.

  172. Inderdaad vervelende hangende pushberichten die blijven staan.. Daarnaast het aanraak probleem ook. Maar dan wel alleen bij het willen afspelen van een filmpje binnen een app. De playknop werkt dan niet, pas na meerdere keren drukken of het artikel/pagina opnieuw laden.

    Met WiFi heb ik ook nog een leuke. Geen 3 of 4G maar ook geen WiFi icoontje in de balk. Ga ik naar instellingen, staat daar wel dat ik op WiFi zit. Klik ik er op, dan pas verschijnt het WiFi logootje. Erg vervelend

    Origineel geplaatst door Bram Groenveld
    Filmpjes kijke op mijn iPhone die op stil staat:
    1: geen geluid (logisch)
    2: ik zet de schuif om
    3: geluid werkt 2 seconden
    4: geluid gaat uit en op het scherm staat ‘belsignaal uit’ alsof ik de schuif aan de zijkant van mijn telefoon weer terugzette naar stil

    Oplossing? Filmpje opnieuw opstarten

    Een andere: multitask gestures op iPads werken niet, oplossing? Schuif aan uit en hard reboot

    Ben niet erg blij met iOS 8

    Dit had ik ook al onder iOS 7.. 🙁 inderdaad ook moeilijk vervelend

  173. Herinneringen app doet raar.
    Hij trekt de meerdere regels in 1 herinnering uit elkaar naar voor iedere regel een afzonderlijke herinnering. En dan gooit hij het ook nog door elkaar.

  174. Origineel geplaatst door wouter
    Mijn mail komt sinds update naar 8 niet meer automatisch binnen. Verder het scherm die niet elke keer wil kantelen.

    Mail geen last van maar het scherm kantelen wel! Echt heel vervelend dat ie apps soms niet in landscape mode wil laten zien, dan moet ik de iPhone eerst rechtop houden, dan weer kantelen en dan pakt ie hem soms eindelijk! grrrrrrr

  175. Bij binnenhalen email heb ik sinds ios8 last van een zeer vertraagde notificate (stroken)
    Email is binnen -> gelezen -> na 20 a 30 seconden (of bij het afsluiten) verschijnt er heel kort een notificatie strook mbt de ontvangen mail, zo kort dat hij bijna niet te lezen is. En volgt het geluid voor inkomende mail. Terwijl de mail dus allang binnen en gelezen is. #ios8bug

  176. Hou mijn hart vast…Yosemite binnenkort te downloaden

  177. Ik heb last op mijn iPhone 5 met 8.02 dat bij meerdere applicaties na afsluiten terug komen zonder de laatste instellingen opgeslagen te hebben, alsof de app hard onderuit gehaald wordt, in plaats van netjes gevraagd.

  178. Clipboard functie werkt niet goed. Soms na een copy paste actie, paste ie de oude copy ipv de nieuwe. Doet zich vooral voor bij switchen van applicaties. Iphone4s

  179. na installatie van iOS8 staat om de 5 minuten de melding “geen sim kaart geïnstalleerd” op mijn iPad3 scherm.
    Een SIM kaart gebruiken is wellicht de oplossing maar ik
    wil geen data abonnement. Het lukt me immers vrij behoorlijk om via WiFi te surfen. Iemand oplossing voor dit
    probleempje ?

  180. Ik had problemen met een 5S, 4S en iPad 3 (plotseling rebooten, vastlopen, warm worden, haperen en andere fouten). Daarnaast, 2 andere 5S’en en een 6 liepen al perfect maar vooral gebruikt voor bellen / whatsapp, dus weinig apps geinstalleerd.

    Dit hielp:

    1. Backup maken in itunes
    2. Herstellen in itunes (downloaden v ios duurt even)
    3. Backup terugzetten

    Hierna was een aantal gigabytes aan ‘other’ data verdwenen en dus opgeschoond. Alles liep weer goed, waarschijnlijk verzamelen de devices veel rotzooi als je ze veel gebruikt en OTA updates zorgen ervoor dat keer op keer een verschillend blokje software wordt toegevoegd.

    Qua wifi problemen:

    – Wifi networking uitzetten in location services, naast alle andere zooi die je niet veel gebruikt (spotlight, timezone etc)

    – evt Static ip gebruiken (optie bij de wifi verbinding, maar zelf niet nodig gehad)

    Ik heb ook welleens gehoord dat een backup terugzetten van een andere ios versie ook problemen kan opleveren. Geen ervaring mee.

    Een beetje gekloot allemaal, maar staat in het niet wat ik allemaal aan onderhoud voor mn windows pc’s heb moeten plegen.

    Hoop dat dit mensen helpt.

  181. op een iphone 6 ios8.02;
    Camera app werk niet goed, wil niet kantelen of neemt juist foto’s op de kop.
    de “sluiterknop” staat recht op maar de instellingen bovenin het scherm staan ondersteboven. Dit in volledige willekeur….

    op een ipad air met iOS 8.02 geen problemen….

  182. Vroeger kon ik na het snoozen het alarm opnieuw instellen en dan ging deze uiteraard niet meer af.

    Met ios8 gaat deze alsnog af, je moet echt het alarm uitzetten als deze afgaat. Opnieuw instellen heeft geen zin. Jammer.

  183. Als ik een andere wallpaper instel (niet Apples eigen wallpapers) wordt de wallpaper elke keer onscherp!

  184. Alleen de wallpapers van Apple zelf zijn scherp, alle andere zijn wazig!

  185. Toetsenbord imessage reageert soms niet in landscape modus en microfoon word geactiveerd bij het draaien naar landscape. Erg irritant dit..

  186. @EOTB: Heb je Bluetooth aanstaan? Anders werkt het niet. Zit je op je iPhone in Mail, zie je op het vergrendelscherm van de pad links onderin een pictogram om het over te nemen.

  187. Bij mij is het niet mogelijk om bij icloud iPhone zoeken uit te schakelen of de info van mijn icloud te zien ik ben wel ingelogd en kan alles doen met icloud maar als ik m’n id wachtwoord intikt geeft hij aan dat deze fout is, dit is ook het geval op de iPad 2 van m’n vrouw ik zelf heb een iPad 3 en heb icloud drive aan staan. Ook m’n familie gegevens zijn niet bekend, in icloud staat dat deze gegevens niet bekend zijn. Op m’n iPod touch 4 gen met iOS 6.2 is alles wel mogelijk.

  188. Dit is inderdaad een rommeltje.

    In mijn geval: Airplay werkt niet goed: geluid en beeld zijn niet gesynchroniseerd. Zowel op iPad als iPhone. Video een paar keer opnieuw instarten kan helpen.

    iPhone registreert aanrakingen niet. Standaard Apple toetsenbord reageert niet. App wordt dan afgesloten en na opnieuw opstarten werkt het. Toetsenbord registreert sowieso niet alle aanrakingen meer.

  189. Origineel geplaatst door Mishendr
    Er zullen echt wel problemen zijn, maar niemand was verplicht (nu direct) te updaten naar de laatste versie. Als je ‘early adopter’ wilt zijn, kan je probleempjes verwachten. Als je afhankelijk bent van je i-devices, is het wellicht handig even een paar weken (waar hebben we het over..?) te wachten met updaten.

    Op zich gebruik je early adopter hier niet op de juiste manier… als een bedrijf een update van iets uitbrengt dan mag je verwachten dat dit naar behoren werkt. Het direct installeren van een update maakt je geen early adopter.

  190. Ik ben zeer tevreden over IOS8 echter sinds de installatie synchroniseert Aperture niet meer goed. De volgorde van de “gebeurtenissen” wordt compleet onlogisch weergegeven. Indien ik bij een synchronisatie tracht de foto’s te verwijderen lukt dat niet meer. Dit euvel doet zich voor zowel bij mijn iPhone 6 alsook bij mijn iPad mini.

  191. Als ik video’s afspeel, kan ik de slider niet meer pakken om door te spoelen.
    Veel verbindings fouten in de appstore.
    En apps hebben enorme frame drops als een melding binnenkomt.
    Vaak uitvallen van het muziek op mijn ipad mini retina.
    In de berichten app het halve gesprek maar kunnen zien terwijl de ander dingen terug stuurt.
    In de meeste gevallen wordt de app op een half scherm weergegeven dan zie ik an de andere kant mijn achtergrond.
    Foto’s die ik schiet met mijn ipad worden niet ondersteunende bestanden.
    En in de meeste gevallen apps niet kunnen sluiten uit de multitasking, apps blijven een soort van hangen als ik ze naar boven sleep.
    Dit is zeer frustrerend
    Ik heb een oude ipad 2 32gb (5 jaar oud) nog liggen en die doet het gewoon nog beter dan mijn mini retina
    Apple moet dit echt fixen
    Het apparaat is soms onbruikbaar.

  192. @Madison: Zou je eens kunnen vertellen wat je hebt geprobeerd om de problemen te verhelpen?
    Heb je bijv. je telefoon al eens terug gebracht naar fabrieksinstellingen en helemaal opnieuw beginnen en dan bedoel ik “geen backup terugzetten” maar apps opnieuw installeren en met een schone telefoon beginnen. Niet vergeten om je foto’s op te slaan!

    Vwb Mavericks zijn er meerdere forums die het probleem verhelpen.
    Wellicht kan deze link jou verder helpen.

    succes!

  193. Fijn deze klaagmuur!
    Sinds iOS8 hapert het opladen bij mijn iphone 5s. Lightning kabel vernieuwd maar blijft haperen.

  194. Trefwoorden werkt vaak niet meer

  195. Ik weet niet of hier al iets over bekend is maar bij mij ontbreekt de knop om de helderheid van het beeld automatisch aan te passen.
    Opnieuw installeren etc niets helpt.

  196. Hmmm… Sinds ik heb geüpdatet naar iOS 8.0.2 heb ik een vreemde bug in het kiezen van m’n achtergrond. Ik heb een foto met een stuk lucht aan de bovenkant. Eerst nam hij de witte lucht gewoon als wit, maar nu ik ‘m heb veranderd en weer terugveranderd, ziet de lucht donkergrijs wanneer ingesteld. Bij het kiezen is het wel wit. Weet iemand een oplossing? (Herpositioneren heeft geen zin, zie ik)

  197. Weer app buienalarm geeft geen push meldingen meer. Ook blijft bij deze app de locatie verbinding altijd aan wat accu spanning kost. Zo ook bij app van Iculture geen zichtbare rode nummers meer zodat je kan zien hoeveel nieuwe berichten er zijn. Problemen met het opstarten en afsluiten van mijn iphone 5

  198. Als ik een video in welke app dan ook afspeel en de geluid schakelaar staat uit, waarna ik deze aanzet tijdens het afspelen gaat het geluid even aan, tot de popup van het huidige volume in beeld komt en valt het geluid weg. Video op pauze en weer afspelen en het geluid werkt wel. Kleine maar hele irritante bug.

    Tweede; de slider werkt een stuk minder handig dan in iOS 7

  199. Nog heel wat bugs , hier een hele lastigeValt netwerk weg ,steeds melding netwerk niet gevonden .valt hij vaker weg zonder op de telefoon te kijken moet je hoevaak hij weg viel ze allemaal weg klikken.Lastig vooral bij grens

  200. Batterij heel snel leeg met iphone 5c 16GB

  201. @Marjolein: zelfde probleem met 5c

  202. probleem dat scherm van iPhone 6 plus spontaan bij unlocken gedraaid is en niet meer terug draait, uit en aanzetten van telefoon is enige oplossing. Vaak crashen apps op 6 plus in 8.0.2.

  203. Widow@widow.com iw geen bug maar komt door het stelen van apps. Als je een backup met restanten terug zet krijg je dit

  204. Origineel geplaatst door Kees
    @EOTB: Heb je Bluetooth aanstaan? Anders werkt het niet. Zit je op je iPhone in Mail, zie je op het vergrendelscherm van de pad links onderin een pictogram om het over te nemen.

    Thanks. Ik dacht dat zelfde wifi netwerk afdoende zou moeten zijn…

  205. @Gabor: Je wilt niet weten hoeveel mensen ongeduldig de over The air update afbreken wegens het langere wachten daar doel ik op.

  206. @Bruno: Dat heb ik nou ook. Heel vervelend!

  207. Een paar keer per dag heb ik toch wel last van ‘Hangende pushberichten’.

    Verder heb ik vaak last bij het afspelen van video’s. Als ik mijn geluid aan het staan en deze zet ik vervolgens aan moet ik de video eerst pauzeren en opnieuw afspelen wil er geluid afgespeeld worden. Ook blijft de video dan even hangen.

  208. Op mijn iPhone 5C en iPad 4:

    – helderheid van scherm kan ik niet meer aanpassen. Valt constant terug op donker
    – berichtgeving op toegangsscherm hapert of doet het in de meeste gevallen helemaal niet
    – Kon 2 dagen geleden iPhone en iPad niet meer ontgrendelen; reageerde niet op mijn aanrakingen. Na uit- en aanzetten ging het weer goed, daarna geen last meer gehad.

  209. Bij mij stopt het geluid soms midden in filmpjes of het geluid wordt ineens een heel stuk zachter.

  210. Origineel geplaatst door Martyn
    @Vince: In dat geval moet je bij de notificatieinstellingen van berichten de privacy aanpassen en voorvertoningen toestaan.

    bedankt voor de tip, heb het aangepast en zo eens testen.

  211. Origineel geplaatst door josh
    De mail app blijft vaak hangen dus ik heb de accounts van 10 terug gebracht naar 3. Dit werkt beter en sneller. De andere accounts heb ik verdeeld over twee andere apps. Safari is nog wel wat traag op 8.02 (ipad3) en daarom heb ik chrome en opera erop gezet. Omdat ik de FB app niet wil gebruiken doe ik dit via Safari (m.facebook.com) en dat gaat redelijk. Zal ook de laatste keer zijn dat ik een apple update doe. We gaan over op android

    Met Android ben je vast beter af, met een beetje mazzel krijg je één keer een update en daarna nooit meer… Neemt allemaal niet weg dat de release van iOS 8 beter had gemoeten.

  212. Ik vind de algemene responsiveness een stuk slechter. Op de iPad air loop het niet zo soepel als het was.

    Verder veel problemen met Airplay op mijn ATV3 wat me erg stoort omdat airplay zo goed was!

  213. Op de iPhone 5s valt alles nog mee maar op de iPad 3 slechte WiFi, pagina’s en Facebook laden zeer traag. Het aanraakscherm reageert soms niet. De homeknop reageert soms op een enkele klik alsof het een dubbelklik was . Slechtste update ooit voor Apple.

  214. Wanneer ik een video vanuit een app probeer te openen dan blijft hij alleen maar laden.

  215. @jw_2010: Heb hier ook continue last van op mijn iPad. Internet valt gewoon weg, face time loopt vast etc.

  216. Van de vele punten heb ik maar last van de hangende meldingen en wat er niet staat is de batterijduur van de iphone 5s. Op vliegtuig modus daalt hij met 6% binnen een half uur tijd.

  217. @roy: Exact hetzelfde hier!

  218. Sinds de update naar IOS 8 krijg ik geen albumafbeeldingen meer te zien bij het gebruik van de app ‘Remote’. Dit geldt zowel voor de iPhone 5s als voor de iPad mini 2.

  219. Ik heb een Skoda Octavia Combi uit 2011 met een columbus geluidsinstallatie.

    Ik heb m’n iPhone 5 via een MDI kabel aan de geluidsinstallatie aangesloten zodat ik de iPhone via het stuur en de radio zelf kan bedienen.

    Voor iOS 8 ging dit perfect, echt als ik nu m’n muziek en/of PODcasts probeer te bedienen via het stuur/radio gaat het steeds fout.
    – nummers worden niet afgespeeld
    – mappen en inhoud kloppen niet meer
    – algehele bediening functioneert niet meer zoals het hoort.

    Hoop dat dit nog aangepakt gaat worden met een volgende update.

  220. Vooral problemen met de camera app. Zodra ik mijn camera vanuit het lockscreen met passcode aan wil gebruiken, werkt deze niet. Ik krijg enkel een zwart scherm te zien.

  221. Ik heb meerdere problemen met mijn iphone 5 i.c.m. iOS 8:

    – het kantelen van mijn scherm in whatsapp en imessage werkt sinds iOS 8 niet meer goed. Ik moet mijn telefoon bijna 180 graden kantelen om het scherm te laten draaien

    – Verschillende apps starten niet goed op. Bijvoorbeeld facebook. Het scherm wordt eerst zwart en daarna sluit de app vanzelf af. Bij de tweede keer opstarten geen problemen

    – problemen met het streamen van beeld naar m’n apple TV. Het scherm van m’n telefoon moet aanblijven om beeld op mijn tv weer te geven. Als de schermbeveiliging aanstaat moet je dus iedere paar minuten je scherm aanraken om te voorkomen dat het beeld weg valt. Wanneer ik uitzending gemist wil kijken moet ik dus eerst het automatisch uitschakelen van mijn scherm uitzetten voordat ik kan gaan kijken.

  222. Iphone 6, ios 8.0.2:
    – in multitask zie ik in sommige apps een zwart scherm en dus geen voorvertoning. Dit probleem ondervind ik vooral bij imessage, maar ook bij safari en mail.
    – spotify crasht meermaals per gebruik
    – toetsenbord hapert als er een sms binnenkomt (de getypt letters blijven zweven op mn toetsenbord)
    – bij het openstaan van de camera en het tegelijk ontvangen van een sms, trilt het beeld. Alsof de trilmotor de camera doet trillen ergens vanbinnen in mn iphone.

  223. @Vinnie: dit heb ik ook!

  224. @Esther: Ik had zelf al de problemen vermeld die ik had.

    -Lockscreen dat hangt of verkeerde app opent
    – instellingen crasht

    Maar wat jij zegt van dat sites-hyperlinks niet klikken is bij mij soms ook!

    Nu valt hele tijd mobiel netwerk weg maar denk dat dit door de locatie komt want heb er nog geen last van gehad.

  225. Facebook kapt er regelmatig mee, maar het ergste is wel dat de muziek app (vaak) niet onthoudt waar ik gebleven ben! Dan wordt het eerste nummer weer afgespeeld! Ik kan het nummer “Addicted to Love” van Avici niet meer horen! Hele kwalijke zaak van de uitvinders van de Ipod!!

  226. iPhone 5 met iOS8.0.2:

    Als je in de muziek app een album opent, kun je geen ander album meer openen zonder de app opnieuw op te starten. (Muziek->Artiest->bijv. Armin van Buuren (je krijgt nu de albums te zien)->Artiest(terug)->bijv. Calvin Harris (je ziet nog steeds de albums van Armin van Buuren))

  227. ipad 2 lijkt alles met een vertraging te doen. Safari werkt ronduit slecht. iPad start zich soms spontaan opnieuw op na het opstarten van apps als de NPO-app of de Facebook-app. Kortom, spijt als haren op mijn hoofd. Terugzetten naar iOS 7 is geen optie, ben ik alle mail kwijt.

  228. Bij openen van camera app via het lockscreen krijg ik zwart beeld te zien. Na opnieuw opstarten lost het op en na een tijdje is het weer terug.

  229. Batterij percentage blijft op 100% staan na volledig opladen. Na een reset telt hij weer af maar na een nieuwe volledige lading blijft hij weer hangen. Tevens heeft hij soms kuren dat de telefoon spontaan opnieuw opstart.

  230. Een aantal problemen komt me bekend voor, oa. de homebutton en wifi problemen.

    Wat betreft de homebutton, denk ik dat dat te maken heeft met de andere manier waarop iOS8 hiermee omgaat. Ik heb nl. gemerkt dat de homebutton sinds iOS8 niet meer noodzakelijk een app hoeft af te sluiten, maar ook als stopknop of back geprogrammeerd kan worden. Blijkbaar rammelt de software nog een beetje.

  231. ik kan in iTunes mijn foto’s niet meer synchroniseren met mijn iPhone 5, of te wel in iTunes ziet mijn Apple helemaal geen fotomapjes meer…

  232. @Henkdj: Ik heb werkelijk alles geprobeerd, tot aan een harde reset aan toe. Wat een slechte software die ios8, begint apple een beetje zat te worden dat ze deze problemen niet sneller oplossen. Ik vraag me af of de beta versies en gm geen last van deze bugs hadden. Mijn inziens is ios8 te snel gelanceerd.

  233. Volgens mij heeft Apple met IOS 8 een heleboel van zijn eigen apparaten om zeep geholpen. Ook hier steeds wegvallende verbinding en traag functionerende iPhone en iPad! Niet meer werkbaar, maar kosten per maand lopen wel door. Dat mensen bereid waren de hoofdprijs te betalen voor Apple apparatuur kwam door de bedrijfszekerheid en veiligheid van Apple, dat heeft nu echt een hele deuk opgelopen, dit gaan mensen heel lang onthouden. Apple los het zo snel mogelijk op.

  234. Als ik in mijn gmail account een zelfgemaakte map wil verwijderen crasht de mail app. Een map kan dus niet meer verwijderd worden

  235. Jeetje wat een hoeveelheid reacties en wat een problemen. Ik ben maar gauw gestopt met updaten na 8.0 en wacht wel tot ik hoor dat een volgende update stabiliteit geeft.
    Dit gaat Apple klanten kosten. Samsung zal zich in de handen wrijven nu dit aan de hand is.
    Overigens heb ik tot nu toe op mijn phone maar kleine probleempjes.

  236. Safari is dramatisch langzaam.
    Safari hangt of crasht regelmatig.
    Copy & paste levert vaak de voorlaatste copyaktie bij pasten.
    Apps zoals Twitter en Facebook crashes soms.
    IOS8 is langzaam in zijn algemeenheid.

    Ik heb een iPad2 en eigenlijk is iOS8 daarop onwerkbaar

  237. Autocorrectie (automatisch invullen) blijft soms hangen. Boel zit dan helemaal vast.

  238. Vertraging toetsenbord. Kan de verklaring zijn waarom voor een aantal gebruikers inloggen op bankapp niet lukt. Ingebedde video’s spelen vaker niet dan wel af.

  239. Mijn probleem is de wifi verbinding, die is nog steeds slecht. Verder geen problemen

  240. Mijn toestel geeft sinds iOS 8 zodra ik de telefoon-app open een continu toetstoon-geluid.
    Druk op de standbyknop zorgt dat het geluid gedimd wordt maar het stopt niet totdat ik een harde reset uitvoer.

    Nu in 2 dagen tijd 3 keer gehad. Heel irritant.

  241. Origineel geplaatst door zakhooi
    Geen last van problemen gehad op 1 ding na: die irritante rode 1 badge dat ee een software update is.Dat probleem heb ik sinds 8.0.1 en is niet meer weg gegaan. Niets helpt. Ook geen volledige reset. En de badge kun je vpor de settingsapp niet uitzetten 🙁

    Hier hetzelfde probleem.Zegt ook een 1 in de badge en niet meer weg te krijgen.

  242. @Bruno: Deze heb ik ook! Heel vervelend

  243. Origineel geplaatst door Dumont Lenssen
    Waar ik ook nog ontzettend vaak last van heb is dan kopieer ik een tekst plak ik die bijvoorbeeld in WhatsApp en dan plakt hij iets wat ik voor die lap tekst had gekopieerd dat is zo hatelijk, en soms moet ik drie keer op kopieren drukken om daadwerkelijk de tekst eindelijk gekopieerd te krijgen!

    “We werent the first with cut, copy, and paste but, we are the best”

    Komen we nu echt serieus op terug. Af en toe voelt het alsof ik Android heb draaien. Alhoewel, ik moet wel eerlijk zeggen dat iOS 8.1 (beta) erg goed aanvoelt! Ik heb nog niet alles kunnen testen zoals CC&P maar vooralsnog voelt het stukken beter aan als voorafgaande versies (8.0-8.0.2).

  244. Ook last van het blijven hangen van pushberichten

  245. Sinds iOS 8 op mijn 5S staat in de accu na een halve dag al op 35% zo snel is hernia nooit gegaan. Om een dag metde iPhone te kunnen doen moet ik hem 2x opladen.

  246. Deze heb ik nog niet langs zien komen:

    Copy-paste werkt niet bij bijv een linkje van safari naar notitieblok. Allen bij cut-paste kan ik daadwerkelijk plakken. Anders blijft ie een oud berichtje plakken.

    Bij binnenhalen van een E-mail krijg ik het geluidje dubbel.

    Doet zich voor bij: 4s

  247. iPad2 32 gb. Links aanraken werkt heel vaak niet. Safari hapert, favorieten werken niet. Apps werken niet, crashen of kunnen niet geupdate in AppStore. Wifi te vaak traag of niet werkend. Bij typen treedt vertraging op. Ging ervan uit dat update voldoende getest en dus goed was. Te veel vertrouwd op Apple. Nu neiging iPad uit raam te gooien.

  248. @AD: Hey, dat vermoeden had ik ook! Aan de oplader in de auto lijkt mijn iphone5 wel instabieler te zijn. Ik zal het ook eens met de gewone lader proberen..

  249. iPhone 5S

    – Het wisselen tussen wifi / 3g geeft problemen,
    als ik via controlcenter wifi uitzet en dan naar instellingen
    ga, crasht de instellingen app.

    – Berichten blijven hangen.

  250. Bij mij WiFi, bluetooth connecties met de auto en de oortelefoon. Batterij gebruiken data gebruik. Heb een 5 met 16 gb

  251. Heb net een iphone 6 en WiFi verbinding werkte ook niet. Bij privacy de locatievoorziening van WiFi uitgezet en nu werkt het wel

  252. Bij iMessage ontvang je in een groepsgesprek maar de helft

  253. Ik heb een iPhone 6 met IOS 8.0.2, de laatste versie vreet RAM geheugen. Vaak maar zo’n 50 MB over en dan crashen apps. Na opschonen geheugen met bijv Memoryinfo weer 476 MB ter beschikking en werkt alles weer gladjes!

    Wie heeft dezelfde problemen

  254. ipad3: safari is zeer traag en loopt regelmatig vast. Terug naar home, task manager, kill safari is dan de enige mogelijkheid.
    Tevens ook regelmatig dat hele scherm zwart wordt (ook vooral bij safari) en geen teken dat de pagina laadt.

    En alsjeblieft, maak het mogelijk binnen safari de menubalk te laten staan.

  255. Eerste poging om iemand te bellen mislukt, tweede poging slaagt soms, derde altijd.

  256. mooie foto’s zijn wazig als wallpaper op toegangscherm of beginscherm…

    zonde van die haarscherpe foto’s als pronkstuk voor je achtergrond…

    of is dit geen bug?

  257. Als ik vel via FaceTime een irritante echo waardoor je niet jan Facetimen en vaak vast lopers met facebook blijft hangen

  258. Bij mij gaat de app remote na een tijdje flikkeren bij bediening van de Apple TV en moet ik ‘m killen voordat ik ‘m weer kan bedienen.

  259. sinds de update naar ios8 wordt mijn 5s warm bij WiFi gebruik en loopt de batterij sneller leeg. Voor de rest geen problemen.

  260. Ik mis me map waar al mijn fotos staan.

    en de rest is al benoemd.

  261. Scherm reageert vaak gewoon niet op aanrakingen! Fucking vervelend. Lijkt net alsof me scherm kapot is. Als ik ff de power button indruk dan werkt het weer. Pleuris IOS 8.0.2. Nog nooit zoveel gezeik gehad met een IOS. Bluetooth in VW golf werkt kut en haperend en klanten verstaan me niet. Spotify loopt af en toe dood. Batterij zuigt. Heb een iPhone 5. Veel omzet bij Apple, maar fatsoenlijk testen ho maar!

  262. @Jean: dat heb ik ook!

  263. Ik heb met de iPhone 6 eveneens problemen met het feit dat sommige aanrakingen niet geregistreerd worden. Vooral de letters a en l leveren problemen op bij het typen. Ook erg lastig met sommige games.

  264. Updates vanuit de App Store doen het niet, via meerdere wifi verbindingen geprobeerd.. niets. Alleen via cellular pakt mijn iPhone 5S ze.. Slechte zaak Apple! Ook hoor ik om de zoveel tijd een berichttoon uit het niets (net zo’n melodie die je vroeger op msn kreeg) is niet van mijn apps afkomstig.. ook een bug?

  265. Uitzending gemist en NOS app werkt ook niet meer. En m’n batterij gaat ook snel leeg iPhone 5 8.0.2.

  266. Copy/Paste. 🙁

    (4S)

  267. AirPrint problemen! Sinds iOS 8 krijg ik alleen maar een foutmelding uit mijn Samsung CLX-3305W printer met URF error erop.

  268. WiFi valt vaak wegHij herkent niet altijd mijn lange oplaadkabel van eBay, terwijl ik voor de update er geen last van had.Als ik in sommige apps zit, valt die opeens uit.En safari loopt vaak vast.

  269. de crashes bij allerhande applicaties, Safari die niet reageert zoals het moet, je surft naar een pagina en dan kan je geen linken aanklikken of je moet eerst heel de pagina naar onderen trekken en loslaten. Persoonlijk vind ik iOS 8 tot nu toe de slechtste dat ze ooit uitgebracht hebben, er zijn al 2 updates geweest maar er is inderdaad nog veel werk aan de winkel en hopelijk gebeurt dit snel. Ik heb zoals velen een iPad air en een iPhone 6 en ik heb niet zoveel geld neergeteld om een toestel a la Android of Windows te hebben.

  270. Op iPad. In landscape. Tik op scherm om app via naam te starten. Toetsenbord verschijnt aan de zijkant op zijn kant ipv aan de onderkant. Rest van beeld blijft in landscape.

  271. Op m’n ipad mini en iphone 5s:

    – multitask gebaren (knijpen om app te sluiten) werkt vaak niet (ipad)
    – safari werkt niet naar behoren
    – ik krijg 2x signaal als er een bericht binnen komt
    – wifi verbinding verbreekt vanzelf en moet ‘m weer handmatig activeren (iphone)

  272. Mijn foto app op mijn iPad 2 werkt niet meer na het migreren van iPhoto naar foto met tijdens het migreren een vastlopers. Op mijn iPhone werkt het wel. Graag een tip hoe dit op te lossen.

  273. Apps sluiten door ‘knijpbeweging’ werkt niet altijd. Heel vervelend.

  274. Ik heb zelf last van een bug met de volume knoppen doe je hem 2 omhoog en 1 naar beneden omdat hij te hard staat blijft hij hangen in een volume omlaag sfeer en blijft dus staan op geluid uit even rebooten en hij is weer als vanouds! maar niet fijn…. dit komt alleen voor op mn 5C mijn 6 niet!

  275. Is het slim als iemand even alle zaken ordent, en dan netjes aan Apple meldt. Want dan gebeurt er tenminste iets mee. Iemand ervaring?

  276. Ik heb op mijn iPad 4 (4G/64GB) sinds afgelopen dagen last van Safari? Niet van een wifi probleem, maar Safari blijft gewoon hangen. Net alsof er geen verbinding is? Chrome werkt wel gewoon, mail en tal van andere Apps ook gewoon wifi.

    Wanneer ik wifi uitzet en met 4G verder ga, blijf ik hetzelfde probleem houden? Zit nu op 8.0.2. maar ik weet zeker dat het eerst op 8.0.2. wel gewoon gewerkt heeft?

    Is dit een iOS 8 bug? of is hier een oplossing voor?

  277. ook veel problemen met de laatste versie van iOS 8. BT werkt slecht, scherm issues en bereik lijkt ook slechter.
    Vooral het BT gedeelte wat niet goed werkt is een doorn in mn oog. Zit vaak in de auto en Whahhh hij doet t weer niet.

    Gisteren de Beta 8.1 geïnstalleerd en tot nu toe nog geen enkel BT probleem ondervonden… voor de rest lijkt het soepeler te lopen tov de vorige versies.
    Snel een definitieve 8. 1 releasen.

  278. – Standaard mail app van Apple crasht zodra je in een nieuwe mail van mailbox wisselt.

    – Youtube app is onmogelijk om videos heen en weer te spoelen (met bolletje). Het lijkt wel of je een te dikke vinger hebt, maar je aanraking wordt gewoon niet geregistreed. (zowel iPhone 5 als iPad air)

    – Verbruik van werkgeheugen is bijna altijd rond de 75 a 80% (gemeten met iMonitor) terwijl er niets open staat. Ik ben al de hele dag bezig met apps sluiten. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook funest is voor je batterij.
    Moet er wel bij zeggen dat ik voor iOs 8 geen inzicht had in het verbruik van werkgeheugen. Dus weet niet of het “hoort”

  279. Origineel geplaatst door Bart
    de crashes bij allerhande applicaties, Safari die niet reageert zoals het moet, je surft naar een pagina en dan kan je geen linken aanklikken of je moet eerst heel de pagina naar onderen trekken en loslaten. Persoonlijk vind ik iOS 8 tot nu toe de slechtste dat ze ooit uitgebracht hebben, er zijn al 2 updates geweest maar er is inderdaad nog veel werk aan de winkel en hopelijk gebeurt dit snel. Ik heb zoals velen een iPad air en een iPhone 6 en ik heb niet zoveel geld neergeteld om een toestel a la Android of Windows te hebben.

    Het valt me ook op dat dit de slechtste grote update (van 7 naar 8) is voor zo ver ik me kan herinneren. Vaak wel kleine problemen, maar nooit op deze schaal en vrijwel nooit voor essentiele (standaard) Apple apps. En dat terwijl ze genoeg testen en meerdere beta’s hebben. Het lijkt wel of ze haast hadden met uitbrengen.

  280. @Madison: Ik heb soortgelijke problemen en gedachten m.b.t. Overstappen. Apple doe er wat aan want je verliest heel veel klanten en credits.

    Vraag me ook af hoe het zit met de aansprakelijkheid en garantie. Dure apparaten, dure abonnementen die niet goed meer werken en niet meer doen wat er is beloofd. Onderwerp voor KASSA

  281. Meest irritante vind ik als je bericht aan het typen bent,dat je microfoonknop aanraakt.Hoor ik niemand nog over 🙂

  282. @Robbie: Ik heb exact hetzelfde probleem. In landscape blokkeert het scherm. Draai je hem terug naar portrait dan werkt het weer. Komt voor in safari en whatsapp.

  283. Onder iOS8 kon ik met mijn 5C geen verbinding maken met WiFi. De upgrade maar iOS 8.02 gedaan en het werkte weer prima. Tot gisterochtend. Ik kon thuis geen verbinding maken met WiFi. Op het werk en later in de auto ook geen verbinding met 3G en 4G. Zeer vervelend omdat ik daardoor ook geen gebruik kon maken van maps!

  284. Accu binnen een dag leeg
    Sinds ik iOS 8.02 heb geïnstalleerd op mijn iPhone 5s en alleen Human en MyFitnesPal actief op de achtergrond valt me op dat mijn accu in 6-7 uur leeg is. Voor deze update deed ik met hetzelfde gebruik ongeveer 48 uur met de accu.
    Een koude herstart heeft hier geen verandering in gebracht.

  285. Nog een keer!
    De opname knop links naast spatie!!! Zo vervelend! Kom er tijdens het typen steeds op! Berichten in Whats App haperen bij verzenden! WiFi geeft steeds problemen, apps crashen en ik vind alles wat trager! De nieuwe vaste Apps hadden van mij niet gehoeven zoals die gezondheidsspp en de iBooks en de bestaande Kiosk en de nieuwe tips! Als ik zoiets wil dan download ik zelf wel een app.

  286. @Ilonka: Volgens mij kun je dit uitzetten in instellingen siri of spraakinvoer geloof ik uitzetten

  287. Safari en WiFi samen werken amper tot niet.
    Nu dus Chrome erop gezet en in ene laden pagina s wel!
    WiFi gaf namelijk normale snelheden en toch deed safari niks dus vandaar eens kijken bij een andere browser.

    Verder werkt iOS 8.0.2 net als android 5 jaar geleden wel te verstaan.
    Android nu werkt namelijk heeeel erg soepel!

  288. De assistive touch werkt niet meer in combinatie met de iportal.

  289. Ik heb er nog een probleem bij.
    Ik heb een app op de iPad Air gezet maar kan deze niet meer verwijderen?

  290. Ik heb ook de aanraak-bug… Op m’n iPad mini. Als ik even scroll, dan kan ik wel klikken….

  291. Ios8.02 op Iphone 5 en 5C geen echte problemen..
    gedaan via Itunes.

    maar de ATV3 is met versie7.0 onbruikbaar voor airplay etc ..
    Imac mist het AppleTV icoon in de balk… en de iphones hebben het icon ook niet meer … alleen als ik de ATV met de hand aanzet komt het tevoorschijn. zelf met de Radio App na eeen paar minuten verbinding weg .
    ATV terug gezet naar 6.1.2 en alles werkt weer .. iemand anders ook deze problemen ? ATV zit bedraad !! router al gereset etc

  292. nog 1 youtube heeft problemen met WIFI.

    ik wil steve jobs weer terug… huidige apple software/hardware is ECHT bug en gimmick. wij willen kwaliteit.

  293. @Alex: batterij bij mij op de iPad loopt snel. Eerder in afgesloten beschermhoezen, stand-by of sleepmodus, loopt de batterij gewoon verder leeg. ong. 6 uur. Was volgens mij in de IOS 7 versie niet. Safari en toetsenbord soms erg traag en haperend.
    Altijd erg tevreden geweest!

  294. Zelf heb ik drievoudige problemen met de zoom. (onder toegankelijkheidsinstellingen). Allereerst is deze aanzienlijk trager geworden (van normaal beeld naar zoombeeld), vervolgens switcht de zoom zonder instellingen aangepast hebben van volledig scherm naar de nieuwe functie in scherm (loep) en tot slot heb ik het al een paar keer meegemaakt dat wanneer ik een poosje ingezoomd ben, de zoom na verloop van tijd letterlijk begint te flikkeren. Aan-uit-aan-uit. Dat idee. Vaak gevolgd door een crash.

    Verder merk ik ook dat de aanraakgevoeligheid lager is dan onder iOS7. Ik moet soms 2 of 3 keer op een app of instelling klikken voordat deze geactiveerd wordt. Naast dit heb ik nog een aantal problemen. Ik heb hier Apple over gebeld en die hebben na overleg met een senior advisor besloten dat ik mijn iPhone beter voor reparatie aan kan bieden. Het gaat om een iPhone 5S en hij zit nog ruim in de garantie dus dat kost niks gelukkig. Vervelend is het wel.

    Het oordeel van Apple is dat er aan de software zelf (firmware) niet zoveel mankeert, maar dat mogelijke hardware-mankementen aan het licht komen bij gebruik van een nieuwe en zwaardere firmware. De telefoon kan dit dan zogezegd niet aan en vertoont daardoor problemen. Ik vind het kort door de bocht om te zeggen dat alle iOS8 problemen bij iedereen veroorzaakt worden door haperende hardware, maar bij mijn telefoon schijnt dat wel het geval te zijn. Hij is inmiddels één dag weg dus ik heb nog geen zicht op het eindoordeel van Apple.

  295. hebt dus het probleem dat hij soms geen aanrakingen registreert.
    dan zit ik dus 10minuten vast op heet vergrendelscherm voor ik in mijn iphone geraak en daar zit ik ook met allerlei vertragingen.
    Ik zou zeggen goed bezig apple

  296. ik heb een vreemd probleem
    Bij sommige contacten in mijn telefoonboek heb ik aparte ringtonen maar na Instalatie van ios8 moet ik elke dag opnieuw de tonen toewijzen aan de contacten en na een paar uur later staan ze weer op de algemene ringtone.
    Wat nu?

  297. Baal echt dat ik iOs 8.02 al geinstalleerd heb. Mijn 5S is:
    – traag geworden
    – notificaties blijven hangen en zijn alleen te sluiten mbv de homeknop
    – problemen met mn agenda welke synct met een outlook exchange server. Sinds iOs 8 krijg ik afspraken dubbel binnen en moet ik ze ondanks acceptatie in mijn normale outlook ook nog op mijn iPhone accepteren.
    – geaccepteerde afspraken verdwijnen niet en daardoor is vandaag binnen 2 uur mijn batterij compleet leeggetrokken
    – als ik een telefoontje ontvang en mijn scherm staat uit, zit er vertraging in het opnemen

    Helaas bestaat er geen mogelijkheid om te downgraden, ik zou het nl meteen doen

  298. E-pub (ebook) per mail verzonden van mijn iMac naar mijn iPad. Na update kun je de E-pub niet meer aanklikken en laten openen in een reader.
    Video’s in Feedly openen niet meer als je op play klikt. Wel als je rechtsboven op YouTube klikt.

  299. Heel spijtig voor iedereen die problemen ervaart: geen enkele van de genoemde bugs doet zich voor op mijn iPhone 5s met iOS 8.0.2… alles werkt gewoon zoals het hoort.

  300. Hier ook nog heel wat problemen op de iPhone 6 plus:

    1) Instabiel WiFi netwerk
    2) Hangende push berichten die niet weg te krijgen zijn
    3) Quick replay krijg ik niet werkend
    4) Regelmatige spontane herstarts (met apple logo)
    5) Regelmatig hangende apps. Zie dan de balk bovenin dubbel (grote en kleine versie over elkaar heen) en app reageert dan niet meer…
    6) Accu loopt soms snel leeg, restart helpt dan
    7) Bluetooth problemen had ik, echter na alle gekoppelde apparaten verwijderd te hebben en opnieuw te koppelen is dit opgelost.
    8) Al mijn iWork data is weg in de hoop 1 of meerdere problemen op te lossen door instellingen te wissen…
    9) Dubbele home tap voor reachabillity wordt vaak niet of niet goed herkend
    10) Kan soms mijn inkomende oproepen niet aannemen. Touch screen reageert dan nergens op…

    Kortom, lijkt me tijd voor een goede bug fix release…

  301. Zoals al eerder vermeld in deze reacties, ook ik heb zojuist mijn wekker niet uit kunnen zetten. Op zich handig, je weet zeker dat je wakker wordt, maar wel vervelend dat je je hele telefoon uit moet zetten om de wekker stil te krijgen. Dit probleem heeft zich tot nu toe eenmalig voorgedaan.

  302. Sinds iOS8 lijken de bewegingssensoren niet meer goed te werken. Bijvoorbeeld om apps van de lengte naar de breedte te draaien.

  303. Origineel geplaatst door Utah
    Bij mij werkt whatss app niet lekker, het duurt heel lang voordat ie het bericht verzend, blijft de hele tijd een klokje bij staan. Heb al een harde reset gedaan maar het probleem blijft helaas. Heeft iemand misschien nog een tip voor me?

    Zelfde euvel hier. Maar dat is wachten tot Whatsapp (net als vele thirdparties nu een update nodig hebben) met een update uitkomt.

  304. Accu problemen:

    Na upgrade naar IOS 8.0.0 was de accu duur van mijn iPhone 5 verkort tot een halve dag (zonder de telefoon te gebruiken). Diverse tips opgevolgd over het verminderen van stroomverbruik door functies uit te schakelen. Dit hielp echter niet. Upgrade uitgevoerd naar IOS 8.0.2, helaas geen verschil, telefoon was met ongeveer 4 uur leeg.

    Verder gezocht op internet, blijkt mijn accu gratis vervangen te mogen worden. Telefoon naar Amac gebracht, deze gaan het toestel (na een extra check) inderdaad kosteloos van een nieuwe accu voorzien.

    Wat ik vreem vind is dat ik onder IOS 7 tot de upgrade naar IOS 8, nooit problemen met de accuduur heb ervaren. En dat, terwijl ik mijn telefoon regelmatig gebruik gedurende de dag ging deze altijd meer dan 24 uur mee op 1 acculading.

    Ik hoop dat mijn problem is opgelost na de reparatie, maar helemaal zeker ben ik daar niet van.

  305. @jw_2010: Ik had onbeschrijflijke veel problemen en missende beloofde functies na de update, zal het niet allemaal beschrijven, maar na een herstel met terugzetten van de backup ongeveer vier uur geduurd werkt alles maar dan ook alles perfect.

  306. Ik kan geen berichten meer verzenden met de SMS / berichten app van Apple (IOS 8.02), heeft iemand een oplossing!

  307. @Estrella: Apple gaat steeds meer richting de idiote Wondows-aanpak van het systeem “even” volledig opnieuw installeren. De kwaliteitsafdeling van Apple moet een flinke schop order de kont krijgen en het personeel hangt ook tegenstrijdige verhalen op. Ben groot fan maar dat begint nu serieus af the kalven.

  308. Filmpjes op Facebook kan ik niet meer afspelen, kan geen muziek luisteren via YouTube want het nummer wordt niet geladen. Aardig irritant snel oplossen die problemen

  309. Man, mam, man… Zelden zoveel reacties op een artikel gezien. Dan is het toch wel duidelijk dat er iets goed mis is? Ik moet zeggen dat andere merken steeds meer beginnen te lonken.

    Op mijn iPad Air met 8.0.2 problemen met Safari, scherm bevriest en links of embedded Youtube filmpjes werken niet. Copy/paste op formulieren geeft problemen. Zowel op iPad Air als Mini regelmatig problemen met WiFi.

    Tot voor kort heb ik iedereen Apple aangeraden, dat zal ik niet weer doen. Jammer want ik was jaren dik tevreden.

  310. Als ik een filmpje op youtube wil kijken moet ik bijna het beeldscherm inslaan tot die reageert. Soms lijkt het gewoon dat die de aanraking niet pakt. Het is ook sinds ik ios 8 heb.

  311. Het niet reageren bij aanraken van scherm is niet zo zeldzaam

  312. @Henny van Arkel: Zelfde probleem. Apple heeft hier al een escalatie van lopen.

  313. Bij mij zijn sommige groepsgesprekken in iMessage verprutst. Als ik reageer stuurt hij een sms ipv een iMessage…

  314. 1) Mijn filmrol is ook weg ,heel jammer
    2) ik heb voordat ik ios8 heb geïnstalleerd op m’n 5 niet de recente bel etc. kontacten gewist met als gevolg dat ze altijd na dubbel klik met de thuisknop bovenaan blijven staan.
    Nu op m’n iPad air en iPhone 6 blijven die oude recente ook staan na het wissen van recente.
    Hoe krijg ik dat weg ,want het irriteert me mateloos.
    Ook de blauwe lijn van verbinden in Google zoek machine blijft vaak op 1/4 staan bv. Altijd van een email van de ANWB die je door verwijst naar een website ,dan begint Google te zoeken en is het heel vaak bij 1/4 van de lijn afgelopen en kom je dus nooit op die site.
    3) Toetsenbord valt weg in Google ,na 1e letter ook erg lastig.
    4) YouTube filmpjes vanuit een website werken niet
    Ik was een echte Apple fan en rade ook iedereen dat aan ,koop een iPhone , dat is nagenoeg over nu.
    Het is dat die waardeloze menu’s van menu naar menu en dat nog 5 x en dan kom je er achter dat het in een ander menu staat van Samsung,dat houd me tegen.
    Dit was bij Stevan Jobs nooit gebeurt.
    M’n iPhone 6 en 4s en 5 en iPad air gaan als dit niet snel opgelost wordt de verkoop in.

    Wie weet raad op deze 3 punten en er is nog veel meer zag ik al .
    Alvast bedankt ,
    Hans

  315. @Thijs: en waarom weigert iPhone 6 plus alle Apple id. alle Wachtwoorden als onjuist terwijl diezelfde wachtwoorden gewoon goed zijn op iMac en iphone5?

  316. Na installatie van iOS 8.0.1 ging er van alles fout op mijn iPhone 5. iPhone hersteld en toen was ik al mijn page bestanden kwijt. Echt balen. Maar hulde aan Apple. Na contact met helpdesk waar ze alle moeite deden om het probleem op te lossen heb ik vandaag al mijn bestanden weer terug!

  317. Het Home button probleem kan opgelost worden door de Home button opnieuw te kalibreren met onderstaande stappen;

    1. Close all open apps. Open up weather app.
    2. While that app is open…Hold the lock screen button until “slide to power off” appears.
    3. When the “slide to power off” appears, hold that pesky Home button down until the app closes and you return to home screen. Screen will flicker during this process.

    De Home button werkt weer zoals het zou moeten, geen noodzaak meer om de iphone 6 te bestellen 😉

  318. Ipad3

    Na uitkomen van IOS 8.0.2 direct upgrade uitgevoerd.
    WIFI werkt. Gelukkig.
    Sinds gisteren (in de avond) weer problemen met WIFI.
    Vanochtend e-mail opgehaald, hetgeen lukte.

    Tv-gids, Nu.nl , NOS, teletekst, Hi.nl, Volkskrant.nl functioneren sinds gisteren niet meer. Het laden blijft maar doorgaan, doch geen resultaat.
    Ik vind toestel na upgrade IOS8 zeer traag werken.

  319. Je kunt de filmpjes niet meer terugspoelen in langzame snelheid als je een stukje hebt gemist.

  320. Veel problemen met traag werkende apps en foto’s hebben of krijgen een andere oriëntatie. Kantelen van video’s en dergelijke werkt vaak niet. iPhone 5s IOS 8.0.2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.