ios-8-logo-groot

iOS 8.0.1 nu beschikbaar (update: liever even wachten)

Apple heeft iOS 8.0.1 beschikbaar gesteld. De update lost diverse problemen op, onder andere met HealthKit en toetsenborden. Maar let op: iOS 8.0.1 lijkt fouten te bevatten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios-8-logo-grootApple heeft iOS 8.0.1 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. De iOS 8-update lost verschillende bugs op. We zaten al op iOS 8.0.1 te wachten: recent lekte er nog een beperkte changelog naar buiten, die er op wees dat providers de update aan het testen waren.


Update 1: meerdere mensen melden dat ze geen mobiele ontvangst meer hebben en dat Touch ID niet werkt na de update. We raden aan om nog even te wachten met iOS 8.0.1.

geen-service-ios-801

Update 2: De problemen spelen vooral op de iPhone 6. We hebben op Twitter gevraagd op welke toestellen de problemen optreden en vrijwel iedereen blijkt te beschikken over een iPhone 6 (Plus). Ook doet het probleem zich alleen voor bij over-the-air updates. Wie geen risico wil lopen, voert de update daarom liever via iTunes uit.

Update 3: Voor de mensen met ‘Geen service’ en Touch ID-problemen: je kunt herstellen via iTunes via de Shift-Herstel (Windows)/Alt/Option-Herstel (OS X) en na download van het juiste IPSW-bestand voor jouw device. Werkt deze link niet, kijk dan via deze alternatieve link.

Update 4: De update is teruggetrokken door Apple. iOS 8.0.1 is tijdelijk even niet te downloaden.

Update 5: Als je de update al hebt geïnstalleerd en je ervaart geen problemen, dan hoef je NIETS te doen. Je hoeft niet te downgraden.

Update 6: Apple laat via Re/code weten, dat ze de updateproblemen aan het onderzoeken zijn en dat ze iOS 8.0.1 in de tussentijd hebben teruggetrokken.

Update 7: Apple gaat op korte termijn iOS 8.0.2 uitbrengen, om de problemen te verhelpen. Tot die tijd kun je gewoon iOS 8.0 blijven gebruiken.

iOS 8.0.1 lost veel kleine problemen op

In onderstaande screenshot staan de belangrijkste bugfixes vermeld.

iOS 8.0.1 lost een aantal veel voorkomende problemen op, waaronder een bug waardoor de apps voor HealthKit niet konden gebruiken en een probleem met toetsenborden van derde partijen. Ook problemen met Reachability en SMS-data zijn opgelost. Dit is een compleet lijstje met alle verbeteringen:

iOS 8.0.1

  • Er is een probleem verholpen zodat HealhKit-apps nu beschikbaar kunnen worden gemaakt in de App Store.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat toetsenbord van derden gedeselecteerd konden worden wanneer een gebruiker zijn of haar toegangscode invoerde.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat sommige apps geen toegang meer hadden tot foto’s in de fotobibliotheek.
  • De betrouwbaarheid van de Bereikbaarheid-functie op iPhone en iPhone 6 Plus is verbeterd.
  • Er is een probleem verholpen dat kon leiden tot onverwacht gebruik van mobiele data bij het ontvangen van sms/mms-berichten.
  • Betere ondersteuning voor ‘Vraag om te kopen’ bij gezinsdeling voor aankopen vanuit apps.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat beltonen niet werden teruggezet uit iCloud-reservekopieën.
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat er geen foto’s en video’s vanuit Safari konden worden geüpload.

https://s3-storage.textopus.nl/wp-content/uploads/2014/09/18084123/ios-801-update.jpgiOS 8.0.1 komt precies een week na iOS 8 beschikbaar. Apple gaat waarschijnlijk nog een tweede update voor iOS 8 uitbrengen in de komende weken, omdat Apple Pay nog niet geactiveerd is. Dit is de mobiele betaaldienst die vanaf oktober van start gaat in de Verenigde Staten. Nederland volgt mogelijk in 2015 met Apple Pay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 september 2014 om 22:38
Onderwerp
Categorie
iOS
225 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.