iOS 7 autofuncties werken met AirPlay via Wi-Fi

iOS in the Car zal werken met AirPlay via Wi-Fi. Dat blijkt uit verborgen accessoire-instellingen in iOS 7.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-autoApple heeft voor iOS 7 een nieuwe functie aangekondigd: ‘iOS in the Car’. Het houdt in dat je de inhoud van je iPhone-scherm op je auto-entertainmentsysteem kunt afbeelden. Je krijgt op die manier toegang tot Apple Kaarten, Berichten en andere apps, zonder dat je je iPhone hoeft aan te raken. Maar hoe het precies werkt, daar heeft Apple nog weinig over verteld. Inmiddels is meer bekend over de technische details.

Bronnen zeggen, dat de functie via AirPlay werkt via Wi-Fi. Daarnaast is het mogelijk om je iPhone via een USB-kabel met Lightning-adapter aan te sluiten. Tegenwoordig wordt voor iPhone-speakers en andere accessoires nog vaak gebruik gemaakt van Bluetooth.

ios-in-the-carHet blijkt uit functies die nu nog verborgen zitten in iOS 7. De Accessory Developer-opties van iOS 7 laten zien dat iOS in the Car via Wi-Fi werkt. In de eerste of tweede grote update voor iOS 7 (7.1 of 7.2) zal de ondersteuning voor iOS in the Car aanwezig zijn.

iOS in the Car scheelt niet alleen bekeuringen wegens aanraking van je iPhone, maar is ook veiliger omdat je niet voorovergebogen op het smartphonescherm hoeft te turen. Meerdere autofabrikanten hebben zich achter het initiatief geschaard, al kan het nog wel tot 2014 duren totdat we de eerste auto’s zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:28
Categorie iOS
Onderwerpen airplay, firmware, ios 7, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.