Reacties voor: iOS 6 uitgelicht: Kernel Address Space Layout Randomization en gevolgen voor jailbreaks

In dit artikel wordt Kernel Address Space Layout Randomization (KASLR) uitgelicht en wat deze maatregel op iOS 6 voor effect zal hebben op jailbreaks.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Dat wordt weer een uitdaging voor de hacker

  2. Tja ik hoop maar dat de mannen slimmer zijn dan Apple en dat ze iets over het hoofd zien. Misschien dat iOS 6.0 nog net gevoelig is. Daarna moet ik het nog maar zien. Ik denk dat de volgende jailbreak update van iOS 6 héél lang gaat duren.

  3. Dit is allemaal niet zo best nieuws,maar ik geloof wel dat onze helden daar weer iets op weten te vinden. Zou Comex die zijn overstap heeft gedaan naar Apple hier iets mee te maken hebben? Het is natuurlijk wel goed dat Apple zijn OS zo veel mogelijk zal beschermen tegen malware. Hier kan Android nog iets van leren. Deze is zo lek als een mandje. Maar het zou jammer zijn als Apple hun strijd tegen de jailbreaks gaan winnen 🙁

  4. Snap ook wel dat Apple een Jailbreak wil tegen gaan (eerder ivm omzet die ze mislopen, al is dat wel minimaal denk ik).

    Maar nu heb je met een jailbreak de mogelijkheid tot customization en helaas valt dat dan weer helemaal weg 🙁

    Blijf ik jammer vinden.

  5. Als de iPhone en iPad niet te jailbreaken waren, had ik ze niet gekocht. Dus lijkt me ook in het belang van Apple dat ze JB niet onmogelijk maakt….

  6. (Red.) Verwijderd.

  7. volgens mij las ik ergens (anders) dat iOS 6 nu al ge-JB-ed is.
    … Binnen 1 dag!
    Dat is natuurlijk de pre-release, maar toch.

  8. Origineel geplaatst door Jo!
    volgens mij las ik ergens (anders) dat iOS 6 nu al ge-JB-ed is. … Binnen 1 dag! Dat is natuurlijk de pre-release, maar toch.

    Klopt!,maar dat was alleen een ipod die met een bootrom te jailbreaken valt. zolang ze de iphone 4 -4S alleen met een userland kunnen jailbreaken, zal dit nu heel moeilijk gaan worden.

  9. Origineel geplaatst door Peter
    Snap ook wel dat Apple een Jailbreak wil tegen gaan (eerder ivm omzet die ze mislopen, al is dat wel minimaal denk ik).Maar nu heb je met een jailbreak de mogelijkheid tot customization en helaas valt dat dan weer helemaal weg Blijf ik jammer vinden.

    Ik denk dat het niet zozeer een strijd van Apple tegen jailbreakers is. Door hun werk wordt er nog steeds omzet voor Apple gegenereerd. De iPhone wordt nog steeds verkocht. Maar dezelfde vulnerabilities waar jailbreakers gebruik van maken, kunnen ook gebruikt worden voor malware. Apple dicht slechts alleen gaten. Jailbreakers zijn hierbij dan collateral damage.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.