iOS 6: welke functies worden ondersteund op welke iPhone, iPad en iPod touch

Hoewel iOS 6 op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, iPad 3 en de vierde generatie iPod touch te gebruiken is, werken niet alle functies op iedere device. In dit overzicht lees je wat je wel of niet kan gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6Tijdens de keynotepresentatie van iOS 6 bleek dat Apple voor sommige iDevice-bezitters nog wat onaangename verrassingen in petto had. Buiten het feit dat iOS 6 alleen beschikbaar komt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, derde generatie iPad en de vierde generatie iPod touch. Niet iedere functie werkt echter op ieder iDevice: zo zul je FaceTime via 3G alleen met de iPhone 4S en de Nieuwe iPad kunnen gebruiken. Veel van de nieuwe toevoegingen kunnen daarnaast niet worden gebruikt op de iPhone 3GS.


MacRumors vergeleek iOS 6 op alle ondersteunde apparaten (met uitzondering van de vierde generatie iPod touch) om vervolgens in onderstaande afbeelding aan te geven welke functie je op welk iDevice precies kunt gebruiken. Geen van de hieronder genoemde nieuwere aankondigingen lijken te werken op de iPhone 3GS. Bij sommige features is dat niet raar, Siri heeft bijvoorbeeld nooit op de iPhone 3GS gewerkt, maar bij toevoegingen zoals de VIP-lijst in mail en de offline leeslijst is het enigszins opmerkelijk dat ze niet te gebruiken zijn.

Op Apple’s site wordt ook niet aangegeven welke functies door de 4e generatie iPod touch worden ondersteunt. De kans lijkt echter groot dat deze iPod alle functies van de iPhone 4 kan gebruiken: net als de iPhone heeft de vierde generatie iPod touch namelijk een A4-chip.

iOS 6 ondersteunt bijna alle devices die iOS 5 gebruiken: alleen de iPad 2 en de derde generatie iPod touch vielen af.

iOS 6 features

Beschikbaar in iOS 6

De nieuwe functies zijn op dit moment alleen te vinden in iOS 6 bèta, die na de WWDC-keynote beschikbaar is gesteld aan ontwikkelaars. In de herfst van 2012 zal iOS 6 beschikbaar worden gesteld aan iedereen met een iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, nieuwe iPad (iPad 3) en de 4e generatie iPod touch.

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en zijn niet te installeren door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 11:07
Categorie iOS
Onderwerp ios 6
58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.