Terugblik: iPc’ers vinden MacBook Pro Retina beste aankondiging van WWDC 2012

Wat vonden lezers van iCulture de hoogtepunten en dieptepunten van WWDC 2012? De MacBook Pro slaat aan, de MacBook Air niet, volgens de Nederlanders en Belgen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

macbook proHet is precies een dag geleden dat Apple op de WWDC-keynote aankondigde welke nieuwe producten eraan komen. Het werd een interessante mix van Mac, OS X en iOS, zowel hardware als software. Wat vonden de Nederlandse en Belgische iPhone-bezitters van de aankondigingen? Dat hebben we gevraagd aan de iPhoneclub-lezers, die massaal reageerden: het leverde ruim 5.000 stemmen op bij de poll over dieptepunten en ruim 3.000 stemmen bij de poll over hoogtepunten.

Dieptepunten: veel behoefte aan Nederlandse Siri

siri icoonOnze lezers waren nogal eensgezind over de twee grootste tegenvallers: geen Nederlandse Siri (28,4%) en geen nieuwe iPhone (17,7%). Dat laatste verbaast ons wel een beetje omdat er voorafgaand aan WWDC toch meermaals was doorgeschemerd dat er weinig kans was op een iPhone-aankondiging. Dat er geen iPad mini was aangekondigd, kon weinig mensen iets schelen.

Bij de dieptepunten was de Nederlandse versie van Siri duidelijk dé koploper. Heel wat mensen waren teleurgesteld dat Apple de Siri-spraakassistent wel uitbreidde naar Mandarijn, Kantonees en Spaans, maar Nederlands daarbij voorlopig oversloeg. Logisch misschien, vanwege het relatief kleine aantal Nederlandstaligen op de aardbol. Het enige lichtpuntje is een Siri-functie om voetbaluitslagen uit de Eredivisie op te vragen.

Het ontbreken van een iPad mini op de keynote was nauwelijks reden voor teleurstelling. Blijkbaar hadden weinig mensen er rekening mee gehouden. Wat ons ook opviel was het kleine aantal mensen dat teleurgesteld was over ondersteuning van de oudere iOS-apparaten. De boze reacties onder andere artikelen (“Voor mij geen Apple meer!”) wekten de indruk dat veel meer mensen boos op Apple zouden zijn.

Niet eens met de uitslag? Dat kan! Als je de poll nog niet hebt ingevuld kun je dat alsnog doen.

wwdc-dieptepunten

Hoogtepunten: iOS 6 scoort vooral op Maps en Facebook

maps icoonBij de hoogtepunten springen ook twee aankondigingen eruit: de nieuwe generatie MacBook Pro was voor 23,3% van de iPhoneclub-lezers de belangrijkste aankondiging, ook al werd er ondertussen flink geklaagd over de hoge prijs. De kaartendienst Maps in iOS 6 is voor 20,1% van de iPhoneclub-lezers het hoogtepunt van de keynote en OS X Mountain Lion (16,8%) viel ook bij heel wat mensen in de smaak. De populariteit van Lion verbaast ons enigszins, omdat iPhoneclub behoorlijk goed bezocht wordt door Windows-gebruikers.

Tel je alle iOS 6-functies bij elkaar op, dan gaat iOS 6 in totaal uiteindelijk toch met bijna 50% van de stemmen aan kop. Niet zo vreemd natuurlijk, op een website die helemaal op iOS is gericht. Bij de iOS-functies zijn de Maps en Facebook-integratie het populairst. De Klok-app op de iPad, Passbook en Siri kunnen op het minste enthousiasme rekenen. Wat ons verder nog opviel is dat mensen nauwelijks warmlopen voor de vernieuwde MacBook Air-lijn (4,2%).

wwdc-2012-hoogtepunten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 0:22
Categorie Achtergrond
Onderwerp macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.