Interactieve widgets in iOS 17

Reacties voor: Last van bugs en problemen in iOS 17? Deze oplossingen helpen (meestal)

Heb je na het installeren van iOS 17 last van problemen of bugs met de update? We hebben hier de meestvoorkomende iOS 17 bugs voor je op een rij gezet.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Bij mij werkt iOS17 prima, maar de batterij van mijn watch5 gaat het einde van de dag niet halen (53% op 5u tijd verbruikt). Daarnaast krijg ik mijn airpods pro 2 niet geupdatet…

  2. De update is prima verlopen op mijn iPad, heb alleen een probleem met de Facebook app. Deze start niet meer, loopt vast; net hoe je het wil noemen. Contact gehad met Apple: advies wachten tot Facebook met een update komt. Benieuwd of meer mensen hier last van hebben.

  3. Delen van AirTag werkt niet. De uitgenodigde persoon krijgt op geen enkele manier een uitnodiging. Niet per pushbericht of in de zoek mijn-app.

  4. Ik krijg het niet voor elkaar om mijn contact poster goed in te stellen. Hij staat wel op delen met contacten maar als zog zien zijn hem ziet al ik hun bel.
    Mocht er iemand een oplossing weten dan hoor ik het graag.

  5. Contactposter werkt niet. Kan wel aanmaken, maar volgens mij moet hij deze ook meesturen als je belt. En dat doet hij dus niet. Ook pakt hij die niet van mensen die mij belllen (tenzij ik er zelf 1 aanmaak voor ze). Maar volgens mij was het juist de bedoeling dat jij kunt bepalen wat een ander te zien krijgt als je ze belt.

  6. Bij de update van IPhone 12 is opeens de systeemgegevens opslag 49,3 Gb groot.
    Bij mijn vrouw is dit 25 Gb, ook beduidend groter dan voor de upgrade.

  7. @Robert Lentelink @Daan: Zijn jullie er zeker van dat degene die jullie bellen ook iOS 17 gebruikt? De contactposters zijn alleen zichtbaar op toestellen met iOS 17. Zie ook onze tip over contactposters instellen.

  8. Zijn er meer mensen die het probleem hebben dat AirPods Pro 2 niet meer opladen? Ik heb het idee dat het wel redelijk samenvalt met de firmware-update.

  9. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    Zijn jullie er zeker van dat degene die jullie bellen ook iOS 17 gebruikt? De contactposters zijn alleen zichtbaar op toestellen met iOS 17. Zie ook onze tip over contactposters instellen.

    Ja ook ik ervaar dat de contact posters niet worden meegestuurd tussen de iPhone van mijn vrouw en ik. Beide hebben de update naar iOS 17 gehad. Beide toestellen al een harde reset gegeven.

  10. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: ja deze hebben ook iOS 17
    Daarom snap ik er ook niks van.

  11. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: Jazeker. Met toestel van mijn vrouw gedaan. Allebei iPhone 13 en de update gedraaid. Bij haar werkt het ook niet.

  12. Origineel geplaatst door Mike
    De update is prima verlopen op mijn iPad, heb alleen een probleem met de Facebook app. Deze start niet meer, loopt vast; net hoe je het wil noemen. Contact gehad met Apple: advies wachten tot Facebook met een update komt. Benieuwd of meer mensen hier last van hebben.

    Idem hier. Facebook app crasht na openen.

  13. Mijn zijknop doet het niet meer sinds de update naar IOS17. Daarvoor werkte hij prima.

  14. Sinds IOS17 krijg ik de onderstaande melding bij elke Mail die ik binnen krijg :

    vanwege je netwerkinstellingen kan materiaal niet privé worden geladen

    Wat kan ik hieraan veranderen ?

  15. @Mike: klopt. Bij mij hetzelfde probleem op mijn iPad. Na updating start facebook niet op!

  16. Hoe stel ik de digitale klok ik zo dat hij gelijk loopt staat nu op cpu – 9

  17. Sinds de update naar iOS 17 laat mijn Watch series 3 op watchOS 8.8.1 in de Siri-wijzerplaat een knop “Herinneringen, List” zien, die verder niks nuttigs doet. Je kunt erop tikken en krijgt dan een optie Bekijk of Sluit en Bekijk doet verder niets…

    Zowel Watch als iPhone 14 zijn al herstart, maar het blijft in beeld.

    De Watch staat op de nominatie om te vervangen, maar in de tussentijd zou het fijn zijn als dit verdwijnt…

  18. Update iOS 17 op mn iPhone 14 Pro Max is prima gegaan. Ik zie kleine veranderingen en verder moet ik nog wat dingen ontdekken. Wát mij (en anderen met nieuwere iPhones 14 Pro) opvalt is dat het lijkt alsof het scherm scherper is, de icoontjes scherper lijken. Vooral bij FaceTimen met goed licht is het veel beter en lijkt er wel een soort 3D effect. Kan Apple daar softwarematig wat verbeterd hebben?

    Probleempje heb ik wél met mijn Apple Watch Ultra. Ik gebruik(te) de Wegwijzer wijzerplaat. Die gaat soms ineens in de rode nachtmodus en gaat daar door draaien aan de knop niet uit. Later is het dan ineens weer goed.

    Ik heb nu net de nieuwe Modulair Ultra wijzerplaat ingesteld, die ik erg handig vindt, omdat daar de meeste complicaties ingesteld kunnen worden. Maar ook op déze gaat soms ineens de nachtmodus aan. Dat moet dus een bug zijn. Iemand een idee wat er aan te doen is?

  19. Nog één klein probleempje met mijn Apple Watch Ultra in Watch OS 10: handig dat je als je aan de knop draait widgets ziet met bijv dag, datum, etc. Er staan ook agenda-afspraken, maar alléén de afspraken voor de volgende dag. Maar de volgende dag zie ik dan ‘geen afspraken’ staan en staan er alleen de afspraken voor de daaropvolgende dag. Hoe kan ik dat aanpassen?

  20. @Scorpytje: bedankt, weet ik dat het toch echt daar aan ligt. Hopen dat ze het snel oplossen.

    @Frank Schattorie: Las net nog een reactie van iemand, dus we zijn niet alleen. Hopen dat het snel opgelost wordt.

  21. @Angelo1990: Instellingen > Mail > Privacybescherming > Blokkeer extern materiaal UIT zetten (schuif naar links)

    Bij sommige VPN Apps die (altijd) geactiveerd zijn krijg je deze melding op een WiFi netwerk vaak ook te zien wanneer je de Mail app raadpleegt.

  22. Na de update van iOS 17 laad m’n telefoon niet meer op in de auto. Ander snoer geprobeerd maar werkt niet. Vreemd is wel dat het wel stroom krijg, dat zie je bv in CarPlay
    Wacht op iOS 17.1

  23. Ik heb 1 probleem met IOS 17. Ik gebruik soms mijn Rokid Max smart bril. Ik gebruik deze tezamen met een Goovis streaming apparaat. Dat wekte altijd goed maar nu met IOS 17 krijg ik met streamen van Netflix, prime video en Disney+ een HDCP foutmelding. Ik stream dan via screen mirror of met Airplay. Beide geven nu deze foutmelding.

  24. Als ik myziek afspeel vanuit mijn notities, speelt hij maar een aantal seconden. Daarna crashed de app. Iemand anders daar ook problemen mee?

  25. Ik heb met mijn iPhone 13 i.c.m. Kia e-Niro na de update naar iOS 17 het probleem dat CarPlay via de USB-kabel niet meer werkt. Je krijgt als eerste de melding dat het apparaat gelezen wordt, daarna de melding telefoon reageert niet.
    Bluetooth verbinding werkt wel gewoon.

  26. Ik kan geen iClouddiensten meer gebruiken met ios 17 omdat ik niet akkoord kan gaan met de nieuwe voorwaarden. Ik kan niet akkoord gaan omdat er geen verbinding gemaakt kan worden met de server van Apple waarvan de voorwaarden geladen moeten worden.
    Het probleem is bekend bij de helpdesk van Apple, hopen op een snelle fix. iPhone 12 mini.

  27. @Daan @Robert Lentelink: Ik heb een stukje toegevoegd met een mogelijke oplossing voor het niet synchroniseren van de contactposters. Hopelijk lukt het na deze tips wel.

  28. @Mike: hier het zelfde. App start niet meer op na update naar Ipad OS 17

  29. @Mike: Bij mij de Facebook app ook niet als de messenger erop sta,verwijder ik Messenger dan werkt het wel

  30. Bij ons doet het geluid van whatsapp en sms niet meer.

  31. @Phil: Er is gisteren een update gekomen van Facebook om het probleem te verhelpen, en dat is gelukt, alles werkt weer zoals het hoort.

  32. Ipad air 2019 kan geen verbinding maken met printer , na installeren Ios 17 , ook email werkt niet meer.
    iemand suggesties ?

  33. Mijn Apple CarPlay werkt niet meer sinds de introductie van IOS 17. Ik rijd een Lexus

  34. Sinds de update naar iOS17 kan ik herhaalde activiteiten niet meer per activiteit wijzigen. Ik krijg alleen de optie om alle activiteiten te wijzigen

  35. Wanneer mijn apple gsm niet “aan staat (zwart scherm) is en ik word gebeld dan zie ik nergens de rode knop om gesprek te weigeren.
    Moet nu eerst op de groene schuifbalk klikken en pas dan is uitknop in beeld. Is mijn telefoon aan, dan zie ik het boven in beeld.
    Kan dit een bug zijn?

  36. De wallet, dus apple-pay, werkt niet meer met zijknop. Ook kan ik de betaalpassen niet meer in de rabo-app zetten zodat contactloos betalen nu niet gaat.

  37. Sinds installatie ios17 werken de dynamische geluids knoppen niet meer dynamisch. Schakelaar in de instellingen staat uit. Maar zowel in staande als liggende mode werken ze hetzelfde. Knop in instellingen al aan en uit gezet maar blijft niet werken.

  38. Ik heb gisteren de iPhone 15 pro Max geïnstalleerd en draait nu op iOS 17.02. Ik kan via mijn profiel in de App Store mijn gedownloade apps niet updaten ze zijn namelijk niet zichtbaar meer. Ik kan wel apps downloaden maar als er dus nu een update komt voor die app kan ik die niet updaten. Please help me out:(

  39. Whatsapp geluid werkt niet sinds ios17. Alles al geprobeerd! Geen geluid meer!

  40. Na de IOS 17.1 update werk safari niet meer. Kan wel iets opzoeken maar krijg een blanco scherm.

  41. @Cvdv: heb je al een oplossing gevonden? Ik heb nl hetzelfde probleem.

  42. Grootste probleem met iOS 17 bij mijn iPhone 14 Pro Max is dat de batterij ineens enórm minder lang meegaat. Voordat ik ging updaten deed ik na 1x volledig opladen en intensief gebruik van mijn iPhone (gebruik hem écht hele dag voor van alles; 9-12 uur schermtijd) wel tot 34 uur met één keer laden. Dus bijna twee dagen.

    Na updaten naar iOS 17 met zelfde gebruik haal ik hooguit het einde van de dag. Dus 15-18 uur. Gebruiksduur van batterij is dus meer dan gehalveerd. Echt niet normaal! Er zijn geen bijzonderheden te zien in schermtijd.

    NB: probleempje met nachtmodus Apple Watch Ultra ben ik al achter. Is geen bug, maar Apple heeft zonder dit te melden het met de hand aan/uit zetten van ‘rode’ nachtmodus op Wegwijzer en Modulair Ultra wijzerplaten áfgeschaft! Je kunt bij instellen Wijzerplaat nu alleen nog kiezen tussen ‘uitzetten’, ‘aanzetten’ of ‘automatisch’. En bij automatisch gaat die rode nachtmodus steeds aan zodra er even minder licht is, dus ook als je Watch onder de mouw van de jas zit. Erg lastig.

  43. Mijn bugs:

    – Contactposter werkt niet (ingesteld, maar mensen met iOS 17 zien mijn oude iCloud foto als ik bel, niet de nieuwe die ik heb ingesteld)

    Twee kleine Carplay bugs (iPhone 15 Pro Max, iOS 17.0.2):

    – Muziek hervat niet als je weer je auto instapt (moet zelf op PLAY drukken dus)
    – Mijn auto veracht spraakinvoer, zodra carplay verbindt (microfoon icoon staat in dashboard scherm, en ik moet hem wegdrukken)

    Auto: Toyota Corola 2021

  44. @Scorpytje: Facebook video valt weg na 5 seconden. Herhaald starten is geen oplossing.
    iPad opnieuw starten is geen oplossing. Probleem blijft bestaan

  45. Facetime live photo werkt niet meer sinds ios 17. Geeft wel aan dat foto is gemaakt, maar wordt niet gesaved in foto’s opgeslagen.

  46. Na mijn update kan ik geen telefoonnummer in typen om een nummer te bellen.
    Kan niet op naam zoeken in mijn contactenlijst.

  47. Gewone klok kun je geen muziekfragment toepassen, alleen standaard tonen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.