iOS 16 concept.

Reacties voor: Deze 7 verbeteringen hopen wij te zien in iOS 16

Apple komt later dit jaar met iOS 16, de nieuwste update voor de iPhone. Hoewel de update nog niet aangekondigd is, nemen we in dit artikel alvast een voorschot en laten we weten welke functies wij graag willen zien in iOS 16. Wat zijn onze iOS-wensen voor dit jaar?
Lees het complete artikel → Deze 7 verbeteringen hopen wij te zien in iOS 16
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Siri wordt vaak gezien als de slimme assistent, maar de basis die er onder ligt wordt volgens mij ook gebruikt voor alle andere taal gerelateerde zaken. Siri in het NL heeft al lang geen updates gehad. Voor de VS is er nog wel een keer een verbeterde versie van de assistent gekomen. Ik denk dat die nieuwe assistent ook nieuwe taal gerelateerde technieken als handschriftherkenning (Apple Pencil) en scribble (dacht dat het zo heet) voor Apple Watch met zich meebrengt. Ik hoop dan ook dat we snel een nieuwe NL assistent krijgen die mogelijk makkelijker van updates kan worden voorzien dan de oude.

    Daarnaast hoop ik dat de nieuwe kaarten voor NL snel klaar zijn. Ik zou heel graag snelheden terug willen zien in de kaarten app. Daarnaast een meer complete flitser weergave. Dit zou wat mij betreft Flitsmeister overbodig kunnen maken. Twee apps gebruiken is altijd minder handig dan één.

    Beide niks nieuws, maar dat zou ik graag vanaf iOS 16 ook hier willen gebruiken 🙏🏻

  2. Graag zou ik de weerapp in iPadOS beschikbaar willen hebben

  3. Ik zou graag willen dat als de iPhone aan de fysieke lader ligt, je de iPhone op de kop kunt gebruiken, zodat het snoertje dan aan de bovenkant zit ipv aan de onderkant, waar die dan eigenlijk in de weg zit. Dit moet lijkt mij heel simpel in een update ook geregeld kunnen worden. Ik snap niet dat dit nog niet kan. Je kunt de iPhone wel een kwart slag draaien, maar niet een halve slag.

  4. Mijn hoofdwens, is – al vele iOS versies – dat je via SIRI een bericht of email in een andere taal dan de standaard taalkan dicteren. Bijvoorbeeld: Hey Siri stuur een Engelstalig bericht aan Bill: “Hey Bill, how are you doing?”

    Mijn telefoon staat in het Engels, dus een Nederlandstalig bericht sturen is heel omslachtig:

    Open messages,
    Kies contact persoon,
    hopen dat toetsenbord voor dit persoon nog op juiste taal staat,
    op microfoon icoon drukken,
    en dan Nederlandstalig dicteren.

    Kon ik maar zeggen: Het Siri send a Dutch message to Karel: “Hee hoe gaat het met je?”

    Dit kan echt zo veel beter en er zijn miljoenen mensen die in landen wonen met meerdere talen.

  5. Siri mag wel wat slimmer worden en als ik muziek luister wil ik niet dat een andere app het geluid dempt.

  6. Ik weet er nog wel eentje: start een opdracht bij een binnenkomend gesprek.

  7. Ik wil mijn idkaart, rijbewijs en kentekenbewijs toe kunnen voegen aan iOS. Dan heb ik officieel geen portemonnee meer nodig. Heerlijk lijkt me dat.

  8. T batterijen icoontje mag ook weleens helemaal vernieuwd worden en of aangepast worden zou wel leuk zijn

    En de Apple muziek app zou ie niet gratis kunnen worden omplaats van te abonneren erop dat maakt t luisteren van muziek veel makkelijker en beter als Apple daarmee aan de slag zou mee willen gaan zou t echt fantastisch zijn

  9. Origineel geplaatst door Gerrit
    Ik zou graag willen dat als de iPhone aan de fysieke lader ligt, je de iPhone op de kop kunt gebruiken, zodat het snoertje dan aan de bovenkant zit ipv aan de onderkant, waar die dan eigenlijk in de weg zit. Dit moet lijkt mij heel simpel in een update ook geregeld kunnen worden. Ik snap niet dat dit nog niet kan. Je kunt de iPhone wel een kwart slag draaien, maar niet een halve slag.

    Hebben ze in principe de magsafe al voor. Die kan je alle kanten opdraaien zodat het snoertje niet in de weg zit.

  10. Ik zou graag een aparte app willen voor je HomePod het zoals de Watch app.

  11. Wat ik echt al lang is zijn badges die zich qua kleur aanpassen aan de bijbehorende apps! Ik irriteer me echt altijd aan schreeuwende rode icoontjes en wil ze niet puur openen om daar vanaf te zijn. Dit was met jailbreaks al lang mogelijk.. Zou ook een optie i.p.v. verplichting kunnen zijn.
    Hoop ik al jaren op, maar ben er bang voor…

  12. Ze mogen wel iets doen aan de opslag “overig” dat deze makkelijker is op te schonen….

    Homekit automatisering mogen makkelijker in te plannen zijn. Ook als een airco een ventilatie functie heeft deze ook via de home app in te stellen.

  13. Genoeg te wensen voor de nieuwe OS.
    De grootste wens in een verbeterde Siri. Wat valt die prestatie tegen. Siri kan slecht omgaan met Engelse taal en slim herkennen van zaken thuis, zelfs items in Homekit, gaat vaak mis.

    Op de homepod mini is het nog beroerder. Daar moet ik Engelse namen in het NL uitspreken. Ook als ik bv een lamp over een bepaald aantal minuten wil uitzetten, kan Siri op de homepod dit niet. Op de iPhone werkt dit dan weer wel (???)

    Ik begrijp dan ook niet dat er verschil zit in Siri op verschillende apparaten en zou willen dat dit overal gelijk is.

  14. Origineel geplaatst door Marcel
    En de Apple muziek app zou ie niet gratis kunnen worden omplaats van te abonneren erop dat maakt t luisteren van muziek veel makkelijker en beter als Apple daarmee aan de slag zou mee willen gaan zou t echt fantastisch zijn

    Hey Marcel, zou t niet fantastisch zijn als Apple de iPhone vanaf versie 14 ook gratis zou maken? Dat maakt het pas veel makkelijker… 😏

  15. Ik hoop op een grote upgrade van iPadOS zodat je meerdere vensters kan gebruiken en hiervan de grootte en de plaats op het scherm kan wijzigen.

  16. Vooral #3. Het vrij kunnen plaatsen van apps op het home screen. Ik wil meer apps met een hand kunnen bereiken dan alleen de vier in het dock, maar niet het het scherm volzetten. Ook het menu onder de share knop (share sheet?) vind ik nogal onduidelijk.

  17. Op iedere pagina een dok met 4 apps (de meest gebruikte van desbetreffende pagina bijvoorbeeld). Een delete button op je toetsenbord. En inderdaad makkelijker apps verplaatsen per scherm.

  18. Voor de iPad een kindaccount.
    Zodat je kan switchen tussen ouder en kind.
    En CarPlay verder minder beperkt maken.
    Als ik nu mijn huis verlaat krijg ik notificaties als alles correct is afgesloten etc etc. Maar die komen niet meer voelbaar binnen als iPhone in CarPlay staat. En ja. Er zijn wel oplossingen voor, maar iets meer openheid in notificaties mag best😀

  19. Ik zou graag de plaatjes van favorieten in Safari aan kunnen passen, bij veel website’s pakt die een random (vaak wazig) plaatje, of je krijgt standaard letters.. zo simpel maar toch niet mogelijk vgm. Oogt rommelig in Safari.

  20. Makkelijkere manier om webapps te installeren en te gebruiken zoals normale apps 🙂

  21. 1. Bij het aanmaken van een customised Focus modus, heb je maar een beperkte set aan Icons en kleuren waaruit je kunt kiezen om toe te wijzen als Focus Icon. Zou mooi zijn om dit uit te breiden naar het assortiment waaruit je kunt kiezen bij het aanmaken van een Opdrachten Workflow.

    2. Bij een groepchat in iMessage is het helaas niet mogelijk om te zien bij wie het bericht is afgeleverd en wie wanneer het bericht heeft gelezen. Dit kan alleen in 1-op-1 iMessage gesprekken. Groepchats in Whatsapp en vele andere chatapps kunnen dit wel. Zou een inkoppertje zijn om deze handige functionaliteit toe te voegen aan iMessage.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.