iOS 16 Update

Reacties voor: Apple brengt iOS 16.0.2 uit met bugfixes: deze problemen zijn nu opgelost

Apple heeft iOS 16.0.2 uitgebracht voor iedere geschikte iPhone met iOS 16. De update lost bugs op die in de eerste versie van iOS 16 naar voren gekomen zijn.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Als ik vanaf lockscreen antwoord op een bericht gaat het scherm op zwart halverwege in het bericht en kan ik opnieuw beginnen dat is toch wel behoorlijk irritant zeker omdat ik altijd op die manier antwoord.
    Is trouwens bij whatsapp instagram messenger en ook gewoon berichten maar dat is de enige waarbij me getypte bericht niet helemaal verdwijnd meer mensen last van?
    Voor de rest erg tevreden.

  2. Sinds iOS 16 loopt m’n batterij leeg terwijl ik er naar kijk. Helaas kan ik niet meer terug naar iOS 15. Laat ze dat iOS 16 eerst maar eens energie zuiniger maken.

  3. @Meneer I: Totaal geen last van op de iPhone 12 mini. Hij lijkt zelfs langer mee te gaan. Beste is altijd een schone installatie te doen bij zo’n grote update. Dan heb je de minste kans op fouten.

  4. Origineel geplaatst door Jeroen
    @Meneer I: Totaal geen last van op de iPhone 12 mini. Hij lijkt zelfs langer mee te gaan. Beste is altijd een schone installatie te doen bij zo’n grote update. Dan heb je de minste kans op fouten.

    Vraag dan is: schone installatie & backup terugzetten OF schone installatie en alles 1 op 1 weer installeren met apps?

  5. Het is net Microsoft qua updates

  6. @Robert: iig beter dan Android waar je mag bidden om een update.

  7. @Meneer I: Dat is normaal gedrag. Hij is namelijk nog in de achtergrond bezig om van alles goed te zetten en op te ruimen.

    daarnaast is de kans groot dat een aantal apps nog niet geoptimaliseerd zijn voor iOS 16 en dus nog niet goed werken.
    Vaak helpt het even om in de instellingen bij je batterij te kijken naar de apps die de meeste energie verbruiken. Deze apps even afsluiten helpt vaak.

  8. Gisteren, op iOS 16.0.1, maakte ik een filmpje van een botanische tuin. Tijdens het filmen zag ik een keer dat het beeld enorm bibberde. Dit was maar kort. Als ik het nu afspeel zie ik dat niet terug. Zou dat softwarematig gecorrigeerd zijn dan?

  9. Helaas de wekker bug nog niet opgelost. in iOs 15 kon je een nummer uit je apple music als wekker geluid kiezen, kiezen kan wel in iOs16 maar hij speelt de standaard radar geluid af.

  10. @Rutger: Ja dat hebben ze in iOS 16.0.2 aangepast inderdaad😊
    Vanwege de nieuwe en hoge resolutie van de camera konden apps van derden of heel af en toe de gewone camera app het niet handelen,
    Vooral bij Instagram, TikTok, en Snapchat hadden heel veel mensen dit probleem.

    Dit is in iOS 16.0.2 opgelost 😊

  11. Rare update. Nadien moest ik een heleboel dingen opnieuw instellen, zoals eSim, Apple Pay. Dat heb ik nooit eerder gehad.

  12. Update heeft niks uitgehaald me xr kan ik niet eens ontgrendelen met omhoog vegen! 16.0.2 heeft niks verholpen

  13. Als ik het verleden in Mail een zoekopdracht gaf, zat bij de zoekresultaten de optie Afzender bevat.
    Deze is nu verdwenen???
    Ik vond het een erg handige optie. Nu wordt wel een lijst met afzenders getoond die aan het zoekcriterium voldoen, maar dan moet ik ze een voor een nagaan.
    Of doe ik iets fout?

  14. 16.0.2 lost specifieke problemen bij mij niet op op de iPhone 14 Pro. Flits van de camera app werkt niet, zaklamp wel. En camera’s stabiliseren met een schok/flikkerend en niet gelijkmatig.

  15. Had gehoopt dat hiermee het probleem opgelost zou zijn dat je een foto niet meer naar een iMessage groep kan sturen vanuit de foto app. Vanuit de groep kan je wel de foto selecteren en sturen maar ik stuur ze meestal vanuit de foto app.

  16. @X.: Zonder backup voor het terugzetten van de app en dergelijke. De foto’s en telefoonnummers enz staan gewoon in de cloud.

  17. Totaal geen probleem na de update van mijn iPhone 12 Pro Max.

  18. Hier ook geen problemen ondervonden met m’n iPhone 13 Pro ✌🏽

  19. Ik heb een problemen met mijn apple watch en iphone 7 plus tijden op te update van 15.7 software apple watch zegt je moet jou iphone update dat ik gedaan en die probleem is nog niet opgelost wat kan nu doen

  20. Het is waarschijnlijk geen bug, maar een veranderde functionaliteit. Maar sinds iOS 16 werkt Siri en HomeKit veel minder handig.

    Wanneer ik thuis kom en ik vraag “Hè Siri, open voordeur” antwoordt Siri doodleuk: “je voordeur is gesloten”…

    Ja, dat weet ik ook wel, ik wil dat ze de deur open doet! 🫣

    In iOS 15 lukte dit steeds zonder problemen.

    (Idem voor de poort)

    Zeer irritant!

  21. @machielj: Even je wekker compleet opnieuw instellen.
    Dit ligt niet aan iOS 16 vs iOS 15. Ik had namelijk hetzelfde in iOS 15…
    Alles dus opnieuw ingesteld (ja, is ff irritant) maar daarna werkt alles wel weer. Ook in iOS 16.

  22. Sinds IOS 16 is bij mij foto’s in Bestanden opslaan anders en omslachtiger. Heel anders dan ik gewend ben. Had gehoopt dat dit probleem ook opgelost zou zijn. Maar helaas….

  23. iPhone 14 iOS 16.0.2. Scherm volledig zwart. Reageert nergens op tot dat ik het toestel op voeding aansluit. Battery 88% opgeladen. Dus waar dit door komt? Geen idee. Wel lastig als dit gebeurd wanneer je geen kabeltje of voedingsbron bij de hand hebt.

  24. Het plakken probleem zit er nog steeds in…latest iOS op iPhone 12 max pro

  25. Op de SE werkt mijn camera niet meer na deze update! (Beeld blijft zwart). Meer mensen dit probleem?

  26. Ik had het probleem dat ik iets uit het klembord van de iPhone niet kan plakken binnen de Apple TV wanneer ik het als remote toetsenbord gebruik. Dit is nog steeds niet opgelost. Op de iPad werkt het wel, omdat die nog op IOS 15.7 werkt.

  27. Ik ervaar geen verschil met 16 en 16.01. Mini 13

  28. Ik heb nog steeds last van een toetsenbord dat regelmatig om toestemming vraagt.🙄

    Ook doet het toetsenbord binnen fb/Instagram nog altijd moeilijk.
    Als ik tijdens het typen van een reactie per ongeluk een klein stukje naar boven/onder scroll verdwijnt mijn toetsenbord (en daarmee de volledige reactie tot op dat moment).

  29. Sinds iOS16 heb ik geen True Tone meer op men iPhone 11 pro! Als ik op het zonnetje druk heb ik maar 2 mogenlijkheden.donkere modus of night shift,het derde icoontje is verdwenen van True Tone.

  30. @Mathieu: ja ik heb dit ook na de update op de iPhone 12 Pro Max.

  31. Origineel geplaatst door Pascal Poels
    Sinds iOS16 heb ik geen True Tone meer op men iPhone 11 pro! Als ik op het zonnetje druk heb ik maar 2 mogenlijkheden.donkere modus of night shift,het derde icoontje is verdwenen van True Tone.

    Dat is vreemd, heb ook een 11 Pro en heb het nog wel.

  32. @Ruud: ja echt vreemd,heb al vanalles geprobeerd maar tevergeefs.mijn vriendin heeft iPhone XS Max en daar geen problemen.snap er niks van 🧐

  33. Had met mini13 geen probleem met ios16, totdat ík DigiD wilde gebruiken. Deed het niet meer. App verwijderd en vernieuwd, maar bood geen soelaas. Nu 16.0.2 gedownload en probleem lijkt opgelost. Kan DigiD nu weer gewoon gebruiken.

  34. Origineel geplaatst door Robert
    Het is net Microsoft qua updates

    Nou dat valt best mee, what Apple in een jaar aan updates uitbrengt doet Microsoft in een jaar!

  35. Ik heb er vooral last van met typen (echt alle apps), dus zit in toetsenbord. Het aanvullen gaat precies zoals ik niet wil. De simpelste woorden wordt wat anders van gemaakt. Zo irritant! Maakt niet uit of ik switch tussen NL en Engels.

  36. @Jesse: Nee (SE 2020).

  37. Mijn batterij loopt snel leeg op m’n iPhone 13 Pro sinds deze update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.