Reacties voor: Last van bugs en problemen met iOS 14? Probeer deze oplossingen

Zoals elk jaar lopen veel gebruikers tegen allerlei bugs en problemen aan in de grote iOS-update. Dat is dit jaar met iOS 14 niet anders. In dit artikel verzamelen we de bekendste bugs en problemen in iOS 14 en geven we waar mogelijk een oplossing.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 88 reacties

  1. Iemand de adaptive lighting met bv de hue lampen via de woning app al werkend gekregen ?

  2. Ok merk dat 📬mail problemen heeft met het aangeven van nieuw binnen gekomen mailtjes. Het getal klopt niet.
    3 nieuwe mailtjes binnen, de ene keer geeft hij 32 nieuwe aan, daarna weer 3.

  3. Origineel geplaatst door Ade
    Ik merk dat 📬mail problemen heeft met het aangeven van nieuw binnen gekomen mailtjes. Het getal klopt niet. (Rood bolletje)

    3 nieuwe mailtjes binnen, de ene keer geeft hij 32 nieuwe aan, daarna weer 3.

  4. Ik merk ook dat de batterijduur sterk verminderd is. Bij batterij instellingen zie ik dat blootstellingsmeldingen de batterijduur ernstig beïnvloed. In iOS 13.7 ook aanwezig maar nooit als grootste energiezuiger.

  5. Je kunt de App Library onzichtbaar maken door het volgende:

    1. Ga naar de laatste pagina met je apps
    2. Swipe nu niet naar rechts

  6. Ik heb sinds vandaag volgend probleem met ios14;
    Apple kaarten gebruikt ineens 17.88gb
    Als ik de app opruim of verwijderen verplaatst de 17gb zich naar de “anders” systeem ruimte die Apple in gebruik heeft.

    Help 🙂

  7. Sinds de update gaat mijn iPhone een eigen weg leiden. Allerlei apps worden geopend en toetsenbord gaat als een malle tekeer. Meer mensen hier problemen mee?

  8. Handen wassen functie met apple watch werkt slecht. Duurt lang voordat de app start en stopt steeds terwijl ik mijn handen gewoon was. Mijn stopwatch geeft 34 seconde aan, de handen wasen functie staat dan nog steeds niet op nul. Bij jullie ook?

  9. @Mathieu: Is het niet verstandig dit even af te wachten? Na een update moet er zoveel bijgewerkt worden dat dit extra werk op de achtergrond veroorzaakt. Dat vreet energie. Meestal herstelt dit zich dit na soms wel een paar dagen.

  10. @Ben: Hier werkt het gewoon allemaal. Een keer opnieuw opstarten was wel even nodig

    @Ade: Dat probleem: heb ik ook op iPad Pro en iPhone

  11. Ik wacht wel even tot 14.5 dan zijn alle bugs er wel uit.

  12. Origineel geplaatst door Cristien
    @Ben: Hier werkt het gewoon allemaal. Een keer opnieuw opstarten was wel even nodig

    Oké, hier alles ge-update en herstart. Maar krijg nergens te zien dat ik dat aan kan zetten in de woning app over die adaptieve lampen.

    Heb je er iets voor moeten wijzigen dan om het te activeren of.

  13. 4G werkt hier ook niet meer sinds de update. Het meest trieste is, dat dit al een groot en veelbesproken probleem was tijdens de beta-ronde’s in juni. Iemand heeft ergens verschrikkelijk lopen slapen. Terugschakelen naar 3G is een optie, maar dan gaat de gesprekskwaliteit van gewone telefoongesprekken ook schrikbarend achteruit (niveau jaren negentig vorige eeuw zeg maar). Best een blunder. Al zou het kunnen zijn dat ook providers actie moeten ondernemen dmv nieuw ATN-configuratiebestand. Maar ook dat had nooit nodig moeten zijn. Helpdesk Apple adviseerde dat een MOGELIJKE (maar verre van zekere) oplossing zou kunnen zijn om iOS 14 schoon te installeren. Geen tijd voor en zin in.

  14. Scherm blijft aan staan na aanraking of ontgrendeling terwijl time out op 30 seconden staat.

  15. Na installatie van iOS 14 kan ik wel nieuwe apps installeren maar daarna kan ik ze niet terug vinden. Ze zijn er wel want via zoekfunctie vind ik ze maar op geen enkel begin scherm kan ik de apps vinden.
    Meer mensen dit probleem?

  16. Batterijduur van Watch 4 zeer slecht met de Watch os7

  17. Als opdrachten gestart via een gesproken Siri commando om invoer vragen, stelt Siri nu de vraag “wat moet string x zijn?” ipv (in iOS 13) de in de opdracht opgegeven vraag.

  18. Whattsapp,instellingen, wijzig profiel, info
    Niet te wijzigen maar schiet door naar begin scherm

    Whattsapp,instellingen, wijzig profiel, info
    Niet te wijzigen maar schiet door naar begin scherm

  19. Hier ook 4G problemen in het buitenland straks bij thuiskomst eerst maar even kijken of het probleem zich daar ook voordoet, zo ja dan maar even terug naar oude versie

  20. Iphone11 : het scrollen verspringt wel eens als ik stilsta, schiet hij omhoog, en soms daarna weer terug.

    iPadOS: ook bij 13.7 geeft m’n iPad vastlopers. Vaak starten apps helemaal niet, en moet ik de iPad opnieuw opstarten. Bijna dagelijks.

    Batterij op beide apparaten hetzelfde.
    Beetje irri dat de icoontjes ietsjes omhoog zijn gezet op t homescreen.

  21. Iphone 8 plus
    Youtube in browser kijken gaat, maar alleen in portrait.
    Landscape draait niet meer de browser mee.
    Mail draait ook niet naar landscape.

  22. Origineel geplaatst door Max063
    Batterijduur van Watch 4 zeer slecht met de Watch os7

    Even contact opnemen met Apple. Als een herinstallatie niet lukt moet je vragen aan Apple of zij de software opnieuw willen laden op de watch via de USB kabel en dan is het probleem opgelost ( bij OS 6 heb ik dit probleem ook gehad na een update werkte de watch slechts 3 uur na reset van Apple zelf was het probleem opgelost)

  23. Mijn AirPort Extreme (platte versie 7.8.1) besloot om zijn signaal willekeurig te laten vallen zodra ik de upgrade op mijn iPhone en iPad had geïnstalleerd. Hij stopt helemaal met zenden voor zover ik kan zien op mijn MBP. Ik moet nu een paar keer per dag een koude herstart uitvoeren, erg vervelend.

    Het kan zijn dat hij gewoon EOL is, dat zou jammer zijn. Maar hoe groot is de kans dat dit gebeurt op het exacte moment van de iOS/iPadOS-upgrade?

    Heeft iemand anders dit gezien, of ben ik de laatste die dit Airport-basisstation nog gebruikt?

  24. @Planeten Paultje: Ik heb in huis 2 Extrems en een TimeCapsule, allemaal op 7.8.1 en die draaien zonder problemen, ook na de (moeizame) updates naar iOS 14 en watchOS 7.

    De powersupply van de AirPort boven is wel aan het slijten; die hoor je tjilpen op het moment dat er veel dataverkeer is…

  25. Hoe hebben ze deze release uit kunnen brengen! Het stempel beta is nog te goed. Zo veel problemen met iOS 14. Nog niet genoemd hier geloof ik is dat de klok widget bijna altijd de verkeerde tijd aangeeft. Eerst is de stad al verkeerd, maar na het aanpassen is de tijd nog steeds verkeerd.

  26. Ik loop tegen het probleem aan dat gegroepeerde apps aan de linkerkant van mijn scherm niet geopend kunnen worden met mijn linker wijsvinger (meest voor de hand liggend). Wel met mijn rechter duim. Meer mensen last van?

  27. @Maurice: bij mij begint het met 15 seconden ipv 20 af te tellen

  28. Ik zie nergens de optie om het spiegelen bij het maken van een selfie aan te passen.
    En hoe hard ik ook ram op de achterkant van mijn iPhone X – de ingestelde functies worden niet geactiveerd (en ja, ik tik ook zachtjes, heb van alles geprobeerd).

    Verder vind ik het irritant hoe Apple eigen nieuwe apps (de vertaal app) zomaar op het tweede beginscherm plaatst, waardoor de volgorde van apps op het betreffende maar ook de daarop volgende schermen verandert. Over de volgorde van apps op een scherm heb ik juist goed nagedacht. Ik heb het inmiddels opgelost door de app naar het mapje Apple Spam te verplaatsen.

  29. Als ik een app download staat deze nergens, ik kan hem alleen terug vinden in de zoek functie. Voor iOS 14 stond die op een pagina. Hoe kan ik dat veranderen?

  30. Ik ben zeer tevreden met deze update. Mijn iPhone XR reageert sneller. Alles is zeer stabiel. Ook mijn 4G netwerkverbinding is prima. Ik vind de nieuwe indeling van de widgets fijn.

  31. @René: Bij instellingen-beginscherm kun je kiezen of nieuwe apps in het beginscherm of de app bibliotheek geplaatst moeten worden.

  32. Origineel geplaatst door Ade
    Ok merk dat 📬mail problemen heeft met het aangeven van nieuw binnen gekomen mailtjes. Het getal klopt niet.

    3 nieuwe mailtjes binnen, de ene keer geeft hij 32 nieuwe aan, daarna weer 3.

    Ik heb soms een getal in de badge staan, als ik dan de app open dan is er geen nieuwe mail. Sluit ik de app, dan is de badge weg. Ik heb het idee dat de badge “ongewenste mail” laat zien, maar ik heb dat nog niet “bewezen”.

  33. Ik had in Duitsland geen verbinding met m’n 4G. iPhone geforceerd opgestart en probleem was verholpen.

  34. Ik zie geen app bibliotheek op mijn iPad ( moet ik dit ergens instellen?) en ook de handschriftherkenning schijnt niet te werken. Moet mijn taal op Engels staan om dit toch te laten werken? Volgens deze site schijnen korte woorden en zinnen in het Nederlands toch te werken.

  35. Sinds ios 14 kan de mail app blijkbaar geen verbinding maken met m’n imap inkomende server. Heeft iemand dit ook voor en oplossing gevonden ? Netwerkinstellingen herstellen, iphone of ipad resetten of mail account verwijderen en herinstalleren brengen helaas geen soelaas.

  36. Origineel geplaatst door GAL
    Sinds ios 14 kan de mail app blijkbaar geen verbinding maken met m’n imap inkomende server. Heeft iemand dit ook voor en oplossing gevonden ? Netwerkinstellingen herstellen, iphone of ipad resetten of mail account verwijderen en herinstalleren brengen helaas geen soelaas.

    Auw daarom wacht ik even met updaten, zakelijke e-mail is king….

  37. Heb zelf ook in het buitenland last van dat ik geen 4G en heb KPN netwerk.
    Hoop dat dit snel verholpen wordt aangezien ik veel in het buitenland zit.

  38. @Pj: Als je dan op de widget drukt ten dan wijzig dan staat als hij omdraait er geen Amsterdam maar dat moet je ook wijzigen

  39. Ik ben tevreden over de updates. Verliepen voorspoedig en draaien over het algemeen zonder issues. Een paar kleine hickups die vast verholpen worden in volgende updates.
    Super fijn dat je apps nu per foto toegang kunt geven ipv dat ze je hele map kunnen scannen.
    Ook de app bibliotheek is fijn.

    Opmerkelijk: Ik krijg ineens veel spam mail binnen (@live.nl)

  40. Ik vind iOS 14 meer onstabiel dan de eerste versie van iOS 13. Reminders is hier onbruikbaar. Crasht meteen. En bij toevoegen van widgets springen apps alle kanten uit. Niks mee aan te vangen. Ontgoochelende start.

  41. Origineel geplaatst door Tom
    Ik vind iOS 14 meer onstabiel dan de eerste versie van iOS 13. Reminders is hier onbruikbaar. Crasht meteen. En bij toevoegen van widgets springen apps alle kanten uit. Niks mee aan te vangen. Ontgoochelende start.

    Totaal geen last van. Alles loopt soepel behalve de 4 g in het buitenland. Mss nog een opnieuw proberen.

  42. Nog iemand last van workouts die niet in de Fitness-app komen en Pillow die geen slaapgegevens vindt?

  43. Mijn zaklamp werkt niet meer na de update en ik kan ineens ook geen fotos en videos meer maken

  44. Waarom is het scrollwiel vervangen door numeriek toetsenbord bij wekker instellen? En dan ook de wektijd nog zo onduidelijk, met randje er omheen.

  45. Sinds de IOS14 update is de batterij snel leeg. Als ik bij instellingen ga kijken, dan blijkt ruim 50% van de batterij verbruikt wordt door de Gezonheid app. Opnieuw opstarten en deze app afsluiten, helpt niet.Nog iemand dit probleem of beter nog: de oplossing? Ik heb de IPhone 11.

  46. Hier prima, dik tevreden met iOS14!
    Wel inderdaad paar kleine bugs die wellicht bij volgende update verholpen zijn. Zo loopt Berichten soms vast als ik bepaalde memoij (volledig omhooggeklapt) wil gebruiken. En de gedeelte widgets moeten ze inderdaad ook nog perfectioneren.

  47. WIFI problemen… Connected niet met modem kpn soms wel, maar laag bereiken en soms helemaal niet..
    Andere iphone op ios 13 geen probleem en vol wifi

  48. Ik krijg lange whatsapp berichten niet volledig op mijn Apple Watch 6. Is dit een bug in watchOS 7? Hebben hier meer mensen last van? Had het nog niet gelezen.

  49. Origineel geplaatst door Floris
    Nog iemand last van workouts die niet in de Fitness-app komen en Pillow die geen slaapgegevens vindt?

    Heb ik ook last van

  50. Origineel geplaatst door Ed
    Ik krijg lange whatsapp berichten niet volledig op mijn Apple Watch 6. Is dit een bug in watchOS 7? Hebben hier meer mensen last van? Had het nog niet gelezen.

    Evenals onscherpe foto’s in whatsapp berichten op de watch, maar dit is al sinds de 1e watch. Blijkbaar moeilijk om te fixen, of er zit geen verdienmodel achter voor facebook.

  51. Meer mensen last van een echt hele trage schermtijd?

  52. Origineel geplaatst door Floris
    Nog iemand last van workouts die niet in de Fitness-app komen en Pillow die geen slaapgegevens vindt?

    Helaas wel. De app conditie laat alleen het startpunt zien van een workout niet de afgelegde track. ook niet van het ios13 tijdperk…..

  53. Ik merk dat ‘zelfgemaakte mappen’ met apps niet direct meer openen. Soms vier vijf keer tappen voor er iets opent.

  54. In Carplay bij Google Maps is het niet meer mogelijk om een bestemming in te voeren of in te spreken. Nog maar 4 icoontjes zichtbaar ipv 6 onder de optie ‘Bestemming Invoeren’

  55. Nog een bug, wanneer je een video edit in camera app en je wilt hem opslaan, dan staat hij stil bij 25%, dus je kunt bewerkte videos niet opslaan 🙁

  56. iPhone 7: na iOS 14 installatie geen camera, geen flits licht en geen telefoongesprekken meer mogelijk. Sommige apps doen raar, vast omdat de camera niet beschikbaar is. Ik heb op internet gelezen dat er meer mensen zijn met dezelfde problemen. Ik heb de telefoon herstarten en trucjes die ik op internet heb gelezen geprobeerd maar niks. Het zou mooi zijn als iculture hier een artikel over schrijft. Ik vermoed dat er meer lezers hetzelfde ervaren. Ik ga straks proberen te downgraden. Heel vervelend…

  57. Ik lees het allemaal al weer, blij dat mijn updates geblokkeerd zijn blijf liever nog even op IOS 13 👍🏻🤣

  58. 4G blijft wel een dingetje. Een paar keer per dag overschakelen naar flightmodus lost het wel op, maar is verre van ideaal. Ook doet Whatsapp het niet meer in CarPlay. Hebben hier meer mensen last van?

  59. Sedert de installatie van IOS 14 heb ik volgende probleem :
    Indien ik word gebeld gaat het geluid bij het oppikken van de Iphone onmiddelijk naar stiller geluid.
    Hoe kan je dit wijzigen?

  60. @Pj: Ik heb hetzelfde probleem.

  61. Hi, heb een SE 1e generatie. IOS14 geupgrade. Geen probleem. Nu buiten in het zonnetje valt het beeldscherm weg. Totaal zwart. Na enkele ogenblikken gereset. Geen verbetering. Aan de oplader is er 84% batterijsterkte. Daar lijkt het dus niet aan te liggen. Extra stroom geladen. Beeldscherm werkt weer. Kennelijk bug in “helderheid”. Hebben anderen dit ook?

  62. Er lijkt ook een probleem met de mail app. Een heel specifiek. Op het moment dat je een shared mailbox hebt toegevoegd uit een Exchange omgeving lijkt deze niet meer te werken na de upgrade naar iOS 14.

    Work around is op dit moment voor ons is het gebruiken van de Outlook app voor iOS.

  63. Sinds de update loopt mijn SE 2020 regelmatig vast en kan ik in apps niet scrollen. Als ik openstaande apps opruim al is het er maar 1 kan het weer wel dus geen apps op de achtergrond ook aan en uitzetten helpt maar ik vind het behoorlijk irritant.

  64. @Filip: Face ID en toegangscode, daar “voorzieningen aandachtsdetectie” uitzetten.

  65. Na iOS14 update last van vastlopende apps, vaak dezelfde zoals iMessage. Maar ook Safari.
    Herstart helpt even maar niet voor lang. Andere mensen ook last van?

  66. @Floris: bij mij zijn de kaarten van de workouts verdwenen.
    Een bekend probleem helaas. Heb er hier nog niets over gelezen.

  67. Nog niet tegengekomen hier. Sinds de update een loeihete batterij. Device iPhone XS. Apps die haast nooit gebruikt worden (Dropbox bijv.) die continu, ook ‘s nachts wanneer 4g en WiFi uitstaan en de tel in niet storen stand staat toch elke keer op de achtergrond draaien terwijl ze daar nog nooit toestemming voor hebben gekregen. (Ververs op achtergrond staat altijd uit). WiFi werkt trager dan traag.

  68. App’s updaten niet. Is dat ook een probleem in iOS 14?

  69. Upgrade naar iOS op release datum uitgevoerd. Maar sinds vanmorgen 08:30 geen data meer in mijn Gezondheids app. Ik kan alleen de laatst vastgelegde data punt zien maar grafieken zijn leeg en history is leeg. Apple Watch schrijft geen hartslag meer weg en kan handmatig ook geen activiteiten meer toevoegen. Iemand hetzelfde probleem?

  70. Mijn apps onderaan in het balkje staan soms ineens achterstevoren op volgorde of zijn helemaal verdwenen.. iemand dit ook?

  71. Sinds ik iOS 14 op m’n iPhone SE 2020 heb geïnstalleerd is het geluid van mijn carkit onverstaanbaar door een enorme kraak die er doorheen gaat. Ik ben nu genoodzaakt een headset in m’n auto op te zetten. Belachelijk. Ik heb alles al geprobeerd:
    – netwerkinstellingen resetten
    – alle instellingen resetten
    – volledig wissen en opnieuw installeren
    – software update van Bluetooth systeem in m’n auto.
    Niks werkt. Ook de SE van mijn vriendin en de 11 van m’n dochter hebben dit euvel.
    Voor iOS 14 had ik kraakhelder geluid en nu alleen maar kraak!
    Iemand iets van gehoord???

  72. Sinds update naar ios 14 trilt mijn camera in alle mogelijkheden, camera video enz.
    Ook valt wifi steeds weg terwijl op android de verbinding blijft dus ligt niet aan router maar aan telefoon😡

  73. Op mijn iPhone 6s Plus wisselen de 4 onder op het beginscherm vastgezette app icoons spontaan van plaats (gespiegeld). Na een herstart nemen ze hun originele plaats weer in.

  74. Mn klok widget geeft af en toe de verkeerde tijd aan in tijdzone Amsterdam. Op tijdzone Berlijn gaat t wel goed

  75. Hier ook problemen met mail. De Apple app geeft steeds aan dat er één ongelezen mail zou zij, maar als de app geopend wordt, blijken alle mails gelezen te zijn. Bij afsluiten van de app verdwijnt de indicator (1 dus in mijn geval), maar verschijnt binnen drie seconden weer.

  76. Sinds update op iPad kan ik de apps Facebook, Instagram en Messaging for Whatsapp on iPad niet meer openen. De apps laden niet.
    Ook de websites van Facebook, Instagram en Whatsapp kan ik op iPad niet openen. Geprobeerd via Safari en Google Chrome. Krijg melding dat server onbekend is. Geen problemen met internet/WiFi. Alle andere apps op iPad werken wel gewoon goed. Vele websites geopend zonder problemen. En op iPhone geen problemen met deze 3 apps of hun websites.
    Apps verwijderd en opnieuw gedownload. Maar kan niet inloggen op die apps. iPad WiFi uit/aan gezet, iPad zelf uit/aan gezet….niets helpt. Zeer mysterieus dat ik Facebook, Instagram en Whatsapp op iPad niet kan openen via app/website maar wel op iPhone

  77. Sinds de update naar iOS14 krijg ik in mijn What’s App meldingen niet meer helemaal te zien in het lock scherm. Voorheen kon ik, na het ontgrendelen, het hele bericht in een preview zien. Nu zie ik nog maar een bepaald aantal regels.
    Zijn er meer mensen die dit hebben en weet er iemand een oplossing?

    Bedankt alvast.

  78. @Jeroen: Dit heb ik ook

  79. @Bart van Zon: Ik heb precies hetzelfde probleem. Sinds IOS14 werkt mijn BT via Yatour niet meer zoals het zou moeten. Het lijkt alsof het geluid extreem voorversterkt wordt waardoor ik hem niet meer kan gebruiken als carkit of om muziek te streamen.

  80. Ik kan geen verbinding meer maken met mijn VPN server in IOS14.

  81. Alle verwijderde e-mails komen weer terug. Heel vervelend

  82. Ik heb sinds iOS 14 upgrade opeens problemen met het streamen van YouTube met AirPlay naar AppleTV (4K). Je zet het op, maar als je swiped op je iPhone naar een ander scherm of zet je scherm uit zoals vroeger dan begint het probleem. Vroeger speelde dit gewoon verder, maar nu stopt/crasht het filmpje en je verbinding is weg. Je gaat terug naar je iPhone en klikt opnieuw op play en het begint weer vanaf het begin! Als de iPhone zelf in stand-by gaat dan gaat de tv weer op zwart, verbinding blijft, maar je ziet het het zonnetje draaien en proberen om verbinding te maken. Minuutje later komt er beeld en start het filmpje weer vanaf het begin! Verbinding met tv code werkt wel en uiteraard is er nog de YouTube app zelf op AppleTV maar als je toch snel iets wilt streamen ging dat vroeger via gsm sneller en makkelijker. Pech dus! Iemand anders hetzelfde probleem met streamen YouTube? Een update van YT gisteren bracht ook geen verschil.. 😐

  83. Bij mij regelmatig het probleem als ik mijn telefoon ontgrendel dat het scherm dan heel donker is. Als ik ‘m dan snel achter elkaar vergrendel en ontgrendel is hij wel de normale helderheid.

  84. @Jeroen: Hier hetzelfde probleem. Alleen pas sinds een paar dagen. Eerder na de update niet.
    Is het bij jou al opgelost?

  85. Sinds laatste update 14.2 krijg ik een wazig scherm als ik in het zoekscherm een app wil zoeken. 🙁

  86. Wanneer je via mail een bericht wil sturen naar een groep contactpersonen kun je de groep wel selecteren, maar heeft de groep geen leden sinds de update naar 14.2

  87. Snelste oplossing voor een verkeerde tijdweergave in het klok widget:

    Zet onder Instellingen -> Algemeen -> Datum en tijd -> 24-uursklok even de schakelaar even uit een weer aan. Daarna staat de tijd weer goed. Ook de kleurweergave van de klok zelf wordt hersteld. Als hij dus overdag zwart is, dan verandert hij gelijk naar wit. En visa versa.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.