Reacties voor: iOS 11 voorkomt dat ontwikkelaars constant je locatie volgen

Apple gaat in iOS 11 de locatiedata beperken voor apps. Ze kunnen niet langer continu je locatie volgen, maar alleen als je de app actief gebruikt.

Reacties: 16 reacties

  1. Nou, ik heb hier iOS 10.3.3 en deze optie zit er hier ook in hoor of bedoeld men het forceren van alle 3 de opties??

  2. @Roy: Op dit moment is deze optie per app optioneel.
    Vanaf iOS 11 dus niet meer

  3. Hele goede actie van apple!
    Ik heb een app die dat ook forceert en kan niet echt zonder die app, dus hele goede zaak dat die praktijken binnenkort verleden tijd zijn.

  4. Goede ontwikkeling! Als een App nu de keuze biedt nooit of altijd, dan kies ik nooit. Als je een App niet gebruikt hoort een bedrijf als Uber of de NS helemaal niet te weten waar je bent.

  5. In iOS 11 kunnen apps niet langer op grote schaal locatiedata verzamelen. Apps zoals Uber en Waze kunnen dan niet langer constant kijken waar je bent. Alleen wanneer de app actief is kan de locatie worden opgevraagd.

    Dat klopt niet, want zoals uit het screenshot verderop in het artikel blijkt, kun je nog steeds voor “Altijd” kiezen. Dat is bij sommige apps handig/nodig, als je bijvoorbeeld je locatiegeschiedenis door de Google-app wil laten bijhouden.

  6. @redactie Uber heeft inmiddels de optie voor altijd aan uitgeschakeld. Je kan nu kiezen tussen nooit en tijdens app gebruik. De artikel geeft nog de indruk dat Uber nog altijd locatie verzamelt ook als deze niet aan staat en dat klopt niet.

  7. Ik las trouwens ergens (weet eerlijk gezegd niet meer waar) dat je WatchOS 4 kan gebruiken in combinatie met IOS 10, klopt dit?

  8. Helemaal geweldig. Ik gooi apps die alleen de optie ‘altijd of nooit’ hebben er met dezelfde vaart weer af. Ik vind het een naar idee dat ik overal maar ‘gevolgd’ word. Ik wil dit zelf kunnen bepalen. Dus ik ben blij😃👍🏼

  9. @Appiehappie: Volledig mee eens!!

  10. Ik zou stiekem graag een einde zien aan al die Apps die bij de allereerste seconde de melding geven “push notificaties inschakelen?” zonder dat je überhaupt weet wat voor berichten kan verwachten.. Standaard nee in ieder geval.

  11. @Sander: oh dat mag van mij ook wel verwijderd worden. Niet dat even op ‘nee’ klikken nou zo’n groot drama is, maar het scheelt toch weer een handeling

  12. @Jean-Paul Horn: Bijzonder want ik heb ook iOS 10 en bij mij staat “never” of “while using the app”, optie voor “altijd” komt bij mij niet eens voor.

  13. Origineel geplaatst door Ferna
    @Jean-Paul Horn: Bijzonder want ik heb ook iOS 10 en bij mij staat “never” of “while using the app”, optie voor “altijd” komt bij mij niet eens voor.

    Ik heb ios 10.3.2 en ook alleen de mogelijkheid nooit en altijd.

  14. Volgens mij klopt het niet dat apps niet meer op grote schaal locatiedata kunnen verzamelen, zoals in het artikel wordt beweerd. Het kan wel, maar vanaf iOS 11 krijgen gebruikers juist de optie om daar een stokje voor steken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.